Bunalmamak için ne yapmalıyım?

Sizi seviyor bence ve yanında olmanızı istiyor.allah şifa versin

Alz hastaları aşırı takıntılı oluyorlarmış. Yaz günü inatla cam kapattıran varmış mikroplar beni öldürecek deyip.
Ve çok hassas oluyorlarmış.
Hastalıktan kaynaklı bir durum.
Çok zor hastalar ne yszık ki bakımı tek kişiye kalınmaması gerekir.
Bakıcı tarzı biri olsa iyi olurdu sizin için.

Canim ya ayni durumbizdede var kayinvalidem 75 yasinda beni bile tanımıyor gidicem diye tutturuyor
Hem cift tarafli baston hem psikolojik hasta hem alzeymer baslangici vs
Bende cok yıpranmıyorum
Ama ojadar cocuk ki ona kiyamiyorum elimden gelmiyeni bile getirmeye califiyorum oyleki dunyada sabir ettigim tek sey.
Napalim rabbimin emaneri diyip sabir ediyor ve yaslanmaktan korkuyorum.

Haklısın birşey değişmezdi ama içim sanki daha rahat olurdu doktor bu durumun hastalığı hızlandırdığını söylemişti. Ya da son günlerinde rahat ederdi belki çünkü yalnız kalmaktan çok korkuyordu. Allah sana da yardım etsin sana asla bak ya da bakma demem ama kutsal bir iş yapıyorsun. Kaynanana bakmak zorunda da degilsin. Ama böyle bir durumda elinden geleni yapıyorsun. Annemde babamda babannemle çok ilgilendi. Annem çalışsa da mesela meyvesini getirir yedirirdi falan. İnanırmısınız babannem Allah bol kazançlar versin derdi hep. İşsiz babam kadrolu işe girdi sonra uluslararası bi şirkete geçip bize zengin hayatı yaşatacak bi maaş aldı. Evler arabalar aldık. Bunu hep o duaya bağlarız biz.

Sizi cok tebrik ediyorum Allah razı olsun sizden benim bildiğim ve ise yarayan bir sey onericem oyuncak bebek alin onu benimseyip onunla oyun oynayabiliyorlar buyuk bir bebek cok rahatlatabilir sizi umarim işinize yarar bir yakınımda ayni sekilde rahatsiz bebek odak noktasi salliyor uyutuyor yemek yediriyor vs
Allah yar ve yardimciniz olsun saygilar sunuyorum size

Çok teşekkür ederim..

Allah cümlemize kolaylık versin..

maşallah sana eli öpülesi kadınsın. benim de en çok korktuğum yalnızlık. senin gibi gelinim olsun inş
ama tabi şimdiki aklımla bu kadar sıkıntı vermezdim. yakın otursam yeterdi herhalde.
çözüm bence evlatlar sırayla alıp idare edecek. hani benim anne-babam ya da kayınvalidem-kayınbabam olsa bu çözümü bulurdum

bu ne oğul sevdası arkadaş.. izlemek istediğiniz bütün filmleri izleyin, dergilere abone olun, romanlar okuyun, dizi izleyin ki ona baktığınız zamanları hiçbir şey yapmadan geçen zamanlar olarak hatırlamayın.
ev içinde yapmaktan hoşlanacağınız hobiler de edinebilirsiniz.
kolay gelsin işiniz zor..

Alzheimer hastalarına tek başına bakmak çok zor.Annem babanneme bakmıştı.
Babaannem annem mutfağa gidince gidip arkasından annemi izlerdi.
15 gün bir işimiz nedeniyle ablam bakmıştı hep annemi sayiklamis, dönüşte annemi gördüğünde boynuna sarılıp ağlamıştı.Annem çok zorlanmıştı ama bebek gibi de bakmıştı.Son 1.5 senesi zorluydu çok.Şimdi geçti gitti.İyi ki sabretmişim diyor.Cennette alır mükafatını inşallah.

Kesinlikle tek başına bakılmamalı böyle hastalar.Dönem dönem dinlenmelisiniz.Bir şekilde bu sağlanmalı.Allah kolaylık versin.Herkes bakamaz takdir ediyorum ne güzel insansınız..

Beni de surekli gozleriyle takip ediyor, rahatsızliğindan mı? Evet, ben olmadığında beni de sürekli soruyor, yanında olmayışıma kendine göre olumsuz anlamlar yüklüyor..
Güzel sözlerimiz ve dilekleriniz için teşekkürler, Allah annenizin de mükafatını verir inşallah..

Hastalığının etkisi deyip sakinleşmeye calışın derim.
Bence dönüşümlu bakılmalı bu tarz durumlarda ama başka yerde kalmak istemiyormuş bu sebeple üzülmeyin.
Belliki elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz.
Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…