• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir poğaça meselesi🤔

Arkadaşlar inanın yaptığım ekstra bişey yok standart malzemeler yumurtanın akını katarım sadece içine birde hamurunu az biraz cıvık yaparım çok sert yapmam hamuru o da puf puf yumuşacık olmasını sağlar hepsi bu

Ben çocukken annemi üzen ya da laf eden insanlardan hiç hoşlanmazdım. Onlardan hala hoşlanmam. Yani çocugunuz zaten hissediyor herşeyi. O kısmı dert etmenize gerek yok. Deli deyin geçin takolmaya gerek yok.
Evet kızımında baya canı sıkılmış ama sonuçta oda farkında herşeyin

Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diye😊 Geçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa🙄 ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Yahu bu da dert mi 🤣🤣🤣
Tabiki senin elin daha lezzetli anne deyip geçiver🤣

Arkadaşlar inanın yaptığım ekstra bişey yok standart malzemeler yumurtanın akını katarım sadece içine birde hamurunu az biraz cıvık yaparım çok sert yapmam hamuru o da puf puf yumuşacık olmasını sağlar hepsi bu
Siz bi tarifi verin ben çok merak ettim.

Sizin dediginiz gibi olmaz standart ise herkesin yaptığı güzel olması gerek.

Ben bir mantı, bir arnavut böreği, bi kurabiye yaparım. Kendini övmek için yazmıyorum yiyen insanlar nasıl bi lezzet der.
Ama ben ne yaptığımı nasıl güzel oldugunu püf noktası nedir biliyorum…

Siz bi tarifi verin ben çok merak ettim.

Sizin dediginiz gibi olmaz standart ise herkesin yaptığı güzel olması gerek.

Ben bir mantı, bir arnavut böreği, bi kurabiye yaparım. Kendini övmek için yazmıyorum yiyen insanlar nasıl bi lezzet der.
Ama ben ne yaptığımı nasıl güzel oldugunu püf noktası nedir biliyorum…
İnanın benimde aynı süt, yağ, tuz, şeker, maya, yumurta akı birazda ılık su katarım biraz ele yapışacak kadar cıvık yaparım hamurunu 2 saat mayalatırım biraz da tepsi de şekil verdikten sonra mayalanmasını beklerim o kadar. Birde sütü ısıtırım yani biraz ılık hamur olur daha iyi mayalanıyor öyle hepsi bu

İnanın benimde aynı süt, yağ, tuz, şeker, maya, yumurta akı birazda ılık su katarım biraz ele yapışacak kadar cıvık yaparım hamurunu 2 saat mayalatırım biraz da tepsi de şekil verdikten sonra mayalanmasını beklerim o kadar. Birde sütü ısıtırım yani biraz ılık hamur olur daha iyi mayalanıyor öyle hepsi bu
Eee dümdüz poğaça yani çok da bir numarasi yokmuş.

Bamya yaptım ilk kez. Videolar izledim yorumlar okudum. Demek cinsi de iyiydi ki çok güzel oldu. Kendimden beklemediğim kadar. Körün taşı rastgelmis de diyebiliriz 😃

Kv bizdeydi o gün. Eşim çok güzel olmuş. Eline sağlık dedi. Kv de teyit etti.

Sonra kadın, bir hafta içinde tam üç kez bamya pişirip bize getirdi. Eşime tattırıyor. Anladı adam da annesinin hassasiyetini. Nasıl olmuş diyor oğluna. Eşim de güzel olmuş eline sağlık dedi. Kv döndü bana dedi ki “lady peacock da güzel pişirmişti, ama bamyanın pîri benim” :63::olamaz:

Ne diyeceksin ki?.. Kaç yaşında kadın. Hiç uğraşamam. Hakket sizinki güzel dedim. Yoksa daha çooook bamya yiyecektik :-)

Yeni kv niz o zaman haklı gibi mi… belki o da sizin gibi güzel yapıyor olabilir mi???

Gereksiz size çıkış yapabilir ama siz daha bize ki kac üye detaylı tarif istiyor ölçülü tarif veremiyorsunuz. Boşuna bizi heveslendirdiniz.

Neyse kv nize yeri gelince anne yapta bi yiyelim devamlı derseniz. Benden öğrendi demeyi bırakır.

Bamya yaptım ilk kez. Videolar izledim yorumlar okudum. Demek cinsi de iyiydi ki çok güzel oldu. Kendimden beklemediğim kadar. Körün taşı rastgelmis de diyebiliriz 😃

Kv bizdeydi o gün. Eşim çok güzel olmuş. Eline sağlık dedi. Kv de teyit etti.

Sonra kadın, bir hafta içinde tam üç kez bamya pişirip bize getirdi. Eşime tattırıyor. Anladı adam da annesinin hassasiyetini. Nasıl olmuş diyor oğluna. Eşim de güzel olmuş eline sağlık dedi. Kv döndü bana dedi ki “lady peacock da güzel pişirmişti, ama bamyanın pîri benim” :63::olamaz:

Ne diyeceksin ki?.. Kaç yaşında kadın. Hiç uğraşamam. Hakket sizinki güzel dedim. Yoksa daha çooook bamya yiyecektik :-)
Ayy yaa demekki böyle mutlu olunuyor yaşlılıkta.

Kızlar benim poğaçamı herkes beğenir hatta eşim takılır sen yap ben satayım diye😊 Geçen gün kızımın yerli malına poğaça yapmıştım öğretmenler çok beğenmiş annenin ellerine sağlık demişler. Kızım da bunu kaynanama anlatmış oda ay bilseydim ben yapardım benimkini daha çok beğenirlerdi demiş çocuğa🙄 ne zaman biri poğaçamı beğense ben tarif ettim oda bana baktı öğrendi diyor ya hey Allah ım ya 40 kere dedim bu senin tarifin değil diye ama duymamazlıktan geliyor. Benimle karşılıksız rekabete girmiş hemen hemen her konuda aynı, inanın çocuğa böyle demesi çok sinirimi bozdu yani çocuğun gözünde annenin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. İnanın bu sadece bir örnek hemen hemen her konuda aynı nedir bu ya kıskançlık sen güzel yapsan ne ben yapsam ne madalya mı takacaklar..
Bişey diyim mi aynı olay bizde de oldu 😂 eşimin kuzeni pogacami çok beğenir Haci bı yapsan da yine yesek dedi benimki de güzel olur dedi 😂 evime ne aldıysam onda da olur 😂 kek yaparım aynısını yapar, robot süpürge almıştım mesela aklınızı peynir ekmekle mi yediniz o kadar para verilir mi demişti o zaman yaygın değildi böyle. Sonra iyiyse diğer oğlumda alsın dedi sonra kendide aldı😂liste uzar gider

Mayalı, mayasız hamur işlerini bulanlar tariflerini bu kadar sahiplenmemiş olabilir. 🤔

Kadınla belki de aynı tarifi yapıyorsunuzdur. Kayınvalidenizin "ben tarif ettim, öğrendi vb" demesine kızıyorsunuz. Ancak bu sorunu "bu senin tarifin değil vb" diyerek çözemezsiniz.

Ben olsam kaynanaya kitlerdim 🙂

Boşver ya sevinsin bazıları da böyle işte

Back