Bunun adı kincilik mi karakterli davranış mı?

evet işte biz de eskiden öyleydik. ama eskiden ortada çok basit şeyler olurdu ve yapılan hata karşılıklı olurdu..
böylesi ciddi birşey söz konusu olunca barışmak istiyorsa bile en azından pişmanlıgını belli etmeliydi diye düşündüm..
anneme gelince onca şeye ragmen sırf şu durumdan dolayı onun bir melek benimse taş kalpli insan konumuna getirmesini hazmedemedim..

sen kızma yine de annene, dedim gibi ablan barışmak için sırnaşıyor, sen yanaşmıyorsun diye öyle diyordur...

bence sen yine de bir konuş ablanla, baktın yok birşey diyemiyor, o zaman bakmazsın bir daha yüzüne... ama bunu yaparsan yani ablanla konuşursan annenin ağzını kapatmış olursun.. ben de adım attım, ama olmadı anlaşamadık olmadı işte dersin...

karar senin tabii, kendin için doğru olanı sen bilirsin.

şuan istanbulda, konusmam daha da zorlaştı. evine büyük konşuyorum ama ASLA ASLA ASLA gitmem.. belki iş yeri olabilir ama şuan, 10 gündür arada hiç bir diyalog yokken, bunu da gururuma yediremiyorum.. O kadar şeyi yaşadıktan sonra atılacak ciddi adımı benim atmam, tamam belki fazlasıyla büyüklük bu olacak aslında ama nalet gurur işte..

Eniştenin yaptığı büyük saygısızlık ama ablanda çok pasifmiş. Belliki eşiyle arası açılmasın diye eşini tutmuş canım. Muhtemelen vicdanı rahat değil. Annende doğal olarak kareşler arası gerginlik olsun istemiyor. Sen tepkinde çok haklısın, belki ilerde taraflar gelir senden özür diler, o zaman sen büyüklük yaparsın onlara, affedersin..

kanım dondu resmen ablana yazık diyorum gerçekten ben olsam aynı senin yaptığını yapardım
joeyin dediğinede katılmıyorum tamam oda onun kızıdır ama anne aradaki dengeyi tutturmalı cahilmi bu kızına yapılan şeye bi diğer kızı göz yummuş ona emanetken ablasıyken taman kızıdır oda yine sevsin ama mesafe koyulması lazım ki hatasını anlasın gerçekten, bence ablasının bukadar rahat davranmasının tek sebebi annesinin bu tavrı sen nekadar karakter sahibiysen bencede ablan okadar karakter yoksunu kusura bakma ağır gelebilir biraz
senin tek yapman gereken yanlız başına evinde için içini yiyerek oturucana babanı anneni karşına alıp açık açık konuşmak babam desdekmiş sana hem annenle yalnız konuşma bence ne düşündüğünü neler yaşadığını (şu dönemde) anlat annenin tavırlarını hazmedemediğini anlat bu şekilde devam edersen eblama koyduğum tavrın aynını sanada koyarım de çünkü annenin sana söylediği laf bence çok ağır ki belki biraz kendini çeker seni anlar

Bilmiyorum bunlar iyi şeyler mi kötü şeyler mi ama...

Ama birşeyleri yalnız atlatmaya çalıştıkça günden güne duygusuzlaşıyorum..

ıçimdeki herşeye ağlamaklı olan,duygusallaşan, iyi niyetli, saf herşeye inan kolay affeden, hep alttan almak isteyen, kendi için değil başkası için yaşayan ,aşka inancı olan kız çocugu yavaş yavaş ölüyor şuan can çekişiyor...

Aile kavramına,aşka, bir birlikteliğe, evliliğe,hayatı biriyle paylaşabilmeye inancım artık kaybolmak üzere.. Ki bundan dolayıdır ki yeni hedeflerim tek başına kendime yetebileceğim.. bir hayat kurmak kimsenin artık olmadıgı..

Bunu yapabilmem için son aşama olan yalnızlıga artık iyice alışmam ve onu benimseyip kabullenmem lazım sanırım.. Belki de yalnızlıkla da mutlu olunabilir..

Ki normalde evde tek kaldıgında çıldıran ben, günlerdir yalnız olmama ragmen burdaki evimde, ilk bundan hoşnutsuzsam da yavaş yavaş bundan huzur duyabilmeye başladım...

ınsanlar nasıl, ruhsuz,donuk ve bencil olabiliyorlarmıs yeni yeni anlıyorumm.. Sanırım benim gelecegim de öyle olacak güçlü ama yalnızz...

Bilmiyorum zaman ne gösterir ne getirir ama ablamı sanırım o heriften boşanmadıkça affetmeyecegim gibi geliyor.. Şu olaydan sonra hiç bir ah falan etmedim zaten ablama, allah zaten onun cezasını ona fazlasıyla vermiş.. Ben sadece allah umarım bi gün kurtarır onu diyebiliyorum..

valla yine büyük konuşuyor desinler,benim kardeşimin canını yakacak kocayı anında boşarım ben. nasıl kıyar insan kardeşine. kızkardeşim yok ağabeyim var. biri canını yaksın bakayım. kartal kesilirim kartal...

bence atılması gereken adım senın tarafından olmamalı
karsındakı bu buyuklugu haketmıyor dıye dusunuyorum

belkı ben bıraz sert olabılırım bu konuda sahsı dusuyorum :1ninca:
ama bana boyle bır muamele ve bu muameleye goz yuman bır abla kötükedihüso
kusura bakmasın kımse ben katıyen tavrımı koyar onu hakettıgı yerde bırakırdım :mymeka:

ahh ahh annemle konusmaya calısmadım mı sanki hiç.. çok denedım o gün bile gitmeden kuzenime annemle konustum.. neden beni anlamıyorsun dedım..tek dediği "ablanı suclama bence o denli, orda o adamın etkisinde öyle davranmıs" ben benim kız kardeşim o konuma düşse değil gecenin 11i gitmesine göz yummak, gerekeni kendi elimle yapardım diyorum bekara karı boşamak kolay diyor..
bunların üstüne zaten dönesim gelmiorr..bi bazen babamın, köpegimin sesini duyuorum o özlemle gidesim gelior ama sagolsun annem içimdeki o hevesi de tek cümleyle öldürüyor..

işte ben de bunları anneme dedigimde bekara karı boşamak kolay dıorr.. ablamı belkı gunun birinde affederim ama anca o herifle boşandıgı gün olur bu..

kesinlikle....
en azından karşımdakinden bir pişmanlık kırıntısı görebilseydim pişkinlik yerine..
belki o zaman annem bu lafları demekte biraz haklı olabilirdi..
cidden ben böyle biri değildim ama en yakınlarımdan bunu gördükçe insanların artık salak diye nitelendirdikleri saflıkta olan biriydim.. içime nefret ve kin tohumlarını kendi elleriyle bıraktılar.. o saflıgımı kendi öz ailem tahrip etti..

ablanın o şekilde davranmasına sebep olacak hiçbirşey sana yapılanı değiştirmeyecek canım..
bence duruşunda çoooook haklısınn, annen ikinizi barıştırmak istiyor olabilir ama bunu senle değil ablanla hatta damadıyla konusarak yapmalı.. suan haklı olan tek kişi sensin.. ablanda seninle diyaloğa geçmeye çalışıyorsa bunu gırgır şamata ile değil, ciddi bir şekilde yapmak zorunda.. taviz verme derim ben..

anne zaten aylarca mesafe koymuş. hiç koymamış değil ki... ama sonuçta evlat her ikisi de...

benim amcamın 2 oğlu var. küçük kardeşi büyük kardeşi dolandırdı, bir güzel karısıyla onun paralarını yedi - ki abisi onu hacizden bile kurtarmıştı-, abisi şuan kardeşinden nefret ediyor. amcam ve yengem de abinin haklı olduğunu biliyor, ama evlatları sonuçta, seviyorlar ve görüşüp konuşuyorlar hala...

ne yapacak peki? annesini de mi silecek? annesine tavır koyması kendi yangınına körükle gitmek olur. arkadaş kendini yalnız hissediyor, iyice mi yalnızlığa itsin kendini?

Gurur insanı her zaman mutluluğa götürmüyor. Bence elinden geleni yap, dinle, konuş, anlat... ondan sonra baktın olmuyor, yüzünü görmezsin.. ama en azından dersin ki " ben şansımı denedim".... en azından annene dersin ki "ben elimden geleni yaptım, lütfen artık kapat sen de bu konuyu, gördün olmuyor" dersin. o zaman hem anneni kaybetmezsin, hem onun sana diyecek sözü, üstüne gelecek durumu kalmaz.

yıkıcı olmaktansa yapıcı olmak her zaman iyidir.

ben böyle düşünüyorum. sonuçta ablanla konuşmakla kaybedeceğin birşey yok. şu an küssün ve yine küs kalırsın en fazla.. ama kazanabileceklerini düşün.

nacizane fikrim bu yönde...

bu ne yaa. nasıl katlandın bunlara. ben okurken sinir krizi geçirdim. adama bak yaa, değil enişten baban bile olsa bunları yapmaya hakkı yok. hadi o el oğlu. ya ablana ne denmeli. ya vallah bende kaldıramıyorum böyle durumları. çok iyi yapmışsın polis çağırarak ve ablanla hala konuşmayarak.. anlattıklarına göre kesinlikle kin falan değil. ben olsam aslaa bir daha eniştemle tek kelime konuşmazdım. ablama gelince, hatasını iyice anlayıp, kendinden eşinden nefret edecek kadar pişman olduğunda afederdim. ama yine soğuk davranırdım. hiç bir zaman unutamazdım bu durumu sanırım. bırak adam denmeyi insan bile denilmez eniştene kusura bakma.. kardeşinin başına böyle bir şey gelse ne yapardı kendilerii acaba.. ne sanıyor kendinii. ama suç ablanda. eğer kapıyı vurup çıkıcaktıysan o gece ablanda aynı kapıyı bi daha açmamak üzre vurup çıkmalıydı seninle birlikte.. iyi bile dayanmışsın sen. ben şimdiye çıldırmıştım sinirdenn..klava:

zaten ablam şuan istanbulda ve o adamın yanındayken uzun süre aramızda bir dialog gececegını zannetmıormm..
ki şu durumu tek ciddiye alan ben kaldım sanırım..
o gün çekip kuzenıme gıttıgımde kımse tepkımı anlamadı.. babam bile hatalı buldu beni gerçi onun sebebi farklıydı gitmekle güçsüzlük,acizlik yaptıgımı düşünmüş. "Burası herşeyden önce senin evin çekip gitmesi gereken sen değildin" demişti. Ama beni ekstra bir savunmasını da görmedım yakın dönemde..
bazen evlatlık mıyım acaba diye düşünmüyor değilim..

canım sözlü vs bir tartışma olsa hani diycem ki olsun ablan sonuçta.. o da ablanın eşi idare et gibi bir mantık var o zaman burda ki barışmanızı istiyorla..resmen şiddet görmüşsün bu durumun sende oluşturduğu psikolojiyi hiç saymıyorum bile.. inan aileni anlayamadım canım.. çok haklısın duruşunda çok..

bi bakıma haklısın insan öz ailesine karsı normalden daha anlayıslı olmalı
bunu yaparsam yapacagım gercekten cok buyuk bır buyukluk olcak aramızdakı o kadar yaş farkına ragmen olgunluk bana ait olacak ama
yapılan haksızlıklara gözleri kör olan birinin, hatta onu geçtim kendi çektiklerini sineye çeken birinin artık gözlerini hayata açması lazım..
ben bunu yaparsam onun bu yanlışını desteklemiş olacagımı düşünüyorum..
tek umudum yanlışı kendisinin görmesi..
anneme gelince evladı tabii konusmasın demek benim haddim değil..
yapılan haksızlıga göz yumma olayını geçtim en azından benı konusmaya zorlamamalıydı.. ve hata bende degılken o kadar agır lafları annemden duyan ben olmamalıydım.. bana sen insan olamazsın dedı bunun ötesi yokki..

ben hayatımda dayak ne d sini bilmeyen insandım..
bana sevgiyi hoşgörüyü öğreten de ailemdir.. ama benim hoşgörü anlayışım ciddi bir yanlış varsa affedilecek tarzda gelişmedi onlar gibi..
anlamadıkları işte bu.
o dönem zaten mutsuz bir dönemdeydım kı bılıorlardı üstüne bunu yaşayınca günlerce ruh hastası gibi gezdim ben.. o halimle koskoca bir şehirde yapayalnız kaldım ben..o dönemki güçlüklerle de tek basına ugrasan yıne bendım kı o psıkolojıyle bıde..
ciddiyim soguyorum bunlardan sonra ailemden destegı gectım suclu ben olmasaydım keske

Enişten fazlasıyla haddini aşmış. Ne münasebet, sana nasıl öyle davranabilir. Haddimiki.lmaz:

Ablan ise nasıl buna müsade eder, neden karşı çıkmaz kocasına. Senin bir kabahatin suçun filan yok, nasıl böyle davranabilirler.alsanaalsanasmile

Kırılmakta darılmakta haklısın ama et tırnaktan ayrılmaz. Kardeş kardeşi silemez. Eniştene diyecek lafım bile yok (terbiyesiz), enişteni sil defterden ama ablanı silme. Aynı kandansınız, beraber büyüdünüz, nasıl silebilirsin yaşananları.

Ablanda dersini almıştır sanıyorum, barışın gitsin.Bir dahada böyle terbiyesizlik yapmasın.

Merak ediyorum annenin tepkisi noldu bu durum karşısındaCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…