• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası

canım peki hala burnuna dikkat etmeye devam ediyormusun 2-3 sene sonra bile?

cnm yani eskisi gibi aaman burnuma bişi olur die dolaşmıorum ama bişey olcak olsa ilk burnumu korurum sanırım
birde sıkı dokulu kıyafetleri özellikle boğazlı kazakları çıkarırken tersten değiş önce yakayı tutarak çıkarıyorum

ama onun dışında bişey yapmıyorum

alew_t, sen kime ameliyat oldun? bahsettiğin kadarıyla ameliyat sonrası burnun bayağı şişmiş. bunu bazı dr.lar da söylüyor tam oturması 1 yılı bulur diye ancak bazı dr.lar da ameliyat sonrasında tam şekli görürsünüz şişme morarma olmaz diyor. acaba bu şişme ve morarmalar neden oluyor dr.dan mı kaynaklı yoksa rinoplasty nin genel sonucu mu? offff kafam cidden çok karışık :((( ve işin tuhafı, kızlar benm eşim cerrah ve çevremde de çok dr tanıdığım var ve onlardan birine rinoplasty olcaam dediğim vakit "saçmalama, aaa deli misin, ne gereği var bin tane komplikasyonu var, narkoz yiyceksin, yok şurdan girip şöyle kırıyolar, geriye dönüşün olmaz vs." diyip korkutup duruyorlar o yüzden bu kadar kafam karışık işini gerçekten iyi yapan(ameliyat öncesi bilgisayarda gösterdiği resimle aynı burnu yapabilen, yüzümde morarma şişme yapmayacak, burnun işleyişini bozmayacak, ameliyat sırasında anestezi teknisyeni değil de işini iyi bilen anestezisyenle çalışan..) birini arıyorum bulduğum vakit bi sn beklemiycem!!! (çok mu istiyorum ne :P)

ben ali sakinsel'e oldum..
evet burnum baya şişti bence şişmez morarmaz diyen doktora inanma..6ayda esas şişlikler iniyor 1 yılda tam şeklini alıyor..ben morarmanın doktor ile alakalı olduunu düşünüyorum çünkü çok hassas bir tenim var ona rağmen morarmam nerdeyse hiç yok gibiydi...ben doktorumdan çoooook memnununm..medicana hastanesine gitmiştim oranın sahibi bana bizim de doktorumuz var ama sana ali beyi öneririm dedi ona gittim bakırköyde..ameliyatı medicanada yaptı başka hastane şansımda vardı mesela acıbadem ama ücret hastane yüzünden iki katına çıkıyordu gerek görmedim..

bence için raat olsun her ameliyatta narkoz var yan etki var burun ameliyatında diilki sadece..he çekilirmi dersen gerçekten yaptırmak istiyorsan yaptır..ben gittim apar topar iki gün sonra ameliyat oldum öyle ani olunca daha heyecanlı:)
şekil olarak da zaten artık iyi doktorlar küçük burun yapmıyorlar doğaldan yanalar ben nefes alma problemi ile gittim azıcıkta törpülettim gösterdiği resmin de aynısı oldu..

Harbikiz benimde olalı 11 ay olmuş.Hassasiyet konusunda haklısın psikolojik öyle hissetmenin yanında sanırım darbeler de ağrı yapıyor ama zaten o psikojiyle paranoyaya bağlıyosun çarpmamak için :)) Ağrı konusu bende yok hatta uzun zaman önce bitti.Sızlama olabiliyor ama artık o da damarlarla alakalıdır sanırım.Bi doktoruna görün bence zaten genel bi kontrol gerekiyor heralde.Geçmiş olsun.

Harbikiz benimde olalı 11 ay olmuş.Hassasiyet konusunda haklısın psikolojik öyle hissetmenin yanında sanırım darbeler de ağrı yapıyor ama zaten o psikojiyle paranoyaya bağlıyosun çarpmamak için :)) Ağrı konusu bende yok hatta uzun zaman önce bitti.Sızlama olabiliyor ama artık o da damarlarla alakalıdır sanırım.Bi doktoruna görün bence zaten genel bi kontrol gerekiyor heralde.Geçmiş olsun.

sen ankarada kime olmuştun canım bende ankarada olmayı düşünüyorumda

geçmiş olsun canım
kim yapmıştı ameliyatını acaba
ikinci ameliyatı ne zaman olacaksın peki. umarım bu sefer herşey yolunda gider ve hem sağlıklı hem güzel burnuna kavuşursun

bende 3 ay önce oldum burun ameliyatı kardeşimde 5 ay önce oldu..onun burnu kırıldığından daha çok morarma oldu benimse törpü yapıldı ve burun ucu düzeltildi o yüzden 2 günlük hafif bi morarma oldu..ameliyat sonrası yemek bile yedim.ben de kardeşim de sonuçtan çok memnunuz üstelik doktor sadece ameliyat öncesi bi fotoğraf çekti o kadar...tamponların çıktığı gün hayatımda gerçekten nefes almak nasıl bişeymiş anladım.

Bendee panik atak geçirmiş ve antidepresan kullanmş bi insan olrk bu ayrıntıyı tamamen atlamştm açıkcası burnmda nefes sorunu yoktu ama şmdi amlyt olalı 6 ay oldu 6 aydır nefes alabilmş diilm 2. bi amlyt gerekiomşşş panik ataklılar için gerçektne ne kdr sıkıntılı bi olay oldugunu çok ii thmin ediorm ama tbki herkeste asla ve asla böyle olmaz bu doktor hatası normal şartlarda amlyttan çkp nefes alan isanlar bile var ödemler indikçede daha iyi nefes alınmaya başlanır tbi

SEN KİME AMELİYAT OLDUN!!VE NEDEN HALA NEFES ALAMIYORSUN

mrb arkadaslar ben amalıyat olalı 15 ay oldu. ne bır agrı ne sızı var. ve ehemen hemen tam manasıyla oturması evet 1 sene sürdü. bende aynen ılk sargılar acılınca sınırıımden agladım "bu ne bole eskı halı bın kat güzeldi "diye ama işte evet o şişler öle gösteriyormus. tampon falan vardı bende aama öle gazlı bez falan deıl naylon gıbı bır seydı. korkuya gelince benı cok korkutmuslardı hanı bu acı hıc bir seye benzemez vb. ama hıcte o kadar korkulacak bır sey yokmus. ılk tahlıller yapılırken falan nerdeyse bayılcam, terler boşalmaya başladı vazgectım gıdelım dıye tutturuyorum.. tabı hemsıreye soledıler o sırada bana sakınlestırıcı ıgne yaptılar .. ama amalıyathaneye alıdgımda aglıyorum gıdıcem dıye ama sakınlestırıcının etkısıylee sesın cıkmıyor kı senı duymuyorlarr. cok cılız bır ses anca cıkıyordu ...:1no2:

nefes almam da ıse burnumdan alabılıyorum elbet fakat artık yıllarca alıskanlık mı oldu nedir ağızdan almaya devam edıyorum yıne, hala alısamadım burnumdan almaya... siz hemen alıstınız mı?
amalıytaımdan teknik anlamda memnumun tek bır sey harıc ılk basta sısıklık ten falan anlamadık kı sımdı sımdı sey yapıyorum burun delıgımın bırı dıgerıne göre buyuk . bunun için bır dahada olmak ıstemıyorum ama napıcam bılmıyorum.. fakat benım sormak ıstedıım amalıyat olan arkadaslara burnun uc kısmı kızarıyor benım. doktoruma gıttıgımde bır sey olmadıgını hanı amalıyatla ılgılı bır sorun deıl, daha hanı hem burnun oturması 2-3 yılı bulur dıyor ama bariz kızarık yanı! sızlerde ole bır sey oluyor mu ?

mrb arkadaslar ben amalıyat olalı 15 ay oldu. ne bır agrı ne sızı var. ve ehemen hemen tam manasıyla oturması evet 1 sene sürdü. bende aynen ılk sargılar acılınca sınırıımden agladım "bu ne bole eskı halı bın kat güzeldi "diye ama işte evet o şişler öle gösteriyormus. tampon falan vardı bende aama öle gazlı bez falan deıl naylon gıbı bır seydı. korkuya gelince benı cok korkutmuslardı hanı bu acı hıc bir seye benzemez vb. ama hıcte o kadar korkulacak bır sey yokmus. ılk tahlıller yapılırken falan nerdeyse bayılcam, terler boşalmaya başladı vazgectım gıdelım dıye tutturuyorum.. tabı hemsıreye soledıler o sırada bana sakınlestırıcı ıgne yaptılar .. ama amalıyathaneye alıdgımda aglıyorum gıdıcem dıye ama sakınlestırıcının etkısıylee sesın cıkmıyor kı senı duymuyorlarr. cok cılız bır ses anca cıkıyordu ...:1no2:

nefes almam da ıse burnumdan alabılıyorum elbet fakat artık yıllarca alıskanlık mı oldu nedir ağızdan almaya devam edıyorum yıne, hala alısamadım burnumdan almaya... siz hemen alıstınız mı?
amalıytaımdan teknik anlamda memnumun tek bır sey harıc ılk basta sısıklık ten falan anlamadık kı sımdı sımdı sey yapıyorum burun delıgımın bırı dıgerıne göre buyuk . bunun için bır dahada olmak ıstemıyorum ama napıcam bılmıyorum.. fakat benım sormak ıstedıım amalıyat olan arkadaslara burnun uc kısmı kızarıyor benım. doktoruma gıttıgımde bır sey olmadıgını hanı amalıyatla ılgılı bır sorun deıl, daha hanı hem burnun oturması 2-3 yılı bulur dıyor ama bariz kızarık yanı! sızlerde ole bır sey oluyor mu ?

SEN KİME AMELİYAT OLDUN ???VE DOKTORUN BU BURUN DELİGİ İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN SORMADIN MI!!!VE AMELİYATIN AÇIK MI KAPALIMI TEKNİKTE OLMUŞTU!!!EN ÖNEMLİSİ DOKTORUN KİM....
ÇOK SAGOLLLLLLLLLLLL

ben ist dan bir doktor oldum yalnız bu doktor hanı ole ünlü falan bır doktor deıl isim versemde tanıycagınızı sanmam.. ya burun deliklerımı soledıgımde ıste dedıgım gıbı uzun bır sure hanı tam oturmadı burnum işte şişlikler falan dıye dıye gectı kı bende farketmemıstım aslında ılk zaman ,sora sora farkketıgımde de ıste soledıgımde "burun delıklerıne bır sey yapmadıgını " soledı... hanı ınsanın basıretı baglanır denır yaa; bende bır sey dıyemedım daha fazla öle kaldı yanıı.. hanı sımdı bır daha amelıyat olmam gerekır dıye falan da hem korktum artı bundan dolayıda tekrar amelıyat olursak yıne aynı doktora olmam gerekırse kı ıstemem dıye dusundummm... ıste hep ole bole bu zamana geldım ama bakalım napcam bılmıyorum !!!

darkseed ben burundan ilk nefesimi tamponlar çıkınca doktorumun zoruyla almıştım. doktorum ağzımı kapattı ve burnumdan almamı istedi ağzım kapalı olunca mecburen almıştım daha sonra da alıştım.burundan nefes almak gibisi yok.zamanla burundan nefes almanız düzelecektir.buna alışmak için aklınıza geldikçe bir elinizle ağzınızı kapatın ve burnunuzdan almayı deneyin.
ameliyat sonrasında sadece 48 saat tamponlarla yaşamak zor sonrası çok basit arkadaşlar.düşündüğünüz kadar korkulacak birşey değil :) ben olalı tam 1 sene oldu tek sorunum halen birileri burnuma çarpacak ya da bir top gelecek korkusu.dikkat etmeniz yeterli bu konuda da.

ya bende agzımı kapadım mı burnumdan alabılıyorum orda bır proglemım yok ama yıllardır hanı agızdan alınccaa alışamıyor ınsan ( en azından ben ) ister isteemezz bır sure sora yıne agızdan almaya devam eder şekılde buluyor kendını.. kı sankı artık dedıgım gıbı yılların verdıgı seymı bılemıyorum ama sankı agızdan nefes alınca dahaa cok nefes alıyormusum gıbı gelıyor. hanı burundan alınca yetersız gıbı gelıyorr, rahat olamıyorum.
ve amalıyata gelınce müebbet sevdam ın dedıgı gıbı korkulacak hıc bır sey yok yanı. ki ben son anda vazgecmiştım korkudan yanı! :)

darkseed inşallah burundan temiz bir şekilde nefes alman düzenleşir. daha doğrusu alışkanlığın burnuna geçer.çünkü ağızdan nefes alındığında hava da ki bakteriler direk boğaz ve ciğere geliyor.ve üst solunum enfeksiyonlarına sebep olabiliyor.diş çürümelerinde de dezavantaj tabi ki.

ben ameliyatı çok büyütüyordum ameliyat masasında narkoz verilene kadar ağladım.doktoruma bırakın gidiyim bile dedim.ama gördüm ki o kadarda korkulacak birşey değil.gözünüz kapalı girebilirsiniz arkadaşlar.korkmayın.tedirginlikte yaşamayın.ufacık bir yerimiz kesilse sızı,kanama,ağrı hatta morarma bile olurken ameliyattada olması çok doğal

işallah yaaa bakalımm umarım su alıskanlıgı edınırım :)
evet bende aynen; bana sakınlestırıcı ıgne yaptılarr ben gıtcem dıye tuturuncaa, sonra amalıyat odasına alırken aglıyorumm sozde bagırıyorumm bırakın dıye sesım bıle çıkmıyo bunuda farkedıyorum
ağlıyorum yaslar akıyor ama tabı kımse sallamıyor beni :) sonra narkoz verılırken ıste konsuyordu anastezi doktoru ; "nerde okuyosun, yazın nereye gıtcen tatıle, kendını sımdı güneşlenırken düşün" derken zaten uyumusum.. hıc korkulacak bır sey yok arkadaslarr...

arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. ameliyata hazırlık sürecinden bahsedebilir misiniz biraz. en çok şunu merak ediyorum. ameliyathaneye girdikten sonra mı bayıltıyorlar yoksa odadayken bayıltıp ameliyathaneye öyle mi alıyorlar. ben göre göre giremem sanırım ameliyathaneye. ameliyat olmaktan korkmuyorum ama göz göre göre giremem . ödüm kopar. niye önceden bayıltmıyorlar ki

ahsenyaren beni ameliyathane de bayılttılar.ameliyat öncesi odada beklerken serum takıldı sadece o kadar.niye oda da bayılttıklarını bilmiyorum ama o kadar tedirgin olma canım inan bu korkularının yersiz olduğunu farkedeceksin.ameliyathane de bayıltmalarının sebebi sanırım bayıldıktan sonra nefes alıp verebilmek için gerekli olan bazı yardımlar var.başınızda hemşire bu yardımları yapıyor.ve birde benim ameliyat resimlerimde görüyorum ağzımın içine hortum gibi bişi koymuşlar sanırım oradan düzenli nefes almam için yapılmış bu.bu aletlerde oda da hazırlayıp ameliyathaneye götürmeleri zor olacaktır.

arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. ameliyata hazırlık sürecinden bahsedebilir misiniz biraz. en çok şunu merak ediyorum. ameliyathaneye girdikten sonra mı bayıltıyorlar yoksa odadayken bayıltıp ameliyathaneye öyle mi alıyorlar. ben göre göre giremem sanırım ameliyathaneye. ameliyat olmaktan korkmuyorum ama göz göre göre giremem . ödüm kopar. niye önceden bayıltmıyorlar ki

canım ameliyathanede bayıltıyorlar ama korkuyorsan odada sakinleştirici veriyorlar öyle gidiyosun ameliyathaneye

yakup avşara oldum nefes yolumu kapayan kıkırdaklar varmş ondan dolayı nefes alamıorm malesef onlarn alınması gerekio 2. bi amlytla. bu arada amlyttn önce nefes problemim yoktu

cnm peki doktorun 2.ameliyattan para alacak mı?Bunu konuşmuşmuydunuz?

alew_t sen medicana ya gitmişsin bende de nefes alma problemi var yani ameliyat olmam lazım senden medicana da nekadar ücret aldılar

Back