bu ne yaa. nasıl katlandın bunlara. ben okurken sinir krizi geçirdim. adama bak yaa, değil enişten baban bile olsa bunları yapmaya hakkı yok. hadi o el oğlu. ya ablana ne denmeli. ya vallah bende kaldıramıyorum böyle durumları. çok iyi yapmışsın polis çağırarak ve ablanla hala konuşmayarak.. anlattıklarına göre kesinlikle kin falan değil. ben olsam aslaa bir daha eniştemle tek kelime konuşmazdım. ablama gelince, hatasını iyice anlayıp, kendinden eşinden nefret edecek kadar pişman olduğunda afederdim. ama yine soğuk davranırdım. hiç bir zaman unutamazdım bu durumu sanırım. bırak adam denmeyi insan bile denilmez eniştene kusura bakma.. kardeşinin başına böyle bir şey gelse ne yapardı kendilerii acaba.. ne sanıyor kendinii. ama suç ablanda. eğer kapıyı vurup çıkıcaktıysan o gece ablanda aynı kapıyı bi daha açmamak üzre vurup çıkmalıydı seninle birlikte.. iyi bile dayanmışsın sen. ben şimdiye çıldırmıştım sinirdenn..klava:
bi bakıma haklısın insan öz ailesine karsı normalden daha anlayıslı olmalı
bunu yaparsam yapacagım gercekten cok buyuk bır buyukluk olcak aramızdakı o kadar yaş farkına ragmen olgunluk bana ait olacak ama
yapılan haksızlıklara gözleri kör olan birinin, hatta onu geçtim kendi çektiklerini sineye çeken birinin artık gözlerini hayata açması lazım..
ben bunu yaparsam onun bu yanlışını desteklemiş olacagımı düşünüyorum..
tek umudum yanlışı kendisinin görmesi..
anneme gelince evladı tabii konusmasın demek benim haddim değil..
yapılan haksızlıga göz yumma olayını geçtim en azından benı konusmaya zorlamamalıydı.. ve hata bende degılken o kadar agır lafları annemden duyan ben olmamalıydım.. bana sen insan olamazsın dedı bunun ötesi yokki..
Enişten fazlasıyla haddini aşmış. Ne münasebet, sana nasıl öyle davranabilir. Haddimiki.lmaz:
Ablan ise nasıl buna müsade eder, neden karşı çıkmaz kocasına. Senin bir kabahatin suçun filan yok, nasıl böyle davranabilirler.alsanaalsanasmile
Kırılmakta darılmakta haklısın ama et tırnaktan ayrılmaz. Kardeş kardeşi silemez. Eniştene diyecek lafım bile yok (terbiyesiz), enişteni sil defterden ama ablanı silme. Aynı kandansınız, beraber büyüdünüz, nasıl silebilirsin yaşananları.
Ablanda dersini almıştır sanıyorum, barışın gitsin.Bir dahada böyle terbiyesizlik yapmasın.
Merak ediyorum annenin tepkisi noldu bu durum karşısındaCADIARZU
canım tabiiki koyar insana, koymaması mümkün mü? ama annenin ablana neler dediğini ya da demiş olabileceğini biliyor musun? duydun mu ya da sana bu konudan bahsetti mi? ben annenin sadece sana konuştuğunu düşünmüyorum... öyle olsa aylarca ablanla konuşmamazlık etmezdi.
ablanın zaten gözleri körse sen böyle davranmaya devam etsen de açılmaz inan bana... bazen insana yapılan iyilik daha çok koyar...
konuşursan onun yanlışını desteklemiş olmazsın, neden dersen; zaten yaptığı yanlışı ona sormaya gidiyorsun.
annen demiş ya bekara karı boşamak kolay diye. belki senin bilmediğin şeyler vardır ablanla eniştenin arasında.. yani bu söylediklerim tamamen varsayım, ihtimaller.. ama konu ciddi olunca her ihtimal değerlendirilmeli bence. el kızı değilsiniz çünkü birbirinize karşı.
dediğim gibi ben kaybedecek birşeyin olduğunu düşünmüyorum. neden şansını denemeyesin ki?
Haklı ve mutsuz olmak mı, haklı ve mutlu olma ihtimali mi? Şahsen ben ikinciyi seçerdim. Ama dediğim gibi, kararı verecek olan sensin, senin hissettiklerini en iyi yine sen bilirsin...
bir insan hatasını tam anlamıyla anlamadan onu affedersen, onun hatasını anlamasına engel olunmaz mı ki?
bir de kişisel fikrim yine hatayı yapanı hatasını anlamadan affedince, o insan bunu normal birşey olarak görüp yine yapmaz mı?
dogru mu bilmıorm ama ben böyle hissediyorum sanırım suan
ben konuşman gerektiğini söylüyorum, affetmen gerektiğini değil... belki konuştuğun anda anlayacaksın ki çok pişman ama sana yaklaşmayı becerememiş?
tabii tersi de olabilir. anlamamıştır hatasını, o zaman affetmezsin.
ben sadece şansını dene diyorum...çünkü sonunda barışmasanız bile bu olay annenle aranı düzeltir. ben yapabileceğimi yaptım ama olmadı dersin....
izmirdeki gibi bir ortam olsa evet konusurdum bu defa belkı ama
sanırım istanbulda yanına gıdıp konusmak , konusabilmek ciddi anlamda benim için yürek isteyen bir durum..
Konuyu ilk görünce, "Kardeş bu, et tırnaktan ayrılmaz." diyeceğimden emin olarak okumaya başladım. Ama ilk mesajının ikinci yarısını okuduğumda o kadar inandığım bu cümlenin bile doğru olmadığı durumlar olduğunu gördüm.
Enişten zaten insan değil. Onunla ilgili tek satır yazmaya gerek yok. Ama ablan... Ya acını ve kırgınlığını depreştiriyor gibi oluyorsam özür dilerim. Ama ben, kocasına deli gibi aşık olan ben, böyle birşey benim kardeşime yapılsa, üstüne sekiz çocuğum olsa arkama bakmam kardeşimle birlikte çıkar giderim. Kaburgaya vurmak ne demek? Adam resmen bilinçli şiddet uygulamış. Ablan da hala o adama koca diyor.
İnsan kendine uygulanan şiddeti bile nasıl affeder anlamıyorum; ama, en azından o durumda, beden kendisinin, ruh kendisinin; affetme hakkı kendisinde diyelim. Ama sizin eniştenle tanışıklığınız ablanızdan dolayı ve ablanız size kendisinden dolayı tanıdığınız bir insan yüzünden yapılan eziyeti affetme hakkını nasıl bulabiliyor?
Ama aklıma gelen şu, ablanız da muhtemelen şiddet görüyor ve korkudan ses çıkaramıyor. Eğer öyleyse bu konunun üzerine gidin. Yani annenize söyleyin.
Ve hayatımda ilk kez diyorum ki; kardeş de affedilmeyebilirmiş demek ki. Kin değil sizinki.
yani uygun ortamın ne zaman oluşacağı belli olmaz.. bugün olmaz da 2 hafta sonra olabilir bir şekilde.... uygun zamanı bulduğunda bence şansını kullan derim..
valla okuyunca çokkötü oldum eniştenizden çokta ablanıza çok kızdım nekadar eşide olsa siz onun kanı canısınız ya kardesisin nasıl olurda esini haklı görüp sana bagırıyor....valla canım affetsende o olaylar senin aklından çıkmayacak....küstah ....... o adama diyecek çok sözüm varda söyleyemiyorum....annenizde neden böyle davranıyor onuda anlamadım....neyse canım çokkkkkk geçmiş olsun diyorum....hersey olacagına varır bosver...barışmak içinde çaba gösterme çünkü senin hiiiiiiiiççççççççççç suçun yok
anca öyle bi durum da konusulabilir zaten..
artık hersey zamana kalmıs..
ama cok ısterdım benı takmayan bır aile yerıne umursayan ilgilenen bir aile
İnanılacak gibi değil ya.. Çok ciddi bir durum bence bu. Baban o adamın ağzını burnunu kırmalıydı. Tepkinde çok haklısın canım, yerinde olsam sağlam bir tavır alırdım ki anlasınlar ne kadar kırgın olduğunu. Hatta keşke o gece hastaneye gidip darp raporu falan alsaydın da savcılığa bile giderdin yani (maksat işin ciddiyetini anlasınlar hani ablan gırgıra vurmuş ya.)
canım öyle düşünme... eğer öyle olsaydı annen telefonu açıp adama bas bas bağırmazdı, baban da aynı tepkiyi vermezdi, aylarca konuşmamazlık etmezdi....
ailen tabii ki seni umursuyor.. eğer umursamıyor olsalardı aman ne halleri varsa görsünler bize ne derlerdi. enişten olacak pislik sana bunu yaptığında, sen de kim blir ne dedin ya da yaptın derlerdi..
ben ailenin seni umursamadığını düşünmüyorum.
karakterli davranış arkadaşım
senin yerinde olsam aynısını yapardım..
Ayy inanamıyorum yaa ablanız sizi o saatte dışarı çıkmanıza izin veriyo peki eniştenizin size vurduğundan bağırmasından haberi yok muydu?
Benim ablam olsaydı eğer eniştemin başına dünyayı yıkardı.
Eniştenizinde size vurmasına bağırmasına ne hakkı var.
Annende bunları bile bile niye size öyle şeyler söylüyo anlamadım.Aileniz hiçbirşey yapmadı mı peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?