- 26 Şubat 2008
- 2.683
- 3.911
- 373
- 37
canım anneni suçlama.. en nihayetinde o bir "anne"... sen nasıl ki canı ciğeriysen, ablan da öyle... tepkisini bir süre koyduktan sonra konuşması çok normal.... ömür boyu küs kalamaz ya kızıyla...
kardeş olarak ikinizin böyle olması da üzüyordur onu hem de çok... ablan sana sırnaşım barışma yolu ararken, sen reddettiğin için de böyle birşey söylemiştir sana. hani ne olursa olsun siz kardeşsiniz, böyle bir küslük asla olamaz barışın artık..diye.. doğru kelimeleri seçmiş ya da seçmemiş o tartışılır, ama annenin kötü niyetle seni yermek için bunları dediğini düşünmüyorum. barışmanızı çok istediği için söylediğini düşünüyorum...
ablana gelince onu en iyi sen tanırsın.. belki direk gelip de özür dileyebilecek ya da üzgün olduğunu belli edebilecek bir tip değildir. böyle şaka yollu laf ata ata, belki yumuşarsınız diye düşünüyordur.. örneğin zaman zaman ben de kardeşimle kavga ederim -ki sebepleri seninkinin yanından bile geçemez- sonra ben giderim laf atarım, şaka yaparım, sırnaşırım.. barışırız gider...
konu ciddi olunca bu davranış pek yapıcı olmayabiliyor. Bu sebeple konuş ki ablanla sana mantıklı bir açıklama yapsın... enişten manyak ötesi bir adammış işte, ablan ondan korkuyor belki.. en iyisi gidip konuşman.. hem annene de o zaman dersin ki "konuştum ben ablamla, bana tek mantıklı söz bile söyleyemedi, kusura bakma anne bu kincilik değil" ... en azından o adımı at ki annenin de bunu söyleyebilecek durumu olmasın...
evet işte biz de eskiden öyleydik. ama eskiden ortada çok basit şeyler olurdu ve yapılan hata karşılıklı olurdu..
böylesi ciddi birşey söz konusu olunca barışmak istiyorsa bile en azından pişmanlıgını belli etmeliydi diye düşündüm..
anneme gelince onca şeye ragmen sırf şu durumdan dolayı onun bir melek benimse taş kalpli insan konumuna getirmesini hazmedemedim..