• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün çocuklar mı böyle?

evin en kücüğüsün muhtemelen bunlar normal şeyler kardeşi olan bilr bnm 6 yaşında kardeşm var evet bzn bni çıldırtıyor ama olaya senin baktğın gibi bakmıyorum ama onun bir büyüğü kardeşim senin gibi düşünüyor kişiselleştiriyor durumu buna gerek yok çocuk o bunlar gelişimi acısından önemli tabiii bu herşeyine evet denileceği anlamına gelmiyor burda sınır konmalı

İnsan kardeşi olsa katlanır ama yeğenine aynı sabrı gösterememesi son derece normal

Son düzenleme:
5,5 yaşındaki bi çocuk için yazdıkların çok anlamsız olmuş çocuk bu ,bence sen onunla bi yarışa girmşsin sürekli cümlelerinde kıyaslama var birde son cümlene takıldım ama annen seni daha çok seviyordur emin ol ama odaha çok küçük olduğu için ilginin onda olması çok normal

[SUB][/SUB]
sanırım anne ve babasının yetiştirmesiyle ilgili.
çünkü onda gördüğüm birçok özellik annesinde de var genelde, kendinden başkasını umursamaz tavırları
bencilliği, kendini beğenmişliği falan.. bir de sürekli annesinin şımartmaları da eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.

düzelir umarım.

öncelikle konu sahibi kişi, yorum yapanlara nasıl agresif cevaplar vermişsiniz.
bahsettiğiniz kişi daha çocuk.herşeyi biliyor yada yapması bişey ifade etmiyor.
bu yaşta çocuklar benmerkezci olur.gıcık olunacak bişey yok yani.
yaptıklarıda gayet normal geldi bana.

ayrıca yukardaki mesajınızda bir hayli ilginç...
yengenizin bir hayli olumsuz davranışlarının ondada bulunduğundan bahsetmişsiniz.
ama sadece yengenizin...
tabi özellikle ve özellikle yengenizin de şımartmaları eklenmiş.
dediğim gibi küçücük çocuktan ne bekliyorsunuz anlamadım

Evet o daha çocuk, şu anki hareketleri kişiliğiyle değil yaş grubuyla alakalı.

Ama her yaptığına göz yummak, yani "şımartmak" yerine düzeltici ve öğretici bir yaklaşım daha yerinde olur bence.

Resim meselesine de güldüm yani canım, buna takman anlamsız. Dediğim gibi, her istedğini yerine getirmek kesinlikle çözüm değil. Misal laptopunun tuşlarını çıkarmanın yani başkasının eşyasına zarar vermenin yanlış olduğu öğretilmeli, tabii çocuk olduğu unutulmadan.

valla aynı durum benim de başıma gelmişti 17-18 yaşlarındayken, çocukların içine 3 yaşından sonra şeytan kaçıyor. beni kuzenim ve komşumun oğlu bezdirmişti. yıllarca çocuk sahibi olmaktan korktum, çocuklardan nefret ettim.(ama bebekleri çok severim :31:) ancak karar verebildim çocuk yapmaya. :1:

Son düzenleme:
kabullensenizde kabullenmesenizde o bir çocuk...bu yaşları evin patronu benim yaşları..aslında yeğeniniz 5,5 yaş sendromnda sizde ergenlik dönemindesiniz..tahammülsüzlüğünüz bu yüzden.unutmayın karşınızdaki yaşıtınız değil,beklentileriniz büyük olmasın.ilgilenmek size ağır geliyorsa annesiyle konuşun,artık size bırakmamasını ilgilenmek istemediğinizi belirtin..

[SUB][/SUB]

öncelikle konu sahibi kişi, yorum yapanlara nasıl agresif cevaplar vermişsiniz.
bahsettiğiniz kişi daha çocuk.herşeyi biliyor yada yapması bişey ifade etmiyor.
bu yaşta çocuklar benmerkezci olur.gıcık olunacak bişey yok yani.
yaptıklarıda gayet normal geldi bana.

ayrıca yukardaki mesajınızda bir hayli ilginç...
yengenizin bir hayli olumsuz davranışlarının ondada bulunduğundan bahsetmişsiniz.
ama sadece yengenizin...
tabi özellikle ve özellikle yengenizin de şımartmaları eklenmiş.
dediğim gibi küçücük çocuktan ne bekliyorsunuz anlamadım

Bunun neresi garip ki? Çocuk annesinin kişilik özelliklerini alamaz mı?

sanırım anne ve babasının yetiştirmesiyle ilgili.
çünkü onda gördüğüm birçok özellik annesinde de var genelde, kendinden başkasını umursamaz tavırları
bencilliği, kendini beğenmişliği falan.. bir de sürekli annesinin şımartmaları da eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.

düzelir umarım.

Bunun neresi garip ki? Çocuk annesinin kişilik özelliklerini alamaz mı?

alabilir tabi..
ama bütün kötü özelliklerini anneden almaz

Oyy tam bir prenses sendromuna tutulmuş çocuk örneği!

Doğduğundan itibaren ne isterse yapılmış, etrafındaki herkesin boyun eğdiği, bir dediğini ikiletmediği ve iktidarını doyasıya süren çocuk. Ben de etrafımda böyle çocuklar gördüğümde deli oluyorum ve umarım benim çocuğum böyle olmaz diyorum. Kendilerinin ve yakın çevredekilerin, çocuğa sorgusuz biat etmeleri gerektiğini düşünen anne-babalardan genelde böyle uyumsuz, bencil ve problemli çocuklar çıkıyor.

Tam aksinde imrenilecek örnekler de var. O yüzden "5.5 yaşındaki her çocuk böyle olur, durum gayet normal" meselesi değil. 10 sene sonra da bencilliğe dayalı başka sorunları olacak.

Ben de şimdi hamileyim ve en çok korktuğum böyle bir çocuk yetiştirmek. Çünkü böyle bir durumda en büyük zarar "kişilik gelişimi sağlıklı olmadığı için" çocuğun kendisine veriliyor.

Ayrıca 5.5 küçük bir yaş değil, okula başlama ve yeni ortamlara girme yaşı. Okula başladığında, kendi ailesindeki gibi onun her dediğini yerine getirmeyen birilerini gördüğünde çocuğun gireceği bunalım çok fena olacaktır. Yakınımda şahit oldum böyle bir örneğe.

Öncelikle sabır ve elinden-içinden gelirse de yapıcı yaklaşımlar diliyorum..

Arkadaşlar arkadaşımız bence kuzeniyle yarışmakdan ziyade onun şimdiden kapris yapışını anlatıyor.

şükür anlayan biri çıkmış. herkes tutturmuş bi kıskanıyosun, çocukla yarışıyosun vs.. herkes bi itham etme, suçlama peşinde. sanki kız benim ruh halimi çözümleyin demiş gibi.

konu sahibi devamlı şımarık ve kaprisli bi kıza bakıcılık etmekten, ve annesinin de bu duruma göz yummasından yakınıyor. insanlar zaman zaman kendi çocuklarına bile tahammül edemezken, onun bu durumdan şikayetçi olmasının bu kadar elşetirilecek neyi var anlamadım.

şükür anlayan biri çıkmış. herkes tutturmuş bi kıskanıyosun, çocukla yarışıyosun vs.. herkes bi itham etme, suçlama peşinde. sanki kız benim ruh halimi çözümleyin demiş gibi.

konu sahibi devamlı şımarık ve kaprisli bi kıza bakıcılık etmekten, ve annesinin de bu duruma göz yummasından yakınıyor. insanlar zaman zaman kendi çocuklarına bile tahammül edemezken, onun bu durumdan şikayetçi olmasının bu kadar elşetirilecek neyi var anlamadım.

konu bu durumdan şikayet etmesi değil,ifade ediş biçimi..aldığı çantayı,yaptığı resmi 5 yaşındaki bir çocukla kıyaslaması bana normal gelmedi.eğer "bir kuzenim var,ailesi şımarık yetiştiriyor,her dediğini yapıyor,çocuğun garip davranışları var" gibi cümleler kursaydı kimse aa niye böyle diyorsun demezdi..bazen olayı aktarma biçimi çok önemlidir ve bu konuda da o sıkıntı yaşanıyor bence.ayrıca sizin bu yorumu yapma hakkınız varsa bizlerin de okuduğumuzu kendimize göre yorumlama hakkımız da olmalı.

zaten bu konudaki temel sorun çocuğun yetiştiriliş biçimi.tepki çocuğa değil onu yetiştiren aileye olmalı.

Sen onun yetişkin biri gibi davranmasını,objektif olmasını bekliyorsun.....Adı üzerinde çocuk çocuk..Tabiiki ukala,bencil olacak...Tüm çocuklar gibi............

Resimleri kıyaslamana ben de çok güldüm,hatta inanamadım..... Sen ergenliğinin sonlarındasın o da 6 yaş sendromunda...

konu bu durumdan şikayet etmesi değil,ifade ediş biçimi..aldığı çantayı,yaptığı resmi 5 yaşındaki bir çocukla kıyaslaması bana normal gelmedi.eğer "bir kuzenim var,ailesi şımarık yetiştiriyor,her dediğini yapıyor,çocuğun garip davranışları var" gibi cümleler kursaydı kimse aa niye böyle diyorsun demezdi..bazen olayı aktarma biçimi çok önemlidir ve bu konuda da o sıkıntı yaşanıyor bence.ayrıca sizin bu yorumu yapma hakkınız varsa bizlerin de okuduğumuzu kendimize göre yorumlama hakkımız da olmalı.

zaten bu konudaki temel sorun çocuğun yetiştiriliş biçimi.tepki çocuğa değil onu yetiştiren aileye olmalı.

ben kendi adıma, 'kuzenin şımarık ve çekilmez çocuğu her gün başıma tebelleş oluyo (ki muhtemelen de anası kendi çekemediği için her gün her gün bana yolluyo), annem de buna göz yumuyo' diye sıkıntısını yazan konu sahibine ''sen küççücük çocuklan aşık atmaya utanmıyon mu bakayımm haa?!!:20: '' tarzında yaklaşılması karşısındaki rahatsızlığımı ifade etmek istedim. onun dışında kimin neye hakı var, neye hakkı yok orasına karışmam pek.:68:

Zaten konu sahibi "birçok" demiş, en azından burada "kötü" diye bahsettiği özelliklerini annesinden almış olabilir, başka kötü özelliği var mıdır bilemeyiz tabi.
evet birçok demiş ama dediğim gibi sadece, annesinden aldığı kötü şeyleri yazmış
oda tartışılır tabi...
almış mı almamış mı?
önceden yazdığım gibi bunun huydan çok yaşıyla ilgili bir sendromdan kaynaklandığını düşünüyorum
ayrıca kadesa'nın dediği gibi bende ifade ediş biçiminden rahatsız oldum.
neyse özetle büyütülecek birşey değil
Sen onun yetişkin biri gibi davranmasını,objektif olmasını bekliyorsun.....Adı üzerinde çocuk çocuk..Tabiiki ukala,bencil olacak...Tüm çocuklar gibi............

Resimleri kıyaslamana ben de çok güldüm,hatta inanamadım..... Sen ergenliğinin sonlarındasın o da 6 yaş sendromunda...
bende bunu anlamıyorum.
benim yeğenlerimde öyleydi.
benimki daha güzel olmuş deyince,a evet çok güzel olmuş derdim bu kadar yani.
sinir olunacak bişey yok.

Son düzenleme:
O kadar uzun süre çocukla olunca doğal olarak çekememişsiniz çocukların psikolojik halleri dönem dönem değişir o da tam bencilliğin dorukta olduğu dönemde olabilir (uzman olan arkadaşlar daha iyi yorumlar tabi) Ama siz onunla o kadar çok ilgilenmek zorunda değilsiniz kapatın kapınızı kitap okuyorum deyin madem. Sürekli sürekli bakıcısı gibi boğar tabi kimse başkasının çocuğunu çok uzun süre çekemez. Ama ondan nefret etmeyin daha çocuk işte çok değişecek belki büyüyünce çok yakın bile olursunuz :34:

Cocugu fazla simartmislar. Bilgisayarin butun tuslarini koparmak da neymis? 1 yasinda bebe degil bu, 5.5 yasinda cocuk; gecmis artik o evreleri. Ne yaptigini bilir zeka ozurlu olmadigi surece. Sen cocuga degil de, anasina babasina kiz. Cocugu hicbir dogruyu yanlisi ogretmeden, ot gibi yetistirirler, sonra cocuk kendine herseyi reva gorur. Okula baslayip toplum icine girdiginde sudan cikmis baliga doner. Ben de boyle ebeveynlere cok kiziyorum.

Sunu da eklemeden gecemicem. Verdigin resim ve canta orneklerinde sen de bir hossun yani. Orda cocuga hak verdim acikcasi :)

Son düzenleme:
Back