canım peki hala burnuna dikkat etmeye devam ediyormusun 2-3 sene sonra bile?
alew_t, sen kime ameliyat oldun? bahsettiğin kadarıyla ameliyat sonrası burnun bayağı şişmiş. bunu bazı dr.lar da söylüyor tam oturması 1 yılı bulur diye ancak bazı dr.lar da ameliyat sonrasında tam şekli görürsünüz şişme morarma olmaz diyor. acaba bu şişme ve morarmalar neden oluyor dr.dan mı kaynaklı yoksa rinoplasty nin genel sonucu mu? offff kafam cidden çok karışık(( ve işin tuhafı, kızlar benm eşim cerrah ve çevremde de çok dr tanıdığım var ve onlardan birine rinoplasty olcaam dediğim vakit "saçmalama, aaa deli misin, ne gereği var bin tane komplikasyonu var, narkoz yiyceksin, yok şurdan girip şöyle kırıyolar, geriye dönüşün olmaz vs." diyip korkutup duruyorlar o yüzden bu kadar kafam karışık işini gerçekten iyi yapan(ameliyat öncesi bilgisayarda gösterdiği resimle aynı burnu yapabilen, yüzümde morarma şişme yapmayacak, burnun işleyişini bozmayacak, ameliyat sırasında anestezi teknisyeni değil de işini iyi bilen anestezisyenle çalışan..) birini arıyorum bulduğum vakit bi sn beklemiycem!!! (çok mu istiyorum ne )
Harbikiz benimde olalı 11 ay olmuş.Hassasiyet konusunda haklısın psikolojik öyle hissetmenin yanında sanırım darbeler de ağrı yapıyor ama zaten o psikojiyle paranoyaya bağlıyosun çarpmamak için :)) Ağrı konusu bende yok hatta uzun zaman önce bitti.Sızlama olabiliyor ama artık o da damarlarla alakalıdır sanırım.Bi doktoruna görün bence zaten genel bi kontrol gerekiyor heralde.Geçmiş olsun.
Bendee panik atak geçirmiş ve antidepresan kullanmş bi insan olrk bu ayrıntıyı tamamen atlamştm açıkcası burnmda nefes sorunu yoktu ama şmdi amlyt olalı 6 ay oldu 6 aydır nefes alabilmş diilm 2. bi amlyt gerekiomşşş panik ataklılar için gerçektne ne kdr sıkıntılı bi olay oldugunu çok ii thmin ediorm ama tbki herkeste asla ve asla böyle olmaz bu doktor hatası normal şartlarda amlyttan çkp nefes alan isanlar bile var ödemler indikçede daha iyi nefes alınmaya başlanır tbi
mrb arkadaslar ben amalıyat olalı 15 ay oldu. ne bır agrı ne sızı var. ve ehemen hemen tam manasıyla oturması evet 1 sene sürdü. bende aynen ılk sargılar acılınca sınırıımden agladım "bu ne bole eskı halı bın kat güzeldi "diye ama işte evet o şişler öle gösteriyormus. tampon falan vardı bende aama öle gazlı bez falan deıl naylon gıbı bır seydı. korkuya gelince benı cok korkutmuslardı hanı bu acı hıc bir seye benzemez vb. ama hıcte o kadar korkulacak bır sey yokmus. ılk tahlıller yapılırken falan nerdeyse bayılcam, terler boşalmaya başladı vazgectım gıdelım dıye tutturuyorum.. tabı hemsıreye soledıler o sırada bana sakınlestırıcı ıgne yaptılar .. ama amalıyathaneye alıdgımda aglıyorum gıdıcem dıye ama sakınlestırıcının etkısıylee sesın cıkmıyor kı senı duymuyorlarr. cok cılız bır ses anca cıkıyordu ...:1no2:
nefes almam da ıse burnumdan alabılıyorum elbet fakat artık yıllarca alıskanlık mı oldu nedir ağızdan almaya devam edıyorum yıne, hala alısamadım burnumdan almaya... siz hemen alıstınız mı?
amalıytaımdan teknik anlamda memnumun tek bır sey harıc ılk basta sısıklık ten falan anlamadık kı sımdı sımdı sey yapıyorum burun delıgımın bırı dıgerıne göre buyuk . bunun için bır dahada olmak ıstemıyorum ama napıcam bılmıyorum.. fakat benım sormak ıstedıım amalıyat olan arkadaslara burnun uc kısmı kızarıyor benım. doktoruma gıttıgımde bır sey olmadıgını hanı amalıyatla ılgılı bır sorun deıl, daha hanı hem burnun oturması 2-3 yılı bulur dıyor ama bariz kızarık yanı! sızlerde ole bır sey oluyor mu ?
arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. ameliyata hazırlık sürecinden bahsedebilir misiniz biraz. en çok şunu merak ediyorum. ameliyathaneye girdikten sonra mı bayıltıyorlar yoksa odadayken bayıltıp ameliyathaneye öyle mi alıyorlar. ben göre göre giremem sanırım ameliyathaneye. ameliyat olmaktan korkmuyorum ama göz göre göre giremem . ödüm kopar. niye önceden bayıltmıyorlar ki
yakup avşara oldum nefes yolumu kapayan kıkırdaklar varmş ondan dolayı nefes alamıorm malesef onlarn alınması gerekio 2. bi amlytla. bu arada amlyttn önce nefes problemim yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?