• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
ne alaka. kimse din dersini kaldırın demiyor ki.
islamıda yasaklayalım.
nasıl bir bakış açınız var sizin.
deniliyorki seçmeli olsun zorunlu değik. o dersin öğretmeni yok olayıyla zorunlu olarak okutulmasın deniyor.
Bende aynısını dedim zorunlu demedimki bunu kim çıkardı

Benim akrabalarım Fransada onlardan dinlediğim kadarıyla Türklere karşı çok tersler ve ikinci sınıf Vatandaş muamelesi yapıyorlar çok ırkçılar çocuklar karma okullara gidiyor mecburen onlar hangi eğitimi verirse onları alıyor
Fransa'da temel bilgiler dışında hiçbir dinin eğitimi verilmez. Kiliseler devletten destek alır ve özel eğitimlerini verirler. ABD, Japonya ve Fransa din eğitiminin devlet okullarında verilmediği 3 katı ülkedir.

O zaman bunları yaşadıysanız burada şunu diyebilirdiniz.
Bazı insanları tenzih ediyorum diyebilirdiniz...
Tenzih değilde seni kastetmediğim kesindir
Ben aşırılıktan uzak duran bir insanım
Bu anlattıklarım da aşırı olanlardı siz kendi üzerinize alındınız

anlaman kolay olsun diye maddeler halinde yazıyorum:
=ben kimsenin kelime hatalarıyla dalga geçmiyorum
=kimseye bilgiçlik de taslamıyorum, sadece sen bilmediğin için kendi bilgisizliğini beni bilgiçlikle suçlayarak bastırıyorsun
=aklının erdiği de dilinin döndüğü de yetersiz, dünyadan bihabersin
=senin ya da senin gibilerin benimle dalga geçmesi zerre umurumda değil, laf-adam-bakmak denklemi.

=bıraktım efendim, size cahil diyebilirler.
Geçmişteki msjlarına bi bak bakalım ne yaptığının adını sen koy yok ataist değil ateist yok ülke müslüman olamaz ülke karparçasıdır bravo sana yok ssk batmaz iflas eder bunları düzeltmekteki kastın nedir biz bunları bilmiyormuyuz bak kaçtane kelime hatası yapıyorum başa dönüp bunlarımı düzelteyim anlaşılır diyerek umursamıyorum küçük şeyler bunlar geçin haaa bilgilimisiniz evet saygı duyarım ama harf hatalarına takılıp siz komik olmayın hıhh işte o laf adamdan dolayıda bana cahil diyebilirsiniz kimin umrunda

O İNSANLAR...????her partinin içersinde bulunan o insanlar marily . atarlanmamı istediğin o insanlara..hop dur dememi beklediğin o insanlara... ve sen ve partin başörtüsü konusunda ,din inanç konusunda tuttuğun partinin içindeki o insanlara hop dur deyip atarlandığın ve ne yapıyorsunuz dediğin gibii.. değilmi marilyn....???
ben başörtülü arkadaşımı dersten atıyor diye 90 vizemi yakıp sınıftan çıktım Kakao. benim içim rahat. hem sen nasıl Alevi olduğun için öldürülmekle başörtüsü takmayı kıyaslıyorsun ki? ölümden bahsediyoruz.
ben partimin günahının üzerime düşen vebalini ödedim.
yarın yine karşı çıksınlar, gidip oy vermem.
ama en azından Sivas Katliamının, Maraş Katliamının, Çorum Katliamı'nın resimlerini burada paylaşıp suçu başkalarına atıp kendi içimdekilerle yüzleşmekten kaçınmıyorum..

Geçmişteki msjlarına bi bak bakalım ne yaptığının adını sen koy yok ataist değil ateist yok ülke müslüman olamaz ülke karparçasıdır bravo sana yok ssk batmaz iflas eder bunları düzeltmekteki kastın nedir biz bunları bilmiyormuyuz bak kaçtane kelime hatası yapıyorum başa dönüp bunlarımı düzelteyim anlaşılır diyerek umursamıyorum küçük şeyler bunlar geçin haaa bilgilimisiniz evet saygı duyarım ama harf hatalarına takılıp siz komik olmayın hıhh işte o laf adamdan dolayıda bana cahil diyebilirsiniz kimin umrunda
ben harf hatalarına takılmıyorum hanımefendi, verdiğiniz yanlış bilgilere takıyorum. burada yanlış kelime yazan herkesin yazısını alıntılayıp öyle değil böyle diye yazmadığıma göre, demek ki başka bir sorun var ortada.
biraz da hatayı kendinizde arayın bence.

Barışı kim getirecek biliyor musun, Türkiye Cumhuriyetinde insana insan olduğu için değer verecek, herkesin görüşüne saygı duyacak, ellerinde Kur'an sallayıp oy toplamaya çalışmayacak, sadece kendi kesimi için çalışmayacak , bu ülkede en temel sorunun terör ve ekonomi olduğunu idrak etmiş insanlar getirecek ve biz bu yüzden sandığa gideceğiz. Yanlışa yanlış diyeceğiz.
Kim işte bu insanlar hangi partiye mensuplar siyasetçiler gibi ortadan konuşma isim ver

K

Karsilikli yasanmadi..basortulu oldugu icin okuyamamasi korkunc ama diger otekilestirme ve baski daha korkunc..sadece orneklendirdim...tek bir ornek isterim sizden de..olume yakilmaya ve kesilmeye dair
Benim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı Toplattıklatını
Ahırlara sakladıklarını bir gece hepsinin harf inkilabıyla cahil kaldıklarını modernleşme adına kılık kıyafet yasasıyla yaşadıkları eziyetleri
bediüzzaman efendiye yapılan eziyetlerden bihabersiniz sanırsam
Bu vatanı benim ecdadım canını dişine katarak kurtardı dinsiz cahil Avrupa yalakası bir nesil yetişsin diye değil asimile olmuş bir toplum özüne dönüyor diye korkularınız yersiz bizler Cihan'a hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız korkmayın küllerimizden doğuyoruz elhamdulillah

Almanyada Türklerle kıyaslanamayacak kadar az
https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye'de_din
Türk Musevi Cemaatinin yayınladığı veriye göre Türkiye'de yaşayan Yahudi sayısı 20.000 kadardır.
Pew araştıra kuruluşuna göre 2010 yılı itibariyle Türkiye'de yaşayan toplam Hristiyan nüfus 320.000'dir.
Müslümanların %70'ini Sünniler oluştururken, Alevi kesimin genel nüfusu oranı %20 civarındadır. Caferiler olarak bilinen topluluğun nüfusa oranı ise %3'tür. Hıristiyanlar (katolik, protestan ve ortodoks) 0.4%'tür. Yaklaşık 20.000 kadar da Yahudi (çoğunluğu Sefarad) nüfus bulunmaktadır.
Almanya'da müslüman nufüs %4

hadi diyelim binde 4 çok az, diğerlerini geçelim, o zaman Aleviliği seçmeli yapalım mı? ne de olsa kendilerini Sünni İslamdan ayrı olarak değerlendiriyorlar.

Fransa'da temel bilgiler dışında hiçbir dinin eğitimi verilmez. Kiliseler devletten destek alır ve özel eğitimlerini verirler. ABD, Japonya ve Fransa din eğitiminin devlet okullarında verilmediği 3 katı ülkedir.
Arkadaşın verdiği örneğin cvb işte bizim ülkemizde kendi dinimizin dersinin verilmesi anormalmi ha diyceksinizki verilsin ama diğer dinlerinkide verilsin bende diyorumki ben şahsım adına istemem

Sunu da belirtmek isterim..fakultede bir arkadasimiz amfi ye basortulu girdiginde dersten cikmasi istendiginde en yogun tepki ve protestoyu aleviler yapti.ve hep beraber dersi terk ettik...nedeni sudur..inanc baskisini cok iyi bilirler de ondan
Ben öss sınavına ağlaya ağlaya girdim
Açmadım başımı Yaka paça sürüklenerek girdim
En sonunda alın açıyorum saçımı çokmu meraklısınız saçlarıma diye bağırdım ve açtım Allah'a havale ediyorum bunu bana yaşatanların düşünsenize bu psikolojiyle girdiğim sınavdan ne hayır beklersin
Öğretmenlik kazandım sadece okuyamam aynı şeyleri tekrar tekrar yaşarım diye okumadım gücüm yoktu bunlarla uğraşmaya maalesef dışardan üniversiteyi bitirdim
Siz kabul etmenizde etmesenize din ve devlet ayrı gayrı yaşanmaz yaşanamaz nokta

Benim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı Toplattıklatını
Ahırlara sakladıklarını bir gece hepsinin harf inkilabıyla cahil kaldıklarını modernleşme adına kılık kıyafet yasasıyla yaşadıkları eziyetleri
bediüzzaman efendiye yapılan eziyetlerden bihabersiniz sanırsam
Bu vatanı benim ecdadım canını dişine katarak kurtardı dinsiz cahil Avrupa yalakası bir nesil yetişsin diye değil asimile olmuş bir toplum özüne dönüyor diye korkularınız yersiz bizler Cihan'a hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız korkmayın küllerimizden doğuyoruz elhamdulillah
şimdi bu mesajınla laf ettiğin kişi belli. hadi adını ver madem kaçak güreşeceğine

.zaten yadirganacak bir mevzuu degil ki...şu kelimeniz benim için sizin için geçerli ama karıştığınız yaşlılar için geçerli değil yada yobaz düşüncede olanlar için geçerli değill..gelinimiz kendi büyüklerinden o kadar yadırgandıki anlatsam şaşarsınız..o konulara girmek istemedim.. olaya sizin gözünüzle baktığım için o kelimeleri kullandımm..

Haklisiniz aleviler genelde sunni alevi evliliklerinde tutucudur:)) hatta bazen yobaz:)) neden peki?? Aslinda aleviligin ogretisinde ayrimcilik yoktur..soyle anlatayim aleviler ezilen kitledir.kiyima ugramis asimile edilmek istenmistir.evlilik kurumlarinda alevi bireyin sosyal alani degisecegi icin ezilme horlanma korkusu vardir..genelde baski uygulayan sunni mezheptir( asla bireysel konusmuyorum.yaygin politika ve algi geregi soyluyorum) yuzyillardir kiyima ugramislardir ve toplumsal hafizalari defansif kalmalarini ogutler.:) bu gunluk hayata ve sosyal iliskilere de yansir...gelininiz alevilerin sunni mezhebi dislamasi dan degil baski korkusundan ailesinden tepki gormustur..sizin ile birlikte ozgur ve rahat oldugunu gorduklerinde rahatlamislardir:)

Arkadaşın verdiği örneğin cvb işte bizim ülkemizde kendi dinimizin dersinin verilmesi anormalmi ha diyceksinizki verilsin ama diğer dinlerinkide verilsin bende diyorumki ben şahsım adına istemem
e tamam Müslüman olmayan biri olarak da ben şahsen istemiyorum. zaten bu ülkede din eğitimi veriliyor. olayı din eğitimine bağlayan sizsiniz. bu ülkede ne zaman din eğitimi verilmediğini gördünüz?
zaten veriliyor.
sizin isteyip istememeniz değil, diğer dinlerden olanların isteyip istememesi önemli. size sorulmayacak zaten o soru, onlara sorulacak. sizin çocuğunuzu da kimse o derse zorla sokmayacak sizin çocuğunuz islam eğitimi alacak.
bunun adı laikliktir.
okullarda din dersi (hiçbir din dersi) verilmesin, cemaatler kendi okullarını açsın derseniz de bunun adı sekülarizm'dir. benim tercihim de budur, mesela.
ama bana da kimse sormuyor örneğin.

ben başörtülü arkadaşımı dersten atıyor diye 90 vizemi yakıp sınıftan çıktım Kakao. benim içim rahat. hem sen nasıl Alevi olduğun için öldürülmekle başörtüsü takmayı kıyaslıyorsun ki? ölümden bahsediyoruz.
ben partimin günahının üzerime düşen vebalini ödedim.
yarın yine karşı çıksınlar, gidip oy vermem.
ama en azından Sivas Katliamının, Maraş Katliamının, Çorum Katliamı'nın resimlerini burada paylaşıp suçu başkalarına atıp kendi içimdekilerle yüzleşmekten kaçınmıyorum..
bana önerdiğini bende sana önerdim marilyn ve üstüne düşen görevi yaptığından bahsettin.... ama sen partiden bahsettin bende partiden bahsettim.. eğer içi rahatlıktan bahsediyorsak benimde içim rahat.. ölüm ile baş örtüyü bir tutamam elbet ölüm bu bişeye benzemez.. ama zulumse ,,ama ayrıcalıksa aynı değilmidir davranışlar..

Back