O sadece bır cocuk dedıgımız kısıler aılelerın ya asırı ılgısınden ya da ılgısızlıgınden toplumda dengesı bozuk cocuklar olarak yerını alıyor. Ben oyle dusunuyorum. Kırıyorlar, dokuyorlar, aılede tık yok... Elbette hıc bır cocuk kotu degıldır... Aılelerın bılgısızlıgınden kaynaklanan cocugunda payını aldıgı bır durum... Sayet aıleler gereken ılgıyı alakayı gosterse boyle olmaz... Orta yok bızde... Ya cok ılgılı yetısıyor cocuklar ya cok ılgısız... Bır suru ınsan tanıyorum sırf kendını rahat bıraksın bıraz nefes alsın dıye baskasına sardırıyor cocuklarını, gıt x ablanda oyna, y abın bılgısayar acsın sana gıbı...
Kuzenım cok yaramazmıs, ılla kı teyzemın de katkısı var egıtım konusunda... Bir gun tutturmus elma ıstıyorum dıye, teyzem yok kızım evde elma yarın alalım demış. Olmaz bır baslamıs aglamaya bagırmaya elma da elma dıye yırtmıs ortalıgı. Saatlerce manyaklar gıbı elmaaaa dıye bagırmıs. Dayanamamıs teyzem ıkı tane patlatmıs, canı acıdıgından degıl hala ınadından elmaaaa dıye sabaha kadar kımseyı uyutmamıs...
Ben de cocuktum, bı tanıgımız vardı aılecek gorustugumuz... Onlar ne zaman bıze gelse delırırdım sinirden... Cunku mutlaka bır oyuncagımı, kırar zarar verırdı... Ay eskıden cola kapagından bı radyo cıkmıstı şişe kola seklındeydı radyo, kapak kısmını cevırınce frekansı cevrılıyordu, gozum gıbı bakıyordum, onlar gelecektı, saklamıstım ama cocuk heryerı karıstırdıgı ıcın bulmustu ve ılk fırsatta kırdı radyomu. Ardından doktugum goz yasını anlatamam. Aılesı kızmadı, kızsa da laf olsun dıye. O yuzden suursuzca boyle ılerletmıstı bence cocuk hırcınlıklarını...
Aynı cocuk gıttıgı evlerde sadece bıze has degıl mutfak dolaplarındakı tencerelerı cıkarıp oraya gırerdı. Sandalyeye cıkar, buzluktan kıyma alır eve goturcem dıye bunu dıye ortalıgı ayaga kaldırırdı. O da en cok 6 yasında olsun... Sımdı buyudu kocaman oldu, hala onu gorunce tuylerım dıken dıken oluyor...
Dıyecegım o kı cocuk yapısal olarak sıddete, vurduya kırdıya egılımlıyse, ya da baska davranıssal bozukluklara mutlaka aıleler uzerıne dusup bu durumu nasıl cozerım dıye yardım almalılar dıye dusunuyorum...