• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün çocuklar mı böyle?

sanırım anne ve babasının yetiştirmesiyle ilgili.
çünkü onda gördüğüm birçok özellik annesinde de var genelde, kendinden başkasını umursamaz tavırları
bencilliği, kendini beğenmişliği falan.. bir de sürekli annesinin şımartmaları da eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.

düzelir umarım.

bence sızden ılgı gormek ıstıyor ona sureklı oyun acmak yerıne ne bıleım bır evcılık oynayın yada parka goturun azıcık ılgınızı gorsu sızın tarafınızdan ılgılenıldıgı hıssetsın sıze daha farklı davranacak cocuklar boyledır daha 5.5 yasında kı bır cocuktanda mantık aramayı bırakın

ben yeterince ilgi gösterdiğimi düşünüyorum, yeri geldiğinde bilgisayar dışında oyun da oynuyoruz, ona banyo da yaptırıyorum vs vs..
aslında çok seviyorum öpüyorum sarılıyorum falan ama, yani tarif edemediğim bi iticiliği oluyor şımarıklaşınca, öyle olunca da katlanamıyorum. gitsin diye saatleri sayıyorum.

sadece konuyu okudum diğer yorumları okumadım ama 5 yaşındaki bir ÇOCUK için bu sıfatları kullanmanız çok ilginç geldi bana..

"ömrümde böyle çocuk görmedim ben.. bu kadar bencil, kendini beğenmiş, kendini üstün gören, işi oluncaya kadar melek, işi olduktan sonra şeytan, çıkarcı, illa istediğini yaptıracak, en ufak bi söz söyle hemen ağlamakla tehdit eden."

bencil ve kendini beğenmiş olması çok normal çünkü şu anda benmerkezci bir evrede.onun için sadece kendisi ve kendi ihtiyaçları önemli.diğer durumlarda yetiştime tarzıyla ilgili.ağlayarak birşey istemek vb...annenizin onu haklı görmesi ise onun daha küçük olduğunu fark etmesinden olabilir mi? ama unutmayın o daha küçük bir çocuk,şeytan değil.

1. si 5.5 yaşında seni kıskanıyor bu mehakkak..
2. si şimdiki çocuklar böle.. ama yinede aklı eren bir çocuk 5.5 yaş.. bnm kızım 2.5 yaşındayken yapmıştı laptop tuşlarını sökmeyi..
3. sü sakın mana verme ilerde başına gelir. bak şekil A benim başıma geldii..
4. sü çocuğu dışarı parka çıkarmayı denesen ya da annesi çıkarsın elbet başına bişey gelir suçlu olursun.. evde duran çocuklar daha bi hareketli asabi oluyo...

sen yine de böle konuşma şimdi ki çocuklar gerçekten böle bnm kızım da anormal mesela baba diyo beni saçımdan tutup sürüklesene.. çok hoşuna gidiyormuş bu... bu tarz tuhaf istekleri olabiliyo..

SABR SABR SABR

şimdi konuyu tekrar okudum da temel sorun şu cümlelerin altında yatıyor olabilir mi?

"benim küçüklüğümde annem hiç onunla ilgilendiği kadar ilgilenmedi benimle
sanki kendi kızı o, ben yiğeniyim.
sürekli, o hassas, o hassas deyip druyor. neyine hassassa bildiğin şımarık işte.."

Daha cok gencsin. Ne kadar simarik olursa olsun bence bu sekilde elestrilmeyi haketmez 5.5 yasinda bir cocuk. Benim de etrafimda cocuk sevmeyen, aglamasina vizildanmasina dayanamayan arkadaslarim var ve ne yazik ki onlari anlamakta gucluk cekiyorum. Cocukla cocuk olmak yerine ona daha ilimli davransan bence o da sasirip hareketlerini sana karsi degistirir. Resim yaptiginizda bence once sen soylemelisin seninki ne kadar guzel oldu diye. O soylemeden cunku onun en cok istedigi sey takdir edilmek suanda.

HTML:
cocğum için anormal yazmışımda anormal istekleri oluyo demek istedim yanlış anlaşılmasın.. çocuk büyütmek çok zor bir iş bir de sen anne olmadığın için sana daha zor gelir katlanmak.. hepimiz yaşıyoruz bazen çıldıracaz diyoruz ama sonulçta onlar bizim yavrularımız.. ailesi ile de alakalı demekki fazla ilgi göstermiyolar da olabilir

Bu arada ben anaokulu ogremeniyim ve hayatimda en cok cocuklari severim. Bunu da soylemeden edemiyecegim cunku onlar o kadar masum ki yillar icinde yasadiklari sayesinde hayat onlari sinsi,bencil ve kotuluk dolu yapiyor.

1. Si 5.5 yaşında seni kıskanıyor bu mehakkak..
2. Si şimdiki çocuklar böle.. Ama yinede aklı eren bir çocuk 5.5 yaş.. Bnm kızım 2.5 yaşındayken yapmıştı laptop tuşlarını sökmeyi..
3. Sü sakın mana verme ilerde başına gelir. Bak şekil a benim başıma geldii..
4. Sü çocuğu dışarı parka çıkarmayı denesen ya da annesi çıkarsın elbet başına bişey gelir suçlu olursun.. Evde duran çocuklar daha bi hareketli asabi oluyo...

Sen yine de böle konuşma şimdi ki çocuklar gerçekten böle bnm kızım da anormal mesela baba diyo beni saçımdan tutup sürüklesene.. çok hoşuna gidiyormuş bu... Bu tarz tuhaf istekleri olabiliyo..

Sabr sabr sabr

[ı]teşekkür ederim anlayışlı yaklaşımınız için - bundan sonraki sözlerim size değil..

herkesin bir ön yargısı var, "o daha çocuk"
çocuk olması her zaman iyi bir insan olması anlamına mı geliyor
kötü çocuklar da olamaz mı
sırf çocuk diye her yaptığını gözardı mı etmeliyiz?
5.5 yaşında ve inanın her şeye aklı eren bi çocuk
o kadar ki insanları kullanmayı daha bu yaşında çok iyi biliyor
lütfen bu kadar yüzeysel bakmayın olaya.
[/ı]

ammannnn diyorumm sakın ha sakın kınamayın mazallah başınıza gelme ihtimali yüksek
hele ki bekarmışsınız bu konular büyük konuşmaya gelmez....abla tavsiyesi..

5 yaşında tam kendini ispatlamak, büyüdüğünü göstermek istediği yaşta sen de ünv. başlayacaksın ve benim resmim daha güzel dediğine takılıyorsun öyle mi. Kendine göre haklı olabilirsin ama 6 ve 2 yaş sendromuna girmiş iki kız annesi olarak bu anlattıklarına kusura bakma ama sadece gülüyorum. Kendi çocukların olunca eminim bu günlerini hatırlayıp gülümseyeceksin. Göreceğin çok şey var. Zamane çocukları işte boşver takılma fazla

evet canım bana da biraz komik gibi geldi arkadaşın anlattıkları.Belli ki sinirleri çok bozulmuş aslında bir nebze anlayabiliyorum onu.Çünkü o tip çocuklardan hiç hoşlanmam ben de.Bu yaşımda öyle bir çocukla başbaşa kalsam ben de kafayı sıyırabilirim.Bilmiyorum ki ilerde öyle bir çocuğum olursa ne yaparım ama herhalde annesi olduğum için o benim tüm dünyam olur.Zaten öyle çocuklara da sadece anneleri babaları tahammül gösterebilir.Başkası için biraz zor.

şimdi konuyu tekrar okudum da temel sorun şu cümlelerin altında yatıyor olabilir mi?

"benim küçüklüğümde annem hiç onunla ilgilendiği kadar ilgilenmedi benimle
sürekli, o hassas, o hassas deyip druyor. neyine hassassa bildiğin şımarık işte.."

belki de kimbilir, ama bu durumdaki öfkem kuzenime olmazdı, anneme olurdu..
annem de kızdırıyor arada bu konuda beni ama
benim bu konuyu açma sebebim kuzenimin bu yaşındaki kararkteri.

Bende küçücük veletlerin bilgisayarıma kurulmasından nefret ediyorum
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın
Kuzenimin çocukları böyledir,şifre koyarsın zorla alırlar şifreyi
Bilgisayarı kaldırıyorum,göremeyecekleri yerlere koyuyorum yinede illa açtıracaklar o bilgisayarı
Sonuçta bayanız,özelimiz olabilir,herşey olabilir
Artık benim odanın kapısını kilitlemeyi düşünüyorum geldiklerinde :27:
Ama diğer konularda benimki güzel dediğinde evet de geç,ne olur yani
Yüz verme gereğinden fazla,en başta annen çok fazla yüz vermesin

kızlar benim 5.5 yaşında bi kız kuzenim var, evi bize çok yakın diye sık sık getiriyorlar, ben de ona oyun açıyorum. zaten oyun oynamak için geliyor genelde. bi ara sınavım var diye pek gelmiyordu, şimdi tatilde 2-3 gün ard arda gelince dayanamıyorum ya, çıldırtıyor beni..

ömrümde böyle çocuk görmedim ben.. bu kadar bencil, kendini beğenmiş, kendini üstün gören, işi oluncaya kadar melek, işi olduktan sonra şeytan, çıkarcı, illa istediğini yaptıracak, en ufak bi söz söyle hemen ağlamakla tehdit eden.

ya nefret eder oldum çocuktan.. ben de çocuktum, herkes çocuktu ama ben böylesini görmedim yemin ederim ya..
böyle çocuk olur mu..

atıyorum bi resim mi yapıyoruz, hemen 'benimki daha güzel oldu' , ama aslında biliyor benimkinin daha iyi olduğunu ya hemen huysuzlaşıyor, sorun çıkarıyor.
ondan sonra yeni çantamı gösteriyorum ya 'güzel' dersin değil mi önce.. yok, 'erkek çantası bu' 'benimki daha güzel'
bu nasıl bi kendine aşık olma halidir ya, tamam, diyeceksiniz ki küçük çocuk, ama katlanamıyorum ya o 2-3 gün bile üst üste gelmesine
dişlerimi sıkıyorum sinirden o yanımdayken

bi de sürekli bi zarar verme meyilinde, istediği olmadığında vurur, ya da bi objeye zarar verir falan..
ortada hiçbir şey yokken de zarar veriyor ki NİYE YAPIYORUM algısı yok
bi keresinde, yine 5 yaşında falan, odamda bilgisayar açtım yazı yazcam dedi -tuşlara rastgele basarak- açtım ben de salona gittim
bi döndüm ki bütün tuşlarını sökmüş laptop'ın, ya niye zarar verirsin ki değil mi.. ne gerek var yani ne geçiyor eline
bilinçsiz de değil üstelik hepsinde, ne olduğunu bilerek yapıyor, maşallah her şeyi de biliyor.

annem de sürekli onun yaptıklarını haklı görüyor. atıyorum yemek yiyoruz onun annesi falan da var, kendi yemesi bitti ya
bana oyun aç diyor bilgisayardan, oyun açarsam da sürekli başında olmam gerek çünkü, ya başka oyun aç diyor sürekli
ya da bazen tıklamakta zorlandığı şeyleri bana düzelttiriyor habire
yemek yiyeyim açarım diyorum yok, hemen sızlanmaya başlıyor, şımarık
annem de gözüme bakıyo aç aç diye, iki koldan sinirlendiriyorlar beni

benim küçüklüğümde annem hiç onunla ilgilendiği kadar ilgilenmedi benimle
sürekli, o hassas, o hassas deyip druyor. neyine hassassa bildiğin şımarık işte..

ya sizce bu çocuk normal mi arkadaşlar allah aşkına ya..
sizin etrafınızdaki, ya da kendi çocuklarınız da böyle mi

allahtan üniversite başlayınca gidiyorum da kurtuluyorum çok şükür.

19 yaşındasın ve 5.5 yaşında bi çocuk için bunlarımı söylüyosun

5 yaşındaki çocuk tabii ki bencil kendini beğenmiş ulaka olacak, tabii ki kendi eşyaları onun için dünyanın en güzel eşyaları, kendi yaptığını beğeniyo halbuki benimki daha güzel oldu diyosun, ya kusura bakma ama bence sen ondan daha çocuksun, valla güldüm okurken

ne okuyosun bilmiyorum ama kampüste çocuk gelişimi ya da anaokul öğretmenliği varsa oradaki arkadaş ya da hocalarına sorabilirsin, olmadı benim sınavım var gelmesin banane gelmesin de:27::27:

herneyse arkadaşlar, ben derdimi tam anlatamadım
ya da siz anlamak istemediniz
olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler
söyleyecek bir şeyim kalmadı.
allah böyle çocuğu olanlara sabır versin.

sırf çocuk da değil, etrafında böyle insanlar olanlara sabır versin.

Ben çocuktan çok size şaşırdım :53:

5 buçuk yaşındaki çocukla bir oluyorsunuz..

Aklıma kuzenim geldi kendisi 22 yaşında ve 7 yaşında abisinin kızını yani yeğenini kıskanırdı.. Onu sevseler kızar olay çıkarır ve aynen sizde ki gibi benim çantam mı güzel onun ki mi gibi çok kıyasa girerdi.. Onun gibi kimse olmadığını düşünür şaşırırdım..

Kuzenim yalnız değilmiş, bunu öğrendim..

Ben çocuktan çok size şaşırdım :53:

5 buçuk yaşındaki çocukla bir oluyorsunuz..

Aklıma kuzenim geldi kendisi 22 yaşında ve 7 yaşında abisinin kızını yani yeğenini kıskanırdı.. Onu sevseler kızar olay çıkarır ve aynen sizde ki gibi benim çantam mı güzel onun ki mi gibi çok kıyasa girerdi.. Onun gibi kimse olmadığını düşünür şaşırırdım..

Kuzenim yalnız değilmiş, bunu öğrendim..

komiksiniz gerçekten, keşke diğer yorumları da okumayı düşünseydiniz. böylece benim şikayet ettiğim şeyin daha farklı bir şey olduğunu anlayabilirdiniz.

evin en kücüğüsün muhtemelen bunlar normal şeyler kardeşi olan bilr bnm 6 yaşında kardeşm var evet bzn bni çıldırtıyor ama olaya senin baktğın gibi bakmıyorum ama onun bir büyüğü kardeşim senin gibi düşünüyor kişiselleştiriyor durumu buna gerek yok çocuk o bunlar gelişimi acısından önemli tabiii bu herşeyine evet denileceği anlamına gelmiyor burda sınır konmalı

Back