• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Buram Buram Anadolu ! Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Yöresel Yemek Tarifi Hangisi?

• Ankete Katılan
    234
  • Anket Kapalı .
aynen ahretim, senin eline su dökemem ama elimin yettiğince bişeyler yapmaya çalışacağım :KK66:
eğlence kısmına gelince yıkılır buralar yıkılır hö höööyytt :KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:

Yok yavrum ya yöresel senin için , ben neydi senin o laf vardı meşhur , antirikuntin mi :KK70: heh o yemeklerde iddialıyım .

Yemeklerinizi tariflerinizi inceledim o kadar asmissinizki hayran olmamak elde değil. İkinizi görmek bu yarışmada Çok keyifli ve eğlenceli ve bereket getirecektir.. Takiplerdeyim..:KK36:

:KK23::KK23:

Yemek yapmayı severiz , yemek yemeği daha çok ama :-)

Sen de mütevazilik yapma , mutfakta çok iyisin

aus 'suz yarışma, hamursuz arabaşı gibi olur :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
hahahaaaa sıyırdım ben bugün arabaşıyı çok yedim heralde mideme oturmuş anlaşılan :KK70::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

maralım şimdilik sır... :rolleyes:
ama yakında huzurlarınızdayım inşallah... arabaşına oy vereceksen şimdiden oyun bana ozaman, çünkü az önce arabaşı yaptım yedik.. ausun topiğine bakarsan resim eklemiştim :KK55:

He gidip bakmış , bir de beğenmemiş :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

soz verdimmi tutarim oylama baslayinca habe et ama ben unutmayim oylamayi :)

ausun topigi niredeki

Ah ah Maral unuttun mu ausu o_Oo_O

ahretim bizim burda bi arnavut göçmeni var, pırasalı çok tarif yapıyor.. arnavutlara özgü bir özelliği mi var pırasanın, bi sorayım dedim unuttum. sac böreğini bile yapıyor pırasa ile... çok leziz bişey ama doyamadım..

Yahu o pırasa var ya o pırsaya ...

Arnavutların meşhur sözüdür '' o kadar tokum ki , pırasa olsa yemem be ya '' :KK70::KK70:

Eşim pırasalı börekle ilk halamda bayram ziyaretinde tanıştı , halan iyi hoş kadında hep o pırasalı börekten yapmasa der , zevksiz adam hıh :63:

Tamam söyleme sürpriz olsun:KK53:

Ben biliyorum ben biliyorum :KK6::KK6::KK6:

Yok yavrum ya yöresel senin için , ben neydi senin o laf vardı meşhur , antirikuntin mi :KK70: heh o yemeklerde iddialıyım .

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Arnavutların meşhur sözüdür '' o kadar tokum ki , pırasa olsa yemem be ya '' :KK70::KK70:

Eşim pırasalı börekle ilk halamda bayram ziyaretinde tanıştı , halan iyi hoş kadında hep o pırasalı börekten yapmasa der , zevksiz adam hıh :63:

Bize sürpriz olsun:-)
Maral'ın Arabaşını buldum:KK45:

hahahaaaaaa :KK70::KK70::KK70:
ay ne çok güldüm, pırasa olsa yemem be ya, tuttum bunu ben.. kullanırım artık :KK70:
ausum eşinde hiç iyi dememiş yahu, benim tadı damağımda kaldı vallahi, kocaman sac böreğini ayranla cup indirdim mideye... oysa pırasayı pek de sevmem he, ama böreği bambaşkaydı....
bizimkiler alışmış peynirli hazır yufka böreklerine, ver eline yesin , ne bilsinler böyle eşsiz lezzetleri..:KK70:
ben hayatımda bir kez ıyyyy asla yemem dediğim birşey oldu, ona da öyle bi pişman oldum ki...patlıcandan börek yapmışlar... patlıcanlı börek.. o ne be dedim duyunca asla yemem, hadi yemeğini kebabını reçelini turşusunu anlarız da , börek de yok artık aman dedim, ama bi tadına baktım :KK57:
inanılır gibi değildi çok beğendim.. o gün bugündür tadına bakmadan asla yemem demiyorum...insan her duyduğu yemeğin tadına bakmalı...

ay ne çok güldüm, pırasa olsa yemem be ya, tuttum bunu ben.. kullanırım artık :KK70:
ausum eşinde hiç iyi dememiş yahu, benim tadı damağımda kaldı vallahi, kocaman sac böreğini ayranla cup indirdim mideye... oysa pırasayı pek de sevmem he, ama böreği bambaşkaydı....
bizimkiler alışmış peynirli hazır yufka böreklerine, ver eline yesin , ne bilsinler böyle eşsiz lezzetleri..:KK70:
ben hayatımda bir kez ıyyyy asla yemem dediğim birşey oldu, ona da öyle bi pişman oldum ki...patlıcandan börek yapmışlar... patlıcanlı börek.. o ne be dedim duyunca asla yemem, hadi yemeğini kebabını reçelini turşusunu anlarız da , börek de yok artık aman dedim, ama bi tadına baktım :KK57:
inanılır gibi değildi çok beğendim.. o gün bugündür tadına bakmadan asla yemem demiyorum...insan her duyduğu yemeğin tadına bakmalı...
Oyyy patlıcanlı böreğe bende bayılırım.:kk77:O pırasalıdan daha güzel oluyor.:KK45:Hatta hepsinden daha güzel oluyor:kk77:

Yok yavrum benim eşim hep el açma börek yer , sever (anasından öyle görmüş:63:) ama pırasa ve börek ikilisi ona hoş gelmedi.
Ne bilir ağzının tadını .Patlıcanlı börekte süper :KK51:

Kendime antinikuntin ama yöresel bir tarif bulmalıyım :KK70::KK70:

Oyyy patlıcanlı böreğe bende bayılırım.:kk77:O pırasalıdan daha güzel oluyor.:KK45:Hatta hepsinden daha güzel oluyor:kk77:

ayy nevoşum olsada yesek nasıl canım çekti, bol karabiberli soğanlı.. çok güzeldi gerçekten... dur ben bi ara yapayım şunu, epeydir aklıma gelip duruyor.... patlıcanın mevsimi değil ama olsun nefsimiz körelecek kadar yani , pırasanın tam zamanı aslında bol bol yapmak lazım, hem benim oğlan yemez pırasa falan, ona da belki yedirebilrim börek olunca....

ayy nevoşum olsada yesek nasıl canım çekti, bol karabiberli soğanlı.. çok güzeldi gerçekten... dur ben bi ara yapayım şunu, epeydir aklıma gelip duruyor.... patlıcanın mevsimi değil ama olsun nefsimiz körelecek kadar yani , pırasanın tam zamanı aslında bol bol yapmak lazım, hem benim oğlan yemez pırasa falan, ona da belki yedirebilrim börek olunca....
Çocuklar sebze yesin diye her türlüsünü deniyoruz:kk77:Birde böreğini dene bakalım:KK45:Ben seviyorum eşim pırasalıya pek cazip bakmıyor:63:O çok istekli olmayınca sık yapılmıyor.:KK45:Ama sacta nefis oluyor:KK19:

Yok yavrum benim eşim hep el açma börek yer , sever (anasından öyle görmüş:63:) ama pırasa ve börek ikilisi ona hoş gelmedi.
Ne bilir ağzının tadını .Patlıcanlı börekte süper :KK51:

Kendime antinikuntin ama yöresel bir tarif bulmalıyım :KK70::KK70:

maşallah ohh bizde biliriz el açması böreğin tadını da ah ahh nerde öyle uğraşamıyoruz yani bu soğukta :KK70:
hazır yufkaya talim....
benimki de geçen gün diyor, annesinin ıspanaklı sac böreği pek meşhurdur bütün akrabaları söyler... geçen bana diyor bi yapsan anamın böreğinden diye... valla hiiiç kusura bakma dedim, bu soğukta mutfakta hamur açamam valla, istersen hazır yufka ile yapayım dedim, amaaann yok kalsın onun tadı gibi olmazmış :KK62:
ausum o antin kuntin tarifi bulunca ilk bana söyleyeceksin bak çok merak ettim..:KK59:

Oooo diğer ustada geldi... Harikaaaa saygılar efem...

Bize sürpriz olsun:-)
Maral'ın Arabaşını buldum:KK45:
nerde buldun inanmamm

Yapan olmazsa senin peşine düşeriz:rolleyes::rolleyes:
Ben de hatırlıyorum:rolleyes:Bulmak zor olmaz:KK45:Yapamam diye çeviremez:KK70:Maral yandın sen:KK70:

sorun arabasi deil yaparim siz isteyin yeterki ama ben anlammamki oyle suslu malzeme sunumu resmi çerçevesi vs
hele tarif verme hiç harcim deilldir:mad:

amaninn hiç guzel olmami$ki buuuu:mad::mad::mad:
çorbasinin rengi boz
hamurda civik duruyorr :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

hafiye gibisin nasil buldun kiz bunu

dur yeni versiyonunu ekleyim :)

12210905_1650766931857913_621106838_o.jpg

Back