- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi llllpocahontasllll
-
9 yaşındaki bir kız çocuk feyste arkadaşını ekleyip ben şeytanım aslında diye cümleye başlayıp 30 yaşındaki insanın edebileceği türden tehditleri edebiliyorsa, 6 yaşındaki bir kız çocuk arkadaşının dolabındaki bütün çikolataları ben hırsızım senin evini soyacağım diye oyun uydurup ev sahibi çocuğa yedirmeden bir dolap aburcuburu indiriyorsa 5 yaşındaki çocuk da bunları kasıtlı olarak yapabilir. Herkesin çevresinde olmayabilir tabi, ben çok gördüm çok küçük yaşlarına rağmen çocukların neler yapabildiğini. Tamamen ailenin ya ilgisizliğinden ya da fazla ilgisinden bu hale geliyorlar. Ne yazık ki her çocuk çocuk masumiyetinde değil. 5 yaşındaki çocuğun kafasının bizimkinden çok çalıştığı oluyor. Böyle çocuklar ergenliğe girdiğinde akıl almaz davranışlarda bulunuyorlar. Tecrübeyle sabittir. Konu sahibine diyorum ki umarım kurtulursun... Gerçekten düzelmeye ihtiyaçları var bunların. Umarsızca eşyalara zarar vermek insanlara zarar vermek, çok kötü sözler söylemek... Dahası 7 yaşındaki bir çocuğun kız arkadaşlarına çükünü açması bilmem ne... Ha 5 ha 7 değil mi... :) Bunların hiç biri çocuktur diyerek geçilebilecek şeyler değil. Gerçekten desteğe ihtiyaçları var. Çocukları böyle olanlar umarım 'daha çocuk' diyerek geleceğin manyaklarını yetiştirmiyorlardır. Daha çocuk denecek davranışlar çocuğun mızmızlanması, arkadaşına vurması, çok şey istemesi falandır. Ama diğerleri değil.
Benimde yigenim 5,5 yasında ama senın anlattıgın sımarıklarının en ufagını bıle yapmıyo !!
ilk önce hersey egiimde baslar,ailede biter.Ne ekersen onu biçersin hesabı ..
Demiş biri 5.5 yasında farkında mısın ? diye
ınsallah senınde cocgunda boyle olurda gorurum senı ..
bu yastaki cocuk bi cok seyı anlıyabılıcek kapasitede .
en azından şımarıklık yapmaması gerektigini bilicek yaşta..
Allah sana sabır versın ben olsam farklı seyler olabilirdi .tepem attı mı cocuk mocuk anlamam valla
hayırdır tepen mi attı da beddua ediyorsun? karşındaki çocuk değil ama terbiyeni takın!
Bu çocuklardan rahatsız olanlar gençse genelde kıskançlıkla suçlanır. Çok acizce bir yorum bu. Umarım çocuklarınız sizi üzmez veya çocuklarınız başkaları tarafından üzülmez... Olayı kıskançlık olarak yorumlamanız çok komik. Tecrübesizliğinizden kaynaklansa gerek. Kısmet bu işler.
Bu aralar forumda beddua eden işte sizin başınıza gelsin de görün diyen, baya çok ne kadar bedduaya meyillisiniz böyle anlamıyorum. Asıl acizlik sizde. 9 yaşındaki çocuğun şeytanca hareketler edebileceğini düşünen zihniyet 19 yaşındaki bir kızın gayet olgun olması gerektiğini nasıl anlamıyor hayret ediyorum ayrıca !
5.5 yaşındaki çocuk laftan sözden anlayacak yaştadır...
kaldı ki herşeyi bi tarafa bırakın bu çocuğun vurma kırma etrafa zarar verme alışkanlığı varmış...
bu da evde ilgisiz kaldığını ve maalesef şiddette gördüğünü gösterir...
kesinlikle müdahale edilmesi gereken bi durum bu...
mutlaka ailenin de çocuğun da yardım alması gerekir...
benim oğlum şimdiye kadar 1 oyuncak bir eşya bile kırmamıştır... 4 yaşında...
kibrit kutusundan tren yaptık kağıtlardan evler yaptık aylardır oynar daha bir yıpranma bile söz konusu değil....
ama komşunun çocukları var gelirler herşeyi kırar dökerler... benim engelli kızımın gitmiş saçını yolmuş kolunu bacağını ısırmış... odaya bir girdim çocuğun heryeri mahvolmuş... annesini çağırdım hemen neden bu odaya girmesine izin veriyosun ya daha kötü bişey yapsaydı diye...eee işte görmedim nolmuş ölmemiş ya.. zaten sen niye bakarsın buna.. nolacak sanki ondan dedi bana... böyle düşünen bi annenin çocuğu ne kadar sağlıklı olabilir ki... bir de çocuklarını sürekli döver... öyle böyle değil evire çevire döver... çocukların biri 2 biri 4 yaşında daha...
çocukta öyle gördüğü için etrafına öyle davranıyor...
kısacası aile eğitimi çok önemli... çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız...onlara iyiyi güzeli aşılamalıyız...
yoksa işte böyle etraftakilerin yaka silktiği illallah dediği çocuklar çıkıyor ortaya...
5.5 yaşındaki çocuk laftan sözden anlayacak yaştadır...
kaldı ki herşeyi bi tarafa bırakın bu çocuğun vurma kırma etrafa zarar verme alışkanlığı varmış...
bu da evde ilgisiz kaldığını ve maalesef şiddette gördüğünü gösterir...
kesinlikle müdahale edilmesi gereken bi durum bu...
mutlaka ailenin de çocuğun da yardım alması gerekir...
benim oğlum şimdiye kadar 1 oyuncak bir eşya bile kırmamıştır... 4 yaşında...
kibrit kutusundan tren yaptık kağıtlardan evler yaptık aylardır oynar daha bir yıpranma bile söz konusu değil....
ama komşunun çocukları var gelirler herşeyi kırar dökerler... benim engelli kızımın gitmiş saçını yolmuş kolunu bacağını ısırmış... odaya bir girdim çocuğun heryeri mahvolmuş... annesini çağırdım hemen neden bu odaya girmesine izin veriyosun ya daha kötü bişey yapsaydı diye...eee işte görmedim nolmuş ölmemiş ya.. zaten sen niye bakarsın buna.. nolacak sanki ondan dedi bana... böyle düşünen bi annenin çocuğu ne kadar sağlıklı olabilir ki... bir de çocuklarını sürekli döver... öyle böyle değil evire çevire döver... çocukların biri 2 biri 4 yaşında daha...
çocukta öyle gördüğü için etrafına öyle davranıyor...
kısacası aile eğitimi çok önemli... çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız...onlara iyiyi güzeli aşılamalıyız...
yoksa işte böyle etraftakilerin yaka silktiği illallah dediği çocuklar çıkıyor ortaya...
9 değil 5 yaşında..bende bu konuya taktım 2 gündür..hatta başka bir konuda belirttim.sürekli birileri gelip youmlara müdehale derdinde,yeter artık ama! aa şöyle yazmayın,empati yapın,çok kırıınız,sizin başınıza da gelir İnşallah bilmem ne.herkes düşündüğünü,hissettiğini yazıyor.hep diyorum,kötü söz kullanılmadıktan sonra sorun olmamalı..
benim sorunum varsa düzelirim de sizinki çok zor görünüyorvah vah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?