bütün çocuklar mı böyle?

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
kızlar benim 5.5 yaşında bi kız kuzenim var, evi bize çok yakın diye sık sık getiriyorlar, ben de ona oyun açıyorum. zaten oyun oynamak için geliyor genelde. bi ara sınavım var diye pek gelmiyordu, şimdi tatilde 2-3 gün ard arda gelince dayanamıyorum ya, çıldırtıyor beni..

ömrümde böyle çocuk görmedim ben.. bu kadar bencil, kendini beğenmiş, kendini üstün gören, işi oluncaya kadar melek, işi olduktan sonra şeytan, çıkarcı, illa istediğini yaptıracak, en ufak bi söz söyle hemen ağlamakla tehdit eden.

ya nefret eder oldum çocuktan.. ben de çocuktum, herkes çocuktu ama ben böylesini görmedim yemin ederim ya..
böyle çocuk olur mu..

atıyorum bi resim mi yapıyoruz, hemen 'benimki daha güzel oldu' , ama aslında biliyor benimkinin daha iyi olduğunu ya hemen huysuzlaşıyor, sorun çıkarıyor.
ondan sonra yeni çantamı gösteriyorum ya 'güzel' dersin değil mi önce.. yok, 'erkek çantası bu' 'benimki daha güzel'
bu nasıl bi kendine aşık olma halidir ya, tamam, diyeceksiniz ki küçük çocuk, ama katlanamıyorum ya o 2-3 gün bile üst üste gelmesine
dişlerimi sıkıyorum sinirden o yanımdayken
bi de sürekli bi zarar verme meyilinde, istediği olmadığında vurur, ya da bi objeye zarar verir falan..
ortada hiçbir şey yokken de zarar veriyor ki NİYE YAPIYORUM algısı yok
bi keresinde, yine 5 yaşında falan, odamda bilgisayar açtım yazı yazcam dedi -tuşlara rastgele basarak- açtım ben de salona gittim
bi döndüm ki bütün tuşlarını sökmüş laptop'ın, ya niye zarar verirsin ki değil mi.. ne gerek var yani ne geçiyor eline
bilinçsiz de değil üstelik hepsinde, ne olduğunu bilerek yapıyor, maşallah her şeyi de biliyor.

annem de sürekli onun yaptıklarını haklı görüyor. atıyorum yemek yiyoruz onun annesi falan da var, kendi yemesi bitti ya
bana oyun aç diyor bilgisayardan, oyun açarsam da sürekli başında olmam gerek çünkü, ya başka oyun aç diyor sürekli
ya da bazen tıklamakta zorlandığı şeyleri bana düzelttiriyor habire
yemek yiyeyim açarım diyorum yok, hemen sızlanmaya başlıyor, şımarık
annem de gözüme bakıyo aç aç diye, iki koldan sinirlendiriyorlar beni

benim küçüklüğümde annem hiç onunla ilgilendiği kadar ilgilenmedi benimle
sanki kendi kızı o, ben yiğeniyim.
sürekli, o hassas, o hassas deyip druyor. neyine hassassa bildiğin şımarık işte..

ya sizce bu çocuk normal mi arkadaşlar allah aşkına ya..
sizin etrafınızdaki, ya da kendi çocuklarınız da böyle mi

allahtan üniversite başlayınca gidiyorum da kurtuluyorum çok şükür.

--------------------
herneyse arkadaşlar, ben derdimi tam anlatamadım
ya da siz anlamak istemediniz
olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler
söyleyecek bir şeyim kalmadı.
allah böyle çocuğu olanlara sabır versin.

sırf çocuk da değil, etrafında böyle insanlar olanlara sabır versin.

-------

arkadaşlar herkes çanta ve resim örneklerine takılmış, dediğim gibi onlar sadece örnek.
ve diyebilirim ki buna benzer daha birçok konu var.
çevremde daha önce hiç bu kadar kendini beğenmiş bi çocuk görmediğim için bu bana garip geldi.

daha dün yaşadığım olayı anlatmak istiyorum size;
banyoda ona banyo yaptırıyordum ve bi oyun oynamak istediğini söyledi, ne oyunu dedim, şöyle söyledi
'şimdi sen de ki, aa bu güzel kız da kim böyle hadi yanına gidelim, bu prenses de kim böyle'
bunları onun için söyleyecekmişim..
ben de tepkisini ölçmek için tam tersini söyledim ve hemen huysuzlaşmaya mızmızlanmaya başladı..
hah dedim o an, tam prenses hastalığı..

her neyse, geçen akşam da
salça yapılacak ve biber kesiyoruz büyük teyzem, kızı, annem ve ben
sonra abisi kuzenimi getirdi bize yine.
biber keserken ilgilenemiyor tabi onunla..
neyse oturdu yanımıza, baktı kimse övmüyor onu birden bire
benim kolyem de güzel, dedi sonra işte bozulmasın diye aa evet falan dedik.
aradan zaman geçti, bu sefer de, evde yüzüğüm var o da çok güzel..

kendi kendini övmeye başladı..
sizce çok mu normal bu davranışları? ya da ben mi çok hassasım, çünkü en yakın arkadaşım da sürekli övülmeyi bekleyen, şımarık biri. belki de artık onun davranışlarından bıktığım için gözüme batıyor bilemiyorum..

ha bir de, en ufacık bi isteği olmadı mı, hemen anında ağlıyormuş gibi numara yapıyor, yapmamakta diretince gönlünü alıncaya kadar çok yüksek sesle ağlıyor.

etrafımızda bir sürü çocuk var, ama hiçbiri böyle değil.
herkes annesine benziyor dediğime takılmış, öncelikle yengem değil, teyzem..
babasına çekmiş diyemiyorum çünkü diyebileceğim kadar tanımıyorum yani..
teyzem hep bizimle nasıl davrandığını, neler dediğini görüyorum sürekli.

hep kızını överek, şımartarak büyütüyor.
bunu yaparken başkalarının çocuklarını küçük görüyor..
sanırım şimdi anlatabilmişimdir neden öyle söylediğimi.

anneme kızma sebebimse, sürekli bütün davranışlarını tolore etmesi ve her durumda beni suçlu görmesi.

Son düzenleme:
yazıklar olsun.. şimdiden böyle edepsiz olunuyorsa ne diyeyim ki.. allah sabır versin çevresinde böyle çocuklar olanlara.

lütfen yanlış anlamayın, benim gibi genelde sakin, anlayışlı, uysal birini -yani öyle derler- bile çıldırtabiliyor ya..

Cocuklarda mantik olgusu 8 yasindan sonra olusuyomus. Neyi neden yaptigini bile bilmiyodur. Ama ben de cocugumun boyle simarik ve sevimsiz bi cocuk olmasindan korkuyorum. Sen niye surekli evdesin ki? Disari cik annen ilgilenmek zorunda kalsin. O zaman anlar ne cektigini.

o da çözüm değil, ben evde olmadığımda gelmiyor zaten, arıyor evdeysem geliyor, annemle kalmıyor. ben ona oyun açıyorum ya.. bazen aradığında anneme evde yok de diyorum, demiyor..

5 yaşında tam kendini ispatlamak, büyüdüğünü göstermek istediği yaşta sen de ünv. başlayacaksın ve benim resmim daha güzel dediğine takılıyorsun öyle mi. Kendine göre haklı olabilirsin ama 6 ve 2 yaş sendromuna girmiş iki kız annesi olarak bu anlattıklarına kusura bakma ama sadece gülüyorum. Kendi çocukların olunca eminim bu günlerini hatırlayıp gülümseyeceksin. Göreceğin çok şey var. Zamane çocukları işte boşver takılma fazla

garibim bilgisayarda oyun oynayan çocuklar... bilgisayarda oyun oynayan ve sürekli tvye bakıp çizgi film seyreden çocuklara çok acıyorum. onunla birebir ilgilenin oynayın bence, dolaylı değil. şu aşikar ki suçlu aranıyorsa o çocuk değil; belki onun çevresindeki çoğu kişi.

şu da var, çocuklarla ilgilenmek çok sabır istiyor :))

sürekli bu 'ben süperim' hallerine katlanamadım sanırım. yine böyle bi arkadaşım daha var benimle aynı yaşta, heralde kuzenimin de gelecekte onun gibi olacağını düşündüm..

üstelik resim örneği sadece verdiğim ufak bi örnek, bunu her şeye yayması beni sinirlendiren..

Kuzeniniz evet çocuk daha.Annesi doğruyu yanlışı öğretmeli.Yaptıklarına annesi seyirci kalıyorsa,uyarmıyorsa,müdahale etmiyorsa suçlu kendisi.Eğer kızını böyle yetiştirmeye devam ederse ileride çok zorlanacağa benziyor.

bu cümleleri okurken başa dönüp kaç yaşında olduğuna bir daha baktım kızın..
abartıyorsun!

19 yaşındayım.....

canım yaa sende kucuksun daha.tabı ama 5 yasında bı cocuga rahatlıkla ablalık yapabılırsın.soyle bır durum var cocukla kendını bır tutma.o daha cok kucuk.kendı cocuklugunla hıc karsılastırma.sımdıkı cocuklar cok daha hareketlı cok daha zekı.senın cantanı begenmemesı bence cok tatlı ve komık takılma bunlara

merak etmeyin bizimkisi yeterince dışarı da çıkıyor.. gündüz parkta, akşam bizde..

allah sabır versin ne diyeyim, bi kez daha pekişti ileride çocuk yapmama kararım :) bana bi faydası oldu hiç olmazsa, ruh sağlığımı bozmaya sağladığı katkısının yanında :)

ben çocuklarla oynarken stres atıyorum biliyor musunuz? acaip bir deşarj olma süreci bence çocuklarla oynamak
parkta onunla mısınız?

bu cümleleri okurken başa dönüp kaç yaşında olduğuna bir daha baktım kızın..
abartıyorsun!

siz beni anlamıyorsunuz ya da anlamamakta diretiyorsunuz, o yazdıklarım sadece buz dağının görünen kısmı
sırf bu iki örnek için konu açacak elbette değilim
buna benzer o kadar çok şey var ki

ben çocuklarla oynarken stres atıyorum biliyor musunuz? acaip bir deşarj olma süreci bence çocuklarla oynamak
parkta onunla mısınız?

hah işte bakın, siz deşarj oluyorsunuz, ama beni stres topu yapıyor bu çocuk. bu saydığım kötü özellikleri tek ben değil, büyük teyzem de söylüyor üstelik. kendisi 50 yaşında ve 3 çocuğu var kocaman.

bence sızden ılgı gormek ıstıyor ona sureklı oyun acmak yerıne ne bıleım bır evcılık oynayın yada parka goturun azıcık ılgınızı gorsu sızın tarafınızdan ılgılenıldıgı hıssetsın sıze daha farklı davranacak cocuklar boyledır daha 5.5 yasında kı bır cocuktanda mantık aramayı bırakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…