Burun ameliyatı sonrası

Ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak hasta için bu süreç nasıl geçiyor adım adım anlatayım. Tabi kurumdan kuruma değişiklik olabilir...

1. Ameliyathaneye inmeden önce odanızda sizden bir hasta gömleği ve ameliyathane bonesi takmanız isteniyor. Hasta gömleğinin altında çamaşırınızın da kalmamasını söylüyorlar genellikle ama kimi kurumlar ve sağlık çalışanları külotunuzun kalabileceğini söyleyebilir. Ardından vücudunuzdaki tüm metal eşyaları, varsa çıkarılabilir protezleri çıkartıp beklemeye başlıyorsunuz.

2. Ameliyathaneye inme vakti geldiğinde sizi bir sedyeye alıyorlar. Dosyanız ve servis hemşirenizle birlikte ameliyathaneye indiriliyorsunuz. Kurum politikasının izin verdiği ölçüde yakınlarınız da size ameliyathane kapısına kadar eşlik edebiliyor.

3. Ameliyat olacağınız salon boş ise sizi hemen salona alabilirler. Ama yine kurum politikasına göre Pre-Medikasyon Odası denilen ayrı bir bölmeye alınıp ameliyat hazırlıklarınıza bakılabilir ve sakinleştirici ilaç uygulanabilir. Bunlar tamamen ameliyat olduğunuzu kurumun izlediği prosedürlerle alakalı. Kimi kurum veya hekim burun estetiği ameliyatı için sakinleştirici yapmaya gerek duymazken, kimi kurumlar veya hekimler sakinleştiren ilaçları tercih edebilirler. Ayrıca ilaç uygulanıyorsa eğer bu siz odanızda sedyeye bindiğinizde de olabilir, ameliyathane içerisinde Pre-Medikasyon odası dediğimiz alanda da olabilir.

4. Ameliyat hazırlıklarınız tamamlandıktan sonra ameliyat olacağınız ameliyat salonuna alınırsınız. Masaya uzanırsınız, sizin rahat edebilmeniz için size uygun pozisyon verilir. Serviste damaryolunuz açılmadıysa bu esnada anestezi ekibi üyelerinden biri damar yolunuzu açar. Tabi bu zamana kadar anestezi doktorunun sizi görüp muayene etmesi gerekir. Ama kimi durumlarda bu muayene siz ameliyat salonuna gelinceye kadar sarkabilir. Anestezi doktoru sizin anestezi almaya uygun bir hasta olduğunuzu onaylamadan uyutulmazsınız, bu nedenle hem fizik muayeneniz yapılır hem de anesteziyi riske sokacak bir hastalık öykünüz olup olmadığı sorgulanır...

5. Eğer anestezi onayınız da varsa damar yolunuz açıldıktan sonra ağzınıza dayanan bir oksijen maskesinden derin derin nefes almanız istenecektir. Ardından bir hafifleme ve uyku hali hissedeceksiniz...

6. Gözlerinizi açtığınızda ameliyatınız bitmiş olacak... O an sanki hiç yaşanmamış gibi, kara delik ameliyat olduğunuz saatleri yutmuş gibi gelecek size... Belki bir miktar mide bulantınız, baş dönmeniz olacak, belki kusmanız gerekecek... Kendinizi iyi hissettiğinizde tekrar odanıza alınacaksınız... Geçmiş olsun a.s

Aquatha yazıların beni ameliyat öncesi çok rahatlatıyor üstelik daha önce burun ameliyatı olmama rağmen. Eylül sonunda revizyon ameliyatı olacağım, ilk ameliyatımda uyandıktan sonra çok susuzluk çekmiştim haklı olarak vermemişlerdi ama ağzımda da kurumuş kan falan vardı herhalde, nefes alamamış çok panik yapmıştım. Umarım aynı şeyi yaşamam. En azından ağzımı ıslatsalar bi bezle.

ne kadar süre sonra nefes alamaya başladım tamponlar cıkarcıkmazz zaten doktor ilk tamponları cıkardığında rahat nefes alabiliyomusun diye sorar ama asılk rahatlama alcı cıkıncaa tamamlanırr

Canım ameliyattan gelir gelmez ben de ilk olarak su istemişim. Geceden aç ve susuz olmanın, ağızdan nefes almanın ve ameliyatın etkileriyle inanılmaz bir susuzluk hissi oluyor tabi. Bana da su vermemişlerdi ama bir mendili suyla ıslatıp emdirmişlerdi, nispeten anlık bir rahatlama sağlıyor. Doktorum izin verene kadar o şekilde ağzımı ıslatmıştım mendille, hiçbir şey yutmadan... Çünkü hala anestezinin etkisinde olduğumuz için bir yudum su bile kusmaya sebebiyet verebilir... İnşallah ameliyatın iyi gecer canım, bol şans...

çok saol canımmmm, artık ameliyata hazırım sayende:))) moralin ameliyat öncesi yüksek olması çok önemli. 19 günüm kaldıııııhihoyyyt

çok saol canımmmm, artık ameliyata hazırım sayende:))) moralin ameliyat öncesi yüksek olması çok önemli. 19 günüm kaldıııııhihoyyyt

Ooo daha varmış ya :) Ben de sayıyordum 19,18, 17... diye baktım gelmek bilmiyor saymayı bırakmıştım. Bir gece kala da zırt pırt saate bakıyordum aman yarabbim 11,5 saat kaldı falan diye :) Hakkında hayırlısı olsun canım, ne zaman istersen pozitif desteklerimle buradayım

aquatha sen supersın valla okadar yardımcı oldunki bana bu surecde tecrubelerınle,alcım carsambaya cıkıcak ozamanda tecrubelerınden yararlanıp sana danışmak ısterım

aquatha sen supersın valla okadar yardımcı oldunki bana bu surecde tecrubelerınle,alcım carsambaya cıkıcak ozamanda tecrubelerınden yararlanıp sana danışmak ısterım

Canım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İstersen özelden mesaj at, msn adresimi vereyim.

suan araştırmadayım kkızlar,adanada güvenebileceğim bir doktor arıyorum bilgisi olan var mı acaba??

kusura bakmayn arkadaşlar 25 yorum sınırı yüzünden birkaç mesaj mesgul edeceğim burayı :26: :26:

ahahha ameliyat olan herkes hayatta hiç ölen olmadı aramızd a harikasınn

Sadece benim çok fazla şişlik oldu gözümde herhalde.kimse bundan bahsetmemış zor açıyorum gözlerimi.alt da üst göz kapağımda şişti ikinci gün daha.ama bukadar olmasi normal mi ki.zaten tamponlardan nefeste alamıyorum.gözlerimde şiş göremiyorum da.infilak etmek üzereyim (

canım benimde 21 gün oldu ameliyat olalı. maalesef herkes de olmamakla birlikte benim de göz kapakçıklarım şişti. hatta bir gözüm tamamen kapandı. üstü kırpkırmızı oldu ama 3 günde geçiyor. merak etme. morluklar şişlikler 10 gün içerisinde kaybolur. zaten 2 ve 3 günler şişlikler tavan yapıyor o yüzden dert etme şimdi gerilem dönemindesin daha iyi olacaksın canım.

Teşekkür ederim tatlım.endişelenmeye başlamıştım.Arnica diye bi krem aldım morluklara iyi geliyormus.henüz pek etkisini görmedim ama bakalım.yarın tamponlar çıkıyor iple çekiyorum resmen saatleri Hayırlısıyla bu gece de geçse bi

Merhaba kizlar,

Ben gecen hafta medipol hastanesinde prof dr Naci Karacaoğlan 'a ameliyat oldum sonuccc MUKEMMELLLLLL=)) ameliyattan ciktigim anda nefes alabiliyordum.bir damla bile kanamam olmadi.goz altlarim bile morarmadi.adamin eli inanilmaz hafif.silikon tamponlar kullaniyor.ve ameliyattan cikar cikmaz nefes aliyorsunuz.benim dogustan burun ucum düşüktü, cok buyuktu, burun kemeri cikmisti, bir deliginde kemik bir deliginde et vardi..hickimse yapmaya yanasmadi...Allahimmmm Naci Hoca mukemmelsinnn.Allahim senden razi olsun.inanilmaz ilgili nazik kibar biri.gidin görüşün harikaa bir insan Allah ondan razi olsun oksijen kulaklarimdan fiskiriyor nefes alinca:)))) bir de burada surekli belli doktorlari oven ve Naci Bey'i kotuleyen insanlara inanmayin.onlarin cogu fake sahte .......gu ye rwklam ajansi calisani ya onlarin elemanlari.ben kendim bizzat ispatladim bunu.sizi bagdat caddesinde ofisi olan 5-10 lik ameliyat yapan soyguncu doktorlara gitmeye yonlendiren insanlara kanmayin.kotulenen insanlari düşünün. Mesela Naci hoca, bi sorun kendinize kimdir bu adam? Bir kere profesör. .sonra en meshur hastanelerden birinin tibbi direktörü. ..sonra koskoca bir ozel universitenin dekani!.. ve basbakanin annesini bile o ameliyat etti.simdi düşünün bu kadar basarili bir insanin kotulenmesi nirmal mi? Hic mi isgillenmiyorsunuz??? Aklinizi basiniza alin basiniza keklenmeyin Allah Naci beyden ve inanilmaz ilgili medipol peraonelinden razi olsunnnn.herkes hayran burnuma cok mutluyummm:))

Keşke fotoğrafınızı paylaşsanızda mükemmel burnunuzu birde biz görsek...

tamponlar çıkar çıkmaz nefes alıp vermeye başlıyosun sadece biraz burnun içi tıkalı gibi oluyor ama öyle panikleticek bir durum yok.her doktor farklı zamanlarda alıyor tamponları benim 1 hafta sonra çıktı çıkar çıkmaz burnumdan nefes almaya başladım... narkozdan için de bana doktor bir tanıdığım damar yolların açık oluyor kalp atışların tansiyonun herşey kontrol altında en ufak bir şeyde müdahale kolay oluyor yani en az korkman gereken şey aslında dedi.ki doktoruma da güveniyordum önmli olan da bu.narkozu verdiklerini anlamıyosunuz bile:)))

kızlar merhaba on gün sonra ameliyat olacağım burun estetiği ayrıca burunda kemik var nefes almakta sıkıntım var ikisi bi arada hallolacak inşallah ama 7 ağustosda düğünm var düğünle ameliyat arasnra 37 gün var geçermi acaba doktor 15-20 ğün arası geçer dedi ama yinede korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…