• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Ömrümün hiç bi bölümünde feto ve çetesi benim kankim olmadi RTE ye tek bi konuda kızarım çok taviz verdi paralel çetesine ayakkabi kutulari vs vs beni ilgilendirmez yedigine inanmıyorum yediysede helal olsun diyorum her gelen böyle çalışıp icraat yapsin yesin içsin.
SSK Müdürlüğü zamanindan biliyoruz k.Kılıçdaroğlunun icraatlarini konusturmayin simdi allasen :KK66:
Ülke kaynaklarını şahsi menfaatileri için kullanan hiç kimseye hakkımı helal etmem.
Senin gibi düşünen insanların helal etmesiyle de hesap kapanmış olmuyor maalesef.
Doğmamış bebeklerin bile hakkı var o feda ettiğiniz kaynaklarda.
Kamu hakkından nemalanmak isteyenleri desteklemek yerine şahsi bütçenizden katkı sağlayın.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle düşün, oldu da ülkenin başına hristiyanlar geçti. İnsanların çoğu da bu dini beğendi hristiyan oldu. Okullarda hristiyanlık öğretilmeye, incil okutulmaya başladı. Yanlış anlama zorunlu değil seçmeli ders olarak. Ama kadere bak senin çocuğunun gittiği okulda diğer seçmeli derslere girecek öğretmen yok. Çocuğun seçmeli hristiyanlık dersi almak zorunda.
İnancına karışılmıyor, kapanabilirsin, ibadetini yapabilirsin. Ama camiye yer yok. Her şehire bir iki cami yeter, gerisi kilise oldu.
Hoşuna gider mi bunlar? Gitmez... İşte bu ülkedeki azınlıkların da senin şu yazdığın şeyler hoşuna gitmez. Bir ateistin, bir hristiyanın çocuğuna zorla islam eğitimi veremezsin. Özgürlükse herkes için özgürlük. Senin şu yazdığın özgürlük değil.
Bu nasıl bir mantıkya sanki bu ülkedekiler sonradan Müslüman oldu sonradan dini benimsedi bu hükümetlede zorunlu kılındı dersler verilmeye başlandı verdiğiniz örnekte böyle gibi anlaşılıyo bizim okul dönemlerimizdede din dersleri vardı yeni olmadı bu Ülkede yaşayan yahudilerde var hristiyanlarda var ama onlar burda yaşamayı tercih etmişler diye okullarımızda onlara özel dersler veremeyiz lakin ibdetlerinide istedikleri şekilde yapıyolar baskı altında değiller nedense bizim kendi Vatandaşlarımız arasından çıkanlar baskı altında olduklarını hissediyolar

Bu nasıl bir mantıkya sanki bu ülkedekiler sonradan Müslüman oldu sonradan dini benimsedi bu hükümetlede zorunlu kılındı dersler verilmeye başlandı verdiğiniz örnekte böyle gibi anlaşılıyo bizim okul dönemlerimizdede din dersleri vardı yeni olmadı bu Ülkede yaşayan yahudilerde var hristiyanlarda var ama onlar burda yaşamayı tercih etmişler diye okullarımızda onlara özel dersler veremeyiz lakin ibdetlerinide istedikleri şekilde yapıyolar baskı altında değiller nedense bizim kendi Vatandaşlarımız arasından çıkanlar baskı altında olduklarını hissediyolar

Neden veremeyiz?

Neden veremeyiz?
Birincisi öyle bi sistem oturmaz çokk zor ikincisi diğer Müslüman çocukları onlardan etkilenebilir diye bunu kimse kabul etmez ortak dillerin eğitimi veriliyor ama dinleri bizi ilgilendirmiyor niye verilsin yani

Burada yaşamayı tercih etmemişler, burda doğmuş burada büyümüşler. Belki kökleri seninkilerden çok daha uzun süredir anadoluda. Dağdan gelip bağdakini mi kovacağız?

İzmirde yaşıyorum, burda çok fazla farklı dinden arkadaşım var. Hepsi öz be öz Türk. Ve çocuklarını özel okula göndermek zorunda kalıyorlar. Neden acaba?

Verdiğim sadece örnek, böyle bir ülkede yaşarsanız ne hissedersiniz sorusuydu. Verdiğiniz cevaptan anlaşılıyor ki hiç iyi şeyler hissetmezdiniz. Kendi hoşlanmayacağınız şeyleri başkalarına dayatmayın.

Sen ver cvbı kim getirecek barış barış deyip ortalıkta sırtlarını pkkya dayayanlarmı
Barışı kim getirecek biliyor musun, Türkiye Cumhuriyetinde insana insan olduğu için değer verecek, herkesin görüşüne saygı duyacak, ellerinde Kur'an sallayıp oy toplamaya çalışmayacak, sadece kendi kesimi için çalışmayacak , bu ülkede en temel sorunun terör ve ekonomi olduğunu idrak etmiş insanlar getirecek ve biz bu yüzden sandığa gideceğiz. Yanlışa yanlış diyeceğiz.

hayır burada yaşamayı tercih etmeyenleri de var, bizzat burada doğanları, mesela Süryaniler, Ortodoks Hristiyanlardır, T.C vatandaşıdırlar, askere giderler. Rum Ortodokslar, Türkiyede doğmuşlardır, Hristiyanlardır, en az sizin kadar TC vatandaşıdırlar.
Ermeniler. misal Hrant Dink Ortodoks Hristiyandır. en az sizin kadar TC Vatandaşıydı.
bu da Mazhar Osman tarafından okunan Çanakkale'de Şehit olan Tıbbiyeliler:
LİSTEDEKİ 'DİN' DAĞILIMI

Şehit Müslüman sayısı: 140
Ermeni Tıp Mensupları: 32
Rum ve diğer Hıristiyanlar: 25
Yahudiler: 18
Gayrimüslimler toplamı: 75
sadece sizler bu toplumun kurucu unsurları değilsiniz, insanları ayrıştırmaktan vazgeçin

Birincisi öyle bi sistem oturmaz çokk zor ikincisi diğer Müslüman çocukları onlardan etkilenebilir diye bunu kimse kabul etmez ortak dillerin eğitimi veriliyor ama dinleri bizi ilgilendirmiyor niye verilsin yani
dünyada bunu yapan bir sürü ülke var. üstelik de çok başarılı şekilde uyguluyorlar, biraz araştırın, komik duruma düşüyorsunuz

neden kendi adına konuş kimse kabul etmez demek de ne oluyor? ben kabul ederim ve çevremdeki binlerce insan da kabul eder her türlü inanca saygımız vardır.

Lisede bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenim vardı. Kendisi çok aydın, çok bilgiliydi. Bize din dersleri boyunca asla müfredatı takip ettirmedi. Bunun yerine dinler tarihini öğrendik; İslamiyet kadar Museviliğin, Hristiyanlığın da kurallarını okuduk. Bu bize hiç eksi değer katmadığı gibi artılarla donattı. O dönemde başka dine mensup arkadaşlarımız din derslerinden muaf olur, bahçeye çıkarlardı. Ama bizim öğretmenin dersinde onlar gönüllü olarak oturup dinlerlerdi. Sadece sınavlara girmezlerdi. Bugün bile sosyal medyadan irtibatı kesmedik; hala bizi aydınlatmaya devam ediyor.

Demem odur ki, mensubu olduğunuz dinin haricinde bir dinin özellikle ibadetleri, ritüelleri empoze edilmeye çalışılmadıktan sonra dünya üzerinde var olan dinler hakkında bilgi sahibi olmak kötü bir şey değil. Hatta müfredata bile konabilir, ya da şu anda var mıdır bilemiyorum...

Simdi sizin bu mantiginiza gore diger dinlerinde kendini anlatmak hakki var degil mi...cihat derken kastettiginiz tam olarak nedir.
Diğer msjlarımda yazmıştım
Nasıl bir misyoner ülkemize gelip hristiyanlaştırma çabasında ise
Ya da bir atesitin Allahı inkar çabası ve ispatlara karşı inkar mücadelesi var ise
Ya da gizli örgütlerin medyayı kullanarak veya çocukluktan beyinlerine empoze ettikleri 25. Kareler ya da illuminati gibi beyin yıkama mücadeleci var ise
Benimde İslamı dünyaya gerçek manasıyla tanıtmak için öncelikle kendi çevremden başlayarak bu tehditlere karşı bilinçlendirmek ve Kuran'ı tam manasıyla öğretmek benim Cihat'ımdır
Ümmetçi düşüncesi bende oldukça yoğundur
Tüm islam alemi kurtuluş mücadelesinde
sizce sadece bizmi düşünüyoruz neden islam ülkeleri geri kalmış ülke diye
Onun için reform gerekiyor islam ülkeleri açısından
Cihat anlayışım budur

Burada yaşamayı tercih etmemişler, burda doğmuş burada büyümüşler. Belki kökleri seninkilerden çok daha uzun süredir anadoluda. Dağdan gelip bağdakini mi kovacağız?

İzmirde yaşıyorum, burda çok fazla farklı dinden arkadaşım var. Hepsi öz be öz Türk. Ve çocuklarını özel okula göndermek zorunda kalıyorlar. Neden acaba?

Verdiğim sadece örnek, böyle bir ülkede yaşarsanız ne hissedersiniz sorusuydu. Verdiğiniz cevaptan anlaşılıyor ki hiç iyi şeyler hissetmezdiniz. Kendi hoşlanmayacağınız şeyleri başkalarına dayatmayın.
Verdiğin örnek yanlış örneğin yurtdışında doğup büyüyen birsürü Vatandaşımız var onlarda hallerinden çok şikayetçiler enazından benim tanıdıklarım ikinci sınıf Vatandaş muamelesi görüyorlar onlarada özel İslam dersi verilmiyor karma okullarda buda sizin söylediğinizle aynı şey

hayır burada yaşamayı tercih etmeyenleri de var, bizzat burada doğanları, mesela Süryaniler, Ortodoks Hristiyanlardır, T.C vatandaşıdırlar, askere giderler. Rum Ortodokslar, Türkiyede doğmuşlardır, Hristiyanlardır, en az sizin kadar TC vatandaşıdırlar.
Ermeniler. misal Hrant Dink Ortodoks Hristiyandır. en az sizin kadar TC Vatandaşıydı.
bu da Mazhar Osman tarafından okunan Çanakkale'de Şehit olan Tıbbiyeliler:
LİSTEDEKİ 'DİN' DAĞILIMI

Şehit Müslüman sayısı: 140
Ermeni Tıp Mensupları: 32
Rum ve diğer Hıristiyanlar: 25
Yahudiler: 18
Gayrimüslimler toplamı: 75
sadece sizler bu toplumun kurucu unsurları değilsiniz, insanları ayrıştırmaktan vazgeçin
Sizden beklenen cvb ben insanları ayrıştırmıyorum yine istediğiniz gibi anladınız ben onların dinleri İslam değilse Okullarda bunun eğitimi olamıycandan bahsediyorum ilköğretimlerde

Bakin aslinda gunluk konusma dilimizde bile yerlesik otekilestirici unsurlar var. Biz kotu niyetle yapmasak bile bunun daha fazla yerlesmesine sebep oluyoruz.yanlis anlamayin ama gelinimiz alevi ama yadirganmadi cumlesi bunlardan biri...zaten yadirganacak bir mevzuu degil ki.kurt ama iyi insan alevi arkadasim var:)))) gibi gibi...cogunlugun dili:)

.zaten yadirganacak bir mevzuu degil ki...şu kelimeniz benim için sizin için geçerli ama karıştığınız yaşlılar için geçerli değil yada yobaz düşüncede olanlar için geçerli değill..gelinimiz kendi büyüklerinden o kadar yadırgandıki anlatsam şaşarsınız..o konulara girmek istemedim.. olaya sizin gözünüzle baktığım için o kelimeleri kullandımm..

Verdiğin örnek yanlış örneğin yurtdışında doğup büyüyen birsürü Vatandaşımız var onlarda hallerinden çok şikayetçiler enazından benim tanıdıklarım ikinci sınıf Vatandaş muamelesi görüyorlar onlarada özel İslam dersi verilmiyor karma okullarda buda sizin söylediğinizle aynı şey
bahsettiğiniz ülke hangisi? ona göre örnek üzerinden konuşalım. ülke laik mi? seküler mi? hiçbir din dersi vermeyen ülkeler de var, klisenin doğrudan hükümdara bağlı olduğu ülkeler de, İslam nüfusu az olduğu için İslam cemaati bulunmayan ülkeler de, hangi ülke, adını koyun.

Back