• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir poğaça meselesi🤔

Canım isterse yaparım pasta börek o da kırk yılda bir hayatta uğraşamam öyle çok bi tarif falan da bilmem ama yazdığınız tarif zaten standart poğaça tarifi kendiniz de yazmışsınız zaten. Ne diye kadınla inatlaşıyorsunuz senin tarifin değil diye 😄😄 elim lezzetli demek ki diyip geçin gerçi buna daha çok bozulur kayınvalide 😄😄

Mayalı, mayasız hamur işlerini bulanlar tariflerini bu kadar sahiplenmemiş olabilir. 🤔

Kadınla belki de aynı tarifi yapıyorsunuzdur. Kayınvalidenizin "ben tarif ettim, öğrendi vb" demesine kızıyorsunuz. Ancak bu sorunu "bu senin tarifin değil vb" diyerek çözemezsiniz.
Hayır daha o daha değişik yapıyor sert oluyor onun ki

Bazı Kv lerde kuma geni var. Bu kadınların genel özelliği; eşleriyle sevgi dolu, mutlu ve mutmain bir evlilik yaşamamaları. Herkes evladını sever. Ama bu kadınlar, kocalarıyla yakalayamadıkları tatmin ve ahengi oğulları ile yaşamaya çalışıyor. Onun için tek ve biricik olmak istiyor. Zaten öylesin be kadın, annesin. 🤦🏻‍♀️

Ama yok işte gelinle yarışmak bu yüzden. Kp ile mutmain edici bir evlilik iliskisi yaşayan kadının bunlara tevessül edeceğini sanmıyorum. Yine de büyük konuşmayayım. Biz de Kv olacağız. İns eleştirildiğimiz şeyleri biz yapmayız. :eek:

Son düzenleme:
İnanın benimde aynı süt, yağ, tuz, şeker, maya, yumurta akı birazda ılık su katarım biraz ele yapışacak kadar cıvık yaparım hamurunu 2 saat mayalatırım biraz da tepsi de şekil verdikten sonra mayalanmasını beklerim o kadar. Birde sütü ısıtırım yani biraz ılık hamur olur daha iyi mayalanıyor öyle hepsi bu
Burası püf noktası arkadaslar. 2 saat mayalatmak ve tepsi mayası yapmak. Ben 2 saat yapmıyorum ama yine uzun tutuyorum ve tepsi mayası mutlaka. Aynı tariflerinizi yapın ama mayalanma süresini uzun tutun ve mutlaka tepsi mayası da olsun.

Bende aksini iddia etmedim zaten o biraz daha eski usül tarzı yapıyor. Evet elimden iyi düşüyor hepsi bu kadar
Bende sizin tarif ettiğiniz gibi yapıyorum baya güzel oluyor bazı tariflerde margarin oluyor bana göre o ağır oluyor
Benim kv de tam tersi poğaçamı beğenir bir misafir gelir bana der yaparmısın en son tarifi verdim kendi yapıyor

Ay ben olsam ona paslardim yapsın dursun hem param cebimde kalir hem mutfakla uğraşmam .Ben olsam gazların böyle ne kadar angarya varsa .Tabiki onunki daha iyi daha lezzetli yapsın oh ne ala ben böyle düşünüyorum.Îşime gelirdi benim.Evimevgelen misafirlerde ikramlik yapsın sonra ben bulaşıkları toplar götürürüm ona çünkü onun bulaşık yıkaması yada makineye yerleştirmesi bile benden güzel 😂Aynen böyle yapardım.Bi süre sonra hiç karışmaz bence tek laf etmez üstüne kalıyor diye😂Gerçi cidden işime gelirdi vazgecmese keşke
başlarda benimki de öyle ne yapsam begenmezdi. sonra ben anne sen çok güzel yemek yapıyorsun çok güzel salata yapıyorsun diye diye ilk anlamadı ama sonra aydı sinirinden catliyordu 🤣🤣🤣

Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diye😊 Geçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa🙄 ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Ayy tipik kaynana işte bırak kıskansın dursun.

Benim kocam da çok güzel trileçe,kek,kurabiye yapar.
Herkes tarifini ister.
Ben hiç bulaşmıyorum işime gelmiyor çünkü 😂😂
Yeme işlerine bakıyorum ben🤣

Ay ben türünün son örneğiyim sanıyordum :) Benden bir tane daha varmış.

Konu sahibi he he diyip geçin. Çocuk büyüyünce anlayacaktır kimin yaptığını. Sidik yarıştırıyor. Bi eline sağlık kızım , benim kızımın elide lezzetlidir güzel yapar demek zoruna gider çünkü sen el kızısın.

ben kaynananın beceriklisini severim. Arayın misafirinizin geleceği bi gün “anne sen kızıma ben yapardım demişsin çocuk babaannesinden poğaça istiyor, kurabiye istiyor, sarma istiyor, profiterol istiyor, cheesecake istiyor” diye diye verin siparişleri.
Çocuğunuz farkındadır zaten. Ben çocukken annemin Kayserili bi iş arkadaşı mantı yapmıştı. Ben de bi akrabanın yanında söylemiştim çok güzeldi diye. Akraba başlamıştı “ayy asıl benim mantım çok güzeldir, yiyen bayılır…” ben de çocuk aklımla “onunkini yedik biliyoruz seninkini hiç görmedik ki ne bilelim güzel mi çirkin mi?” Demiştim.

Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diye😊 Geçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa🙄 ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Çok mu cahil bu kadın.Burada bunları okuyorum kv olarak gülüyorum gelini ile rekabet içinde gurur duyacağına..

Bak işte işini bilmeyip sinirlenen gelin, şutla yapsın o zaman ne uğraşıyosun börek çörek 🤣
o kadar meraklı madem kendini ispatlamaya göstersin maharetini.
Bazıları böyle ya benim öz annem mesela daha güzel yaparım demez ama mesela ben annemden hic trilece san sebastian vs yemedim zaten bunlar yeni popülerleşen tatlılar.
Ne zaman yapsam buna şunu katiyorum ben daha güzel oluyo falan diyo anne 38 senelik çocugunum bir kere agzindan adini bile duymadim şu tatlinin ama bunuda çok guzel yapıyosun heralde diyorum 🤣

Hsdfssas öğretmenler herkese aynı şeyi söylüyor yalnız🤣....Siz okula taştan hallice bişey de yollasaniz , piranalar gibi üşüşüp eline sağlık, yine yolla derler😂 siz de evde kavgasını yaparsınız böyle 😅olumlu pekiştirmenin gücü işte🥴

Hsdfssas öğretmenler herkese aynı şeyi söylüyor yalnız🤣....Siz okula taştan hallice bişey de yollasaniz , piranalar gibi üşüşüp eline sağlık, yine yolla derler😂 siz de evde kavgasını yaparsınız böyle 😅olumlu pekiştirmenin gücü işte🥴
E ne diycez?? Veli o kadar uğraşmış, emek harcamış , olmamış bu mu diycez? Tabi ki çok güzel olmuş ellerine sağlık diyip yine yolla diyoruz. Vampir gibi de üşüşmüyoruz. Önce kendimize ve kankalarimiza alıp gerisini çocuklara bırakıyoruz. Onlar vampir gibi üşüşüyor 🤣🤣🤣 Sarmayı daha çok tutuyoruz bir de. Canım da sarma çekti şimdi 😒😒

Back