- 14 Şubat 2012
- 32
- 0
Canım çok teşekkürederim.Nefes konusuna gelince alabiliyorum ama içinde kabuklaşma var onları hissediyorum.Onlar azıcık engel olabiliyor o kadar.Senin nasıl böyle tamamen tıkanık gibi mi yoksa ??? :/
İşin en zor taraflarından biri anesteziden kurtulmak.. ama başa gelen çekiliyo :) bak ben ameliyat olalı 4 gün oldu.. yüzümdeki morluk ve şişlerin %80 i geçti. kendimi hiç ameliyat olmamış kadar iyi hissediyorum:)))) bugün tamponları da çıkardılar. ve süper bir şekilde nefes alıyorum... yani ilk 2-3 gün gerçekten sıkıntılı... ama sonuc alınca insan hatırlamıyor bile çektiklerini... inşallah burun şeklimde düzgün olur ama bunu tam olarak anlayabilmem için daha çok zaman var... bakalım hayırlısı...
hımmm demek sertliklerin geçmesine daha bayaa var..neyse sert olması demek daha şekil oturmadı ve küçülücek demek ööleyse..benim de işte ucu şiş bayaa şu an, ki asıl işlem ucunda olucaktı..burnumun ucunu hala aynı ameliyat öncesi gibi görünce panik yaptım biraz ama anlıyorum ki hepsi normal..çok sağol hayatım..
mrb arkadaslar.. cuma gunu saat 4 te ameliyata girdim ve 7bucukta odamdaydim.. sakinlestirici istemedim, ameliyathaneye gule oynaya gittim desem inanmazsnz belki ama cidden oyleydim.. son bi kez ameliyathanede doktorumla konustuk ve damar yolu actilar.. aradan 1 dk gecmeden duyma hissimi kaybettgmi hissettm ve sonrasini hatirlamiyorum :) ameliyattan sonra uyandigmda donuyodum resmen, oyle bi titremk yoktur ve sonra kustum.. ablmin soyledgne gore kandi diyo.. ilk istedgm su oldu ama maalesef ki veren olmadi4 Saat beklmn gerk dediler ve bnm icn en zor an oydu tabii bi de agizdan nefes almak.. inanin su icnce cok rahatladim.. cumartesi sabah tamponlari cikardilar.. aci vermedi ama tuhaf bi histi :) benm en buyuk dezavantajim cildim cok hassas ve suanda gozlerim, yanaklarim cok sis.. ve gozlerim mosmor, bugun biraz acildi gozlerim.. burnm deseniz ilk gun iiydi ama suan o da sis :) o yuzden burnm hakknda bisi diyemicm ama eskisinden ii oldugu suphesiz.. alciyla bile dogal gorunuyo :)) dikislerim aciyo tabii arada ama doktorum bi merhm verdi ve diksleri kuru birakma hep merhem sur dedi.. allaha cok sukur ameliyati atlattim inanin o isin en kolay yaniymis.. carsamba gunu alci cikacak.. ablamin evinde net olmadgndan nete giremiyorum ama boyle arada tlfdan girip yazicam.. zeyn_a ve opra da ameliyat olcklardi sanirim... onlara ve bilmedgm yakin zmnda ameliyat oln arkadaslara gecms olsun... ameliyat olacklar da gec kalmadan doktor secimini ii sekilde yaparak ameliyat olsunlar... ben g.antep te prof dr mehmet mutaf a oldum ve iiki de onu tercih etmisim.. su halde dahi cok memnunum..
canım herkes çıktı hastaneden bi ben kaldım..ööle çok kustum ki, 2 şişe serum verdiler mide bulantım için..ama şimdi çok iyiyim çok şükür..bol su içiyorum dediğin gibi..demişti ki dr.um ameliyattan ilk çıktığında gördüğün burun aslında en doğru hali olucak ama daha sonra şişmeye başliicak..gerçekten de ilk 2 saat içinde çektiğim fotoğrafla şu anki hali çok farklı..ameliyattan çıktığımda çok hoşmuş..şimdi şişti tabi biraz, özellikle ucu..benim burada en büyük şansım nefes alarak uyanmak oldu, tampon olmadığı için..bunun için dr.uma gerçekten çok teşekkür ederim..sana da çok teşekkürler iyi dileklerin için canım..
bende cuma günüoldum muhteşemdi ne üşüme ne ağrı nede başka bişey doktorum çok mükemmeldi herşey çok iyiydi çok korkarak girdğim ameliyattan neşe ile uyandım ne şişlik ne morluk ne bişey 4 saat sürdü ama dediğim gibi dr çok önemli ...
Ameliyat öncesi odana yerleşiyorsun.Hemşire gelip kolundan bir tüp kan alıyor.Daha sonra tekrar gelip parmağından kan alıyor.Sonra doktorum geldi ve resim çekti kısa bir konuşma yaptık.Test sonuçlarında çıktıktan sonra sana verilen ameliyat önlüğünü giyiyorsun.Tekrar hemşire gelip seni sedyeye alıyor ve ameliyathaneye götürüyor.Bu kısım gayet zevkli:)Sonra seni ameliyathaneye alıp kısa bir sohpetten sonra seni yatırıyorlar.Vucüduna elektrotlar bağlanıyor kalbini dinlemek için.Parmağına oksijeni takip etmek için bir alet,Koluna tansiyon aleti.O sırada anestezi uzmanı gelip seninle konuşmaya başlıyor ve hooop gerisini hatırlamıyorum :)Ameliyatım 3 saat sürdü ve genel anestezi altında oldum.Ameliyatım 3 saat sürdü çünkü bende ette vardı kemik eğriliği mevcuttu.Ayılmam kolay oldu sıcak odaya aldılar ayıldıktan sonra oksijen verdiler.Ben kustum baya.Ama bu beni çabukcak ayılttı ve rahatlattı kanı,anesteziyi tamamen çıkardım.Doktorum odama tekrar geldi ve anneme neler yapması gerektiğini anlattı.O gece hastanede kaldım.Bir hemşire seninle sürekli ilgileniyor.Ağrı kesici,antibiyotik ve miden bulanmasın diye iğne yapıyorlar.Buz koyuyorlar gözlerine şişleri ve morlukları en aza indirgemek için.Ertesi günde taburcu oluyorsun.Umarım seni aydınlatmışımdır :)
Ameliyat oncesi yaklaşık 7 saat kadar ac kalmak gerekiyor.ben lokal anestezi ile oldum. Doktorum kalçadan bir iğne vurdu ve bir bes dakika sonra operasyona başladı. Öyle anlattıkları gibi dayanılmaz sesler, acı falan yok. Toplaminda 45 dakika surdu ameliyat.Sarki bile söyledi doktorum. İnanılmaz rahatı. Hatta alciya almadan önce hizlica gösterdi burnumu cok mutlu oldum. Bitince de tekrar ağrı olmasın diye iğne vurdu kalçadan.10 dakika sonra kalktım.genel anestezi olursan bir gece kalman gerekiyor hastanede.
canım ameliyat sırasında agrı sızı çektin mi ?? bana biraz bilgi verir misn korktgm içn ..
çok teşekkür ederim,ben ameliyathane ortamından korkuyorum
yok tamamen tıkanık değil ama arada baya oluyo daha doğru düzgün tam anlamıyla nefes alamadım yha
herkese merhaba
ben geçen yaz burun estetiği yaptırmaya karar verdim ve iki doktorla görüştüm(yakup avşar ve osman oymak) Malesef yaz sonu olduğu için üniversiteler açıldı ve benim estetik işim ertelendi. Bu yaz yaptırmak istiyorum ve çok doğal bir burun olsun istiyorum.Önerebileceğiniz doktorlar varsa gidip görüşmek istiyorum bu konuda baya titizleniyorum içimde bir tedirginlik var ya güzel olmazsa diye :/ doktorlarla görüşüp bana en çok güven verene yaptırmayı düşünüyorum.yaptıran memnun kalan arkadaşlar bana doktor önerirseniz sevinirim :)
Kabuklaşmadan kaynaklanabilir canım bu sorun doktorunla konuştun mu bu konuyu???
merhabalar! burun estetiği başta olmak üzere bir çok kadınsal mevzuyu araştırırken bu forumlara baktım ve ortamı çok sıcak buldum ve dedim ki artk ben de üye olup aralarına katılmalıyım!! :)
şimdi direk konuya giriyim; burnum çok kemerli yada çok büyük bir burun değil, ama büyük bir burun. bir kemik çıkıntım var ufak ve deviasyon var.sanırım bundan dolayı da burun ucumda hafif bi asimetri var. gidip yaptırıcağım yerdeki doktorla konuştum. sadece törpülemek gerektiğini kırmaya gerek olmadığını, ucunu 3 mm küçültüp eşitleyeceğini ve açık teknik olucağını söyledi. bikere kırmıcam diyince bi heves ve cesaret geldi bana:)) ama çevremdeki çoğu insan delimisin ne gerek var, ne burunlar var seninki iyi, o eziyete değer mi, burnu mafediyolar sonra çok pişman olursun burnun düşer nefes alamazsın vs.. sen sanatçımısın estetikli burun normal hayatta çok gereksiz, kötü duruyo filann... caydırılmaya çalışıyorum yani. 25 yaşındayım, hoşuma gitmeyen bi profilim var ve daha muntazam bir burun istiyorum hepsi bu! ama cidden sağlık açısından yada estetik sonradan sıkıntı yaşarmıyım diye de çok korkuyorum( ve sizden fikir bekliyorummm