Burun ameliyatı sonrası

pinkyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2007
86
4
96
İstanbul
arkadaşlar, burun ameliyatı olduktan ne kadar süre sonra "burnunuzdan" nefes almaya başladınız? açıkçası benim narkozdan sonra en çok korktuğum durum o:1no2: netten araştırdığım kadarıyla, burun ameliyatı sonrası için; normal hayata dönme süresi, spor yapabilme süresi vs.. olarak yazılmış ama burundan nefes almaya başlama süresine rastlamadım. panik atak geçirmiş biri olarak burnumdan nefes alamamak bende tekrar panik yaratır mı diye korkuyorum malum. umarım bana da yardımcı olursun :a015:

Son düzenleme:

canım narkoz korkunu yendi,n mi peki?yendiysen nasıl yendiiin?

açıkçası ben burdaki arkadaşlar sayesinde yendim diyebilirim ama tabi ne kadar yenip yenmediğimi ameliyat olunca görüceem heralde. sanırım buradaki çoğunluk ameliyattan ve sonrasındaki ağrı sızıdan çok narkoz olayından korkmuş ya da korkuyo o yüzden ameliyat olmuş arkadaşlar sağolsunlar burda bu konunun da korkulacak bi tarafı olmadığını vurguluyorlar. sanırım kadın dayanışması da bu olsa gerek :)))
ayrıca ameliyat olan herkes hala hayatta olduğuna göre endişelenecek çok bişi olmasa gerek narkoz konusunda. böyle bakarsak biraz daha cesaret geliyo :)))
tabi narkozu verenin de anstezi teknisyeni değil de anestezi uzmanı dr olması tercih ederim ve buna dikkat ederim muhakkak. bence herkes etmeli de!!!

bencede ameliyt olurken herseyi ince eleyip sIk dokumak lazim ama narkoz bence korkulacak kadar kotu degil onemli olan sonucun guzel olmasi tabi ameliyttan sonra biraz zorluk cekersin ama olacak o kádar ameliyat sonucta insallah hersey istedigin gibi olur

sen oldun sanırım.. benim merak ettiğim ne kadar süre sonra normal nefes alabiliyorsun burnundan?!!!

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca , genellikle ,burun deliklerinden çok hafif bir sızıntı olur ve birkaç hafta da burnunuzda hafif tıkanıklık hissedebilirsiniz.

Cerrahınız, dokuların iyileşme süresi boyunca, bir hafta veya daha uzun süre için sizden sümkürmemenizi (burnunuzu silmemenizi) isteyecektir.Şayet burun içinde tampon varsa, birkaç gün sonra alınacak ve kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz. Bir veya bazen ikinci haftanın sonuna doğru tüm pansumanlar ve burnunuzun üzerindeki alçı atel alınmış olacaktır.

Ben ameliyat olmadım canım sadece internetten araştırdım. Anladığıma göre bir kaç gün içinde rahatca nefes alabilirsin. Tabi ki bu kişiye göre degişkenlik gösterebilir daha doğrusu dr. tamponu çıkarma süresine göre

burnundan nefes almaya tamponlar çıkınca almaya başlıyorsun.
narkoz hiç bişey anlamıyorsun bile.eline damar yolu açıyorlar ameliyattan önce
ameliyat masasına alıyorlar sonra.oradan bir ilaç yapıyorlar
hiç acı sızı olmuyor
çok hoş bir duygu hatta :)
ilaçı yapana dedimki benim birazcık başım dönüyor sanki.
normal ilaçtandır dedi
gerisini hatırlamıyorum
sanki uzun zaman sigara içmemişim.birden içime çekmişim.ve sıgara başımı döndürmüş gibi oldu:)
ama sonuç nasıl derseniz.memnun değilim.15 gün sonra kontrole gidince saçını başını yolmayı düşünüyorum doktorumun

narkozdan korkulacak bişey yok ve peteluma85'in dediği gibi o bayılma anı gerçekten hoş bi duygu :)) sadece ameliyat sonrası baş dönmeleri olabilir.. tıkanıklık konusuna gelince.. benim bayağı uzun süre tıkalı kalmıştı.. tampon 3. gün alıdıktan sonra burun içinin yara olması ve oluşan kabuklanmalar dolayısıyla tıkanıklık çok olmasada 3 hafta filan devam etti..

peteluma85 çok geçmiş olsun ya neden memnun değilsin.şekli mi kötü oldu

teşekkür ederim
evet denizcim.ilk günler şişlik var diye pek anlamadım iner dedim ama indiği yok yandan harika hiç sorun yok.ama önden bakınca eğrilik var biraz.doktorun dediği doku ekledim.inecek.günde 30 kez masaj yapacaksın oraya biraz baskı yapacaksın ve inecek.
bakalım yapıyorum .
bu arada benim burnum hep soruluyor .fondöten suruyorum üzerine burun cildim kabul etmiyor.sanırım cild daha hassaslaşıyor.

canım o sorun bende de oldu.. alçıdan sonra burnum sürekli soyuldu.. 3,5 yıl geçmesine rağmen az da olsa hala devam ediyo.. şişlik konusunda da çok kafana takma bence.. benim burnumun şekli tam anlamıyla 1 senede oturdu.. hatta 1. sene sonundaki fotoğraflarıma ve şimdiki fotoğraflarıma baktığımda bile az da olsa yine farklılık var..

kızlar ben hep agzım kapalı uyuyrum sıkı sıkı kapatırım hatta:))) ben burnumdan nefes alamıcaksam agzımdan uyurken hiç alamam ölürüm galıba ben

kızlar ben hep agzım kapalı uyuyrum sıkı sıkı kapatırım hatta:))) ben burnumdan nefes alamıcaksam agzımdan uyurken hiç alamam ölürüm galıba ben

işte ben de bunun için sormuştum. ben de ağzım açık hiç rahat edemem hemen öksürürüm bademciklemi de hassas zaten ağzıma mendil falan ya da şu dr ların taktığı şeyden falan takmam gerekecek heralde. bazı doktorlar artık yeni teknik ile burun ameliyatı sonrasında tampon konmadığını söylüyorlar o yüzden sordum hemen nefes alınabiliniyor mu diye tampon yoksa nefes de alınması gerekmez mi???:uhm:

ameliyat olan arkadaşlarımmm benim de merak ettiğim şey şu ne kadar süre burnunuzu darbelerden korumanız gerekti?yani burnu hep sakınmak mı gerekiyor.?

evet artık tampon koymuyolarmıs canm ama ben koysunlar isterim demek ki dktrların da bi bilfgi var kı tampon koyuyolarfisfisfis napcaz agzım da kapalı burnumda ben uyumam korkudan ölürüm die vallaoldun mu sen amelıyat cnm bnde olmadm hayrlısı bakalım a.s.

kızlar tampon koymadan nasıl olur ki.. zaten tamponun amacı ameliyattan sonra oluşacak kanamaları önlemek, onları çekmek.. biraz sıkıntılı birşey ama önemli yani..

pinkkycim ameliyat oldun mu fikir vermekte geçmi kaldım bilemiyorum ama ben 2-3 sene önce ameliyat oldum..
artık tampon koyulmuyor diye birşey yok gazlı bez yerine parmak kadar silikonlar var onlardan koyuyorlar ancak sağlıklı olmadığı düşüncesi ile iyi doktorlar kullanmıyorlar.. ben de kullandırmadım..
narkoza gelince sabah tahlillerin yapılır daha sonra beni odada sedyeye yatırdıklarında bir iğne yaptılar sakinleştiriciymiş ameliyathaneye gidene kadar şakalar yapmış aileme doktora narkoz ameliyathanede verilmiş ama ben iğneden sonrasını hatırlamıyorum:))hem de hala:))ameliyattan çıktığımda ayıktım..kendime geldiğimde siyah top gibi bişey çıkarabileceğmi söylemişti narkoz uzmanı..pıhtılaşmış kanmış ama öyle kusmam bile olmadı ki sigara içiyorum...
sadece ara ara üşümelerim oldu..
burun ameliyatındn sonra bence en öenmli şey buz kompresi yapmak iki tane ameliyat eldivenini parmak kısımlarından düğümleyip birleştiriyorlar diğer kısımlara buz koyuluyor.ince bi gazlı bezi gözüne koy üzerine de buz dolu eldiveni.ameliyattan çıkar çıkmaz 10 dak koy 5 dak çek.bunu ben 12 saat boyunca yaptım..tek bir şişliğim bile olmadı morluğumda görülmeyecek kadar azdı..tabi bunda buz kadar doktorumun da etkisi var:)
dudakların biraz şişiyor hatta doktor sana beleş botoks yaptım demişti on gün sonra o da iniyor..
2-3 hafta yan yatma hep sırtüstü yat..eğilmemesi ve çarpmaman için..

ameliyattan sonra ağrının olmaması bence tamamen doktorun elinde.çünkü ağrıyı en çok tampon yapıyor bazı doktorlar çok kalın tampon koyuyor ne nefes alabiliyorsun ne de ağrısız geçiyor çıkarılması da acı veriyor..benim ki parmak kadar inceydi ama hiç unutmadığım upuzundu..çek çek bitmedi beynim burnumdan çıkıcak sandım kahkahalarla çıkarttık tamponu...3.gün çıkıyor tampon..

plastik alçı kalıyor o biraz sinir bozucu yüzünde sert bişey olması..sanki gözleirn yamuk bakıyor..1 hafta sonra tamon ve dikişler çıktı..bandaj takıldı...ilk burnunu gördüğünde hayal kırıklığına uğrama eski burnunun 3 katı kadar bişey görüyosun kocaman:) ben ağlamıştım sinirden...doktor kontrol amaçlı burnunu bastırıyor orda canın gerçekten yanıyor..sonra yüksek faktörlü koruyu krem sürmek sürekli masaj yapmak şapka takmak gerekir..yüzmende sakınca yok bol bol burnuna su çekebilirsin..ben gözlük takmaya 1 sene sonra başladım..burnumu 8 ay kadar kulak pamuğu ile temizledim..üzerimi çıkarıken hep elimle yakasını tutarak çıkardım kısacası burnumu hep korudum...burnumun tam şeklini alması 1seneyi buldu...

şimdi halimden çok memnunum :))

unutma en önemli olan ameliyatı kimin yaptığı

canım peki hala burnuna dikkat etmeye devam ediyormusun 2-3 sene sonra bile?

alew_t, sen kime ameliyat oldun? bahsettiğin kadarıyla ameliyat sonrası burnun bayağı şişmiş. bunu bazı dr.lar da söylüyor tam oturması 1 yılı bulur diye ancak bazı dr.lar da ameliyat sonrasında tam şekli görürsünüz şişme morarma olmaz diyor. acaba bu şişme ve morarmalar neden oluyor dr.dan mı kaynaklı yoksa rinoplasty nin genel sonucu mu? offff kafam cidden çok karışık (( ve işin tuhafı, kızlar benm eşim cerrah ve çevremde de çok dr tanıdığım var ve onlardan birine rinoplasty olcaam dediğim vakit "saçmalama, aaa deli misin, ne gereği var bin tane komplikasyonu var, narkoz yiyceksin, yok şurdan girip şöyle kırıyolar, geriye dönüşün olmaz vs." diyip korkutup duruyorlar o yüzden bu kadar kafam karışık işini gerçekten iyi yapan(ameliyat öncesi bilgisayarda gösterdiği resimle aynı burnu yapabilen, yüzümde morarma şişme yapmayacak, burnun işleyişini bozmayacak, ameliyat sırasında anestezi teknisyeni değil de işini iyi bilen anestezisyenle çalışan..) birini arıyorum bulduğum vakit bi sn beklemiycem!!! (çok mu istiyorum ne )

pinkyyy aynı şeyleri istiyoruz sanırım. ne kadar zor bir kararmış bu yaaa. aslında bu aralar aemliyat konusunda da kararsızım diyebilirim. çünkü bilgisayarda yapılan çalışmalarda burnumun önden görüntüsü gözüme hiç güzel görünmüyor. yani pek birşey değişmezse, boşuna olursam diye düşünüyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…