az önce ilk defa bulaşık makineme 1 yemek kaşığı arap sabunu koydum.çok aşırı köpürdü.bu konuda deneyimi olan arkadaşlar arap sabunun ölçüsü ne kadar olmmalı?çok köpürdü yaaa CADIARZU
kızlar bu deterjan yerinemi??
bu arada makinamı kurmaya gelen servis bana parlatıcı yerine elma sirkesi koyun demişti.. inanılmaz güzel ve parlak yapıyo tavsiye ederim.. çünkü parlatıcı aynen kalıyo bardaklarda tabaklarda hele heleki özellikle tahta kaşıklarda...... tahta malzemeler deterjan ve parlatıcıyı içine çeker, yemek karıştırırken filanda aynen geri bırakırlarmış...
Bu konu daha öncede çok açıldı.1 yemek kaşığı fazla gelmiştir ancak arap sabunu bulaşık makinasındaki bulaşıkları hiç yıkanmamış gibi yapıyor.Ben denedim benim gibi kkda deniyen arkadaşlar dan kimse memnun kalmadı.Yani mecburen bulaşık makinası deterjanı kullanacağız.Evet sirke güzel yapıyor.
kızlar elma sirkesi daha etkiliymiş vede kokusu daha kolay çıkıyomuş yinede siz bilirsiniz...
ayrıca bulaşıkları yerleştirmeden kapağı açık halde makinayı biraz havalandırırsanız hiç koku kalmıyo oda bilginize....
azcık havalandırıp yerleştirseydin ozaman koku uçuyo.. kokusundan bende nefret ederim ama parlatıcı kimyasal sonuçta ve yıkanan herşeyin üzerinde kalıyo ordanda aynen vücudumuza giriyo.. bunu düşündükçe daha rahatlıyorum ben :)