Bunalmamak için ne yapmalıyım?

sivastrabzon

hem şiirsin sen, hem şair..
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
2.705
9.771
İyi akşamlar arkadaşlar..
İlk açtığım konulardan birinde kv. den bahsetmiştim. Alzemheir hastası kendisi, birçok kişisel bakımı vs. ilgileniyorum. Evde yalnız kalmaması gerektiğinden ben de haftanın 6 günü evdeyim. H. sonları eşim kalıyor ben kızımla çıkıyorum bazen. Ama kendisi evin içinde de sürekli yanında olunmasını istiyor. Bugün kızım odasında ders çalışıyordu, benim de işim vardı. Yalnız kaldığı için sitem etmeye başladı. Durumu anlattım, kızın yanında çalışmasını söyledi orda tv. olduğu için odasında çalışması gerektiğini anlattım. Ama yeterli olmadı hiçbir açıklamam. Gözleri dolu doluydu. Yani odada yalnız kaldığında kendisini terkedilmiş hissediyor. Ama inanın bana gün içinde işim olmadığı vakitlerde hatta yanında yapılabilecek işleri yanına taşıyıp aynı ortamda bulunmaya çaba harcıyorum. Akşam eşim geldiğinde biraz kendimle kalmak için birşeyi bahane edip odama çekilmek istiyorum, onu istemediğimi, küstüğümü sanıyor. H. sonları çıktığımda da aynı şekilde...
Hastalığının bir özelliği mi bilmiyorum ama sağlığında da sürekli ilgi bekleyen biriydi. Şimdi katlandı..
Aldırmamazlık, duymamazlık edemiyorum strese giriyorum. En bunalmış anımda bile ses tonuma dahi dikkat ediyorum ki hissedip alınmasın diye.. Ama çok bunaldığım anlar oluyor ititraf etmeliyim ki..
Bu durum beni çok zorluyor, kendimi ve diğer aile fertlerine ileride olumsuz şekilde yansımaması için ne yapmalıyım?
NOT: Kızları iki kere aldı, orda da onu bıraktığımızı, oğlundan ayıracaklarını kurup hem kendine hem ordakilere zehir etmiş, defalarca anlatmalarına rağmen...

Çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun..neden kızlarındayken böyle hissediyor ki tuhaf sonuçta onlar da onun çocukları başka erkek çocuğu var mı...dönüşümlü bakmak en iyisi alışacaktır elinden sonunda size de yazık...

Başka erkek çocuğu yok, eşime aşırı düşkün, hep öyleydi. Bir de onlarda küçük çocuk da var onlar her an düşecek, bir şey olacak diye hep diken üstünde, seslerini de kaldıramıyor sanırım. Ama benden de çocuk istiyor

Evlerinden benimsedikleri yerden ayrilmak istemiyor bu tarz hastalar.

Sizin dikkatli davranmaniz bile ne kadar iyi baktiginizin kaniti kimse size birsey demez diyemez bakmak zorunda degilsiniz cunku merak etmeyin insaniz arada sinirlenebiliriz her zaman onun hasta oldugunu akliniza getirin.

Kolay gelsin

Yatıyor mu

Yani mutfağa vs yanınızda gelip orada otursa

Zor gerçekten çok zor

Tv vs izliyor mu yani ona saracak birşey bulsanız

teşekkür ederim, Allah razı olsun..

Yapacak bişey yok bir şekilde alısmalı yoksa daha çok konu açarsın bunaldım daraldım diye..
Evet, ilk açtığım konu da içerik olarak böyleydi sanırım, şimdi farkettim. Ama benim bir seçeneğim yok ne yazık ki.. Yaşadığım her sorunu eşime anlatıyorum ama o da kendini ona karşı vicdani sorumluluk hissediyor sanırım.. Kv. deye de ne şekilde ikna etmeye çalışsan da idrak etmede sorunu var zaten hastalığından dolayı.. Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık..

Kolay gelsin

Yatıyor mu

Yani mutfağa vs yanınızda gelip orada otursa

Zor gerçekten çok zor

Tv vs izliyor mu yani ona saracak birşey bulsanız
Evet yatıyor ama kendi istediği için. Kalkıp başka yerde oturmasını teklif etsen de istemiyor ''oturamıyorum'' diye. Tv akşama kadar açık zaten ama o yanında insan istiyor.

O zaman görümcelerınzle konusun haftada veya 2 haftada bu gelip dönüşmlü olarak sizde kalsınlar sizde bu arada eşinizle kızınızla dışarı çıkıp biraz kafa dagıtırsınız

Teşekkür ederim..

hastalık hakkında bilgim yok, ama çocuklar evde hasta biri olmasından çok etkileniyor, kızın şuan ve ilerde etkilenebilir yani
işiniz zor

O zaman görümcelerınzle konusun haftada veya 2 haftada bu gelip dönüşmlü olarak sizde kalsınlar sizde bu arada eşinizle kızınızla dışarı çıkıp biraz kafa dagıtırsınız
Eşimle konuşacağım en azından 15 tatilde alsınlar, ikna etsin diye.. Pek umutlu değilim ama, inşallah..

hastalık hakkında bilgim yok, ama çocuklar evde hasta biri olmasından çok etkileniyor, kızın şuan ve ilerde etkilenebilir yani
işiniz zor
Evet, bir de o boyutu var. Ben böyle durumlarda sinirlendiğim zaman o bana kızıyor, '' o hasta, unutuyor'' diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…