bursa dan nerelerden ev alınır..fikir bekliyorum arkadaşlar..

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
biz 3 senelik evli öğretmen bir çiftiz. bir yandan bebeğimiz olsun diye uğraş verirken bir yandan da kenara biraz attık ve peşinat için birikim yapmaya çalışıyoruz. yazın tayinimizi bursa ya isteyeceğiz ..

ilk etapta tayinlerimizin çıktığı kıyı kenar yerler olacaktır ki özellikle benimki öyle olacak. (eşim branş ben sınıf öğretmeniyim de buradan direkt kendi evimize çıkalım diyoruz nasipse olmuşken de elimizden gelenin en iyisi olsun bütçemiz 150.000 civarı. metroya ulaşım araçlarına yakın olmalı ki eş durumu isteyip ev aldığımız mevkiye gelinceye kadar gidiş-geliş sıkıntı olmasın.
Nilüfer-yıldırım ve Osmangazi ilk tercihimiz...

NERELERDEN ÖNERİRSİNİZ.
bursa da dubleks evler kullanışlı olur mu(sonuçta çok da sıcak bir memleket değil)

Nilüfer kesinlikle. Biraz üniversiteye doğru kayarak hem daha ucuz hem metroya yakın evler bulursunuz. Ertuğrulkent taraflarına da bakın. Bir de dubleks zor bence hem ısıtma hem temizleme vs. Çok katlı evlerde zor oluyor. Zaten 150.000'e bulamazsınız gibi iyi semtlerde dubleks.

cevabınız için teşekkürler. Demirtaş ta ve Görüklü de çok dubleks ev var ama sanırım Demirtaş ta sanayileşmeden dolayı havası biraz kirliymiş.
ARA KAT VE güney cephe en iyisi galiba. tabi bulunabilirse...
peki sizce apartman mı site mi?fikrinizi alsam

metroya yakın olmasını isteğimin nedni olur da çok alakasız bir yere tayinim çıkarsa geliş gidiş olsun diye. önce tayin çıksın diye beklesek oralardan ev alsak sonra sat terrar ara al bir sürü tantana

Selamlar, Nilüfer tarafında 150.000'e ev bulamazsınız ki. Bulacağınız da ancak döküntü olur. Çünkü son dönemlerde o bölge oldukça revaçta. Görükle, deseniz; tam bir öğrenci ilçesi kısacası evli biri olarak eşimle çocuğumla orada oturmayı asla düşünmezdim. Bu fiyatlara Osmangazi'de ki Doğanbey Toki evlerinden güzel bir ev bulabilirsiniz. Metroya yakın, şehir merkezine, çarşıya, hastanelere yakın. Yıldırım tarafında Gökdere Bulvarını ve de Kurtuluş caddesini de düşünebilirsiniz. Yıldırımi iç kesimleri de , açıkçası kendi adıma asla çocuk yetiştirmeyi düşünmeyeceğim yerler.

Bursa'da dubleks müstakil evler oldukça pahalı, yada benim araştırdıklarım öyleydi. Nilüfer tarafında, Bademli tarafında var bu tarz evler 400.000-500.000 TL gibi deli fiyatlar var. Bir de apartman olup en üst katları dubleks olan evler var, Nilüfer 'De Fatih Sultan Mehmet Bulvarı var orada yeni yapılmış bir bina da vardı bu tarz bir daire 300.000TL dediler. Üstelik cadde üzeri değil, mahalle arası.

Size benden tavsiye, Öncelik Osmangazi Doğanbey Tokiler , Sonra Gökdere Bulvarı, Kurtuluş Caddesi civarı (buralarda oldukça merkezi, tek vasıta ile her yere ulaşırsınız). Nilüfer tarafı bütçenizi zorlayabilir.

Bence site, ileride arabanızı rahat rahat park edersiniz, çocuklarınız site içinde oynar. Zaten Nilüfer'de apartman çok nadir var ve gerçekten nilüfer dışında bir ilçeyi hayatta önermem kimseye. Yaşadıkça farkını görürsünüz sizde, gerçekten havası Osmangazi taraflarından daha temizdir, daha az keşmekeştir.

Nilüfer bölgesi tam oturalacak bir yer fakat ev fıyatları 300 350 bın arası değişmekte; onun dısında Osmangazi bölgesinde;Nilüferde bir çok site yapmış bir inşaat şirketi var şu anda aynı siteleri Osmangazi bölgesine uygulamaktadır; fiyatları 2+1 130 bın ile başlıyor; havuz ; fitness ;ve daga birçok şey site içerisinde sabıt

metroya yakın olmasını isteğimin nedni olur da çok alakasız bir yere tayinim çıkarsa geliş gidiş olsun diye. önce tayin çıksın diye beklesek oralardan ev alsak sonra sat terrar ara al bir sürü tantana
150 bin ve Nilüfer bölgesi imkansız hanfendi

Görükle çok sıkıcı y gidip baktınız mı? Orada ki evler o yüzden baya uygun. Erkek arkadaşım eşyalı evi 450 ye tutmuştu.

Bende bursadan istanbula tasiniyorum anim nilufer fethiye mahallesinde metroya yakin dublex dairemiz var yeni bina saticaz 250 bin dusunursen eger. 150 bine hic sanmiyorum :)

Bursa Nilüfer Akipek Green World var ama metroua yürüme mesafesi değil sanırım okul arkadaşım ev aldı oradan sitesi havuzlu falan arasan bulursun bence ama orta dereceli ev bulursun görükle sırf öğrenci rahat eder misin bilemem malu gürültülü oluyorlar

Ertuğrulkent civarlarında o kadar pahalı değil evler. 4+1 250.000'e sattı mesela bir tanıdığım.
Biz de orada yaşadık o ev fiyatı neden öyledir bilemem de 300 350 bin civarı olduğundan eminim oturmuş olduğumuz ve cevremizdeki ev fiyatları bunlardı,tabi yinede arastırmak lazım belki bulunur.

Doğma büyüme Bursalıyım ve heryerini çok iyi bilirim. Kesinlikle Nilüfer taraflarından ev alın. Fatih Sultan Mehmed özellikle hayranı olduğum bir yerdir. Zaten şehirin merkezi de o tarafa kaydı artık. Ben Osmangazide oturuyorum ama yemek yemeye bile o taraflara giderim arkadaşlarımla yada sevdiğimle. Ulaşımı, entellektüel çevrisi falan fazlasıyla rahat edersiniz.

Bence önce gelin mirada oturun şehri tanıyın

Ben 10 yıldır bursadayım birisi yukarıda göndere demiş bence orda asla oturulmaz o arkadaş beğenmiş kişiden kişiye değişir

Özlüce vs metroya yakınlar 300 den başlar

Bîzim sitede dubleksler 245 daireler 190 5 yıllık site ve ulaşım çok iyi değil

Bir de bursada metro çok da kullanışlı değil metroya yakın kavramı sıkıntılı

Gelip biraz yaşayın bence ona göre belirlersiniz yaşayacağınız yeri

Bîr de nilüfer mesela çok büyük her biri küçük bir il kadar Beşevler den ilen yerin bir ucundan bir ucuna 30 dakikada araba ile gidemezsin

Pişman olmaktansa bence 1 yıl geç olsun öyle internetten falan anlayamazsınız yerini örneğin demirtaş dediğiniz yer bildiğiniz köy daha yeni mahalle oldu

Karışık oldu kusura bakmayın

Millet mahallesinde çok güzel daireler var dediğiniz fiyat aralıklarında ama metroyla mesafesi var.
Setbaşının üst tarfında ipekçilik diye bi yer var ordada bi site var oranında fiyatları uygun. İsterseniz tarif için özelden yazarım.
Ben ileride ev almak istesem kesinlikle çekirge taraflarından alırım.
Oraları çok seviyorum.
Merkez ve yeşillik.
Hemde nezih yerler.
Nilüfer çok kalabalık mesela.
Aşırı derecede ergen gençler var beni orası delirtir diye düşünüyorum.
Bende 20 yaşındayım
Bence kesinlikle Çekirge tarafları..
Hemde tam orta nokta yani kısmen.
Doğduğumdan beri Bursada yaşıyorum.
Çekirge diyorum.
Şehir merkezi nilüfere kaydı doğru ama çarşı falanda hala yerli yerinde..
Çekirge ise hem nilüfere hemde şehir merkezi olarak geçen Kent meydanı Heykel kısımlarına yakın.
Nilüferede aynı uzaklıkta.
Okul açısındanda tam orta nokta denilebilir.
Tabii ilçelere çıkmazsa tayininiz.
Bursa'da çok nem vardır bu arada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…