Bunalmamak için ne yapmalıyım?

Canim bizim akrabalarda da var alzeimer olan bir kac kisi evet yalniz kalma korkusu var genel ozellik benim kanim .Cunku ölüm korkusuna dönüşüyor soylemeseler de .Cok cok yasli olan nine onceleri gunduz biriyle kaliyor gece hapla uyuyordu simdi gece uyumuyor ve isin kötüsü gece biri elini surekli tutmak zorunda .Birakinca bagirmaya basliyor ya da beni bunlara birakmayin vs tarzinda cumleler sarfediyormus .Cok zorlandığını tahmin edebiliyorum ayni soruya aksama ladar cevap vermek zorunda kaliyorsun 0 3 yas grubu bir cocukla ilgilenir gibi .Ama sabret mükafatını alacaksin Allah in izni ile .Allah kolaylik versin

Allah yardımcınız olsun, gösterdiğiniz hassasiyete de sabrınıza da hayran kaldım gerçekden, herkesin yapabileceği kaldırabileceği bir durum değil. Rabbim gücünüzü sabrınızı artırsın,inşAllah her iki dünyada da mükafatını fazlasıyla alırsınız.

Canim bizim akrabalarda da var alzeimer olan bir kac kisi evet yalniz kalma korkusu var genel ozellik benim kanim .Cunku ölüm korkusuna dönüşüyor soylemeseler de .Cok cok yasli olan nine onceleri gunduz biriyle kaliyor gece hapla uyuyordu simdi gece uyumuyor ve isin kötüsü gece biri elini surekli tutmak zorunda .Birakinca bagirmaya basliyor ya da beni bunlara birakmayin vs tarzinda cumleler sarfediyormus .Cok zorlandığını tahmin edebiliyorum ayni soruya aksama ladar cevap vermek zorunda kaliyorsun 0 3 yas grubu bir cocukla ilgilenir gibi .Ama sabret mükafatını alacaksin Allah in izni ile .Allah kolaylik versin
Evet aynı sorular, aynı kurgular, kendi kurgusuna kendi inanıp bizi de ikna etmeye çalışması, aksi olduğunu iddia ettiğinde gücenmesi.. Çocuktan daha zor..
Güzel dileklerin için teşekkürler..

Allah yardımcınız olsun, gösterdiğiniz hassasiyete de sabrınıza da hayran kaldım gerçekden, herkesin yapabileceği kaldırabileceği bir durum değil. Rabbim gücünüzü sabrınızı artırsın,inşAllah her iki dünyada da mükafatını fazlasıyla alırsınız.
Amin, Allah razı olsun..

Evet aynı sorular, aynı kurgular, kendi kurgusuna kendi inanıp bizi de ikna etmeye çalışması, aksi olduğunu iddia ettiğinde gücenmesi.. Çocuktan daha zor..
Güzel dileklerin için teşekkürler..
Gozleri goruyor eli tutuyorsa eline iki sis tutusturabilirsiniz duz orgu yapsin .Terapi gibi olur onun icin

Gozleri goruyor eli tutuyorsa eline iki sis tutusturabilirsiniz duz orgu yapsin .Terapi gibi olur onun icin
Yok, malesef, ellerini kullanamıyor yeteri kadar.. Tırnaklarını kendi kesemiyor, bazen yorganın ucunu bulup üstüne çekerken bile zorlanıyor.. Nörolojik sorunu var, ondan sanırım..

hastalık hakkında bilgim yok, ama çocuklar evde hasta biri olmasından çok etkileniyor, kızın şuan ve ilerde etkilenebilir yani
işiniz zor

Neden etkilensin ki çocukları?Babaannem felçliydi yıllarca birlikde yaşadık ve bir felçliye nasıl davranılması gerektiğini, neler yapılması gerektiğini öğrendik 4 kardeş.Banyo yaptırmışlığım bile var,etkilenmedik tam tersi bilinçlendik.

Allah size sabır versin gerçekten çok zor bir durum bakımını üstlenmiş olmanız ise saygı duyulacak bir şey. Benim anneannem de aynı hastaliğa sahip. Kucuk teyzem yıllar once aldı goturdu baska sehirde yaşıyor yillarca onun yaninda kaldi ve ona o kdar alıştı ki simdi kızına anne diyor ve onun olmadığı bir yerde mümkün değil durmuyor. Evlatların dönüşümlü bakması hem kendisi için hem sizin için en doğrusu olur. Tek bir kişiye alışınca çok zor oluyor.

Dönusumlu bakin ne olur yazik size de... cocugunuz esiniz var her ay birinde kalsa 2 ayda bir size sira gelir nefes alirsiniz o surede zaten hasta saglikli dusunemez bir iki gun sonra alisir bunu kendinize yapmayin

hergün biraz disari ciksaniz? temiz hava yorar eve gelince uyur bi kac saat?
Maalesef.. Degil dısari baska bir odaya bile gitmek istemiyor. Wc sadece, bir de banyo.. Komşular arada çagiriyor, onlarla guzel vakit geciriyor o kadar.. Ben sadece sabah geç kalktiği icin kizımla okula kadar gidip bir hava alıp yürüyorum.. Aslinda uykuda geçirdigi vakit de çok ama uyanıkken yanında birinim istiyor, gözleri arıyor...

Başka erkek çocuğu yok, eşime aşırı düşkün, hep öyleydi. Bir de onlarda küçük çocuk da var onlar her an düşecek, bir şey olacak diye hep diken üstünde, seslerini de kaldıramıyor sanırım. Ama benden de çocuk istiyor :KK70:
esine düskün sonucta sana degil.. ama bakan sizsiniz...
dönüsümlü bakin kendi evlatlsri dururken ...

X