• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
yani bahsettiğin bunları yapan Atatürktü. anladım. sadece bunu okumak istedim senden. alkol tüketip ölen insanlarada sempati duy yalnız. onlar çok duygusallar. bizlerden daha fazla hemde. işte bu yüzden alkol alıyorlar.
yaşanmışlıkları ki kolay değil o dönemki şartlar,onlara alkol aldırıyor.
laiklik onun yaptığı bu ülke için en doğru harekettir. bundada yanlışsın işte.

insanların kapalı olması takdirini kazanmamalı. bakış açını değiştir. kadının açık yada kapalı olmasına bakma,insan olmasına bak. insan gibi insan olmaktır asolan. sana göre biz açığız diye baştan kaybediyoruz demek takdirini. oysa senin kapalı olman ben zerre kadar ilgilendirmiyor . insanlığın ilgilendiriyor. sen burada bile insan ayrımı yapıyorsun açık ve kapalı diye. aramızdaki fark bu işte
Can'ım benim
Bak benim kardeşim açık kızım açık
Benim böyle bir algım yok
Benimle polemiğe girme
Sen burada ahkam kesiyorsun sana CVp bile yazmıyorum
Ama sen benim her yazdığıma muhalefet oluyorsun CVp yazıyorsun
Beni değiştirmeye çalışma ben buyum
Ben insan ayrımı yapmam sadece örtülü diye sempati duyuyorum dedim
Tehditkar konuşuyorsun benimle
Bana bu baskıyı klavyenin arkasından bile hissettiriyorsun
Bana saygı duy ben sana saygı duyuyorum
Ama düşüncelerine karşıyım karşıt görüşüm anladınmı
Benim hedefim farklı senin hedefin farklı
Bunu bir anlasanız
Ben ailemden çevremden bunu gördüm böyle büyütüldüm benim neslimde böyle büyüyecek
İnsan hakları evrensel yasasına göre herkes çocuğunu istediği görüşte dinde yetiştirebilir bu benim hakkım
Bu kulüpte herkes hür iradesiyle istediğini yazıyor değilmi tartışmaya gerek yok
Benim işim gücüm var sorumluluklarım var saatlerce oturup sana CVp yazamam
Yazmaz isem kaçtı dersiniz
Uzatma kimseyi değiştirmeye kalkışma muhalefet olma kaybetmeye mahkum olursun
Konuyu kapatıyorum ve sana CVp yazmak istemiyorum

bu smile ı herkes kullanır bir smile koymakla insanları mahalle ağzı diye nitelendirmende komik işte.
korkma ben yapmam. ama okuyup yapan olabilir o ayrı.. nede olsa yazılar illelebet burada kalıyor
okuyup yapan olabilirrr....??? az sonra biter burdaaa :KK70::KK70::KK70::KK70:çok severim kendisini öyle aniden bitmesinee...:KK70::KK70:

Prezentabl salgın var,geçmiş olsun..Bol sıcak şeyler iç tavsiyem.Bu arada sevdim seni ya :) Mantıklı konuşan cerbeze yapmayan birisn.Helal olsun
Efsane çok teşekkür ederim.
Sevin beni ya !
Basın bağrınıza,yanaklarımı mıncırın
cici cici cici yapın :)
Benim çok sevimli hallerim böyledir de çekilmediğim zamanlarım da olmuyor değil be efsane :)

yani bahsettiğin bunları yapan Atatürktü. anladım. sadece bunu okumak istedim senden. alkol tüketip ölen insanlarada sempati duy yalnız. onlar çok duygusallar. bizlerden daha fazla hemde. işte bu yüzden alkol alıyorlar.
yaşanmışlıkları ki kolay değil o dönemki şartlar,onlara alkol aldırıyor.
laiklik onun yaptığı bu ülke için en doğru harekettir. bundada yanlışsın işte.

insanların kapalı olması takdirini kazanmamalı. bakış açını değiştir. kadının açık yada kapalı olmasına bakma,insan olmasına bak. insan gibi insan olmaktır asolan. sana göre biz açığız diye baştan kaybediyoruz demek takdirini. oysa senin kapalı olman ben zerre kadar ilgilendirmiyor . insanlığın ilgilendiriyor. sen burada bile insan ayrımı yapıyorsun açık ve kapalı diye. aramızdaki fark bu işte
Ben Atatürk demedim bak Canım beni hedef göstermezsin
Sana Mustafa Kemal paşa Hakkı'mda düşündüklerimi yazdım
Senin algıda sorunun var kesin

Seçime sayılı günler kala nabzı ölçelim ...

Seçim yasağı başladığında anket kapatılacaktır.

Parti isimleri alfabetik sıra ile ve sadece 7 Haziran'da barajı geçen partilerden oluşmaktadır.

İnşallah gerçek sonuç burdaki gibi olmaz! Kimse kusursuz değil fakat bukadar nankörde olmamak lazım eski Türkiye ile Şimdiki Türkiye yi karşılaştırdığımızda aradaki farkı görmemek için kör olmak gerek kardeşim... Önceden İMF ye olan borcumuz, hastane kuyrukları, başörtü sorunu vs vs... Birde şimdiye bakalım çok şükür iyiye giden gidişatımızı kıskanan iç ve dış düşmanlrımız iyice kudurmuş durumda bizi bölmek, parçalamak, savaşa sokmak için ellerinden gelen her türlü oyun entrika mevcut! Bir SURİYE, FİLİSTİN, MISIR MI OLMAK istiyorsunuz anlamıyorumki? ALLAH korusun savaş çıksa gidecek yerimiz bile olmaz. Suriyeyi sadece biz kabul ettik bizi kim edecek acaba ? Tabiki hiçkimse!!!Mesele TÜRK, KÜRT meselesi olmaması gerek burası TÜRKİYE kardeşim benim bir tane vatanım var baska gidecek ülkem yok! Burada yaşayıp terörü destekleyen onlara oy verenleri kınıyorum! hdp ve onu destekleyenler afedersiniz ama ekmek yedikleri kaba pisliyorlar!!Kim bu vatanın ekmeğini yiyip devletin hizmetlerinden faydalanıp bu Vatana ihanet ediyorsa( türk kürt farketmez) haram zıkkım olsun kökleri kurusun yerin dibine batsın inşaALLAH Rabbim hainlere düşmanlarımıza aman fırsat vermesin kurdukları butun oyunlar bütün tuzaklar kendi ayaklarına dolaşsın inşaALLAH. ALLAHım sen sonumuzu hayra cıkar tek başına iktidar nasip et inşaALLAH. Aminnnn

Monroe kişi aslıyla birdir derler bilirsin değil mi ?

Yani dönüşen bir parti bile demiş olsan bu chp tabanının fikriyle yeni gelenlerin fikirlenmedigi anlamına gelmiyor üzgünüm.Herkes ideolojileriyle örtüştüğü siyasi arenada varlığını ortaya koyar
7 Hazirandaki seçimlerde chp standının önünde şahit olduğum durumlar dediğimi gayet doğrular nitelikteydi yani ben doğrudan dönüşen ve aslını astarını inkâr edip yeni seçmen kitlesine geniş bir perspektiften bakabilen bir chp göremiyorum sen görüyorsan onu bilemem
Siyasi konuların en ballı badirelerine zurna çalmayı bırakan chp artık yeni seçim atağı geliştirmişse ben bundan vallahi habersizim neden mi ?
Görünen köy klavuz istemiyor..
Ben Akp'nin dönüşebileceğine dair derin kastımı sana anlatırken nasıl komik bir duruma düşmekten imtina edebileceğimi var sen düşün

Yani demem o ki sana Monroe CHP'nin değişmesi değil mesele hitap ettiği videodaki insanların değişmesidir mesele

Bak yineliyorum bu platformda doğrucu Davut'luga soyunmadığım için beni bi taraf olarak gör ve öyle cevapla

Neden CHP ?
iyi de bu tartışmada birbirimizi asla ve asla ikna edemeyiz, kontes.
neden biliyor musun?
çünkü ben baktığımda başörtülü hakim sorusuna "Hukuk Sistemimizin önemli problemleri vardır, başörtülü hakim değil" diyen bir CHP görüyorum.
sense baktığında "Atın bu kadını dışarı" diyen Ecevit'i.
ben oy verdiğim parti içindeki insanlarla yüzleşebiliyorum. yakasına rozet takıp başörtülü kadınları düşman gören CHP seçmeni de var, elbet.
AKP'nin içinde şeriat getirmek isteyip, IŞİD'i destekleyen yok mu?
CHP öyle ya da böyle günahlarıyla yüzleşiyor ve yüzleşmek zorunda, yoksa silinip gidecek. çünkü Sosyal demokrat ve sol kesim yeni reflekslere sahip artık.
kaçınılmaz bir şey bu.
CHP olmaz da XYP parti olur.
hiç önemli değil.
Atatürk kurdu diye CHP baki olmak zorunda da değil, ömrü dolduysa silinir gider siyasi arenadan. hizipçiliğin alemi yok.
sorun şu kontes.
evet CHP de CHP seçmeni de geçmiş günahlarıyla yüzleşmek zorunda.
ama sağ partiler de özellikle siyasal islam da kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda.
kızların başörtüsüyle okula alınmamasıyla hesaplaşırken, alevi köyüne cami yapanlarla da hesaplaşmalı, oruç tutmadığı için insanları dövenlerle, flört fa...liktir diyenlerle.
siz bunlarla yüzleşmeye yanaşmıyorsunuz. CHP içinde öyle ya da böyle bir hesaplaşma var.
bak misal ön seçim var. Nur Serter girdi seçime 25. oldu.
değişen bir şey var.
sizin arzu ettiğiniz hızda olmayabilir. benim arzu ettiğim hızda da değil. Parti Ulusalcılıktan, Sosyal Demokratlığa dönüşüyor.
gerçekten Deniz Baykal'ın CHP'siyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si arasındaki farkı göremiyor musun?
ben sana bütün farkları şu an sıralayabilirim.
CHP, Siyasal İslam'a karşı çok sert tedbirler almıştır, doğrudur. nasıl ki siz AKP'yi kendinize, kendi yaşam tarzınıza güvence olarak görüyorsanız, ben de CHP'yi ve diğer sol/sol eğilimli partileri kendi özgürlüğüme güvence olarak görüyorum. ve Siyasal İslam'ın dili değişmediği sürece de öncelikle kendimi düşünmeye devam edeceğim.

Peki eleştiriyorsun ama oy da veriyorsun değil mi ?

Eger veriyorsan bu mesele burada kapanmış bu koca yürekli kadın efsanesine taş çıkarır nitelikteki nice duruşunuz da bertaraf olmuş gitmiştir.

Vermiyorsan önünde huşu ile eğilir eteklerinizden çekiştiririm efendim :)

Ben yazımda oy verme ya da vermemeye değinmedim. Sadece "eleştirebilmeye" dikkat çektim. Neden değinmediğime gelince; ben akp'nin her yaptığını kabullenmeyip, var olan yanlışları eleştirenleri ama buna rağmen oy verenleri anlıyorum. Buna karşı da değilim. Çünkü baraj esaslı bir seçim sistemine sahip ülkemizde bir insanın parti seçerkenki dinamikleri değişkendir; baraj altında kalacak bir partiye oy verdiğinde anlamı olmadığını düşünür. Siz partinizi baraja göre değiştirmeyecek olsanız bile baraj olmayan bir sistemde bambaşka partilere oy verecek insanlar olacaktır, bu da çok doğaldır.

Bana gelince; evet chp'ye oy vereceğim. Ama baraj olmasa, görüşüme daha yakın partiler de mevcut. Her şeye rağmen benim için partideki olumlu gelişmeler bir referanstır; eğer ki günün birinde yaptığım eleştirilerin karşılığında hiçbir düzelme görmezsem, oyumun heba olması pahasına başka arayışlar içine de girebilirim.

Kısacası oy verelim; ama yanlışa da yanlış diyelim. Bu ülkenin buna ihtiyacı var...

Yurdum insanı ne tuhaf...
Alkol alan insanın aldığı alkol ile insanı yaftalarlar da, tüysüz yetimin Hakkını alıp ceplerini parayla dolduran sülalesini zengin edenleri baş tacı eder.
Tarihle alakalı İki kelime araştırıp okumayı fazla görürler de, inandıkları dinin ilk vahiy cümlesinin 'oku' olduğunu bilirler.
Osmanlı zamanında padişahların davranışlarına göre çıkarılan fetvalar ile Müslümanlığa ne kadar zarar verildiğini bilmezler de, halifeliğin Neden kaldırıldığını sorgularlar.
Arapların Halife'yi hiçe sayıp 1. Dünya savaşında nasıl taraf değiştirdiğini ve İngilizlerle birlik olduğunu bilmezler de, islam birliğinin halifeliğin kaldırılması ile yok olduğunu sorgularlar.
Çok tuhaf çok! :KK51:

İnşallah gerçek sonuç burdaki gibi olmaz! Kimse kusursuz değil fakat bukadar nankörde olmamak lazım eski Türkiye ile Şimdiki Türkiye yi karşılaştırdığımızda aradaki farkı görmemek için kör olmak gerek kardeşim... Önceden İMF ye olan borcumuz, hastane kuyrukları, başörtü sorunu vs vs... Birde şimdiye bakalım çok şükür iyiye giden gidişatımızı kıskanan iç ve dış düşmanlrımız iyice kudurmuş durumda bizi bölmek, parçalamak, savaşa sokmak için ellerinden gelen her türlü oyun entrika mevcut! Bir SURİYE, FİLİSTİN, MISIR MI OLMAK istiyorsunuz anlamıyorumki? ALLAH korusun savaş çıksa gidecek yerimiz bile olmaz. Suriyeyi sadece biz kabul ettik bizi kim edecek acaba ? Tabiki hiçkimse!!!Mesele TÜRK, KÜRT meselesi olmaması gerek burası TÜRKİYE kardeşim benim bir tane vatanım var baska gidecek ülkem yok! Burada yaşayıp terörü destekleyen onlara oy verenleri kınıyorum! hdp ve onu destekleyenler afedersiniz ama ekmek yedikleri kaba pisliyorlar!!Kim bu vatanın ekmeğini yiyip devletin hizmetlerinden faydalanıp bu Vatana ihanet ediyorsa( türk kürt farketmez) haram zıkkım olsun kökleri kurusun yerin dibine batsın inşaALLAH Rabbim hainlere düşmanlarımıza aman fırsat vermesin kurdukları butun oyunlar bütün tuzaklar kendi ayaklarına dolaşsın inşaALLAH. ALLAHım sen sonumuzu hayra cıkar tek başına iktidar nasip et inşaALLAH. Aminnnn
Şimdi burada Akp ye oy vermeyenleri nankörlükle suçlayıp kapanış konuşmasını Hdp ile bitirmişsiniz ya,peki ya Mhp ve Chp seçmeni için ne diyorsunuz?

Ben yazımda oy verme ya da vermemeye değinmedim. Sadece "eleştirebilmeye" dikkat çektim. Neden değinmediğime gelince; ben akp'nin her yaptığını kabullenmeyip, var olan yanlışları eleştirenleri ama buna rağmen oy verenleri anlıyorum. Buna karşı da değilim. Çünkü baraj esaslı bir seçim sistemine sahip ülkemizde bir insanın parti seçerkenki dinamikleri değişkendir; baraj altında kalacak bir partiye oy verdiğinde anlamı olmadığını düşünür. Siz partinizi baraja göre değiştirmeyecek olsanız bile baraj olmayan bir sistemde bambaşka partilere oy verecek insanlar olacaktır, bu da çok doğaldır.

Bana gelince; evet chp'ye oy vereceğim. Ama baraj olmasa, görüşüme daha yakın partiler de mevcut. Her şeye rağmen benim için partideki olumlu gelişmeler bir referanstır; eğer ki günün birinde yaptığım eleştirilerin karşılığında hiçbir düzelme görmezsem, oyumun heba olması pahasına başka arayışlar içine de girebilirim.

Kısacası oy verelim; ama yanlışa da yanlış diyelim. Bu ülkenin buna ihtiyacı var...
Çok mantıklı
Benim içinde bu düşünce geçerli
Oy veririm ama yanlışa yanlışta derim çünkü başka seçeneğim yok
Başka arayışlar benim içinde ilerleyen Zaman'da geçerli olabilir

iyi de bu tartışmada birbirimizi asla ve asla ikna edemeyiz, kontes.
neden biliyor musun?
çünkü ben baktığımda başörtülü hakim sorusuna "Hukuk Sistemimizin önemli problemleri vardır, başörtülü hakim değil" diyen bir CHP görüyorum.
sense baktığında "Atın bu kadını dışarı" diyen Ecevit'i.
ben oy verdiğim parti içindeki insanlarla yüzleşebiliyorum. yakasına rozet takıp başörtülü kadınları düşman gören CHP seçmeni de var, elbet.
AKP'nin içinde şeriat getirmek isteyip, IŞİD'i destekleyen yok mu?
CHP öyle ya da böyle günahlarıyla yüzleşiyor ve yüzleşmek zorunda, yoksa silinip gidecek. çünkü Sosyal demokrat ve sol kesim yeni reflekslere sahip artık.
kaçınılmaz bir şey bu.
CHP olmaz da XYP parti olur.
hiç önemli değil.
Atatürk kurdu diye CHP baki olmak zorunda da değil, ömrü dolduysa silinir gider siyasi arenadan. hizipçiliğin alemi yok.
sorun şu kontes.
evet CHP de CHP seçmeni de geçmiş günahlarıyla yüzleşmek zorunda.
ama sağ partiler de özellikle siyasal islam da kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda.
kızların başörtüsüyle okula alınmamasıyla hesaplaşırken, alevi köyüne cami yapanlarla da hesaplaşmalı, oruç tutmadığı için insanları dövenlerle, flört fa...liktir diyenlerle.
siz bunlarla yüzleşmeye yanaşmıyorsunuz. CHP içinde öyle ya da böyle bir hesaplaşma var.
bak misal ön seçim var. Nur Serter girdi seçime 25. oldu.
değişen bir şey var.
sizin arzu ettiğiniz hızda olmayabilir. benim arzu ettiğim hızda da değil. Parti Ulusalcılıktan, Sosyal Demokratlığa dönüşüyor.
gerçekten Deniz Baykal'ın CHP'siyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si arasındaki farkı göremiyor musun?
ben sana bütün farkları şu an sıralayabilirim.
CHP, Siyasal İslam'a karşı çok sert tedbirler almıştır, doğrudur. nasıl ki siz AKP'yi kendinize, kendi yaşam tarzınıza güvence olarak görüyorsanız, ben de CHP'yi ve diğer sol/sol eğilimli partileri kendi özgürlüğüme güvence olarak görüyorum. ve Siyasal İslam'ın dili değişmediği sürece de öncelikle kendimi düşünmeye devam edeceğim.

Monroe benim dediğim şeyin cevabını son paragraflarında aldım üst kısımlarını es geçtim neden mi ?
Sana demiştim ki ;Ben sana bu soruyu bir taraf olan bir zihniyet ile soruyorum ve asla dogrucu Davut edasıyla mevzulara yaklaşmıyorum hatta ve hatta tatava bir üslup ile kendi siyasi ideama reddiye sundum suan

Burada mistik hümanistçilik ya da kallavi uslupla insan sevicilik oynamıyorum dedim değil mi ?

Atara atar gidere gider duruş sergileyenlere ve senin gibi ciddi anlamda bir başkasının özgürlük alanına tecavüz edebilmeyi kendine hak gören zihniyete 90 bile alsa karşı durabilen bir hanımın CHP'ye oyunu nasıl verebildiğine dair sorgularıma cevap arıyordum

Bak Monroe eğri oturalım doğru konuşalım..

İçinde derin çatlakları bol olan bir siyasi partinin sırf değişebileceğine kanaat getirip oy atmanın sana göre doğru olduğu aşikâr ise bugün bir akp'linin de bu anlada kendi beklentileri dogrultusunda bu ülkede birşeylerin değişebileceğine kanaat önderliği edip seçimini yapması senin tercihinle birebir aynıdır

Yani ''kısasa kısasdır ''

Ona göre sen hem eleştirip hem oy vermekten imtina etmiyorsan AKP'Lİ olan Vesayet'in suçu nedir ki ? O da oy verir
O zaman ''istikrar senin neyine Vesayet'' demeyip verdiği oysaki istikrar arayışına saygı duyalım

Seçimler konusunda eşitlik söz konusu degil mi ?

Senin üzgünüm bu konuda yani şu dersten atılan kız konusunda gösterdiğin mütevazi ve takdir edilesi durusun yine onları bu hale getiren zihniyetin tamamiyle bertaraf edilmediği noktada ''ama dönüşüm aşamasındalar'' diyerek takdirini kazanabiliyorsa bir AKP'linin de parti içindeki ona göre çatlak diye nitelendirdiği kişileri çıkardıktan sonra ciddi anlamda tayahhülügünü ettiği AKP'ye oy vermesi ona göre bir beklentiye girmesi senin seçimindeki haklılık payınla asla ters orantı degil doğru orantının taaa dibidir !

Son düzenleme:
AKP iktidarının ABD deki yahudi lobisine "aslında biz yahudilere yakınız" diye ödediği 65 milyon dolar için ne diyorsunuz? (olay şubat ayında belgelerle ispatlandı ve iktidar partisi yalanlamadı ,belirtmiş olayım) one minute,one minute de bir göz boyamaydı anlayacağınız...

Back