• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün çocuklar mı böyle?

5,5 yaşında çocuktan öyle bahsedilmiş ki sanki kötülük tohumu. Anne olanlar ve olmayanların yorumları da farklı. Evet bende aynı şeyi söyleyeceğim onlar çocuk, günahsız sabi onlar.

Çocuklarda karakteristik özellikler baskın olabilir, liderlik özelliği baskındır, bu tür çocuklar çevrelerini hep eleştirirler, zamanla büyüdükçe bu davranışlar körelecektir.

O sadece bır cocuk dedıgımız kısıler aılelerın ya asırı ılgısınden ya da ılgısızlıgınden toplumda dengesı bozuk cocuklar olarak yerını alıyor. Ben oyle dusunuyorum. Kırıyorlar, dokuyorlar, aılede tık yok... Elbette hıc bır cocuk kotu degıldır... Aılelerın bılgısızlıgınden kaynaklanan cocugunda payını aldıgı bır durum... Sayet aıleler gereken ılgıyı alakayı gosterse boyle olmaz... Orta yok bızde... Ya cok ılgılı yetısıyor cocuklar ya cok ılgısız... Bır suru ınsan tanıyorum sırf kendını rahat bıraksın bıraz nefes alsın dıye baskasına sardırıyor cocuklarını, gıt x ablanda oyna, y abın bılgısayar acsın sana gıbı...

Kuzenım cok yaramazmıs, ılla kı teyzemın de katkısı var egıtım konusunda... Bir gun tutturmus elma ıstıyorum dıye, teyzem yok kızım evde elma yarın alalım demış. Olmaz bır baslamıs aglamaya bagırmaya elma da elma dıye yırtmıs ortalıgı. Saatlerce manyaklar gıbı elmaaaa dıye bagırmıs. Dayanamamıs teyzem ıkı tane patlatmıs, canı acıdıgından degıl hala ınadından elmaaaa dıye sabaha kadar kımseyı uyutmamıs...

Ben de cocuktum, bı tanıgımız vardı aılecek gorustugumuz... Onlar ne zaman bıze gelse delırırdım sinirden... Cunku mutlaka bır oyuncagımı, kırar zarar verırdı... Ay eskıden cola kapagından bı radyo cıkmıstı şişe kola seklındeydı radyo, kapak kısmını cevırınce frekansı cevrılıyordu, gozum gıbı bakıyordum, onlar gelecektı, saklamıstım ama cocuk heryerı karıstırdıgı ıcın bulmustu ve ılk fırsatta kırdı radyomu. Ardından doktugum goz yasını anlatamam. Aılesı kızmadı, kızsa da laf olsun dıye. O yuzden suursuzca boyle ılerletmıstı bence cocuk hırcınlıklarını...
Aynı cocuk gıttıgı evlerde sadece bıze has degıl mutfak dolaplarındakı tencerelerı cıkarıp oraya gırerdı. Sandalyeye cıkar, buzluktan kıyma alır eve goturcem dıye bunu dıye ortalıgı ayaga kaldırırdı. O da en cok 6 yasında olsun... Sımdı buyudu kocaman oldu, hala onu gorunce tuylerım dıken dıken oluyor...

Dıyecegım o kı cocuk yapısal olarak sıddete, vurduya kırdıya egılımlıyse, ya da baska davranıssal bozukluklara mutlaka aıleler uzerıne dusup bu durumu nasıl cozerım dıye yardım almalılar dıye dusunuyorum...

caım sende annesine rahatsız olduğunu öle sen ona bilgisyrını vermek zorunda diğilsib oyun açmak zorunda diğilsinn,tavrını koy caımm,,bellikii ailesi şımartmışşş bu devirde böle şımaarık biüyütüolarr sora tepelerine çıkıoo..

5.5 yaşındaki çocuk laftan sözden anlayacak yaştadır...
kaldı ki herşeyi bi tarafa bırakın bu çocuğun vurma kırma etrafa zarar verme alışkanlığı varmış...
bu da evde ilgisiz kaldığını ve maalesef şiddette gördüğünü gösterir...
kesinlikle müdahale edilmesi gereken bi durum bu...
mutlaka ailenin de çocuğun da yardım alması gerekir...
benim oğlum şimdiye kadar 1 oyuncak bir eşya bile kırmamıştır... 4 yaşında...
kibrit kutusundan tren yaptık kağıtlardan evler yaptık aylardır oynar daha bir yıpranma bile söz konusu değil....
ama komşunun çocukları var gelirler herşeyi kırar dökerler... benim engelli kızımın gitmiş saçını yolmuş kolunu bacağını ısırmış... odaya bir girdim çocuğun heryeri mahvolmuş... annesini çağırdım hemen neden bu odaya girmesine izin veriyosun ya daha kötü bişey yapsaydı diye...eee işte görmedim nolmuş ölmemiş ya.. zaten sen niye bakarsın buna.. nolacak sanki ondan dedi bana... böyle düşünen bi annenin çocuğu ne kadar sağlıklı olabilir ki... bir de çocuklarını sürekli döver... öyle böyle değil evire çevire döver... çocukların biri 2 biri 4 yaşında daha...
çocukta öyle gördüğü için etrafına öyle davranıyor...
kısacası aile eğitimi çok önemli... çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız...onlara iyiyi güzeli aşılamalıyız...
yoksa işte böyle etraftakilerin yaka silktiği illallah dediği çocuklar çıkıyor ortaya...

Benimde yigenim 5,5 yasında ama senın anlattıgın sımarıklarının en ufagını bıle yapmıyo !!

ilk önce hersey egiimde baslar,ailede biter.Ne ekersen onu biçersin hesabı ..

Demiş biri 5.5 yasında farkında mısın ? diye
ınsallah senınde cocgunda boyle olurda gorurum senı ..

bu yastaki cocuk bi cok seyı anlıyabılıcek kapasitede .

en azından şımarıklık yapmaması gerektigini bilicek yaşta..

Allah sana sabır versın ben olsam farklı seyler olabilirdi .tepem attı mı cocuk mocuk anlamam valla

9 yaşındaki bir kız çocuk feyste arkadaşını ekleyip ben şeytanım aslında diye cümleye başlayıp 30 yaşındaki insanın edebileceği türden tehditleri edebiliyorsa, 6 yaşındaki bir kız çocuk arkadaşının dolabındaki bütün çikolataları ben hırsızım senin evini soyacağım diye oyun uydurup ev sahibi çocuğa yedirmeden bir dolap aburcuburu indiriyorsa 5 yaşındaki çocuk da bunları kasıtlı olarak yapabilir. Herkesin çevresinde olmayabilir tabi, ben çok gördüm çok küçük yaşlarına rağmen çocukların neler yapabildiğini. Tamamen ailenin ya ilgisizliğinden ya da fazla ilgisinden bu hale geliyorlar. Ne yazık ki her çocuk çocuk masumiyetinde değil. 5 yaşındaki çocuğun kafasının bizimkinden çok çalıştığı oluyor. Böyle çocuklar ergenliğe girdiğinde akıl almaz davranışlarda bulunuyorlar. Tecrübeyle sabittir. Konu sahibine diyorum ki umarım kurtulursun... Gerçekten düzelmeye ihtiyaçları var bunların. Umarsızca eşyalara zarar vermek insanlara zarar vermek, çok kötü sözler söylemek... Dahası 7 yaşındaki bir çocuğun kız arkadaşlarına çükünü açması bilmem ne... Ha 5 ha 7 değil mi... :) Bunların hiç biri çocuktur diyerek geçilebilecek şeyler değil. Gerçekten desteğe ihtiyaçları var. Çocukları böyle olanlar umarım 'daha çocuk' diyerek geleceğin manyaklarını yetiştirmiyorlardır. Daha çocuk denecek davranışlar çocuğun mızmızlanması, arkadaşına vurması, çok şey istemesi falandır. Ama diğerleri değil.

dediklerinize katılıyorum, fakat benim takıldığım nokta bu değil..
ben konu sahibinin bir çocuk üzerinde doğru değerlendirme yapabilecek olgunlukta olmadığını, abartılı davrandığını düşünüyorum..
bahsetikleri ufak bir kıskançlıktan ibaret bana göre..
ayrıca burada yetiştirilme tarzı ve çocuk psikolojisi üzerine söylemler yapmak anlamlı gelmiyor bana, konu sahibi "bu çocuktan nasıl kurtulurum " diyor, "nasıl destek olabilirim" demiyor ki!

Benimde yigenim 5,5 yasında ama senın anlattıgın sımarıklarının en ufagını bıle yapmıyo !!

ilk önce hersey egiimde baslar,ailede biter.Ne ekersen onu biçersin hesabı ..

Demiş biri 5.5 yasında farkında mısın ? diye
ınsallah senınde cocgunda boyle olurda gorurum senı ..

bu yastaki cocuk bi cok seyı anlıyabılıcek kapasitede .

en azından şımarıklık yapmaması gerektigini bilicek yaşta..

Allah sana sabır versın ben olsam farklı seyler olabilirdi .tepem attı mı cocuk mocuk anlamam valla

hayırdır tepen mi attı da beddua ediyorsun? karşındaki çocuk değil ama terbiyeni takın!

hayırdır tepen mi attı da beddua ediyorsun? karşındaki çocuk değil ama terbiyeni takın!

Terbiyeyi ögreticek en son kişisin ,seninde cocuguna verdigin ya da verecegin terbiye ortada .5.5 yasında dıye yaptıklarını görmezden gelmem ben !

cocuguna neyi verirsen onu alırsın ,şımarık arsız yetıstırıısen şımarık arsız olur ..

cocuk konusmasını kalkmasını oturmasını bazı alıskanlıkları bılıyo mu bılıyo eee bi zahmet terbiyeli olmayı da ögretin ya ...
5.5 yasında 1 yasında degıl.

Niye hep çocuktur yapar deyip geçiliyor. Pardon terbiye denilen ve verilen şey ne zaman verilir bu çocuğa. Mesela oğlum/kızm bu yaptn yanlş denilip doğru öğretilmez mi bu çocuğa. Ne zaman öğretmeyi düşünüyorsunuz? Niye bu çocuklar kendi haline bıraklkyor. 5.5 yaşındaki çocuk cümle kurabiliyor ve her denileni anlayabiliyor ki burda ki çocuk kendi çantasının daha güzel olduğunu hatta konu sahibinin çantasının erkekğe benzediğini bile söylüyor değil mi? O zaman bu çocuğun AKLI ERİYOR!

Bir insanın tüm karakteri 3 veya 4 yaşna kadar olşurmuş. Yani çocuk bu 3 yaşna kadar ne görüp, kaydettiyse o yani. Ya şimdiki çocuklar gerçekten çok arsız. Şımark. Çalışan ve çocuklaryla fazla vakit geçiremeyen anne babalar bu eksikliklerini onların her dediğini yaparak, her yaramazlıklarn sineye çekerek girdemeye çalşyor. Sanki ceza verse veya yok bu yaptğn yanlş dese çocuk annesini sevmeyecek. Bir çocuk annesine dondurma aldrmak için marketin ortasnda ağlayp annesini zor durumda brakyorsa bu çocuğun değil annenin suçu. Çocuklar yokluk nedir bilmiyor. Herşeyi elde ediyorlar. Bu yüzden doyumsuzlar, bu yüzden benciller. Ya çocuklar yolunu bulmuş dediğini yaptırmak için hemen oturup bağırmaya başlyorlar. Bunun böyle olmaması gerektiği öğretilmeli. Biz öğrendik ve anneme iyiki öğretmiş diyorum iyiyki herşeyi almamış bana.

Konu sahibi arkadaş evet bazı yerlerde biraz abartmş ama haklı. Ama şu var çocuklar bilgisayar oyunlar karşsında çok agresif oluyorlar ve bencillik damarları kabarıyor. Bu yüzden bilgisayar yerine parka götürmek arkadaşlarıyla oynatmak en mantklsı. Bir tane de benim başımda var. Bilgisayar başına geçince nemrutun teki oluyor ama parka götürdüğümde evet diyorum işte tam bir çocuk . Çocuk paylaşma girmeli, sosyal olmalı, diğer çocuklarla paylaşıma girince gerçekten tatlı bir çocuk oluveriyor :))

Son düzenleme:
Bu çocuklardan rahatsız olanlar gençse genelde kıskançlıkla suçlanır. Çok acizce bir yorum bu. Umarım çocuklarınız sizi üzmez veya çocuklarınız başkaları tarafından üzülmez... Olayı kıskançlık olarak yorumlamanız çok komik. Tecrübesizliğinizden kaynaklansa gerek. Kısmet bu işler.

Bu aralar forumda beddua eden işte sizin başınıza gelsin de görün diyen, baya çok ne kadar bedduaya meyillisiniz böyle anlamıyorum. Asıl acizlik sizde. 9 yaşındaki çocuğun şeytanca hareketler edebileceğini düşünen zihniyet 19 yaşındaki bir kızın gayet olgun olması gerektiğini nasıl anlamıyor hayret ediyorum ayrıca !

Bu aralar forumda beddua eden işte sizin başınıza gelsin de görün diyen, baya çok ne kadar bedduaya meyillisiniz böyle anlamıyorum. Asıl acizlik sizde. 9 yaşındaki çocuğun şeytanca hareketler edebileceğini düşünen zihniyet 19 yaşındaki bir kızın gayet olgun olması gerektiğini nasıl anlamıyor hayret ediyorum ayrıca !

9 değil 5 yaşında..bende bu konuya taktım 2 gündür..hatta başka bir konuda belirttim.sürekli birileri gelip youmlara müdehale derdinde,yeter artık ama! aa şöyle yazmayın,empati yapın,çok kırıınız,sizin başınıza da gelir İnşallah bilmem ne.herkes düşündüğünü,hissettiğini yazıyor.hep diyorum,kötü söz kullanılmadıktan sonra sorun olmamalı..

kaldı ki herşeyi bi tarafa bırakın bu çocuğun vurma kırma etrafa zarar verme alışkanlığı varmış...
kibrit kutusundan tren yaptık kağıtlardan evler yaptık aylardır oynar daha bir yıpranma bile söz konusu değil....
ama komşunun çocukları var gelirler herşeyi kırar dökerler... benim engelli kızımın gitmiş saçını yolmuş kolunu bacağını ısırmış... odaya bir girdim çocuğun heryeri mahvolmuş... annesini çağırdım hemen neden bu odaya girmesine izin veriyosun ya daha kötü bişey yapsaydı diye...eee işte görmedim nolmuş ölmemiş ya.. zaten sen niye bakarsın buna.. nolacak sanki ondan dedi bana... böyle düşünen bi annenin çocuğu ne kadar sağlıklı olabilir ki... bir de çocuklarını sürekli döver... öyle böyle değil evire çevire döver... çocukların biri 2 biri 4 yaşında daha...
kısacası aile eğitimi çok önemli... çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız...onlara iyiyi güzeli aşılamalıyız...
yoksa işte böyle etraftakilerin yaka silktiği illallah dediği çocuklar çıkıyor ortaya...

Komşunuz çok terbiyesiz bir kadnmış yaa. Ben sakin kalamazdım hatta kovardım evimden. Herkes engelli adaydr ne olacağmız, kimin eline düşceğeimiz hiç belli değil ki. Siz metanetinizi koruduysanz gerçekten çok tatlı ve olgun bir kadınmşsnız:16:

Son düzenleme:
5 yaşında bir yeğenim var ve bütün sülalenin en küçüğü,nereye gitse el üstünde tutulur.haliyle biraz şımarıktır.ama bu yaştaki çocuklar için çok normaldir.bu yaşta ilgi hep onlarda olsun isterler.ne var bunda.bu yaştaki çocukta fesatlık olmazki:50:

şu konuda eleştirilmeni hiç anlamadım. şımarık ve yaramaz çocuğundan bıkmış bir annenin her fırsatta çocuğu senin başına yolllamasından şikayet ediyosun ki bence gayet normal. sen çocuğun ne annesisin ne bakıcısısın. o çocuğa tahammül etmek zorunda zaten değilsin. ama be canım, derdinin çaresi de yine sende zaten. çocuk geldi mi odana gir kapını kilitle. ders çalışçam, uyucam, başım ağrıyo, yorgunum... bahane çok. zamanla o da gelmekten vazgeçer zaten..

inşallah benim çocuğum da böyle şımarık ve sevimsiz bi çocuk olmaz, ama olursa da çocuğumu başımdan atmak için kimsenin başına sarmam.

Ay kıyamam kızına :5: Nasıl bu zihniyette olabilr bir insan terbiyesiz kadın!!

9 değil 5 yaşında..bende bu konuya taktım 2 gündür..hatta başka bir konuda belirttim.sürekli birileri gelip youmlara müdehale derdinde,yeter artık ama! aa şöyle yazmayın,empati yapın,çok kırıınız,sizin başınıza da gelir İnşallah bilmem ne.herkes düşündüğünü,hissettiğini yazıyor.hep diyorum,kötü söz kullanılmadıktan sonra sorun olmamalı..

yok cnm biri daha yazmışya 9 yaşında diye ona dedim. Koca koca insanlar şu küçücük çocukların fesat olduğuna nasıl da inandırıyosunuz kendinizi. Çocuk ailesinden gördüğünü yapıyodur yanlış olduğunu bilmezki ona yanlışı öğretmek lazım fesatlık değil çocuğun içindeki yani yaptığı davranışın yanlış olduğunu bilmediğindendir !!

okuduğunu anlama yetisi olmayan insanların , yarım yamalak okuyabildiği 2 kelimeyle, benim çocuklarıma vereceğim terbiye hakkında fikir sahibi olabilmesi oldukça abes!

ben çocuk konusunda eleştiri yapmadım! konu sahibi o çocuğa katlanmak zorunda değil bu apayrı mesele, çocuğun yanlış yetiştirilme tarzı; bu da apayrı.. annesinin sürekli çocuğunu başkalarına bırakması; bu zaten çok sinir bozucu.. fakat ben bunlara değinmedim, verdiği örneği eleştirdim..

Back