Annem kar yağıyor torunumu çıkarma ben geleyim dedi
Kabul etmedim
Bir gelse hep istenecek , bırakıp almak daha zor tabi çocuğu
Eşimi anneme, annemi eşime ezdirmem
Evlat bizimse bulmuşuz öz evladı gibi bakacak anneanneyi bırakıp alacağız bi zahmet dedim
Annem de kendi evini düzenini ihmal etmiyor böylece
Annene önce sen kıymet ver, haklarını gözet. Yoksa elin oğlu hiç kıymet vermez
Çok cinlendim
Kayınavlide tipik kayınvalide, bakmasın zorunda değil zaten ama eşin densiz
Kiyamam :) mavi gozlu sarisin cocugunuzu yerim ben nasilda seviyor :) ben annenize cok uzuldumAllah teala ondan razi olsun cok zarifmis kendi anneme benzettim tavirlarini zaten kiz anneleri aman cocugum uzulmesin aman rahat etsin huzuru kacmasin diye hep alttan alir soylenmez nasilda icine atmis ama sizin hataniz kavinvalidenizden ayni tavirlari beklemek insanlar farkli farklidir bunu kabullenin o oyle biri herkes cok zarif olamiyor camasir yikamasina duzen degistirmesine takilmayin bende istenezdim ama sorun yapilacak sey degil gelsin yikasin onemli degil bunu hayatiniza mudahale olarak kabul etmeyin ke dince duzenini yapiyordur aradan cikarmak adina iyi kotu esinizin annesi sonucta ama sakin bir kavga cikarmayin bu sizin esinizle aranizi bozar haksiz duruma dusersiniz hakliyken ama icinizde tutmayin mesela çocuğunuza tavirlarini duzeltsin soyleyin defalarca uyarin ev esyalari konusundada kendi duzenini yapiyor surekli o evde oldugu icin rahat kullanacagi sekilde yapiyordur ama cok rahatsizsaniz yine uyarin fakat guzellikle soyleyin
Bu ne demek anlamadım cidden :)
Tiksinirim ben evimde esyama ustume basima dokunmasindan.
Cocugun yasi geldiyse ve krese alin anahtarinizi o munasebetsiz kadindan.
VallaBenim de düşüncem o, ya son nokta kendim bakacağım...
Bakıcı tutmaya da gönlüm el vermiyor gerçekten.
Ben 35 yaşındayım, insan evlat sahibi olunca bir başka oluyormuş.
Benim evladım "bana kıymetli" her anne gibi...
Ben gözümden sakındığım evladımı başkasına emanet etmek istemiyorum.
Annem veya kayınvalidem, ikisi de güzel bakar evladıma.
Onlar haricinde başka kimseye güvenemem ki... Ben ayrıca hiç ayırtetmedim kayınvalidemi, ve kayınvalideme de dedim "çocuğuma sevgi duy, babaaanne sevgisi ile büyüsün, ben büyümedim öyle babaannem kötü bir insandı, benim çocuğum yaşamasın, her sevgiyi tatsın" nitekim oğlumu gerçekten severler, o ayrı konu... Fakat bana davranışları, anneme karşı davranışları, beni hiçe saymaları, artık gerçekten katlanamayacak duruma geldim.
Doğru diyorsun, ben bunu ön gördüm zaten.
Eşime bin kere taşınalım dedim, çalışacaksam taşınmalıyız anneme yakın bir noktaya.
İkna olmadı, sen bilirsin dedim kendi yaşadı gördü, hadi onu geçtim görmesini, tuttu anneme abuk subuk davranışlarda bulundu.
kayınvalidemler benim yanımda anneme gık diyemezler bilirler, laf söyletmem.
Ama ben benim bulunmadığım ortamları kontrol edemem ki, annem de de bir huy var hayatta anlatmaz.
Olay olur biter üstünden zaman geçer bana der "o öyle demişti zaten ben üzülme diye söylemedim" bu da çileden çıkartıyor beni...
annem klasik anne "aman kızımın huzuru kaçmasın" çoğumuzun annesi de böyle değil mi zaten?
Annem melektir demiyorum, zor zamanlarda yaşadım annem ile. Tartışmalar, kırgınlıklar, üzüntüler, hastalıklar... Eski konularıma baksanız ohoooo ne dertler... Ama annemin yaptığı bu karşılıksız emeğe karşın yapılanlar, hazmedemiyorum...
Annem zaten kızımıza bakıyor bir de başkalarını ağırlayamaz ( hatta bende akşamları hemen kapıdan alıp çıkıyorum annemde yemek yemiyorum mesela çocuğuma bakıyo bi de yemek mi bekleyelim diyorum eşim girelim dese bile )
Yok yahu estağfurullah o kadar da dğeildimi en iyi kv ölü olanidir
Torununu özlüyodur hakkıdırHah aynen bende bu konuda böyle düşünüyorum
Çocuğa ne annen ne kv bakmasın bi zahmet sen bakiver yoksa daha çok laf isitirsin benden söylemesi
iyi de anneniz o kadar fedakarlığı yapmasın biz de kendisine yazık demeyelim.
ayrıca her insan bir değil. annem deli divane oluyor kayınvalidem de olmalı gibi bi lüksümüz yok. olduğu gibi kabul ederseniz siz rahat edersiniz.
Hatta şaşıracaksınız belki ama kendi anneme pek gitmiyorum ben
Kadın hafta içi çocuğuma bakıyo, hafta sonu da gitsem tatil yapamaz
Bazen erken çıkarsak bişeyler alıp giderim ki sofra kurmakla uğraşmasın
Haftada bir kayınvalideme giderim ama, hem görsün torununu hem anneme gitmesine gerek olmasın
Herkesi düşünmek lazım
Düşünmüyorlarsa bi stop demek lazım bence
Ama annem olmasa ben çocuğuma belli bi yaşa kadar bakıp sonra okula verirdim sanırım
Kayınvalide ile yapamam. Cikcikli işler çıkar başıma
Ne biçim konuşma bu ya ne biçim bir ifade ayıp yahu !! Tiksinmek ne demek ! Eşinizin annesi ya !
Bende konu sahibini taraflı buldum kendi annesini gerçekten melek ilan etmiş ama kayınvalidesinin belki kendince iyi yaptığını düşündüğü şeyler hep batmış.. (evini düzenlemek vs)
KK da kadınlar hep anneci erkeklerden şikayetçi bu konuda da anneci bir kadının hikayesi o zaman !
Torununu özlüyodur hakkıdır
Hafta da bir biz gideriz annenlere dedim
Amaç torunsa buyrun görün müzelik değil zaten
Ama hergün toruna kim bakıyosa ona yük olmak çok saçma
Ben şu an kirada oturuyorum, ilerde ev sahibi olabilmek için ve çocuğumun okul dönemini rahat geçirebilmek için çalışıyorum, keyfimden çalışmıyorum ki... Yoksa benim çocuğum bana ağır gelmiyor, tabii ki kendim bakacağım ben doğurdum onu...
Ben annem deli divane oldu, kaynanamda olsun demiyorum ki.
Benim derdim kayınvalidem sadece çocuğa baksın bana yeter.
Başka bir beklentim yok, çocuğumu üzmesin, sevgi göstersin yemeğini yedirsin...
Ben her saban saat 6'da kalkıyorum. Evi toparlayıp 7'de evden çıkıyorum.
Akşam 6'da eve geliyorum, yemeğimi bulaşığımı temizliğimi çamaşırımı ütümü kendim yapıyorum.
Ayda 1 sefer eve temizlik için kadın tutuyorum, onun haricinde her işimi kendim görüyorum zaten.
Benim derdim benim çok çok afedersiniz iç çamaşırıma kaynanam karışmasın.
Gardrobumun içini karıştırmasın, özel eşyalarıma ellemesin.
Yoksa derdim annem gibi kayınvalidem olsun değil!