Buras da isiz Bayanlarn Kadnlar Kulb... Buyurun hogeldiniz.:))

iyilik biraz moralim bozuk ama iyiyim sizler neler yaptınız tünaydın bu arada

mrb kızlar ayy bugun çok mutluyum saçımı kestirdim hemde istegim gibi oldu nihayet hep kestiriyodum kesemiyolardı ama bu kez kendime uygun bi kuaför buldum nihayettt
ee sizler napıyosunuz gelişmeler varmı :uhm:

saçlarım belime kadardı önce kat verdirmek için gittim kısa yaptı kuaför omuzlarımı geçiyodu yine ama bana göre bayagı kısalmıştı korktum kestirmiyodum bugun gittim kat verdirdim boyundan gitmedi önler bayagı kısa baglayınca ordan burdan çıkıyoya bayılıyorum öle saça kaydirigubbakcemile2

ben çıktım kızlar yemek yicemmm çok acıktım yaaa hadi görüşürz akşama byyyyyy

iyilik biraz moralim bozuk ama iyiyim sizler neler yaptınız tünaydın bu arada

vildanıcımmm nasılsın canımm .. yaa merak etme ben inanıyorum hakettigimiz işe girecegiz..üzülme tatlımmm..dur bakalım bu hafta belki dönüş yaparlar...

Kızlar yaaa dişciden geldim..1 dişim cürümüştüü dolgu yapılacak sandım doktor kanal tedavisi yapacagım dedii şook oldummm:1shok:..yaa acayip korkuyorumm zormu yaa dolgu tedavisii yaptıran varmı aranızda agrıyormuu?* oofff yaaaaa..bilgisi olan varsa biraz acıklasın bana nasıl yapılıyor kaç dk sürüyor agrı oluyormu?? ilk defa dişimi yaptıracagımmm:çok üzgünüm:

vildanıcımmm nasılsın canımm .. yaa merak etme ben inanıyorum hakettigimiz işe girecegiz..üzülme tatlımmm..dur bakalım bu hafta belki dönüş yaparlar...

sağol canımcım ya kısmet bakalımfisfisfisvicdan benim bu arada tatlım vildan değilhihoyyyt

Kanal tedavisi hakkında bilgisi olan varsa yazssın lütfennnnn

Kanal tedavisi derin çürük, ileri periodontal hastalıklar veya travma gibi nedenlerle dişin iç kısmında bulunan sinirinin (pulpa) iyileşemeyecek derecede zarar gördüğü ya da canlılığını kaybettiği durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi kök kanalındaki tüm pulpanın çıkartılarak kanalın temizlenmesi ve şekillendirilip dezenfekte edilerek doldurulmasını içerir. Bu tedavinin amacı, hastanın rahatsızlığını gidererek dişin estetik ve fonksiyon bakımından uzun yıllar işlev görmesini sağlamaktır.

Başarıyı etkileyen faktörler
Canlılığını kaybetmemiş dişlerde kanal tedavisi 30-45 dakikalık tek bir seansta tamamlanır. Ancak tedavi, dişin anatomisine, hastalığın derecesine (gangren, önceden kötü yapılmış bir kanal, lezyon vb.) ve çevre dokuların tedaviye verdiği cevaba bağlı olarak 2 veya 3 seans da sürebilir. Böyle durumlarda seans aralarında dişe uygun antiseptik pansumanlar konularak geçici dolgularla kapatılır. Kanal tedavisinin başarısını etkileyen faktörler de vardır. Anatomik faktörler, patolojik durum, kanalların şekli ve genişliği, kullanılan aletler, uygulanan yöntemler, kanal dolgu maddeleri, sürekli restorasyon, hastanın bünyesi gibi pek çok etkenler endodontik tedavi sonrası başarıyı etkilemektedir.

Kırılgan olabilir
Çok iyi yapılan kanal tedavilerinde başarı oranlarının yüzde 90-95 olduğu çeşitli araştırmalarla bildirilmiştir. Ancak kanal tedavisi uygulanan dişler doğal dişlerden daha kırılgan olabilir. Kanal dolgusundan sonra yapılan dolgu veya kuronlar sık sık kontrol edilmeli; kenardan sızıntı şüphesi ortaya çıkarsa restorasyonlar yenilenmelidir.

Temizliği çok önemli
Kanal tedavisi yapılan bir dişin canlı dokularla ilişkisi devam eder. Ancak dişin artık canlılığı kalmadığı için sıcak, soğuk ve tatlılara karşı hassasiyet hissedilmez. Pulpası alınmış dişlerde de diğer dişler gibi çürüme riski vardır. Bu nedenle temizliklerinin diğer dişler gibi dikkatle yapılması gerekmektedir. Diş renginin kararmasını engelleyecek önlemler tedavi sırasında alındığı takdirde, kanal tedavisine bağlı bir renk değişikliği olmaz. Kararma problemi görülen dişler, kuron içinden yapılan beyazlatma ile eski rengine kavuşabilir.byle açıklamışlar ben yaptırdım bu arada hiç acımamıştı sırnaşık şey geçmiş olsun canımcım:teselli:

sağol canımcım ya kısmet bakalımfisfisfisvicdan benim bu arada tatlım vildan değilhihoyyyt

Vicdancımmm ben senin ismini hep vildan diyorumm çok pardonn... yaa kusura bakma lisede vildan diye yakın bir arkadasım vardıı onun ismiyle karıştırıyorumm.. Ben vildan dersem sen anla oldumu tatlımmmm kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…