İyi akşamlar arkadaşlar..
İlk açtığım konulardan birinde kv. den bahsetmiştim. Alzemheir hastası kendisi, birçok kişisel bakımı vs. ilgileniyorum. Evde yalnız kalmaması gerektiğinden ben de haftanın 6 günü evdeyim. H. sonları eşim kalıyor ben kızımla çıkıyorum bazen. Ama kendisi evin içinde de sürekli yanında olunmasını istiyor. Bugün kızım odasında ders çalışıyordu, benim de işim vardı. Yalnız kaldığı için sitem etmeye başladı. Durumu anlattım, kızın yanında çalışmasını söyledi orda tv. olduğu için odasında çalışması gerektiğini anlattım. Ama yeterli olmadı hiçbir açıklamam. Gözleri dolu doluydu. Yani odada yalnız kaldığında kendisini terkedilmiş hissediyor. Ama inanın bana gün içinde işim olmadığı vakitlerde hatta yanında yapılabilecek işleri yanına taşıyıp aynı ortamda bulunmaya çaba harcıyorum. Akşam eşim geldiğinde biraz kendimle kalmak için birşeyi bahane edip odama çekilmek istiyorum, onu istemediğimi, küstüğümü sanıyor. H. sonları çıktığımda da aynı şekilde...
Hastalığının bir özelliği mi bilmiyorum ama sağlığında da sürekli ilgi bekleyen biriydi. Şimdi katlandı..
Aldırmamazlık, duymamazlık edemiyorum strese giriyorum. En bunalmış anımda bile ses tonuma dahi dikkat ediyorum ki hissedip alınmasın diye.. Ama çok bunaldığım anlar oluyor ititraf etmeliyim ki..
Bu durum beni çok zorluyor, kendimi ve diğer aile fertlerine ileride olumsuz şekilde yansımaması için ne yapmalıyım?
NOT: Kızları iki kere aldı, orda da onu bıraktığımızı, oğlundan ayıracaklarını kurup hem kendine hem ordakilere zehir etmiş, defalarca anlatmalarına rağmen...