- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.571
- 198
ay deme onu, ben aslında pazarlama mezunuyum, ama muhasebeci oldum niyeyse :) işte kocamın aklına uyup adalet yazdım, okusana mis gibi halkla ilişkiler :)Oku annem oku :)
Ben de mali müşavirlik için hazırlanmam lazım,kara kara düşünüyorum
Hep koca sözü dinlemekten oluyor bunlar :)ay deme onu, ben aslında pazarlama mezunuyum, ama muhasebeci oldum niyeyse :) işte kocamın aklına uyup adalet yazdım, okusana mis gibi halkla ilişkiler :)
Bende aynısını dedim zorunlu demedimki bunu kim çıkardıne alaka. kimse din dersini kaldırın demiyor ki.
islamıda yasaklayalım.
nasıl bir bakış açınız var sizin.
deniliyorki seçmeli olsun zorunlu değik. o dersin öğretmeni yok olayıyla zorunlu olarak okutulmasın deniyor.
Fransa'da temel bilgiler dışında hiçbir dinin eğitimi verilmez. Kiliseler devletten destek alır ve özel eğitimlerini verirler. ABD, Japonya ve Fransa din eğitiminin devlet okullarında verilmediği 3 katı ülkedir.Benim akrabalarım Fransada onlardan dinlediğim kadarıyla Türklere karşı çok tersler ve ikinci sınıf Vatandaş muamelesi yapıyorlar çok ırkçılar çocuklar karma okullara gidiyor mecburen onlar hangi eğitimi verirse onları alıyor
ee burada seçmeli olmasın diyen kim. neyi tartışıyoruz peki. herkes hemfikirseBende aynısını dedim zorunlu demedimki bunu kim çıkardı
bu ülkede de hatırı sayılır Ortodoks Hristiyan yaşıyor. o zaman benzer bir düzenlemeye var mısınız?Bahsettiğiniz ülkelerdeki türk sayısına bi bskın belki ondandır
Tenzih değilde seni kastetmediğim kesindirO zaman bunları yaşadıysanız burada şunu diyebilirdiniz.
Bazı insanları tenzih ediyorum diyebilirdiniz...
Geçmişteki msjlarına bi bak bakalım ne yaptığının adını sen koy yok ataist değil ateist yok ülke müslüman olamaz ülke karparçasıdır bravo sana yok ssk batmaz iflas eder bunları düzeltmekteki kastın nedir biz bunları bilmiyormuyuz bak kaçtane kelime hatası yapıyorum başa dönüp bunlarımı düzelteyim anlaşılır diyerek umursamıyorum küçük şeyler bunlar geçin haaa bilgilimisiniz evet saygı duyarım ama harf hatalarına takılıp siz komik olmayın hıhh işte o laf adamdan dolayıda bana cahil diyebilirsiniz kimin umrundaanlaman kolay olsun diye maddeler halinde yazıyorum:
=ben kimsenin kelime hatalarıyla dalga geçmiyorum
=kimseye bilgiçlik de taslamıyorum, sadece sen bilmediğin için kendi bilgisizliğini beni bilgiçlikle suçlayarak bastırıyorsun
=aklının erdiği de dilinin döndüğü de yetersiz, dünyadan bihabersin
=senin ya da senin gibilerin benimle dalga geçmesi zerre umurumda değil, laf-adam-bakmak denklemi.
=bıraktım efendim, size cahil diyebilirler.
ben başörtülü arkadaşımı dersten atıyor diye 90 vizemi yakıp sınıftan çıktım Kakao. benim içim rahat. hem sen nasıl Alevi olduğun için öldürülmekle başörtüsü takmayı kıyaslıyorsun ki? ölümden bahsediyoruz.O İNSANLAR...????her partinin içersinde bulunan o insanlar marily . atarlanmamı istediğin o insanlara..hop dur dememi beklediğin o insanlara... ve sen ve partin başörtüsü konusunda ,din inanç konusunda tuttuğun partinin içindeki o insanlara hop dur deyip atarlandığın ve ne yapıyorsunuz dediğin gibii.. değilmi marilyn....???
Almanyada Türklerle kıyaslanamayacak kadar azbu ülkede de hatırı sayılır Ortodoks Hristiyan yaşıyor. o zaman benzer bir düzenlemeye var mısınız?
ben harf hatalarına takılmıyorum hanımefendi, verdiğiniz yanlış bilgilere takıyorum. burada yanlış kelime yazan herkesin yazısını alıntılayıp öyle değil böyle diye yazmadığıma göre, demek ki başka bir sorun var ortada.Geçmişteki msjlarına bi bak bakalım ne yaptığının adını sen koy yok ataist değil ateist yok ülke müslüman olamaz ülke karparçasıdır bravo sana yok ssk batmaz iflas eder bunları düzeltmekteki kastın nedir biz bunları bilmiyormuyuz bak kaçtane kelime hatası yapıyorum başa dönüp bunlarımı düzelteyim anlaşılır diyerek umursamıyorum küçük şeyler bunlar geçin haaa bilgilimisiniz evet saygı duyarım ama harf hatalarına takılıp siz komik olmayın hıhh işte o laf adamdan dolayıda bana cahil diyebilirsiniz kimin umrunda
Kim işte bu insanlar hangi partiye mensuplar siyasetçiler gibi ortadan konuşma isim verBarışı kim getirecek biliyor musun, Türkiye Cumhuriyetinde insana insan olduğu için değer verecek, herkesin görüşüne saygı duyacak, ellerinde Kur'an sallayıp oy toplamaya çalışmayacak, sadece kendi kesimi için çalışmayacak , bu ülkede en temel sorunun terör ve ekonomi olduğunu idrak etmiş insanlar getirecek ve biz bu yüzden sandığa gideceğiz. Yanlışa yanlış diyeceğiz.
Benim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı ToplattıklatınıK
Karsilikli yasanmadi..basortulu oldugu icin okuyamamasi korkunc ama diger otekilestirme ve baski daha korkunc..sadece orneklendirdim...tek bir ornek isterim sizden de..olume yakilmaya ve kesilmeye dair
https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye'de_dinAlmanyada Türklerle kıyaslanamayacak kadar az
Arkadaşın verdiği örneğin cvb işte bizim ülkemizde kendi dinimizin dersinin verilmesi anormalmi ha diyceksinizki verilsin ama diğer dinlerinkide verilsin bende diyorumki ben şahsım adına istememFransa'da temel bilgiler dışında hiçbir dinin eğitimi verilmez. Kiliseler devletten destek alır ve özel eğitimlerini verirler. ABD, Japonya ve Fransa din eğitiminin devlet okullarında verilmediği 3 katı ülkedir.
Ben öss sınavına ağlaya ağlaya girdimSunu da belirtmek isterim..fakultede bir arkadasimiz amfi ye basortulu girdiginde dersten cikmasi istendiginde en yogun tepki ve protestoyu aleviler yapti.ve hep beraber dersi terk ettik...nedeni sudur..inanc baskisini cok iyi bilirler de ondan
şimdi bu mesajınla laf ettiğin kişi belli. hadi adını ver madem kaçak güreşeceğineBenim dedem anlatır dı cumhuriyet ilk kurulduğu yıllarda Kuran'ı Toplattıklatını
Ahırlara sakladıklarını bir gece hepsinin harf inkilabıyla cahil kaldıklarını modernleşme adına kılık kıyafet yasasıyla yaşadıkları eziyetleri
bediüzzaman efendiye yapılan eziyetlerden bihabersiniz sanırsam
Bu vatanı benim ecdadım canını dişine katarak kurtardı dinsiz cahil Avrupa yalakası bir nesil yetişsin diye değil asimile olmuş bir toplum özüne dönüyor diye korkularınız yersiz bizler Cihan'a hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız korkmayın küllerimizden doğuyoruz elhamdulillah
.zaten yadirganacak bir mevzuu degil ki...şu kelimeniz benim için sizin için geçerli ama karıştığınız yaşlılar için geçerli değil yada yobaz düşüncede olanlar için geçerli değill..gelinimiz kendi büyüklerinden o kadar yadırgandıki anlatsam şaşarsınız..o konulara girmek istemedim.. olaya sizin gözünüzle baktığım için o kelimeleri kullandımm..
e tamam Müslüman olmayan biri olarak da ben şahsen istemiyorum. zaten bu ülkede din eğitimi veriliyor. olayı din eğitimine bağlayan sizsiniz. bu ülkede ne zaman din eğitimi verilmediğini gördünüz?Arkadaşın verdiği örneğin cvb işte bizim ülkemizde kendi dinimizin dersinin verilmesi anormalmi ha diyceksinizki verilsin ama diğer dinlerinkide verilsin bende diyorumki ben şahsım adına istemem
bana önerdiğini bende sana önerdim marilyn ve üstüne düşen görevi yaptığından bahsettin.... ama sen partiden bahsettin bende partiden bahsettim.. eğer içi rahatlıktan bahsediyorsak benimde içim rahat.. ölüm ile baş örtüyü bir tutamam elbet ölüm bu bişeye benzemez.. ama zulumse ,,ama ayrıcalıksa aynı değilmidir davranışlar..ben başörtülü arkadaşımı dersten atıyor diye 90 vizemi yakıp sınıftan çıktım Kakao. benim içim rahat. hem sen nasıl Alevi olduğun için öldürülmekle başörtüsü takmayı kıyaslıyorsun ki? ölümden bahsediyoruz.
ben partimin günahının üzerime düşen vebalini ödedim.
yarın yine karşı çıksınlar, gidip oy vermem.
ama en azından Sivas Katliamının, Maraş Katliamının, Çorum Katliamı'nın resimlerini burada paylaşıp suçu başkalarına atıp kendi içimdekilerle yüzleşmekten kaçınmıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?