- 30 Aralık 2009
- 22.969
- 89.783
- 1.123
Şimdi konu tam olarak ne armut mu elma mı ?hoşgeldin kontesim .attırıver bir iki kelime sendee..
Yoksa ikiside mi ? :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi konu tam olarak ne armut mu elma mı ?hoşgeldin kontesim .attırıver bir iki kelime sendee..
Ay sizde amma bilmişsiniz ya işiniz gücünüz komik duruma düşmeyelim aman yanlış bişey söyleyip rezil olmayalım bu emin olun sizin umrunuzda benim değil ben burda bilgiçlik taslayıp ordan burdan alıntılar yapmıyorum aklımın erdiği dilimin döndüğü kadar kendi fikirlerimi söylüyorum her lafınızda bir düzeltme insanların kelime hatalarını bulup dalga geçmekten vazgeçin işin özüne odaklanın bırakın bana cahil desinler ben hergün yeni farklı şeyler öğrenmeye açığım ama siz komik olmayın mazallah dalga geçerler hemen yıkılır yataklara düşersinizdünyada bunu yapan bir sürü ülke var. üstelik de çok başarılı şekilde uyguluyorlar, biraz araştırın, komik duruma düşüyorsunuz
ayrıştırıyorsun:Sizden beklenen cvb ben insanları ayrıştırmıyorum yine istediğiniz gibi anladınız ben onların dinleri İslam değilse Okullarda bunun eğitimi olamıycandan bahsediyorum ilköğretimlerde
Benimde inanca saygım var ama Devlet okullarında başka dinlerin anlatılmadını istemem emin olun benim gibi milyonlar vardır siz isteyebilirsinizneden kendi adına konuş kimse kabul etmez demek de ne oluyor? ben kabul ederim ve çevremdeki binlerce insan da kabul eder her türlü inanca saygımız vardır.
kontesim naber ya nassın gülüm :)Şimdi konu tam olarak ne armut mu elma mı ?
Yoksa ikiside mi ? :)
O İNSANLAR...????her partinin içersinde bulunan o insanlar marily . atarlanmamı istediğin o insanlara..hop dur dememi beklediğin o insanlara... ve sen ve partin başörtüsü konusunda ,din inanç konusunda tuttuğun partinin içindeki o insanlara hop dur deyip atarlandığın ve ne yapıyorsunuz dediğin gibii.. değilmi marilyn....???çünkü sizin başörtüyle okuyamamanızın sebebi laiklik değil, o insanlar.
N'apayım spordan geldim, kızımı da okuldan aldım evdeyim pert olmuş durumdayımkontesim naber ya nassın gülüm :)
bi taraftan ders çalışıp, bi taraftan topiği takip ediyorum beynim yandı, içim bayıldı :))N'apayım spordan geldim, kızımı da okuldan aldım evdeyim pert olmuş durumdayım
Siteye bakınayım dedim
İyiyim diyeyim kısaca,sen nasılsın ballı lokmam ?
Avrupa ülkelerinde yaşayan müslümanlar senim dediğin mantıkta yaşıyorlar işte hoşlarına gitsene gitmesedeŞimdi şöyle düşün, oldu da ülkenin başına hristiyanlar geçti. İnsanların çoğu da bu dini beğendi hristiyan oldu. Okullarda hristiyanlık öğretilmeye, incil okutulmaya başladı. Yanlış anlama zorunlu değil seçmeli ders olarak. Ama kadere bak senin çocuğunun gittiği okulda diğer seçmeli derslere girecek öğretmen yok. Çocuğun seçmeli hristiyanlık dersi almak zorunda.
İnancına karışılmıyor, kapanabilirsin, ibadetini yapabilirsin. Ama camiye yer yok. Her şehire bir iki cami yeter, gerisi kilise oldu.
Hoşuna gider mi bunlar? Gitmez... İşte bu ülkedeki azınlıkların da senin şu yazdığın şeyler hoşuna gitmez. Bir ateistin, bir hristiyanın çocuğuna zorla islam eğitimi veremezsin. Özgürlükse herkes için özgürlük. Senin şu yazdığın özgürlük değil.
Bu ayrıştırıcı sistem ve düşünce yapısından çocuklarımız fazlasıyla etkileniyor aslında.Birincisi öyle bi sistem oturmaz çokk zor ikincisi diğer Müslüman çocukları onlardan etkilenebilir diye bunu kimse kabul etmez ortak dillerin eğitimi veriliyor ama dinleri bizi ilgilendirmiyor niye verilsin yani
Çalış annem çalışbi taraftan ders çalışıp, bi taraftan topiği takip ediyorum beynim yandı, içim bayıldı :))
Benim akrabalarım Fransada onlardan dinlediğim kadarıyla Türklere karşı çok tersler ve ikinci sınıf Vatandaş muamelesi yapıyorlar çok ırkçılar çocuklar karma okullara gidiyor mecburen onlar hangi eğitimi verirse onları alıyorbahsettiğiniz ülke hangisi? ona göre örnek üzerinden konuşalım. ülke laik mi? seküler mi? hiçbir din dersi vermeyen ülkeler de var, klisenin doğrudan hükümdara bağlı olduğu ülkeler de, İslam nüfusu az olduğu için İslam cemaati bulunmayan ülkeler de, hangi ülke, adını koyun.
30uma geldim ayol hala ders, kitap uğraşıyorum :)Çalış annem çalış
İşleyen demir pas tutmaz
anlaman kolay olsun diye maddeler halinde yazıyorum:Ay sizde amma bilmişsiniz ya işiniz gücünüz komik duruma düşmeyelim aman yanlış bişey söyleyip rezil olmayalım bu emin olun sizin umrunuzda benim değil ben burda bilgiçlik taslayıp ordan burdan alıntılar yapmıyorum aklımın erdiği dilimin döndüğü kadar kendi fikirlerimi söylüyorum her lafınızda bir düzeltme insanların kelime hatalarını bulup dalga geçmekten vazgeçin işin özüne odaklanın bırakın bana cahil desinler ben hergün yeni farklı şeyler öğrenmeye açığım ama siz komik olmayın mazallah dalga geçerler hemen yıkılır yataklara düşersiniz
=bıraktım efendim, size cahil diyebilirler.bırakın bana cahil desinler
Hayırdır ne dersi bu böyle ?30uma geldim ayol hala ders, kitap uğraşıyorum :)
Bahsettiğiniz ülkelerdeki türk sayısına bi bskın belki ondandırayrıştırıyorsun:
hayır neden olamasın?
örneğin Almanya'da İslam eğitimi veriliyor bazı eyaletlerde, İslam Cemaatleri bir türlü dernekleşemedikleri için uygulamada sıkıntılar var ama Almanya kanuni olarak bunun önünü açtı.
Avusturya'da İslam eğitimi var.
Belçika'da var.
daha sayayım mı? yeter mi?
geçen yıl çok boş zamanım var diye aöfe kayıt oldum, adalet bölümüne, olmaz olaydım, çok zorlanıyorum, muhasebeci bi baaağyanım ben, hukuk benim neyimeHayırdır ne dersi bu böyle ?
Oku annem oku :)geçen yıl çok boş zamanım var diye aöfe kayıt oldum, adalet bölümüne, olmaz olaydım, çok zorlanıyorum, muhasebeci bi baaağyanım ben, hukuk benim neyime
ne alaka. kimse din dersini kaldırın demiyor ki.Avrupa ülkelerinde yaşayan müslümanlar senim dediğin mantıkta yaşıyorlar işte hoşlarına gitsene gitmesede
hristiyanlar yalakalık olsun diye dinde zorlama yoktur özgürüz mantığıyla kiliselerimi kapatıyor yada okullarında kendi din derslerini öğretmiyorlarmı
Benim ülkemde de islam öğrenilmeli iki ateist Allahı inkar edecek diye din dersinizi kaldıralım Kuran'ımi öğretmeyelim
Ya da hristiyan çoçuklar durun ayıp olur diye islamımı yasaklayalım
Ne güzel olur işte her mahallede 10 cami 10 Kuran Kuran kursu böylece belki islama yönelirler doğru yolu bulurlar gayet düz mantık bu sen bunun neyine polemik yapıyorsun empati kuralım tıpkı bir hristiyan gibi düşünelim aynı mantıktalar
Ben Kuran dersini zorunlu demedimki seçmeli olsun özellikle mealini merak eden herkes öğrensin aracıyla çocukluktan aşılanmaz ise ilerde çok zor empoze edilir
Adamlar her pazar kiliseye giderek Papaz'a gidip günahlarını çıkartarak cennete gidiyorlar bu ne kadar basit bir din demi benim çocuğum da düşünür ya ne gerek var hergün 5 vakit namaz senede 1 ay oruç kim uğraşacak
yalan söylesem papaz beni affeder zina ooo adını flört koymuşlar sınırsız bundan kolay dinmi var der gider hristiyan olur çevre faktörü çok etkili eğer önlemini almaz isen dinden çıkmak öyle kolayki hatta okullarda Ateist çocuklar en popüler hale gelmiş durumda şimdiki gençlik zaten popüler olma Sevda'sında Ateist olsam bende popüler olurum der ruhun duymaz
Okullardaki iki saatlik seçmeli
Kuran ve mealinden kimseye zarar gelmez anarşist olmaz çocuklarımız korkmayın
Tekrar yineliyorum fikrim sabittir değişmez
Dejavuyu nasıl yaşayacağız oky :)ne alaka. kimse din dersini kaldırın demiyor ki.islamıda yasaklayalım. nasıl bir bakış açınız var sizin.
deniliyorki seçmeli olsun zorunlu değik. o dersin öğretmeni yok olayıyla zorunlu olarak okutulmasın deniyor.