Hanımlar merhaba.Ben ailemle yaşıyorum , oturduğumuz apartmanda komşuluk çok var herkes ev sahibi bir şey lazım oldu mu isteriz veya yardım edilecek bir konu olduğunda hepsi olmasa da yardımcı olmak isteyenler olur herhangi bir şeyde.Aynı şekilde bizden de istenir.
Annemin de bir kuralı vardır yoğurt, süt tarzı çokta gerekli olmayan şeyleri komşudan istemeyin bir bardakta lazım oldu mu marketten alın der.Ben evde yoksam hele hiçbir şey istemeyin der.
Alt komşumuz var bir tane , küçük bebeği ve ilkokula giden kızı var .Kızıyla kardeşlerim anlaşıyor diye bazen bize gelir kızı bazen bizimkiler gider oynarlar vs. ama kadında benim en başından beri hissettiğim bir sinsilik var.Sevmediğim insana karşı da hiç yapmacık olamıyorum .Bizim eve geldiğinde odamdan çıkmıyorum yanında oturmayı geçtim hoş geldin bile demiyorum.Çünkü son zamanlarda 1 2 kere akşam vakti annemi dahi aramayıp çat kapı kapımızda beliriyor.Bebeğini biz seviyoruz Allah bağışlasın çok tatlı ama çat kapı gelinmesi siniz bozucu.En son geldiğinde ben hiç kadın yok gibi davrandım suyumu aldım mutfaktan beni gördü.Aaa sen yaşıyor muydun ya burada mıydın falan dedi.Kendisi 30 lu yaşların başında, bende evet bak karşındayım abla dedim güldüm.
Ablam evlenme arefesinde ve çeyizlerini ona göstermeye iniyordu aşağı bazen bizimle yaşadığı sorunları ona anlatıyordu.Ablam onunla çok iyi diye kadın yüz buldu, keza annem de yumuşak yüzlüdür ama gerektiğinde lafını da esirgemez.Neyse asıl konuya gelecek olursam geçen ay acil bir durum oldu annemin de otobüs kartı kaybolmuş kadından istemiş.Sonra da anneme sormuş nereye diye annem hastaneye demiş.İnanmamış gitmiş ablamı aramış aaa canım annen geldi de çok telaşlıydı nereye gidiyor diye sormuş.Birkaç gün önce de hepimiz bir yerdeydik evde sadece 11 yaşında kardeşim vardı.Annem de sadece 1 2 saatliğine annanemlere gitmiş.Sonra aramış annemi.İşte bana türk kahvesi makinesi lazım, makineyi de hediye olarak ablamın nişanlısı anneme almıştı.
Annem bizim kullanmamıza bile bazen laf yapar dikkat edin der kadın da bunu biliyordu.Neymiş misafiri gelmiş lazımmış.Annem de ben evde yokum Çocuk var o da sana veremez demiş.Sen git eve içeri gir , kardeşime sormuş nerede diye.Kardeşim de göstermiş mutfak dolaplarının üstünde .Kardeşim veremiyor diye gitmiş sandalyeye çıkıp tezgaha bile o kilosuyla çıkıp almış.Allahtan kırılmadı tezgah dedim .Annem tabi bunu öğreniyor , kardeşimi bir güzel haşladı biz de kızdık.
Çocuk ne bilsin ama ben mecbur hissettim anne demiş.Annem ona bir güzel anlatmış bir daha asla kapıyı açms vs.Kadının da kapısına gidip ben sana evde yokum dedim niye evime giriyorsun demiş bu yaptığın doğru değil vs.Kadın da abla kusura bakma ben çocuk veremez deyince kendim alırım diye söyledin sandım demiş.
Ben bu olayı da yeni öğrendim hiç hoşuma gitmedi anneme de dedim iyice mesafe koy senden yüz buluyor diye.Yok diyor ablandan buldu.Dedim annecim bu evin kadını sensin sen kadına ayar vereceksin.Bunda 5 6 yıl önce bu kadın ve ablası bide diğer kadınlar arka bahçede bina ile alakalı toplantı yapıyorlardı.Kadının ablası anneme sen halıyı silkele senin üstüne su dökerim demiş.Ben o gün yoktum, ablam da sen hele bir su dök bir kova suyu senin başından aşağı dökmüyor muyum görürsün sen kime su döküyorsun vs. kadının üstüne yürümüş.Halı silkeleme günü var ve annem hakkı olan şeyi söylemiş.
Ne olduysa sonradan ablam işte çok yakın oldu bu kadınla, şimdi ablam gidecek ama bu kadının hareketlerini hiç beğenmiyorum iyice kıl kaptım yüz göz olmam an meselesi.