Kuzenimin 8 yaşındaki tuhaf oğlu

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Merhaba arkadaşlar kuzenimin oğlu hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum. Aslında çocuk hakkında biraz endişeliyim. Bu endişelerimde haklı mıyım haksız mıyım birde sizlerin fikrini almak istedim. Çocuğun annesi babası boşandılar. Ayrı şehirlerde yaşıyorlar. Çocuk ise diğer kuzenlerimle(diğer kuzenlerimde kız 18-19 yaşlarında)halamla ve annesiyle aynı evde yaşıyor. Baba tarafı akrabalarının hiçbirini tanımıyor.Çocuk 8 yaşına girdi. Birincisi çocuğun davranışları hareketleri yaşıtlarına göre çok geri hala 6 yaşında gibi davranıyor. Tek derdi oyuncak,tv ve yemek. O kadar çok yemek yiyor ki anlatsam şaşarsınız ağzı hiç boş kalmıyor zaten tam bir obez artık. Sürekli küfür ediyor aşırı hareketleri ve tepkileri var. İstediği her şeyi elde etmek istiyor. 8 yaşına gelmiş bir çocuk gibi değil tepkileri. Herkes emrinin altındaymış gibi kendi başına su bile içmiyor. Sorumluluk duygusu yok. Yetişkinlerin bilmesi gereken şeyleri biliyor ve dillendiriyor. Etrafındaki herkese kim kızdırırsa kızdırsın ağır küfürler ediyor. Derslerle ilgisi yok zorla ağlayarak ders çalışıyor. O da annesinin sabredebildiği kadar. Yani 8 yaşındaki bir çocuk yolda yürürken cinsel organını açar mı? Bütün bunlar normal mi? Aile pek umursamıyor. Düzeltme çabası yok. Ne yapmalıyım? Kuzenim halam darılır diye düşündüklerimi ifade edemiyorum onlara. Neredeyse her gün görüşüyoruz. Gün geçtikçe çocuk hakkında daha çok endişeleniyorum. Bir pedagoga danışsınlar istiyorum ama dediğim gibi söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım? Görüyorum gözümün önünde elim kolum bağlı bir şey yapmadan oturmak istemiyorum.

Merhaba arkadaşlar kuzenimin oğlu hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum. Aslında çocuk hakkında biraz endişeliyim. Bu endişelerimde haklı mıyım haksız mıyım birde sizlerin fikrini almak istedim. Çocuğun annesi babası boşandılar. Ayrı şehirlerde yaşıyorlar. Çocuk ise diğer kuzenlerimle(diğer kuzenlerimde kız 18-19 yaşlarında)halamla ve annesiyle aynı evde yaşıyor. Baba tarafı akrabalarının hiçbirini tanımıyor.Çocuk 8 yaşına girdi. Birincisi çocuğun davranışları hareketleri yaşıtlarına göre çok geri hala 6 yaşında gibi davranıyor. Tek derdi oyuncak,tv ve yemek. O kadar çok yemek yiyor ki anlatsam şaşarsınız ağzı hiç boş kalmıyor zaten tam bir obez artık. Sürekli küfür ediyor aşırı hareketleri ve tepkileri var. İstediği her şeyi elde etmek istiyor. 8 yaşına gelmiş bir çocuk gibi değil tepkileri. Herkes emrinin altındaymış gibi kendi başına su bile içmiyor. Sorumluluk duygusu yok. Yetişkinlerin bilmesi gereken şeyleri biliyor ve dillendiriyor. Etrafındaki herkese kim kızdırırsa kızdırsın ağır küfürler ediyor. Derslerle ilgisi yok zorla ağlayarak ders çalışıyor. O da annesinin sabredebildiği kadar. Yani 8 yaşındaki bir çocuk yolda yürürken cinsel organını açar mı? Bütün bunlar normal mi? Aile pek umursamıyor. Düzeltme çabası yok. Ne yapmalıyım? Kuzenim halam darılır diye düşündüklerimi ifade edemiyorum onlara. Neredeyse her gün görüşüyoruz. Gün geçtikçe çocuk hakkında daha çok endişeleniyorum. Bir pedagoga danışsınlar istiyorum ama dediğim gibi söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım? Görüyorum gözümün önünde elim kolum bağlı bir şey yapmadan oturmak istemiyorum.

bir öğretmen olarak yazıyorum canım bu yazıyı. bu çocuğu sevgisizlik sarmış ve sorumsuzluk öncelikle sevdiğinizi çok ama çok gösterin takdir edin.. anne babasına ne olursa olsun kendisine sahip çıkacağınızı onu bırakmayacağınızı yedirtin artık adı gibi ezbere bilsin bu olguyu. sonrasında minik görevler verin hemen görev vermeye kalkarsan kazanamazsın çocugu bir de sevdiğini her fırsatta dile getir ve sen bunu yaparken o ilk başlarda sert çıkışacaktır ama aldırma savaşı o kaybedene kadar devam yeme bozukluğu ruhsal gidişata bağlı sağlıksız besinler vermeyin meyve ağırlıklı gitmesi tabii ki en guzeli sonra hayal kurdur cocuga hayalleri olmayan çocuk hırçındır terbiyesizleşir büyük gibi davranmak ister bi şey ugruna para biriktirsin mesela yad abüyüyünce tarzında sen ona hayaller kurdur. bol bol ödüllendirin pazarlık yöntemiyle ayrıca ceza alması gereken durrumlarda da neden ceza alacağını açıklayıp ceza mutlaka verin

aklıma gelmişken sakın dayak atmayın arsızlaşır çok fazla bağırır söylenirseniz de kulak asmamaya başlar bence en güzeli minik görevler çöpü dökerse 50 kuruş verin ama o 50kuruşla neler yapılabilinir anlatın çocuk yoksa bağlantı kuramaz. 50 kurusa neler yapılır ya da biriktirirse neler olur vb vb vb. ekleyinde ekleyin ayrıca sanırım çocugun örnek alabileceği bi erkek yok evde. sürekli komşulardan bi büyük erkeği övün onun yanında güzel hareketlerini mesela ''aaaa falanca abiyi gördün mü bak ne güzel araba sürüyor aaa şu abi annesine çicek almış hemde parasını kendi biriktirmiş annesi çok mutlu olmuş mutlu olmazsa anneler hastalanabilir ve çocuklarına bakamazlar böylece annesiz kalır cocuklar diye de korkutun özellikle geceleri

Back
X