bursa yı bilen arkadaşlar bir bakabilir mi..dert edindiğim bir konu var ...

mükemmel bir açıklama idi.. Parmaklarınıza sağlık.çok teşekkür ederim gerçekten....15 tatilde şansımızı bir daha deneyeceğiz belki kış mevsimi satmak isteyen biri çıkar inşaAllah...
Canim bir telefon numarasi buldum sana ozelden yaziyorum bu kisinin iki bloklu sitesi var bursaya geldiginizde arayin hem kendisi ev yapiyor hem de amcasi yapiyormus esim soyledi :KK66: belki sana yarari dokunur

Canim selam
Oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun bursada dogdum buyudum yasiyorum da ama sana tavsiyem asla eski ev alma bursada. Hem deprem bolgesi hem de eski eviyle basa cikilmaz bursanin yikik dokuk olur, yeni semtler nilufer civarinda belki 200 bine bulunur biz gecen sene balattan aldik 155bine denk geldi,cok saglam arastirin gerekirse sokak sokak gezin ev cok cunku balat civarinda
aynı Mahalledeniz o zaman:KK66:

arkadaşlar osmangazi yıldırım ya da nilüferden bir ev alma niyetimiz(gayretimiz)var epeydir kendi çapımızda.
1-2 ay içinde:KK15:
emeğimizin zayi olmaması için ince eleyip sık dokuyoruz. özel ya da buradan fikirlerinize ihtiyacım var..:KK58:
kızlar 2 seçeneğimiz var:

1. genç-0-5 yaş arası bir ev alacağız ( max 200.000 bütçe) merkezden biraz uzak oluyor haliyle bu bütçeyle..bursa ile alakası olmayan kuytu diye tabir edebilecek yerleri de tercih etmiyoruz.

2. daha yaşlı bir ev alacağız (max 150.000)merkezde ulaşım araçlarına yakın bulunabiliyor..

kıymetli fikirlerinizi bekliyorum..
:KK37::KK36::KK74:
Ali bostanci evleri , taşyakan evleri var hamitler yunuseli tarafinda. Merkeze yakin ve fiyatları uygun. Isterseniz biraz bakinin..

Yo hayir canim.en başta yazdığımız şartları tasisin yeter.oOsmangazi nilüfer yildirim...
mesala osmangazi emek adnan menderes mah var orasi uygun .muhit mi kotu niye ki acaba diye düşünduruyor ??

Ben bu konularda önce gelin kirada yaşayın sonra alın diyorum herkesin beklentisi yaşam biçimi farklı

Örneğin Demirci yeni yerleşim ama ulaşım sıkıntı merkeze otobüs ile en az 1 saat işin de diğer tarafta olursa eder 2 saat

Bu da evi sana zehir eder evde yaşayacak zaman kalmaz

7-8 yıl önce yunuseli tamamen arka mahalle idi şimdi site her yer

Özlüce ve civarı metro da var diye çok pahalı ama zemin iyi değil diyorlar

Gelin bursada bir süre yaşayın sonra hayırlısı ile alın evinizi

Yo hayir canim.en başta yazdığımız şartları tasisin yeter.oOsmangazi nilüfer yildirim...
mesala osmangazi emek adnan menderes mah var orasi uygun .muhit mi kotu niye ki acaba diye düşünduruyor ??

Bînalar eski düzenli değil bitişik nizam

Mahalle şeklinde şehirleşme düşük

Sosyo ekonomik beklenti düşük

Biz kira ev ararken bîle kreşlere yakın olsun diye aramıştık

Bu tarz beklentiler önemli

Bir de bazı semtler müthiş bir harala gürele içinde iken bazısı da fazla sakin çıt çıkmaz

arkadaşlar osmangazi yıldırım ya da nilüferden bir ev alma niyetimiz(gayretimiz)var epeydir kendi çapımızda.
1-2 ay içinde:KK15:
emeğimizin zayi olmaması için ince eleyip sık dokuyoruz. özel ya da buradan fikirlerinize ihtiyacım var..:KK58:
kızlar 2 seçeneğimiz var:

1. genç-0-5 yaş arası bir ev alacağız ( max 200.000 bütçe) merkezden biraz uzak oluyor haliyle bu bütçeyle..bursa ile alakası olmayan kuytu diye tabir edebilecek yerleri de tercih etmiyoruz.

2. daha yaşlı bir ev alacağız (max 150.000)merkezde ulaşım araçlarına yakın bulunabiliyor..

kıymetli fikirlerinizi bekliyorum..
:KK37::KK36::KK74:
Daha yeni görükleden 210.000 e 3+1 sıfır 135 mt kare ev aldık, aradıgımız hersey var orada, kasabından terzısıne, marketınden saglık ocagına vs... şehre uzak ama araçla 15 dk.. hem sessiz sakin akşam oldugunda kafa dınlıyoruz, eski ev alacagınıza bence sehırden bıraz uzaklaşıp yenı ev alın.
Eski evin masrafı çok olur..
Hem Bursa merkez oturulmayacak kadar berbat içiçe her yer, evler eski, kalabalık, gürültüsü patırtısı ayrı dert ama tercih sizin...
Bu arada ben 6 yıldır Görükledeyim, burayı öğrenci yerleşimi olarak biliyor cogu ınsan, üniversiteye cok yakın olması nedenıyle öğrenci nüfusu apart-yurt vs cok ama bunlar Yerleşim olarak geçen Görükle girişinde yogunlaşmıs durumda, köy içi olarak geçen bölge ve tepelere çıkıldıkça İzmir yoluna yakın kalan taraflarında hep aileler ve bekar memurlar oturuyor, evler cogu yenı ev, maksımumu 3-5 yıllık bınalar, kıralarda dıger yerlere gore uygun satılık evlerde,unutmadan 3-5 seneye metroda gelecek ve ilçe olma durumu var yani evler degerlenecek ileriki senelerde...
Bunlarıda göz önünde bulundurun...

Son düzenleme:
X