• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Buram Buram Anadolu ! Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Yöresel Yemek Tarifi Hangisi?

• Ankete Katılan
    234
  • Anket Kapalı .
images

Bamya yemeği bu
images

Corbasi bu .. daha sulu olur . Ve sıcak tuketilir. Çiçek bamyadan yapilir corba büyük bamyadan yapilmaz.
images
kuru olur .
:kk77::kk77::kk77:

Çok teşekkür ederim Cimcime'cim:KK60:Sahiden bu farkı bilmiyordum:KK45:Nette açıklama yok:63:Tabi yöre sizin olunca:rolleyes::KK9:

oyle nevosum bamyayi pazardan alırsın . Ama çorba bamyasi çok pahalı 100gramı ne 60 80tl civarını geçkin olur pahalı olur:@:@:
o pazardan aldiklarimiza benzemez. Geçen gün kayinvalide de yapmıştım . O kendi kurtumus olmadı yani. Çiçek bamyanin tadi ayrı oluyor .
Tabi bir puf noktası var bu bamya corbasinin asla tasirmaman gerek . Tasdigi zaman onu at çöpe. Lezzeti yağında saklı çünkü :KK76: anacim oyle der hep .

oyle nevosum bamyayi pazardan alırsın . Ama çorba bamyasi çok pahalı 100gramı ne 60 80tl civarını geçkin olur pahalı olur:mad::mad::
o pazardan aldiklarimiza benzemez. Geçen gün kayinvalide de yapmıştım . O kendi kurtumus olmadı yani. Çiçek bamyanin tadi ayrı oluyor .
Tabi bir puf noktası var bu bamya corbasinin asla tasirmaman gerek . Tasdigi zaman onu at çöpe. Lezzeti yağında saklı çünkü :KK76: anacim oyle der hep .
Çok teşekkür ederim canım:KK60:

Bizim yöreye özgü bir tatlı yok canım:KK64:Varsada ben bilmiyorum..:KK48:Ne kadar Malatyalı'da olsam yıllardır dışardayım:KK53:
Kayısı tatlısı yapılır ama onuda herkes bilmez;)
Tabi bize özgü tatlılarımız olmayabilir fakat her türlü tatlı bilinir ve yapılır.Örneğin baklava,kadayıf,yassı(taş) kadayıf,künefe,sütlaç vs.:KK45:

oyle nevosum bamyayi pazardan alırsın . Ama çorba bamyasi çok pahalı 100gramı ne 60 80tl civarını geçkin olur pahalı olur:mad::mad::
oyy cimcimem ne ka merak ettim ben şimdi bu çorbayı herşeyden önemlisi tadı nıı..:mad::mad:

Back