bütün çocuklar mı böyle?

:)) evet biraz zor bir çocukmuş.ama çocuk nihayetinde.sende biraz takılıyorsun sanki.bırak kendi haline..onun zarar verebileceği ondan men et..açma,verme.bir müddet sende dialog kurma.kendisi gelsin. o yokmuş gibi yap.ama gerçekten zamane çocukları hele ki kız çocukları biraz daha asabi ve kaprisli olabiliyor. o şimdi seni rakip olarak görüyor.senden aldığı bir sinyal var.sende restleşiyorsun bence ki her seferinde dahada kışkırtmaya çalışıyor seni..

Valla bu zamanın çocukları beni de korkutuyor. Eşim zaten usanmış bi halde etraftaki çocukların hallerinden. Ve biz evleneli 1 sene bile olmadı. Bence hep yetiştirme hatasından kaynaklı bunlar. Önümüzdeki sene çocuk düşünmeye başlayacağız inşallah, Anadolu pedagojisi ilgimi çekiyor benim, bilhassa Adem Güneş Hocayı dinleyerek yetiştirmek istiyoruz çocuğumuzu, inşallah muvaffak oluruz zira çok zor bir iş...

canım senin yaşın da büyükmüş. ablası sayılırsın. sen de yeri gelince güzelce konuşabilirsin. işte eğer uslu durursan, şöyle davranırsan bilgisayarı açabilirim yoksa açmam dersin. tabi ilk seferinde kıyameti koparabilir açmadın diye ama yavaş yavaş alışır. tabi ailesinin vermesi gerekiyodu o terbiyeyi ama

katlanamadıgını anlayabiliyorum.

komsumuzun kızı var 6 yaşında ama kendini pek bi begeniyo.

bicok şeyi bana yaptrmaya calışıo.canta dolusu ojem var ve o her geldiginde içinden secmece yapıp bana her parmagına ayrı renk oje sürdürüo .tabi giderken cıkartıcas ama yine ugraştırıo.bi oldu iki oldu üç olmadı.o odamda takılıo ben mutfaga salona kaçıorum.artık .odama geldigimde verdigi zararları dagıttıgı çekmeceleri söylememe gerek yok sanırım.
seni sevmiyorum benmle oynamıyosun diyo.cok ugraştırıyo beni.oyuncak oje pcde oyun fln.istekleri bitmiyo.

hayır 20 yaşına gelmişm ne oynucam snle diyorum ama yok işte daaha almıyo bunu aklı.. başa gelen cekilir.sende onunla bişi yaparken sen daha güzel yapıosun ne kdar güzel oldu falan filan de . gerek yok cocukla cocuk olmaya.ömründen gider biliyorum :13:

yazdiginin tamamanini yanlis buldum zaten yorum yapmaya gerek yok

5.5 yasinda diyorsunuz mantik bekliyorsunuz..neyse sizde ünivesite hayatina gidince büyürsünüz

ama ben baska birsey söylemek istiyorum lütfen anneler-kardesler-kuzenler sirf cocuklar oyanlasin diye

pc basina atmasinlar..o yastaki cocuk icin cok erken oyun filan ever artik hersey degisti ama o bilgisayardan aladigi radasyon bile zararli...

çocuk ağlamasın diye kocaman kadın gözünün içine bakıyorsa sorun çocukta değil senin gözünün içine bakan annen ve 5.5 yaşındaki çocuğun annesidir bence..

çocuk sizi oyncak etmiş koskoca kadınlarda ses etmıyor

terbiye çocuğun her istediğini anında vermek değildir ki...

ha birde şimdinin anneleri kendi çocuklarını herkesten üstün zekalı falan zannettikleri için ister istemez çocuğun egosunda yaşından fazla bir büyüme de söz konusu...

Son düzenleme:
Yorumların tamamını okuyamadım. Ama bana göre ne olursa olsun anne çocuğuna sahip çıkmalı, kimsenin başına atmamalı, odada bilgisayarla bile oynayacak olsa yine de zarar verebilir. Hele ki çocuk zor ve yaramaz bir çocuksa. Bunun dışında yeni nesil çocuklar bizim neslimize göre daha bilmiş, imkanları çok daha fazla olduğundan. Anlattığın çocuk 5,5yaşındaki bir çocuğa göre tepkiler veriyor canım yalnız size çok sık geliyor olmaları, ilgilenmek zorunda kalman ve özellikle annenin çocuğu el üstünde tutması seni fazla hassas yapmış. Annenin bebekliğinden bu yana kuzenine fazla ilgisi seni fazlasıyla üzmüş ve kırmış canım bu yüzden o çocuğa ısınamadığını düşünüyorum.
Bir de her istediği anında yapılan çocuk şımarır, sen de haklısın o konuda o eve gelince evde bulunmasan veya ders çalışıyorum desen olmaz mı?

Son düzenleme:
benim 3.5yaşımdaki kızım da aynılarını bana çektiriyor:)) ama tabi onu disiplin altında tutmak, davranışlarını dizginlemek herşey oyunla mümkün.ama bu asla senin görevin diil, annesi size yollamamalı çocuğunu, senin tavrını sinirini gördükçe çocuğun olumsuz davranışları eminim pekişir.

Çocuk sevimsiz bir şey belli de siz neden kendinizi çocukla kıyaslama gereği duyuyorsunuz ki, çantanıza güzel dememiş, resminizi beğenmemiş, anneniz onunla sizden daha fazla ilgileniyormuş bırakın bunları. Karşınızdaki ufak bir çocuk ve anneniz tabiki onunla ilgilenirken sizin çocukluğunuzdakinden daha keyifli daha istekli gözükecek, sonuçta bütün hayatlarını beraber geçirmiyorlar arasına görüp seviyor o kadar.

Onun dışında çocukla ilgilenmek istemiyorsanız bu konuda haklısınız, illa çocuk eğlendirmek zorunda değilsiniz,anneniz istemediğinizi bildiği hal çocuğu eve sokmaya devam ediyorsa sizde telefon geldiği anda evden çıkın, ya da girin odanıza kapıyı kitlenin çocuk gidene kadar çıkmayın, uyuduğunuzu idda edin vs. ayıp olur diye de düşünmeyin sonuçta o çocukla ilgilenmek sizin göreviniz değil.

Son düzenleme:
Yüz verme verirsen tepene çıkıyorlar.
Ben küçük kuzenlerimi seviyorum ediyorum ama ters bir hareketleri olursa belli bir mesafe koyuyorum arama.
Örn: "Sen böyle böyle bir yanlış yaptın, bu yüzden yanımda oturmanı istemiyorum, özür dileyip uslu çocuk olana kadar da yanıma gelme odama da girme" diyorum. Kitliyorum kapıyı.
Ama canlarım ya, hemen özür diliyorlar. Yerim onları yerim. :)

fazla şımartılmış bebelerden belliki.boşver yorma kendini.geldiğinde de kitle odanı kitap okuyorumağda yapıyorum falan de.zaten üniye gitcekmişsin.çok sık görmezsin

Belli ki kuzen bebek ailesi tarafından şımarık yetiştiriliyor.

Ben de hiç sevmem gıcık bebekleri.

Bir arkadaşımın çocuğu anlattığın kız gibi hemen hemen. Birde erkek çocuk yaramazlığını düşün.

İki yaşından beri böyle bu çocuk. 10 yaşında şimdi, hiç bir değişiklik yok.

Evlerindeyken bir bakıyorum çetin avizeye çıkmış. Bir bakıyorum o koltuktan bu koltuğa tarzan gibi bağıra bağıra zıplıyor,

gecenin köründe sesli sesli polis arabasını aaaaaa aaaaaa aaaaa diye çalmaya başlıyor. Gelip tuhaf garip şımarıkça hareketler yapıyor turlayıp odayı gidiyor.

Amaaaaaaaaaa;;;

esas meseleye gelelim; çetinin annesi hiç iyi bir anne değil. Pek dengeli değil yani.

Bazen bakıyorsun çocuğu içine sokuyor bazen çocuğa düşman mualemesi yapıyor. Acıyorum çetine esasında.

Bebekliğinden beri ilgisiz yetiştirildi. İlgiden gelecek sevgiye aç. Alakaya aç.

Çetincikte garip hareketler yaparak ilgi çekmeye çalışıyor. Çokta masum güzel bir yüzü var çocuğun. Annesi çocuğu o psikolojiye getirdi.

Çocuk n'apsın?

o düzelir de sen düzelir misin

Canım seni gayet iyi anlıyorum aslında bi akrabamın bi cocugu var şimdi 20 yaşında askere gidecek ailesi çok şımarık yetiştirmiş bir dedigini iki etmemiş çocuga ne yazıkki yok , hayır gibi kelimeleri ögretememişler çocuk şimdi başına buyruk ailesinin sözünü bile dinlemiyor artık her istegi anında olacak arkadaş cevresine uydu okulu bıraktı bir ara evlenecem diye tutturmuştu 16 yaşındayken kızın ailesi vermedi tabi ağaç yaş iken egilir sözü çok dogru ailesi şimdi pişman keşke biraz disiplinli yetiştirseydim diyor benim 16 yaşında erkek kardeşim var onunda sorunları vardı bir ara psikilojik tedavi falan gördü şimdi sorunlarımız kalmadı şuan yüksek sesle müzik bile açmaz komşularımız rahatsız olmasın diye 5.5 yaşındaki çocuk ileride okula başlıyacak okul ortamında çok zorlanır

Canım seni gayet iyi anlıyorum aslında bi akrabamın bi cocugu var şimdi 20 yaşında askere gidecek ailesi çok şımarık yetiştirmiş bir dedigini iki etmemiş çocuga ne yazıkki yok , hayır gibi kelimeleri ögretememişler çocuk şimdi başına buyruk ailesinin sözünü bile dinlemiyor artık her istegi anında olacak arkadaş cevresine uydu okulu bıraktı bir ara evlenecem diye tutturmuştu 16 yaşındayken kızın ailesi vermedi tabi ağaç yaş iken egilir sözü çok dogru ailesi şimdi pişman keşke biraz disiplinli yetiştirseydim diyor benim 16 yaşında erkek kardeşim var onunda sorunları vardı bir ara psikilojik tedavi falan gördü şimdi sorunlarımız kalmadı şuan yüksek sesle müzik bile açmaz komşularımız rahatsız olmasın diye 5.5 yaşındaki çocuk ileride okula başlıyacak okul ortamında çok zorlanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…