- 29 Ağustos 2007
- 7.653
- 13
-
- Konu Sahibi dark princess
ben de burnumu deldirdim 1 sene önce.. deli gibi istediğim bişeydi ama bü türlü cesaret edemiyodum.. acısını falan da göze almıştım üstelik ama enfeksiyon kapmasından korkuyodum en çok.. çünkü herşeye tepki veren ilginç bi vücudum var =( baya bi araştırdım, iki yöntemi varmış.. biri tabancayla deldirmek, diğeri piercing şeklinde iğneyle deldirmek.. ikisini de sordum soruşturdum ve şu sonuca vardım; tabancayla deldirmek biraz sakıncalı.. çünkü burun dokusu kulak memesine benzer diil.. oraya basınç uygulanmaması gerek.. yani tabancadaki gibi bi anda yapılan sert hamle buruna zarar verebiliyor. üstelik daha kolay enfeksiyon kapabiliyor. herkeste aynı şekilde etki göstercek diye bişey yok tabiki tabancayla deldirip sorun yaşamayanlar da var ama alerjik bi vücudunuz varsa hiç riske girmeyin derim.
piercing ise biraz daha farklı.. iyi bi yerde yapıldığında hiçbi sorun yaşamıyosunuz. mesela benim gittiğim yerde böyle dişçi koltuğu gibi bi yere oturttular beni, takılcak piercingi bi aletle sterilize ettiler. burnuma uyuşturucu soğuk bi sprey sıktılar, sonra tek kullanımlık iğneyle delip piercingi taktılar.. kendimi kasıp korktuğumla kaldım, öyle acı da hissetmedim yani =)
1 hafta boyunca bana önerdikleri kremi kullandım, 1ay boyunca piercingi değiştirmedim ve hiiç sorunsuz atlattım çok şükür..
son bişey daha.. tabancayla takılan hızma küpe gibi.. dolayısıyla nezle olduğunuzda burnunuzu silmek istediğinizde size sorun yaşatabiliyomuş.. hapşururken hızması çıkan arkadaşım var benim=)))) bu piercing ise resimdeki gibi.. burun çeperine yapışık gibi durduğu için sorun yaratmıyo..
umarum yardımcı olabilmişimdir..yerimseniben
mrb kızlarr..
ben burnumu deldirmek istiyorum ama karar veremiorum cünkü bazı deldirenler yara,kabuk oluyor diyor.deldirsem mi karar veremedim bi de hoş durur mu acaba
ya bundan bende almak istiyorum ama nası sokucamı bilemedigimden hala piercing seklinde takılan ucu sivriltilmis olandan kullanıyorum kucuk sevimli bisi ama bu top olanları igneyle burnunu deldirenler kolay takıp cıkarabilirmi ki.....
1ay oldu ben deldireli
kızlar titanyum hızmayı nerede bulabılırım acaba bana bılgı verebılırmısınız?
unutmadan ilk önce burun yapısını inceliyor uygunsa işleme geçiyor ya sokağın adını bir türlü hatırlayamadım
ben de burnumu deldirdim 1 sene önce.. deli gibi istediğim bişeydi ama bü türlü cesaret edemiyodum.. acısını falan da göze almıştım üstelik ama enfeksiyon kapmasından korkuyodum en çok.. çünkü herşeye tepki veren ilginç bi vücudum var =( baya bi araştırdım, iki yöntemi varmış.. biri tabancayla deldirmek, diğeri piercing şeklinde iğneyle deldirmek.. ikisini de sordum soruşturdum ve şu sonuca vardım; tabancayla deldirmek biraz sakıncalı.. çünkü burun dokusu kulak memesine benzer diil.. oraya basınç uygulanmaması gerek.. yani tabancadaki gibi bi anda yapılan sert hamle buruna zarar verebiliyor. üstelik daha kolay enfeksiyon kapabiliyor. herkeste aynı şekilde etki göstercek diye bişey yok tabiki tabancayla deldirip sorun yaşamayanlar da var ama alerjik bi vücudunuz varsa hiç riske girmeyin derim.
piercing ise biraz daha farklı.. iyi bi yerde yapıldığında hiçbi sorun yaşamıyosunuz. mesela benim gittiğim yerde böyle dişçi koltuğu gibi bi yere oturttular beni, takılcak piercingi bi aletle sterilize ettiler. burnuma uyuşturucu soğuk bi sprey sıktılar, sonra tek kullanımlık iğneyle delip piercingi taktılar.. kendimi kasıp korktuğumla kaldım, öyle acı da hissetmedim yani =)
1 hafta boyunca bana önerdikleri kremi kullandım, 1ay boyunca piercingi değiştirmedim ve hiiç sorunsuz atlattım çok şükür..
son bişey daha.. tabancayla takılan hızma küpe gibi.. dolayısıyla nezle olduğunuzda burnunuzu silmek istediğinizde size sorun yaşatabiliyomuş.. hapşururken hızması çıkan arkadaşım var benim=)))) bu piercing ise resimdeki gibi.. burun çeperine yapışık gibi durduğu için sorun yaratmıyo..
umarum yardımcı olabilmişimdir..yerimseniben
sırf bu konuya cevap verebilmek için üye oldum arkadaşlar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Burun deldirmekle ilgili anlatayım isterseniz de bir kez daha düşünün. orta sonda gidip burnumu deldirmiştim bir hves. o kadar cok istediğim bir şeydi ki okula bile burnumda bantla gitmeyi göze alıyordum. ama emin olun sadece görüntüsü güzel ki bazılarına hiç yakışmıyor. bir kere burnunuzu deldirdikten sonra bildiğiniz küpeyi L şekline getirip deliğe yerleştiriyorlar. ilk 2 hafta çıkmaması gerek ama her hapsırdıgınızda, uyurken ister istemez burnunuzdan cıkıyor. takmak ise gercekten acılı ve rahatsız edici bir şey. bir de küpeye ben 3 ay dayanabildim. bu 3 ay boyunca burnum sürekli tıkalı gibi hissettim. öyle hissediliyor. yaptıran bütün arkadaşlarıma da yaptırmdan önce saatlerce anlattım vazgecirmeye calıstım sonucta yine gidip yaptırdılar. pişman oldular. size kesinlikle şunu garanti edebilirim: en rahatsız piercing burun piercingi. lisede dilimi de deldirmiştim ama heves oldugu için onu da cıkardım ki burundan cok cok daha rahattı. şimdi göbek piercingim ve 3 tane de dövmem var. burna da hala tövbeliyim. bir kez daha düşünün....
bu arada burnumu 14 yaşımda deldirmiştim şimdi 22 yalındayım hala 3 aylık küpenin izi duruyor burnumda. (burnuma estetik yaptırmama ragmen)
bence öyle acılı, rahatsız edici falan deyip yaptırmak isteyenleri korkutma.. kişiden kişiye ve en önemlisi yaptırdığın yere göre değişiyo bu durum. göbek piercinginden de çok çeken var mesela ama senin bi şikayetin yokmuş sanırım. önyargılı olmamak gerek yani..
bi de piercing küpelerinin şekli kendinden öyle.. yani normal bi küpeyi burup yapmıyolar. spiral gibi bi şekli var burun çeperine yapışan. bilmiyorum benim en ufak bi şikayetim olmadı çok hassas bi cildim olmasına rağmen. şu an varlığını hissetmiyorum bile..
iz konusuna gelince, annem de yaptırdı 2ay sonra hevesini alınca çıkardı onun iz miz yok yani burnunda.. 14yaşımda deldirdim diyosun aradan 8yıl geçmiş, illaki yapılan yöntemler değişmiştir o kdr senede..
yaptırmak isteyenler tabiki bi kez daha düşünsün sonuçta vücutta bi yeri deliyosunuz =) ama çok istiyosanız gerçekten acısız olması, iltihap kapmaması ve ileride çıkardığınzda izi kalmaması için iyi ve steril bir yere yaptırın derim ben.
cnm açıkçası bunu ben de kendi başıma takamıyorum. deldirdiğim yere gidiyorum değiştrmek istediğim zaman. ama bu biraz benim tırsaklığımla alakalı ben yanımda kulağındaki küpesini değiştiren insana bile bakamıyorum içim fena oluyo böyle =))