• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün çocuklar mı böyle?

Mesaj tekrarı olmuş özür dilerim ekran dondu bir anda lütfen kusura bakmayın

canım ben 20 yaşındayım ve benmde yaramz bi kuzenm var görsen ayyy illallah dedirtyo bize herşye bi cevap herşeye bi ukalalık. bişey yapyo babası da kızmıyo " bağırırsak özgüveni kırılır " diyor. ben takmam amaaan banane derim annemde onla çok ilglnr çock o tabi ilglncek bence braz daha olgn bakmya calış küçck çocğa çantanı gösterp güzel demsni bklyosn . onlara göre güzel pembe barbie li şeyler filan:))

malesef şimdikiler böyle.ama bazıları daha beş buçuk yaşında falan demiş bebeklerin en önemli karakteristik özellikleri 1 yaşında oturur ve 6-7 yaş arası karakterlerinin yüzde 80-90 ı tamamlanır.yani o kızın kendi tavırlarıyla alakalı bi durum bence yoksa ne çocuklar var ne kadar mantıklı konuşup bizi bile hayret içinde bırakıyorlar.

18 yaşındayım.5 yaşında bıcır bir kız yeğenim var.
Dediklerinde hakli olabilirsin rahatsız olabilirsin Her zaman aynı olmuyor moralin bozuk olabilir canın sıkılıyor olabilir.Kendini onunla oynayacak yaşta hissetmiyor olabillirsin.
Ama o daha ÇOCUK.Yanlış anlama bunları ima amaçlı söylemiyorum.
Şu bir gerçek ki yeni nesıl çok akıllı.Çok bilinçli.Ellerinin altında hersey var belki yaşım büyük değil ama ilk internete ulaştıgımda 14-15 yaşındaydım.Şimdi onun elinde hersey var.Çizgi filmler var.Eğitici kitaplar var.Dahası bizim izlerken acabalarla şüpheye düştüğümüz bir çok diziyi filmi "Genel izleyici" kategorisinde izliyorlar.Bu kadar bilmiş olmaları doğal değil mi?
Emin ol yaptıklarını bir kaç sene sonra hatırlamayacaklar."Ben küçükken çok bilmiş bi çocukmuşum" filan bile diyecekler.
Seni sevmese her gün yanına gelmez her gün seninle oynamaz.Eminim seni çook seviyordur.Ne kadar sinirli de olsan moralin de bozuk olsa bir sarılması herseyi unutturuyo valla.
Bırakın yaşını yaşasın.Şımarsın.
10 sene sonra buralara kötü konular acacagına mahallenin namus bekçileiyle ugrasacağına varsın "Benim kıyafetim daha güzel,benim resmim daha güzel" desin.

kızlar benim 5.5 yaşında bi kız kuzenim var, evi bize çok yakın diye sık sık getiriyorlar, ben de ona oyun açıyorum. zaten oyun oynamak için geliyor genelde. bi ara sınavım var diye pek gelmiyordu, şimdi tatilde 2-3 gün ard arda gelince dayanamıyorum ya, çıldırtıyor beni..

ömrümde böyle çocuk görmedim ben.. bu kadar bencil, kendini beğenmiş, kendini üstün gören, işi oluncaya kadar melek, işi olduktan sonra şeytan, çıkarcı, illa istediğini yaptıracak, en ufak bi söz söyle hemen ağlamakla tehdit eden.

ya nefret eder oldum çocuktan.. ben de çocuktum, herkes çocuktu ama ben böylesini görmedim yemin ederim ya..
böyle çocuk olur mu..

atıyorum bi resim mi yapıyoruz, hemen 'benimki daha güzel oldu' , ama aslında biliyor benimkinin daha iyi olduğunu ya hemen huysuzlaşıyor, sorun çıkarıyor.
ondan sonra yeni çantamı gösteriyorum ya 'güzel' dersin değil mi önce.. yok, 'erkek çantası bu' 'benimki daha güzel'
bu nasıl bi kendine aşık olma halidir ya, tamam, diyeceksiniz ki küçük çocuk, ama katlanamıyorum ya o 2-3 gün bile üst üste gelmesine
dişlerimi sıkıyorum sinirden o yanımdayken
bi de sürekli bi zarar verme meyilinde, istediği olmadığında vurur, ya da bi objeye zarar verir falan..
ortada hiçbir şey yokken de zarar veriyor ki NİYE YAPIYORUM algısı yok
bi keresinde, yine 5 yaşında falan, odamda bilgisayar açtım yazı yazcam dedi -tuşlara rastgele basarak- açtım ben de salona gittim
bi döndüm ki bütün tuşlarını sökmüş laptop'ın, ya niye zarar verirsin ki değil mi.. ne gerek var yani ne geçiyor eline
bilinçsiz de değil üstelik hepsinde, ne olduğunu bilerek yapıyor, maşallah her şeyi de biliyor.

annem de sürekli onun yaptıklarını haklı görüyor. atıyorum yemek yiyoruz onun annesi falan da var, kendi yemesi bitti ya
bana oyun aç diyor bilgisayardan, oyun açarsam da sürekli başında olmam gerek çünkü, ya başka oyun aç diyor sürekli
ya da bazen tıklamakta zorlandığı şeyleri bana düzelttiriyor habire
yemek yiyeyim açarım diyorum yok, hemen sızlanmaya başlıyor, şımarık
annem de gözüme bakıyo aç aç diye, iki koldan sinirlendiriyorlar beni

benim küçüklüğümde annem hiç onunla ilgilendiği kadar ilgilenmedi benimle
sanki kendi kızı o, ben yiğeniyim.
sürekli, o hassas, o hassas deyip druyor. neyine hassassa bildiğin şımarık işte..

ya sizce bu çocuk normal mi arkadaşlar allah aşkına ya..
sizin etrafınızdaki, ya da kendi çocuklarınız da böyle mi

allahtan üniversite başlayınca gidiyorum da kurtuluyorum çok şükür.

--------------------
herneyse arkadaşlar, ben derdimi tam anlatamadım
ya da siz anlamak istemediniz
olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler
söyleyecek bir şeyim kalmadı.
allah böyle çocuğu olanlara sabır versin.

sırf çocuk da değil, etrafında böyle insanlar olanlara sabır versin.

şımarıklıktan böyle yapıyordur... şımartılırsa çocuk böyle olur, ilerde de kendini dünyanın merkezinde gören narsist bir birey olur çıkar.. bence bir kardeşi olursa şımarıklığı azalabilir. çünkü çocuklar kardeşi olunca paylaşmayı öğrenir, sorumluluk almayı öğrenir, empati kurmayı öğrenir. tabi her tek çocuk şımarıktır demiyorum... anaokuluna başlarsa bu davranışları belki biraz azalabilir, nazı size geçiyor çünkü :)

Anormal davranısları olabilir ama büyüdükçe düzelir.. Hepımız oyle olmadık mı ?
Kendisine soyle böyle yapma ayıp gibi uyarmalar yapabilirsin
5 yaşında daha .. Düzelir muhakkak.

hanginiz daha küçük anlayamadım:50:
5 yaşındaki çocuk gösterdiğin çantaya kibarlık yapıp güzel demez,o gördüğünü kendince doğrusunu söyler.:34:
o,benimki güzel dediğinde sinirleneceğine onu destekleyip gönlünü hoş yapsan eminim sana hırçınlaşmaz:51:

Konu sahibi çantasını güzel demesini bekleyerek göstermemiştir bence neden herkes çantana güzel demesini mi bekliyorsun demiş anlayamadım.
Esas şikayeti çocuğun davranışları.
Çanta konusunu da örnek olarak söylemiş.
Tamam çocuk he deyip geçeceksin ama bazen he deyip de geçemiyorsun.
Sürekli aynı şeyler tekrarlanınca da ister istemez sinir oluyorsun.
Şimdi ki çocuklar çok bilmiş, her şey ellerinin altında, hiç hayır denmiyor yani çok fazla şımartılıyorlar.
Ama kiminin davranışlarına böyle yansıyor.
Kimisi ise çok akıllı oluyor çok mantıklı konuşuyor.
Mesela 6 yaşında akrabamızın oğlu var öyle mantıklı konuşuyor ki ve tane tane.
Gören büyük insan sanır:)

takma kafana, çocuğun her dediğini yapmak zorunda değilsinki, onu oyalamak zorundada değilsin, şurda katlanacağın süre ne kadar,
anne olunca daha iyi anlarsın, çocuklara daha farklı bi gözle bakarsın, eskiden bende hiç çocuk sevmezdim, anne oldum değişti herşey...

bu durum biraz genlerle, biraz yetiştirme tarzıyla alakalı, hiç hayır denmemiş galiba, bırak anne babası düşünsün, bu durum onlar için çok daha zor emin ol:27:

fazla vakit geçirmemeye çalış
ben anlıyorum seni gerçekten çok ukala şımarık çocuklar var
mesela bizimde bir komşunun kızı öyle
aklına esince kapıyı çalıp konuşuyor telefonunuzu verin babamı arıcam diyor mesela görünce ne bakıyon be diyor çocuksa çocuk ama itici sevmiyorum
çocukları genel olarak seven biriyim bazıları gerçekten berbat

bir çocuk 5.5 yaşında dahi olsa anormal davranıyorsa büyüyünce geçer diye bakamayız

o zaman pedagoglar neden var?

kiminin çocuğu gerçekten sevimsiz şirret olur ukala olur..sevilmez...bu da ayıp birşey değildir.

allah herkese sevimli çocuk nasip etsin.

canım ben mesleğim gereği sana bir kaç öneride bulunabilirim ancak bu önerileri senin değil ailesinin dinlemesi lazım. ilk olarak yaşı gereği
ahlaki gelişimi bizler gibi değil..yani haklılık, suçluluk, yalan, zarar verme gibi davranışların olumsuz olduğu kanısı bizler kadar güçlü değil. çok saldırgan ve kıskanç tutumları onun kendini değersiz hissetmesinden kaynaklanıyor olabilir. bu da sevgi ihtiyacının olduğunu gösterir. aileler çoğu zaman sevgi verme ile şımartmayı karıştırır. ikincisi o çocuga asla bağırarak, kızarak ya da şiddet uygulayarak yaklaşmamaları lazım..çünkü gelecekte pek çok psikolojik rahatsızlığı olan insanların öyküsünde genelde böyle durumlar yatar..bence ailesine mutlaka bir uzman desteği öner. toparlanmayacak bir durumu yok kesinlikle..zaten sıkıntı çocuğun kendisinde değil. yanlış yetiştirilmiş ya da ihmal edilmiş olmasında..

5.5 yaşındaki bir kız çocuğundan bahsediyorsun , farkında mısın? :26:

9 yaşındaki bir kız çocuk feyste arkadaşını ekleyip ben şeytanım aslında diye cümleye başlayıp 30 yaşındaki insanın edebileceği türden tehditleri edebiliyorsa, 6 yaşındaki bir kız çocuk arkadaşının dolabındaki bütün çikolataları ben hırsızım senin evini soyacağım diye oyun uydurup ev sahibi çocuğa yedirmeden bir dolap aburcuburu indiriyorsa 5 yaşındaki çocuk da bunları kasıtlı olarak yapabilir. Herkesin çevresinde olmayabilir tabi, ben çok gördüm çok küçük yaşlarına rağmen çocukların neler yapabildiğini. Tamamen ailenin ya ilgisizliğinden ya da fazla ilgisinden bu hale geliyorlar. Ne yazık ki her çocuk çocuk masumiyetinde değil. 5 yaşındaki çocuğun kafasının bizimkinden çok çalıştığı oluyor. Böyle çocuklar ergenliğe girdiğinde akıl almaz davranışlarda bulunuyorlar. Tecrübeyle sabittir. Konu sahibine diyorum ki umarım kurtulursun... Gerçekten düzelmeye ihtiyaçları var bunların. Umarsızca eşyalara zarar vermek insanlara zarar vermek, çok kötü sözler söylemek... Dahası 7 yaşındaki bir çocuğun kız arkadaşlarına çükünü açması bilmem ne... Ha 5 ha 7 değil mi... :) Bunların hiç biri çocuktur diyerek geçilebilecek şeyler değil. Gerçekten desteğe ihtiyaçları var. Çocukları böyle olanlar umarım 'daha çocuk' diyerek geleceğin manyaklarını yetiştirmiyorlardır. Daha çocuk denecek davranışlar çocuğun mızmızlanması, arkadaşına vurması, çok şey istemesi falandır. Ama diğerleri değil.

5.5 yaşında kız çocuğunu kıskanan koca bir bebek :D bunun için konu mu açtınız bide ya gülüyorum..
:51:

Bu çocuklardan rahatsız olanlar gençse genelde kıskançlıkla suçlanır. Çok acizce bir yorum bu. Umarım çocuklarınız sizi üzmez veya çocuklarınız başkaları tarafından üzülmez... Olayı kıskançlık olarak yorumlamanız çok komik. Tecrübesizliğinizden kaynaklansa gerek. Kısmet bu işler.

Arada bir gelse seni bu kadar bunaltmaz. Her gün gelince doğal olarak senin sabrını tüketiyor.

Geldiği zaman sabırla iletişim kur onunla. Yaptığı hataları tatlı dille anlatmaya çalış. Allah sabır versin tatlım.

5 yasındakı cocuktan bahsedıorsunuz . çok garıpsınız 19 yasındaymıssınz bıde :))

ılla herkesın çocuklugu aynı olucak deıl sen sesszsındr o sımarık o ukala yada baskası acımasız olabılrı yanı bunlar .
yukarıdakı yorumlarda katılmıorum çocuk bu ılgı çekmeye çalışıor doktra mı gtcek yanı.
çantanızı 5.5 yasındakı çocuga gosterıp onay beklıosnuz o çocuk o cantadan ne anlar ?ne dıcek sıze yanı ayy çok komık ya :D

ben çok sessız uysal bı cocukmusum agzım varmıs dılım yokmus ama lbuyuynce noldu ? benım kadar konusan atak hazır cevap ve cazgır varmı acabaaa :1:
ama kardesım hıperaktıf asla susmazdı sımarıktı hep oyunlarda o kazanmak ısterdı ve yenılgyı asla kabullenmezdı tabıkı buyunce duzelmeye basladı .

oyuzden bıraz mantıklı olmanızı ve yasınızın gerektıgı gıbı davranmanızı tavsıye edıorum :)

Bu çocuklardan rahatsız olanlar gençse genelde kıskançlıkla suçlanır. Çok acizce bir yorum bu. Umarım çocuklarınız sizi üzmez veya çocuklarınız başkaları tarafından üzülmez... Olayı kıskançlık olarak yorumlamanız çok komik. Tecrübesizliğinizden kaynaklansa gerek. Kısmet bu işler.

sizde komıksınız :)))

Peki konu sahibinin annesinin kendisine davranışlarıyla kuzenine olan davranışlarını kıyaslaması, kuzenine daha lgili davranıyor diye annesine sitemli olması da mı çocuğun şımarıklığında kaynaklanıyor size göre? Bir çocuk 5 yaşındaydı mutlaka br melek olmalıdır diye birşey yok elbette ama konu sahibi kendini 5 yaşındaki çocukla kıyaslayınca onun gözlem yeteneğini pek ciddiye alamıyor insan.

Back