merhaba :)
ben cuma günü zuhal hanıma gittim. derdimi anlattım ve maalesef alttan muayne oldum
ssk da hic yapmamıslardı ama hiç muayne olmadıgımı soyleyınce zuhal hanım sasırdı ve rahim içi ultrason olmadan kist yada benzeri hastalıkların teşhisi dogru konulamaz dedı. bana soyledıklerı cok içimi rahatlattı , kistim olmadıgını ve adet duzensızlıklerımın olabılecegını soyledı. bebek içinde daha erken 5-6 ay zarfında olmazsa bence arastırmalıyız dedı. ( ki bende aynı seyı dusunuyorum) ve smear testi yaptı sonucunu 10 gun sonra alucakmıısm. kısacası benım muaynemın sonucu gayet iyi çıktı.
genel izlenimime gelrsek ; devlet hastaneleri cok kalabalık ve ben kabul edıyorum kı doktorlarıda cok deneyımlı ama sistemdekı bozukluktan oturu doktorlar hastayla gerektıgı gıbı ılgılenemıyor maalesef. sorarsan yarım agız cevap alabılıyorsun. doktorlarıda suclayamıyorum cunku gunde kımbılır kac hastaya bakıyorlar. benım gıbı herseyı kafaya takan ınsanlarda buyutuyor hastalıgını sonra bılgısızlikten :) zuhal hanımda oyle olmadı tabı, baya ilgilendi. muayne sırasında herseyı acıklayrak yaptı. muayne bıtımınde karsısına oturtup anlatıyor herseyı, bilmek istediklerini rahatca sorabılıyorsun. bırde muayneye ben eşimle girdim. cunku oda doktoru dınlemeyı cok ıstıyordu. ssk da boyle bırsey soz konusu degıl tabıkıde. bırde hosuma gıden gereksız yere test yapmadı. mesela bıkac ay korunmadık ama hamılelık yok dedım orda bana ıstersen test yapabılırım esıne ve sana ama bence cok erken ve suan gerek yok dedı. ticari amac guden doktorlardan degıl anladıgım kadarı ıle.
ücreti sorrarsan eger 42 tl muayne ucretı aldılar kayıtta ve 20 lırada smear testi için istediler. toplam 62 tl yanı.
işte boyle cnm sormak ıstedıgın bırsey varsa anlatabılırım. gercı bı muayneyı nasıl bu kadar uzun anlattım onada sasırdım :)