• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye'de_din
Türk Musevi Cemaatinin yayınladığı veriye göre Türkiye'de yaşayan Yahudi sayısı 20.000 kadardır.
Pew araştıra kuruluşuna göre 2010 yılı itibariyle Türkiye'de yaşayan toplam Hristiyan nüfus 320.000'dir.
Müslümanların %70'ini Sünniler oluştururken, Alevi kesimin genel nüfusu oranı %20 civarındadır. Caferiler olarak bilinen topluluğun nüfusa oranı ise %3'tür. Hıristiyanlar (katolik, protestan ve ortodoks) 0.4%'tür. Yaklaşık 20.000 kadar da Yahudi (çoğunluğu Sefarad) nüfus bulunmaktadır.
Almanya'da müslüman nufüs %4

hadi diyelim binde 4 çok az, diğerlerini geçelim, o zaman Aleviliği seçmeli yapalım mı? ne de olsa kendilerini Sünni İslamdan ayrı olarak değerlendiriyorlar.
Aleviliğe karşı deyilim ben hristiyanlarla onlar bir tutulurmu asla aleviler Müslüman değilmi başka bir Dinemi mensuplar aynı dine mensupuz ayrı bir eğitimi varsa görsünler ama buda sünni ve alevilerin ayrılmasına sebeb olur

e tamam Müslüman olmayan biri olarak da ben şahsen istemiyorum. zaten bu ülkede din eğitimi veriliyor. olayı din eğitimine bağlayan sizsiniz. bu ülkede ne zaman din eğitimi verilmediğini gördünüz?
zaten veriliyor.
sizin isteyip istememeniz değil, diğer dinlerden olanların isteyip istememesi önemli. size sorulmayacak zaten o soru, onlara sorulacak. sizin çocuğunuzu da kimse o derse zorla sokmayacak sizin çocuğunuz islam eğitimi alacak.
bunun adı laikliktir.
okullarda din dersi (hiçbir din dersi) verilmesin, cemaatler kendi okullarını açsın derseniz de bunun adı sekülarizm'dir. benim tercihim de budur, mesela.
ama bana da kimse sormuyor örneğin.
Onlara sorulsaydı bugüne kadar verilirdi demekki benimginilerin düşüncesi önemliki verilmiyor Din dersi hep vardı varda olmalı bence diğer dinleri okumak isteyenler bence eğitimi verilen yerlet varsa oraları tercih etsinler

bana önerdiğini bende sana önerdim marilyn ve üstüne düşen görevi yaptığından bahsettin.... ama sen partiden bahsettin bende partiden bahsettim.. eğer içi rahatlıktan bahsediyorsak benimde içim rahat.. ölüm ile baş örtüyü bir tutamam elbet ölüm bu bişeye benzemez.. ama zulumse ,,ama ayrıcalıksa aynı değilmidir davranışlar..
değildir, kakao. belki baş örtüsü yüzünden zulüm gördünüz ama bak hayattasınız. o yüzden aynı şey değil.
bak ben ne diyorum, chp çıksın, biz başörtüsünü yasaklayacağız desin, böyle bir adım atsın, ben oy vermem. o milletvekili meclise girdiğinde chp en ufak bir tepki verseydi, başörtülü hakim meselesine tepki verseydi ben oy vermezdim. tepki versin, oy vermem.
sen aleviliğe, bu ülkede yaşayan zerdüştlere laf eden bir partiye oy veriyorsun
için rahat olmasın o yüzden.

Benim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı Toplattıklatını
Ahırlara sakladıklarını bir gece hepsinin harf inkilabıyla cahil kaldıklarını modernleşme adına kılık kıyafet yasasıyla yaşadıkları eziyetleri
bediüzzaman efendiye yapılan eziyetlerden bihabersiniz sanırsam
Bu vatanı benim ecdadım canını dişine katarak kurtardı dinsiz cahil Avrupa yalakası bir nesil yetişsin diye değil asimile olmuş bir toplum özüne dönüyor diye korkularınız yersiz bizler Cihan'a hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız korkmayın küllerimizden doğuyoruz elhamdulillah

HAla devrimlere bok mu atıyorsunuz siz? HArf inkılabının temelleri ne zaman atılmıstır? Tanzimat donemini biraz okuyun.
HArf inkılabından once okuma yazma oranı kactır? İnkılaptan sonra kaca yukselmistir?

Kuran ne zaman , hangi donemlerde toplatılmıstır? İftiralarımızın arkasını doldurun belgelerle.

Dedeniz bol keseden sallamıs. Tarih okuyun biraz tarih.

Ben öss sınavına ağlaya ağlaya girdim
Açmadım başımı Yaka paça sürüklenerek girdim
En sonunda alın açıyorum saçımı çokmu meraklısınız saçlarıma diye bağırdım ve açtım Allah'a havale ediyorum bunu bana yaşatanların düşünsenize bu psikolojiyle girdiğim sınavdan ne hayır beklersin
Öğretmenlik kazandım sadece okuyamam aynı şeyleri tekrar tekrar yaşarım diye okumadım gücüm yoktu bunlarla uğraşmaya maalesef dışardan üniversiteyi bitirdim
Siz kabul etmenizde etmesenize din ve devlet ayrı gayrı yaşanmaz yaşanamaz nokta
Hah iste asil mesele...haklisiniz..sizin inanc geregi nasil giyindiginize kimse karisamaz.devlet hizmetle yukumludur.inancinizi rituellerinizi giyiminizi sorgulayamaz.mevcut ideolojiye gore de sekillendiremez.o yuzden ayrilmalidir...sizi sinava basortunuzle sokmayan yasakci zihniyet devletin hizmet sorumlularidir.o zaman kim gelirse o na goremi inanip yasayacagiz:) inanclari vicdani sinirlara cekip bireysel ozgurlukler saglayip devleti bu alandan uzaklastirmak gerekiyor ki her inanc kim gelirse gelsin ozgurce yasanabilsin

Haklisiniz aleviler genelde sunni alevi evliliklerinde tutucudur:)) hatta bazen yobaz:)) neden peki?? Aslinda aleviligin ogretisinde ayrimcilik yoktur..soyle anlatayim aleviler ezilen kitledir.kiyima ugramis asimile edilmek istenmistir.evlilik kurumlarinda alevi bireyin sosyal alani degisecegi icin ezilme horlanma korkusu vardir..genelde baski uygulayan sunni mezheptir( asla bireysel konusmuyorum.yaygin politika ve algi geregi soyluyorum) yuzyillardir kiyima ugramislardir ve toplumsal hafizalari defansif kalmalarini ogutler.:) bu gunluk hayata ve sosyal iliskilere de yansir...gelininiz alevilerin sunni mezhebi dislamasi dan degil baski korkusundan ailesinden tepki gormustur..sizin ile birlikte ozgur ve rahat oldugunu gorduklerinde rahatlamislardir:)
bişi sormak istiyorum;
mezheplerin tabanı aynıdır, vardığı noktada.sadece gidilen yol farklıdır. en azından bildiğim kadarıyla öyle, hak mezhepler Hz. Muhammedi son peygamber, diğerlerini veli yada imam olarak görürler. görürüz yani. kötülemek, inanmamak yoktur asla velilere ve imamlara. örneğin Hz Ali, peygamber soyundan, veli bi şahıs, üstelik peygamberimizin damadı. ben böyle biliyorum aleviliği, doğrumu? (ironi için değil gerçekten soruyorum)

Aleviliğe karşı deyilim ben hristiyanlarla onlar bir tutulurmu asla aleviler Müslüman değilmi başka bir Dinemi mensuplar aynı dine mensupuz ayrı bir eğitimi varsa görsünler ama buda sünni ve alevilerin ayrılmasına sebeb olur
iyi de sünniler ve aleviler zaten ayrı. onların ibadet ettikleri mabetlerini ibadethaneden saymayıp hala nasıl bir birlik bekliyorsunuz ki?
Onlara sorulsaydı bugüne kadar verilirdi demekki benimginilerin düşüncesi önemliki verilmiyor Din dersi hep vardı varda olmalı bence diğer dinleri okumak isteyenler bence eğitimi verilen yerlet varsa oraları tercih etsinler

"demekki benimginilerin düşüncesi önemliki verilmiyor"
o zaman gelip başörtüsü yasağı yüzünden ağlamayın. demek ki kemalistlerin düşüncesi daha önemliymiş ki sizleri okutmamışlar.
kurallar değişir ve gelişir hanımefendi. din ve vicdan özgürlüğü sadece müslümanlara has değildir. bir gün sizin gibiler istese de istemese de farklı bir uygulama elbet gelecek.
Sultan Süleyman'a bile kalmadı bu dünya size de kalmayacak

bişi sormak istiyorum;
mezheplerin tabanı aynıdır, vardığı noktada.sadece gidilen yol farklıdır. en azından bildiğim kadarıyla öyle, hak mezhepler Hz. Muhammedi son peygamber, diğerlerini veli yada imam olarak görürler. görürüz yani. kötülemek, inanmamak yoktur asla velilere ve imamlara. örneğin Hz Ali, peygamber soyundan, veli bi şahıs, üstelik peygamberimizin damadı. ben böyle biliyorum aleviliği, doğrumu? (ironi için değil gerçekten soruyorum)
Hz.Ali aynı zamanda Peygamber Efendimizin Amcasının oğludur bu ayrıştırmaya ben insnmıyorum ve kabul etmiyorum ikiside aynı soydan ve meshepten geliyor bence bu ayrımı insanlar sonradan yapmış

Hz.Ali aynı zamanda Peygamber Efendimizin Amcasının oğludur bu ayrıştırmaya ben insnmıyorum ve kabul etmiyorum ikiside aynı soydan ve meshepten geliyor bence bu ayrımı insanlar sonradan yapmış
evet biliyorum o yüzden peygamberimizin soyundan yazdım. kabul edip etmemek değil mesele ben aslını öğrenmek istiyorum, o yüzden sordum arkadaşa.
ha evet mezhepler peygamberimizin ölümünden 40 yıl sonra ortaya çıkmış
ama çıkış sebebi çok mantıklı onu araştırmıştım ben

değildir, kakao. belki baş örtüsü yüzünden zulüm gördünüz ama bak hayattasınız. o yüzden aynı şey değil.
bak ben ne diyorum, chp çıksın, biz başörtüsünü yasaklayacağız desin, böyle bir adım atsın, ben oy vermem. o milletvekili meclise girdiğinde chp en ufak bir tepki verseydi, başörtülü hakim meselesine tepki verseydi ben oy vermezdim. tepki versin, oy vermem.
konu farklı yöne kayıyor ve konu chp ve akp ye dönüyor.. chp çıksın diyorsun..zaten var mariyn..
chpli_guler_dinimizde_basortusu_yok_d9b3d.jpg

CBXPR5dU0AAanp_.jpg:large

daha yazmicamm.. hiç düşündünmü neden chp başa gelemiyor neden bu halk ona güvenemiyor...

şimdi bu mesajınla laf ettiğin kişi belli. hadi adını ver madem kaçak güreşeceğine
Veriyim Fethi Okyar'ın kaleminden
Misal
Kazım Karabekir bizzat anlatır yaşananları
Arap yaveleri bişey hatırlatıyormu size
İsmet İnönü hatıralar kitabı harf inklabını nede güzel açıklamış
az biraz okursan öğrenirsin

Benim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı Toplattıklatını
Ahırlara sakladıklarını bir gece hepsinin harf inkilabıyla cahil kaldıklarını modernleşme adına kılık kıyafet yasasıyla yaşadıkları eziyetleri
Bu vatanı benim ecdadım canını dişine katarak kurtardı dinsiz cahil Avrupa yalakası bir nesil yetişsin diye değil asimile olmuş bir toplum özüne dönüyor diye korkularınız yersiz bizler Cihan'a hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız korkmayın küllerimizden doğuyoruz elhamdulillah
mışlar'dan mı bahsediyoruz?
ben de size Çerkez Ethem'in çetesindeki dedemin İzmir Kuşatma altındayken Yunan Askerlerine cephaneliklerinin yerini kimlerin ispiyonladığını, ispiyonlayını bulduklarında ne yaptıklarını anlattığını anlatayım mı?

iyi de sünniler ve aleviler zaten ayrı. onların ibadet ettikleri mabetlerini ibadethaneden saymayıp hala nasıl bir birlik bekliyorsunuz ki?

"demekki benimginilerin düşüncesi önemliki verilmiyor"
o zaman gelip başörtüsü yasağı yüzünden ağlamayın. demek ki kemalistlerin düşüncesi daha önemliymiş ki sizleri okutmamışlar.
kurallar değişir ve gelişir hanımefendi. din ve vicdan özgürlüğü sadece müslümanlara has değildir. bir gün sizin gibiler istese de istemese de farklı bir uygulama elbet gelecek.
Sultan Süleyman'a bile kalmadı bu dünya size de kalmayacak
Dünyada gözüm hiç olmadı benim herzaman kardeşlikten birlikten yana oldum Kuranda farz olan şeyler açıkca bellidir Aleviler burda ibadet etsin Sünniler şurda etsin demiyor insanlar kendi kendimizi ayrıştırıyoruz hepimiz Alevisiyle Sünnisiyle Çerkeziyle Lazıyla Kürdüyle Müslümanız ve Biriz Bence Böyle

Misal
dedemden biliyorum 5 sene oldu vefat edeli ve öldüğünde 110 yaşındaydı o yılları anlatır o yapılan zulümlerii..

Yok yakin tarihimi okurum:) genelde halkin hazirlanmadigi tepeden inme jakoben devrimler aci hikayelere yol acar.haklisiniz.tarih bunun ornekleriyle doludur.simdi itiraz noktam su.ben diyorum ki ben hala olduruluyorum yok sayiliyorum otekilestiriliyorum fisleniyorum..keske size diyebilseydim ki benim dedem anlatirdi zamanin da aleviler boyle zulumler yasamis....diyemiyorum yuzyillar once basladi ve hala devam ediyor cunku

konu farklı yöne kayıyor ve konu chp ve akp ye dönüyor.. chp çıksın diyorsun..zaten var mariyn..

daha yazmicamm.. hiç düşündünmü neden chp başa gelemiyor neden bu halk ona güvenemiyor...
öyle eski küpürlerle olmaz kakao tarihleri ver. Canan Arıtman, Nur Serter falan bunlar hep tasviye edilen kadrolardan. Nur Serter geçen sene istifa etti partiden Canan Arıtman ve Birgül Ayman Güler' de artık partide değil. ben dediklerimin arkasındayım.

Şunu da ekleyeyim istedim

İstikrar senin neyine Vesayet :)))))

Misal
ben kimden bahsedildiğini soruyorum. hadi ismini ver. kim yapmış bunları.kimin emriyle kimin döneminde yapılmış. vereceğin bir ad
bekliyorum:KK59:

Niye başörtülü diye üniversitelerde ikna odaları Kuran nur Serter hanım şu anda CHP milletvekili
Ya da Meclis'e başörtülü girdi diye Merve kavakçıyı yuhalayan aşağılayanların bir çoğu şu anda CHP milletvekili Aaa geçmişe süngermi çektiniz
CHP hedefinden şaşmış durumda
Din D üşmanlığı ile solculuğu karıştırmış durumda
Biraz beyin egzersizi yapın

Back