• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Off daha yazmicim ben !
Ampül kusucam şimdi :KK53:
Hastayım yaaaaaaaa birisi benimle ilgilensin,kakao kalk çorba yap
yemeklerin,pastaların meşhur senin
Bak bana
Elinin hamuruyla siyasete bulaşma (!) ahaha
buyur canım afiyet şifa olsun....şu elimin hamuruna bir şekil vercem merak etme cicimm.. tam şekil veriyorum hopp OFLU damarım kabardıkça kabarıyorr.. içç canımm sıcak sıcak..:KK22::KK22:
10102011143720.jpg

Monroe benim dediğim şeyin cevabını son paragraflarında aldım üst kısımlarını es geçtim neden mi ?
Sana demiştim ki ;Ben sana bu soruyu bir taraf olan bir zihniyet ile soruyorum ve asla dogrucu Davut edasıyla mevzulara yaklaşmıyorum hatta ve hatta tatava bir üslup ile kendi siyasi ideama reddiye sundum suan bunu bu bazda ele al ''varsayalım ki'' bu vurguyu cümlenin taaa en başına koyarak cevap istedim senden ve oky'den

Burada mistik hümanistçilik ya da kallavi uslupla insan sevicilik oynamıyorum dedim değil mi ?

Atara atar gidere gider duruş sergileyenlere ve senin gibi ciddi anlamda bir başkasının özgürlük alanına tecavüz edebilmeyi kendine hak gören zihniyete 90 bile alsa karşı durabilen bir hanımın CHP'ye oyunu nasıl verebildiğine dair sorgularıma cevap arıyordum

Bak Monroe eğri oturalım doğru konuşalım..

İçinde derin çatlakları bol olan bir siyasi partinin sırf değişebileceğine kanaat getirip oy atmanın sana göre doğru olduğu aşikâr ise bugün bir akp'linin de bu anlada kendi beklentileri dogrultusunda bu ülkede birşeylerin değişebileceğine kanaat önderliği edip seçimini yapması senin tercihinle birebir aynıdır

Yani ''kısasa kısasdır ''

Ona göre sen hem eleştirip hem oy vermekten imtina etmiyorsan AKP'Lİ olan Vesayet'in suçu nedir ki ? O da oy verir

Seçimler konusunda eşitlik söz konusu degil mi ?

Senin üzgünüm bu konuda yani şu dersten atılan kız konusunda gösterdiğin mütevazi ve takdir edilesi durusun yine onları bu hale getiren zihniyetin tamamiyle bertaraf edilmediği noktada ''ama dönüşüm aşamasındalar'' diyerek takdirini kazanabiliyorsa bir AKP'linin de parti içindeki ona göre çatlak diye nitelendirdiği kişileri çıkardıktan sonra ciddi anlamda tayahhülügünü ettiği AKP'ye oy vermesi ona göre bir beklentiye girmesi senin seçimindeki haklılık payınla asla ters orantı degil doğru orantının taaa dibidir !

nasıl oy verebiliyorum biliyor musun?
%10 barajı yüzünden. Milliyetçi ve Sağcı olmayan benim şu anda oy verebileceğim 2 parti var HDP ve CHP. 3. bir alternatifim yok.
var ama bu benim çıkarımın tersine olur. neden biliyor musun? benim örneğin gidip Liberal Demokrat Partiye vereceğim her oy, Siyasal İslamcı AKP'nin seçimden daha da güçlenerek çıkması, yani benim özgürlüğümün daha da kısıtlanması demek.
ben bir birey olarak senden önce kendimi düşünmek zorundayım kontes.
CHP'nin oyu azalsın mı istiyorsunuz? o barajı kaldırın, ben de mesela gideyim başka partiye vereyim oyumu. ama benim şu mevcut şartlarda başka bir partiye oy verme şansım var mı gerçekten?
senin özgürlüğüne yapılmış olanları değil, kendi özgürlüğüme yapılabilecek olanları düşünmektir benim önceliğim.
ayrıca ben değişebileceği gibi bir kanaate sahip değilim, değiştiğini bizzat görüyorum.
bir diğer konu da ben asla kimin hangi partiye oy verdiğini sorgulamadım. bana göre siyasi fikirleri marjinalleştirmemenin tek yolu siyasi partilerdir.
o yüzden bence HDP de mecliste olmalıdır, AKP de gerekirse AKP'den daha uç siyasal islamcı bir parti de. kim her ne söyleyecekse orada o çatının altında söylemeli.
o yüzden kimsenin oyunu sorgulamadım, garipsemedim de.
yine de Siyasal İslamla dönüşen CHP aynı noktada değil.
çünkü Siyasal İslam kendi günahlarıyla yüzleşmiyor. CHP giderek demokratikleşirken, AKP şu an hiç olmadığı kadar otoriter. dolayısıyla bence şu an için "ama siz de" diye kontraya çıkabilecek konumda değil Siyasal İslam.
ha bu arada bence yüzleşmek zorunda da değil. seçmeni memnunsa parti memnunsa durum buysa budur.
örneğin AKP'nin seçmeni başı açık bir kadına, bir aleviye, bir zerdüşte, bir eşcinsele partinin takındığı tutumun katı olmasından rahatsız olmayabilir.
örneğin dini hassasiyeti yüksek olan birinin eşcinsel haklarını savunan bir partiye oy vermesi zaten manasız değil mi? ya da örneğin sperm bankasından alına spermle hamile kalınmasını destekleyen bir partiden.
ya da daha uca gidelim, şeriatı devlet düzeni olarak isteyen bir partiyi destekleyen biri örneğin gayri-müslimlerden vergi alınmasını isteyen bir partiye oy verebilir.
dünyanın her ülkesinde değişik eğilimler ve değişik talepler vardır. örneğin ya geçen yıl, ya da önceki yıl, Hollanda da pedofili ve ensest serbest olsun diyen bir parti kuruldu, haa çok tepki aldı ve sanırım parti olması onaylanmadı ama kuruldu mesela, halk kendi tepkisini kendisi verdi (çok şükür)
dediğim de bu, eğer AKP'nin halk nezdinde bir karşılığı varsa ki var (seçim barajı olduğu için %40 olmasa belki %25, belki 30 ama ciddi bir oranda var) o zaman AKP'ye oy verilecek demektir.
ben AKP'den rahatsız olabilirim, ama bireysel olarak AKP seçmeni olan senden rahatsız değilim.
senin fikirlerine karşı olabilirim, bunu da seninle sonuna kadar tartışırım ama senin bunu bir hakaret ifade etmediğin sürece dile getirme özgürlüğünün kısıtlanmasını istemem.
o yüzden niye AKP'ye oy veriyorsun diye sormam, başkasına da sormam.
AKP'nin fikirlerine karşı olabilirim, oy verenlerin de fikirlerine karşı olabilirim.
ve tekrar ediyorum.
ben CHP'nin içindeki dönüşümü görüyorum, eğer CHP bu dönüşümü durdurur ve geriye götürürse evet ben oy vermem.

ben kimden bahsedildiğini soruyorum. hadi ismini ver. kim yapmış bunları.kimin emriyle kimin döneminde yapılmış. vereceğin bir ad
bekliyorum:KK59:

Valla kazim karabekir pasa nin
Can'ım benim öküz altında buzağı arıyorsun :KK70:
Cumhuriyetin ilk kurulduğu Zaman'lar da dönem
Bu isimler zaten cumhuriyeti Kuran emir veren kişiler
Noldu cık işine yaramadım demi
Benden sana ekmek çıkmaz
Hadi başkasını kendine maşa yap
Eyvallah
:KK70:
Yok bu is o kadar kolay degil...bir kere osmanli tebaasi kurtulus savasi sonrasi rejim degisikligine gidildiginde bir bocalama donemine girer.hilafet kaldirilir bu din elden gidiyor diye bir argumana sebep olur.oysa halife olarak hic bir musluman ulke osmanli padisahini kabul etmemektedir aksine osmanliya karsi batili hristiyan ulkelerle birlikte isyanlar baslatmislardir..bagimsizlik sozunu de ingiltere den almislardir.o zaman bati ronesans ve dinde reformla bilimde ve teknoloji de one gecmis kapitalin yeni somurgeleri icin cetvelle ortadogu haritasini sekillendirmektedir.meshur sykes pickot anlatmasi yani:) yeni rejim oturtulurken tebaa olmaktan vatandasliga gecen butun halklarda ve inanclarda bir sarsilma olmustur. Bir taraftan ingiltere fransa amerika bir taraftan ic siyaset...simdi ben size diyorum ki cumhuriyet ve kurulusu ile ilgili olan biten herseyi sorgulayalim da sizin ofke ve uzuntu ile hatirladiginiz hersey hali hazirda tarafgir oldugunuz ideoloji ile rovansist zihniyetle diger kitlelere uygulanmaktadir:) daha bugune gozumuzu acamazken gecmise tarafsiz bakmayi nasil basaracagiz.

Mustafa Kemal dememi istiyorsun Can'ım
Kimseden korkmuyorum korkmamda
Mustafa Kemal paşa evet cumhuriyet tarihinde hatırı sayılır emeği geçen bir paşamızdır
türk halkının kurtuluş mücadelesinde elinden geleni fazlasıyla yapmış ve kimsenin dinine karışmamıştır
Ha din ve devlet işlerini ayırmak la hata yapmış olabilir ayrılmaz bir bütündür bana göre
Birde tekke ve zaviyeleri kapatmakla aşırılıktan uzak tutmak istemiştir vatanımızı o dönemde en ufak bir açık yeni kurulmuş bi devleti zedelemeye yeterli olabilirdi
Keşke halifeliği kaldırmasaydı dünya islam birliği hedefinde çok iyi yollar alabilirdik Rabbim şimdi nasip etsin bizlere aminnn ecmain inşallah
Mustafa Kemal paşa iyi bir komutandır başarılı bir yöneticidir keşke sirozdan ölmeseydi aşırı alkol tüketmeseydi daha sempati duyabilirdim belki
Eşinin modern!de olsa Kapalı olması benim her zaman takdirimi almıştır kimi ne ilgilendiriyorsa benim takdirim oda ilginç bi durum :KK70:
Ülkemize katkılarından dolayı Allah razı olsun ahirette vereceği hesaplardan iyi ya yada kötü başarılar diliyorum kendisine :KK70: Nur içinde yatsın
El Fatiha diyorum okuyun lütfen ve bırakın şu Adacağızın yakasını yeter yahu
Valla esi geleneksel kapalidir inancsal degil.ve de sıkı feministtir latife hanim:)) alkolu tercih etmesi kisiseldir.kendisinin siyasetci ya da asker olarak yaptiklarini degistirmez..icmeden sarhos ve zalim olanlar daha makbul degildir kisacasi:)

Peki eleştiriyorsun ama oy da veriyorsun değil mi ?

Eger veriyorsan bu mesele burada kapanmış bu koca yürekli kadın efsanesine taş çıkarır nitelikteki nice duruşunuz da bertaraf olmuş gitmiştir.

Vermiyorsan önünde huşu ile eğilir eteklerinizden çekiştiririm efendim :)
Bir partiye oy vermek o nu elestirmekten muaf kilmaz.hatta elestri gelisim icin mutlak gerekliliktir

nasıl oy verebiliyorum biliyor musun?
%10 barajı yüzünden. Milliyetçi ve Sağcı olmayan benim şu anda oy verebileceğim 2 parti var HDP ve CHP. 3. bir alternatifim yok.
var ama bu benim çıkarımın tersine olur. neden biliyor musun? benim örneğin gidip Liberal Demokrat Partiye vereceğim her oy, Siyasal İslamcı AKP'nin seçimden daha da güçlenerek çıkması, yani benim özgürlüğümün daha da kısıtlanması demek.
ben bir birey olarak senden önce kendimi düşünmek zorundayım kontes.
CHP'nin oyu azalsın mı istiyorsunuz? o barajı kaldırın, ben de mesela gideyim başka partiye vereyim oyumu. ama benim şu mevcut şartlarda başka bir partiye oy verme şansım var mı gerçekten?
senin özgürlüğüne yapılmış olanları değil, kendi özgürlüğüme yapılabilecek olanları düşünmektir benim önceliğim.
ayrıca ben değişebileceği gibi bir kanaate sahip değilim, değiştiğini bizzat görüyorum.
bir diğer konu da ben asla kimin hangi partiye oy verdiğini sorgulamadım. bana göre siyasi fikirleri marjinalleştirmemenin tek yolu siyasi partilerdir.
o yüzden bence HDP de mecliste olmalıdır, AKP de gerekirse AKP'den daha uç siyasal islamcı bir parti de. kim her ne söyleyecekse orada o çatının altında söylemeli.
o yüzden kimsenin oyunu sorgulamadım, garipsemedim de.
yine de Siyasal İslamla dönüşen CHP aynı noktada değil.
çünkü Siyasal İslam kendi günahlarıyla yüzleşmiyor. CHP giderek demokratikleşirken, AKP şu an hiç olmadığı kadar otoriter. dolayısıyla bence şu an için "ama siz de" diye kontraya çıkabilecek konumda değil Siyasal İslam.
ha bu arada bence yüzleşmek zorunda da değil. seçmeni memnunsa parti memnunsa durum buysa budur.
örneğin AKP'nin seçmeni başı açık bir kadına, bir aleviye, bir zerdüşte, bir eşcinsele partinin takındığı tutumun katı olmasından rahatsız olmayabilir.
örneğin dini hassasiyeti yüksek olan bir partinin eşcinsel haklarını savunan bir partiye oy vermesi zaten manasız değil mi? ya da örneğin sperm bankasından alına spermle hamile kalınmasını destekleyen bir partiden.
ya da daha uca gidelim, şeriatı devlet düzeni olarak isteyen bir partiyi destekleyen biri örneğin gayri-müslimlerden vergi alınmasını isteyen bir partiye oy verebilir.
dünyanın her ülkesinde değişik eğilimler ve değişik talepler vardır. örneğin ya geçen yıl, ya da önceki yıl, Hollanda da pedofili ve ensest serbest olsun diyen bir parti kuruldu, haa çok tepki aldı ve sanırım parti olması onaylanmadı ama kuruldu mesela, halk kendi tepkisini kendisi verdi (çok şükür)
dediğim de bu, eğer AKP'nin halk nezdinde bir karşılığı varsa ki var (seçim barajı olduğu için %40 olmasa belki %25, belki 30 ama ciddi bir oranda var) o zaman AKP'ye oy verilecek demektir.
ben AKP'den rahatsız olabilirim, ama bireysel olarak AKP seçmeni olan senden rahatsız değilim.
senin fikirlerine karşı olabilirim, bunu da seninle sonuna kadar tartışırım ama senin bunu bir hakaret ifade etmediğin sürece dile getirme özgürlüğünün kısıtlanmasını istemem.
o yüzden niye AKP'ye oy veriyorsun diye sormam, başkasına da sormam.
AKP'nin fikirlerine karşı olabilirim, oy verenlerin de fikirlerine karşı olabilirim.
ve tekrar ediyorum.
ben CHP'nin içindeki dönüşümü görüyorum, eğer CHP bu dönüşümü durdurur ve geriye götürürse evet ben oy vermem.
Hah Monroe şimdi istediğim cevabı aldım :)
Demek ki bir AKP'li de kendi özgürlüğünün kısıtlanmasından ve eskiye dair yaşananan can sıkıcı durumlarla karşı karşıya gelme korkusundan bu partiye sarılmış durumda
O da senin gibi düşünüyor
Yani bu sitede ''nasıl hâlâ AKP'ye oy verirsiniz aklım haflasam almıyor'' diyenler defaatle Monroe'yi dönüp dönüp okusunlar

Demek ki bir AKP'li de kendi özgürlüğünün kısıtlanmasından ve eskiye dair yaşananan can sıkıcı durumlarla karşı karşıya gelme korkusundan bu partiye sarılmış durumda
Yani bu sitede ''nasılhâlâ AKP'ye oy verirsiniz aklım haflasam almıyor'' diyenler defaatle Monroe'yi dönüp dönüp okusunlar
iyide kontess niye başından demediniz bunlarıda sen yazdın o yazdı ee özetle zaten biz bunları biliyos ve hissediyos..:KK70::KK70::KK70:

Yani bu sitede ''nasılhâlâ AKP'ye oy verirsiniz aklım haflasam almıyor'' diyenler defaatle Monroe'yi dönüp dönüp okusunlar
yok benim aklım hafsalam alıyor şahsen.
benim aklımın hafsalamın almadığı, kendilerini demokrat ve özgürlükçü görmeleri. neden AKP'ye oy verdikleri değil.

Çok şeker hadi hop give me five
Küresel dünya, küresel life
Kes raconunu Amerikan havası
Sokak arası mafyası fight is fight

Oh oh, suyundan da
Oh oh, şuyundan da
Oh oh, buyundan da
Koy koy

Evet sevgili hanımlar bugünkü repartuarımızda Türkçe İngilizce sentezlenmiş Parçalar yer almakta.

Hatırlatalım, Atatürk, Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti liderleri ve devlet kurum/kuruluşlarına hakaret, Aşağılama yasak ve ceza alma sebebidir.
Dini konu ve yorumlar yasaktır.

Iyi siyasetler...

Çok şeker hadi hop give me five
Küresel dünya, küresel life
Kes raconunu Amerikan havası
Sokak arası mafyası fight is fight

Oh oh, suyundan da
Oh oh, şuyundan da
Oh oh, buyundan da
Koy koy

Evet sevgili hanımlar bugünkü repartuarımızda Türkçe İngilizce sentezlenmiş Parçalar yer almakta.

Hatırlatalım, Atatürk, Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti liderleri ve devlet kurum/kuruluşlarına hakaret, Aşağılama yasak ve ceza alma sebebidir.
Dini konu ve yorumlar yasaktır.

Iyi siyasetler...
bizimde ortamız yok, bugün kimse kimseye hakaret etmedi ama hep dinden konuştuk :D
illa bi terslik yapacağız :D

yok benim aklım hafsalam alıyor şahsen.
benim aklımın hafsalamın almadığı, kendilerini demokrat ve özgürlükçü görmeleri. neden AKP'ye oy verdikleri değil.
Benim de aklımın hafsalamın almadığı ; Kendilerini demokrat ve özgürlükçü birey addedip başkalarının ideolojisine sınır çizmeyi hatta düşüncesi yüzünden koyun olarak yaftalayabilmeyi sahip oldukları bu üstte dediğim hangi kategori başlığı altında hak gördükleridir
A) Özgürlükçü
B) Demokrat
C) Var olduğuna inanılan ama aslında olmayan (!)

Normalde Chp'ye oy vermeyi planlıyorum ancak seçime yaklaşırken Hdp'nin baraj altında kaldığını görürsem gider Hdp'ye oy veririm, daha önce de belirttiğim gibi. Akp'nin tek başına iktidar olması benim açımdan en kötü senaryo, stratejik ilerleyeceğim bu nedenle. İster vatan haini ilan edin, ister Pkk'lı deyin bence bunun adı akılcılık.
Gerçekten çok akıllısin bravo

biz de dini yorumları bitirdiydik zaten, iyi oldu şimdi geldiğin müdürüm :KK76:
Hiç girmeyin dini konulara, herkesin dini inancı kutsaldır, biz kendi inancımızı savunurken bir başkasının dini Değerlerini aşağılıyoruz burda, okudum birkaç yorum ve üzüldüm.
Kendi inancımıza saygı kadar başkalarının inançlarına da saygı göstermemiz gerekir.
Sitede yalnızca Müslümanlar yok. Ve din kıldan ince kılıçtan keskindir, konuşulmamasında, en azından bu sitede konuşulmamasında yarar var.

Normalde Chp'ye oy vermeyi planlıyorum ancak seçime yaklaşırken Hdp'nin baraj altında kaldığını görürsem gider Hdp'ye oy veririm, daha önce de belirttiğim gibi. Akp'nin tek başına iktidar olması benim açımdan en kötü senaryo, stratejik ilerleyeceğim bu nedenle. İster vatan haini ilan edin, ister Pkk'lı deyin bence bunun adı akılcılık.

Benim de aklımın hafsalamın almadığı ; Kendilerini demokrat ve özgürlükçü birey addedip başkalarının ideolojisine sınır çizmeyi hatta düşüncesi yüzünden koyun olarak yaftalayabilmeyi sahip oldukları bu üstte dediğim hangi kategori başlığı altında hak gördükleridir
A) Özgürlükçü
B) Demokrat
C) Var olduğuna inanılan ama aslında olmayan (!)
onu koyun diyenlere soracaksın, bana değil. ama illa bana soruyorsan seçmene koyun demek terbiyesizce. ama seçmenin sorgulamadan, kendi önüne sunulanı doğrudan kabul etmesi de yanlış ve tehlikeli, toplumsal bir sorun ayrıca.
eğer o seçmen bana gelip sanki paralel evrende yaşıyormuş gibi artık kuyruklar yok, hepiniz iphone alıyorsunuz, bir işçinin iki tane evi var gibi AHaber kaynaklı üfürme haberleri yazarsa ben onun yeterince "aydın" bir seçmen olmadığını düşünürüm.
bu benim onun ideolojisine çizdiğim bir sınır değil, bilinç düzeyi hakkında yaptığım bir tespittir.

insanlar gercekten kör olmuş.7 hazirandan buyana oynanan oyunları gremiyolar neyin kafasını yasıyorlar anlamıs degilim.akp iktidar olmasın die elinden geleni yapıp pkk nın partisine verenleri şiddetle kınıyorum.onca sehitimiz ,sivil insanımız öldü.tum batılı ulkeler akp yi indirmeye calışıyor hedef cumhurbaskanı neler yapmadılarki 7 hazirandan sonra israil gazetelerinde sevinc cıglıkları atıldı chp ile hdp bir olup iyi salladık diye bas bas bagırdı.pkk nın bası televizyonlarda bas bas söyledi bizim derdimizin sizinle degil akp ile dedi.artık gercekten son noktatadıyız.insanlar gercektende nankörler.kılıcdaroglu muhalefet yapmasını bile beceremezken kalkmış birde oyunuzu bana verin 4 yıl bakın neler yapcam diyor.tv de izliyorum kılıcdaroglu konuşuyor soru soruyolar ne yapcaksınız başa gelrseniz die vaatler veriyor tabikide ve yine soruyolar peki neyle yapcaksınız bunları kılıcdaroglu yine cvp veriyor partisine parasıyla:=) hay allahım ya hani bu akp hırsızdı hazine vrmı o kdr para:=) ataturkcuyuz deyiz pkk devletine oy verenleride siddetle kınıyorum
bn kalkıp chp ye oy vercem bnm verdigim partide kalkıp pkk partisine oy vercek.ey yüce allahım nelere kaldık.ben bnm askerimi ,müslüman kardesimi öldürene ne oy veririm nede muhattap olurum,hpd ye oy verenlerler 7 haziranda vaatlerine aldandılar kurt kardeslerimiz belki bazı gerçekleri gremediler ama su saattlen sonra türk,kürt,laz,cerkez,vs. her kim olursa olsun yani hdp ye veren insanları siddetle kınıyorum.uyan artık türkiye uyan sen akp ye begenmezken dunya ulkeleri imrenerek bakıyor ve bu yuzden türkiyenin yukselmesini istemiyorlar batılı ulkeler.1 kasım Allahın izniyle akp nin kazancagı gün olcaktır inş.

Son düzenleme:
Back