bursa yı bilen arkadaşlar bir bakabilir mi..dert edindiğim bir konu var ...

yıldırıma sakın sakın sakın bulaşmayın. ben yıldırımda oturuyorum hem her taraf suriyeli dolu hem belediyecilik anlamında berbat hem de yatırım değeri yok evlerin.daha batıdan alın evi. mesela yeni yerleşim yeri olan bir yer var demirci mahallesi.geçen sene kayınvalidem ordan bir ev aldı 3+1 mutfağı büyük terası büyük odaların büyüklüğü gayet iyi 180 bine aldılar.nilüfer ve yıldırım o kadar farklı yerler ki kültür olarak da.nilüfer belediyesinin sloganı gülümseyin nilüferdesiniz. o kadar uymuş ki bu slogan.

yıldırıma sakın sakın sakın bulaşmayın. ben yıldırımda oturuyorum hem her taraf suriyeli dolu hem belediyecilik anlamında berbat hem de yatırım değeri yok evlerin.daha batıdan alın evi. mesela yeni yerleşim yeri olan bir yer var demirci mahallesi.geçen sene kayınvalidem ordan bir ev aldı 3+1 mutfağı büyük terası büyük odaların büyüklüğü gayet iyi 180 bine aldılar.nilüfer ve yıldırım o kadar farklı yerler ki kültür olarak da.nilüfer belediyesinin sloganı gülümseyin nilüferdesiniz. o kadar uymuş ki bu slogan.
yildirim mahalleside mi öyle ki ?:KK43: 6 yillik ama yeri guzel 130 m2 daire vardi da. :KK66:

yildirim mahalleside mi öyle ki ?:KK43: 6 yillik ama yeri guzel 130 m2 daire vardi da. :KK66:

Yıldırım bir ilçenin adı

Ama Nilüfer de yıldırım caddesi de var

onun dışında yıldırım beyazıt ın türbesinin olduğu vs bir çok yerin de adı yıldırım

o nedenle bu şehri bilmeden ne olur maceraya atılıp kendinize ve paranıza yazık etmeyin

gelin yaşayın iki yıl dursun paranız en sevdiğiniz yerden alırsınız

şimdi biz ne dersek diyelim hepsi havada kalıyor

bir de mesela bizim site 6. yılında evler 200 TL üstü biz bile 10 yılı geçince satmak lazım eskiyor diyoruz

zira müteahhitler iyi malzeme kullanmıyor

duşakabinler vs kötü olmaya başladı tüm sitede

Yıldırım bir ilçenin adı

Ama Nilüfer de yıldırım caddesi de var

onun dışında yıldırım beyazıt ın türbesinin olduğu vs bir çok yerin de adı yıldırım

o nedenle bu şehri bilmeden ne olur maceraya atılıp kendinize ve paranıza yazık etmeyin

gelin yaşayın iki yıl dursun paranız en sevdiğiniz yerden alırsınız

şimdi biz ne dersek diyelim hepsi havada kalıyor

bir de mesela bizim site 6. yılında evler 200 TL üstü biz bile 10 yılı geçince satmak lazım eskiyor diyoruz

zira müteahhitler iyi malzeme kullanmıyor

duşakabinler vs kötü olmaya başladı tüm sitede

çok haklısın canım. ..ancak şöyle bir durum var. biz bir ev belirliyoruz peşinatını biriktiriyoruz aaa seneye bir bakmışısız evin fiyatı artmış... bizim kenardaki para da erimiş. çünkü her an bir ev denk gelir umuduyla bu kadar kısa süreli bir yerde de değerlendiremiyoruz. hani bir an önce başlarsak bir an önce de biter diye düşünüyoruz... ilerde çoluk çocuk daha mı zor olur acaba diye...

şimdi kiraya çıksak o evin depozitosu kirası ......ha bir de sene sonra kendi evine geçsen taşınma masrafları nakliye+ derler ya 3 taşınma 1 yangına bedeldir diye... diyorum ki o kiraya verceğim oaranın üzerine birazd aha koyar kredimi bitiriririm..
işte böyle....

çok haklısın canım. ..ancak şöyle bir durum var. biz bir ev belirliyoruz peşinatını biriktiriyoruz aaa seneye bir bakmışısız evin fiyatı artmış... bizim kenardaki para da erimiş. çünkü her an bir ev denk gelir umuduyla bu kadar kısa süreli bir yerde de değerlendiremiyoruz. hani bir an önce başlarsak bir an önce de biter diye düşünüyoruz... ilerde çoluk çocuk daha mı zor olur acaba diye...

şimdi kiraya çıksak o evin depozitosu kirası ......ha bir de sene sonra kendi evine geçsen taşınma masrafları nakliye+ derler ya 3 taşınma 1 yangına bedeldir diye... diyorum ki o kiraya verceğim oaranın üzerine birazd aha koyar kredimi bitiriririm..
işte böyle....

haklısın ama bak 10 yıldır bursadayım 5. evimde oturuyorum şu an

bu evlerin 3 ü kira ikisi bizim

evi aldık sonra sattık

kirada oturduk

sonra bir daha aldık vs vs

Canim sana mesaj gönderdm bakabilir msiin

Ben de yeni evlendigimde yildirimda oturuyordum canimizi zor kurtardik valla sabahlara kadar millet icki icip kapimizin onunde muzik dinliyordu esim katil olacakti neredeyse:KK66: su anki evimizi ben buldum yine arada cok borcumuz var diye bana cemkirmesine ragmen mutluyuz

Hic bulasmayin ben yildirimda bursa reel evlerinde oturdum millet mahallesinde berbat bir yer koskoca site her dairede 10 kisi oturuyor gurultu patirti bir de suriyeliler eklenince cehenneme donmus

15 yildir niluferde oturuyorum. Nilufer iyi hoşta demirci ve ucevler gibi yeni yerlesim yeri olup fiyatlarin biraz daha uygun oldugu yerlerde ulasim cok sikintili. Otobusler saatte bir felan. Metro zaten yok.

Biz nilufer Altinsehirden aldik. Otobus sistemi tam oturmamis ama metro yakin. Cok cabuk gelisiyor heryer site duzenli biryer. Her gittigimizde yeni bir market açilmis oluyor. Projeden 3+1 i 240 bin e aldik. Ayni apartmanda 2+1 evler ise 190 bindi. Cok kucuk de değiller 100 m2 net. Simdi proje bitmeye yaklastigi icin fiyatlar artti ama vaktim var projenin bitmesini beklerim diyorsaniz ve 2+1 ev size yetecekse Altinsehir civarinda topraktan 190-200 bin civarina ev bulabilirsiniz.

Bende damdan a katiliyorum. En iyisi once gelip kirada oturmak. Nerede calisacaginizda onemli calisacaginiz yerle ev cok zit guzergahta olursa cok zorlanirsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam ev alma fikrim varsa cok ucuk kirasi olmayan bir eve kiraya cikar iyice dusunur tasinir cevreyi arastirir sonra ev alirdim.

Uzaktan ev bakmak zor olsa gerek.

Birde yunuseli toki nin arkasinda kalan bolumu var. Siteli camisi marketi pazari duzenli biryer. Esimin arkadasi ( muhendis esi bankaci) ordan aldi 3+1 180 bine sifir siteden ve memnun. Yine benim arkadasim (ogretmen esi polis) o bolgeden aldi 200 bine oda 3+1 sifir. Orada 180-200 bin arasi sifir ve buyuk evler bulabilirsiniz.

Birde yunuseli toki nin arkasinda kalan bolumu var. Siteli camisi marketi pazari duzenli biryer. Esimin arkadasi ( muhendis esi bankaci) ordan aldi 3+1 180 bine sifir siteden ve memnun. Yine benim arkadasim (ogretmen esi polis) o bolgeden aldi 200 bine oda 3+1 sifir. Orada 180-200 bin arasi sifir ve buyuk evler bulabilirsiniz.

Bir dönem yunuseli Toki'de oturduk

O karşısı sulak bataklık bir alandı

Afrikadaki uzun düzlükler gibi idi

Sonra kenarından inşaata başladılar

Biz taşındık bir süre sonra bir geçtik ki her yer ev olmuş

Zemini sıkıntılı olabilir gibi geldi bize

TOKİ'nin zemin etütünü yapan kişi ile konuşmuştum ev sahibimizin kızı idi orasının altı sağlam demişti ama sanki esasen sağlam değilde oranın altında Kaya var gibi bir şeyler demişti

Fakat akyıldız denilen taraf daha sağlam bir zemin gibi

Biz cefasını çektik ne market ne pazar vardı şimdi çokkkk gelişmiş

Evler yeni olunca da çevrede sorun oluyor şimdi demircideyim 5 yıllık site daha geçen sene kaldırım yaptılar 5 yıl sonra tam etraf oturunca da binalar eskimeye başlayacak garip bir kısır döngü

Bir dönem yunuseli Toki'de oturduk

O karşısı sulak bataklık bir alandı

Afrikadaki uzun düzlükler gibi idi

Sonra kenarından inşaata başladılar

Biz taşındık bir süre sonra bir geçtik ki her yer ev olmuş

Zemini sıkıntılı olabilir gibi geldi bize

TOKİ'nin zemin etütünü yapan kişi ile konuşmuştum ev sahibimizin kızı idi orasının altı sağlam demişti ama sanki esasen sağlam değilde oranın altında Kaya var gibi bir şeyler demişti

Fakat akyıldız denilen taraf daha sağlam bir zemin gibi

Biz cefasını çektik ne market ne pazar vardı şimdi çokkkk gelişmiş

Evler yeni olunca da çevrede sorun oluyor şimdi demircideyim 5 yıllık site daha geçen sene kaldırım yaptılar 5 yıl sonra tam etraf oturunca da binalar eskimeye başlayacak garip bir kısır döngü

Zemin hakkinda pek bilgim yok dogrudur.

Biz kayinvalidemlere gidip gelirken geciyoruz oradan su an bayagi gelisti. Bir ara ev bakmisligimizda oldu o bolgeden.

Bursa cabuk gelisen bir sehir. Evler yillansa bile duzen oturduktan sonra deger kaybetmez o bolgede.

Birde ulasim otursa iyi olur ama arabasi olana veya isi yakinnolana o da sikinti degil.

Annemler ataevlerde oturuyorlar ilk yapilan koperatif evlerinde. Binalar 20 kusur senelik ama muhit tam anlamiyla oturdu. Simdi herkes evinin icini yaptiriyor.

Insanin icini kendi yaptirdigi ev mutahitin yaptirdigina bin basar. Bina depreme dayanikli ise muhit tam oturmus ise evin yillanmasi bence sorun degil. Kendi zevkinize gore yaptirirsiniz. Tuvalet banyo mutfak yapilinca sifir evden farkinki kalmiyor.

Rabbim saglikli sihatli mutlu huzurlu oturmayi nasip etsin yeterki.

Çok bilmiyorum o tarafları hatta benim bursa bilgim nilüfer özellikle Beşevler ucevler kültür ozluce ve geçit Mahallesi tarafları.
Mesela çekirge de oturan arkadaşlarım var sırf merkezi diye fiyatlar uçmuş evler dökülüyor.
Bizim burda yan apartmanın ilk katı 106 bin e satılmış sıfır bina ama denk gelme meselesi karşımda var satılık bina mesela 260 bin istiyor.

cekirgede oturanalar nilufere kaciyor yavas yavas..unv yolunda yeni binalar siteler yapildi gayet guzeller ,metroda otobuste kolayca ulasim var.
ozluce taraflari hep yeni ama bikac sene sonra bi fsm gibi olur cok gelisir umudu yok insanlarin.
benim arkadasim korupark`in oraya yapilan siterlerden birinde oturuyor.
5+1 evi 300 bine aldilar,havuzlu guvenlikli cok guzel ev.
gece kokar mi bilemem ama ulasimindan evden filan cok memnun.
biz zamaninda hurriyet tarafinda oturmustuk,kardesim hala orda..
babamlar bulvardan ev aldilar bu hayal kahvesinin arkasinda yeni yapilan binalardan 3+1 300 bine geldi..banka suan 450 bin deger bicmis bilmiyorum bana fiyati cok ucuk geldi,110 m2 ev..
hurriyette evler cok eski ama iste artik tam Bursanin gobegi oldu,ulasimi rahat,hala bi mahalle havasi,gocmenler filan guzel bence :KK68: ev alinmaz belki ama kirada otururdum sanirim,90bine 3+1 bulunuyor:KK69:

X