• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Türkiye çoğunluğu müslüman olan bir ülke
Ecdadımız Nasıl tüm dinleri içinde barındıran asırlar süren bir yönetimi himaye ettiyse az biraz örnek alırsak emin olun Kuran'a göre yönetilirsek bunu başarırız
Günümüzde hangi ülke kurana göre yönetiliyormuş söylermisiniz ben göremiyorum
Hepsi petrol kaynaklı Amerika İsrail kölesi olmuş dini alet eden yönetimler
Siz beni Arap ülkelerindeki yönetimi istiyormuşum şeriat! Dedikleri ama altında her türlü şeytan oyunları olan insanları sadece ölen Sayı! Larla bilen yönetimlerei destekliyormuşum gibi ithamda bulunuyorsunuz
Bırakın birbirinize üstünlük sağlamayı
Hepimize düşen görev çocuklarımıza ilim öğretmek
Bizlerin birbirine düşmesi kimin işine geliyor bi düşünün Benim yolum bana göre doğru yoldur kurtuluştur
Herkes etrafına çocuklarına çevresine tek dayatması ilim öğretmek Kuran'ı anlatmak olsun
Tekrar bana göre diyorum kurtuluş budur Cihat budur kimseyle polemiğe girmek istemiyorum fikrim sabittir nokta
arkadaşım ben Müslüman değilim. sen hangi hakla benim çocuğuma din ve Kur'an öğreteceksin, sana onu soruyorum? sen bana hala yok o yanlış yönetiyor diyorsun. gidip bunu İran'da Suudi Arabistan'da söylemeyi dene bakalım.
bak ben Müslüman değilim ve senin cihat dediğin şey, beni öldürmek, çünkü ben kendi irademle Müslüman olmayacağım.
bilmem daha açık nasıl yazabilirim.

Benim dünya görüşüme göre hiçbir inanç devlet işleyişine entegre edilmemelidir. Din olgusu insanlar için kült, sarsılmaz ve değişmezdir; herhangi bir dini inancı olan ya da olmayanın fikrini, düşüncesini otorite kanalıyla değiştiremezsiniz, yargılayamazsınız, belirli bir anlayışa göre şekillendiremezsiniz. İnancı yaşama ya da yaşamama özgürlüğü, hem insani hem de anayasal bir haktır. İnanç özeldir, kutsaldır ve yalnızca kişiyi bağlar.

arkadaşım ben Müslüman değilim. sen hangi hakla benim çocuğuma din ve Kur'an öğreteceksin, sana onu soruyorum? sen bana hala yok o yanlış yönetiyor diyorsun. gidip bunu İran'da Suudi Arabistan'da söylemeyi dene bakalım.
bak ben Müslüman değilim ve senin cihat dediğin şey, beni öldürmek, çünkü ben kendi irademle Müslüman olmayacağım.
bilmem daha açık nasıl yazabilirim.
o şartlar altında sen ve ben anında gideriz zaten. açık yazarsan olan ilk bize olur

Ecdadımız Nasıl tüm dinleri içinde barındıran asırlar süren bir yönetimi himaye ettiyse az biraz örnek alırsak emin olun Kuran'a göre yönetilirsek bunu başarırız
Siz beni Arap ülkelerindeki yönetimi istiyormuşum şeriat! Dedikleri ama altında her türlü şeytan oyunları olan insanları sadece ölen Sayı! Larla bilen yönetimlerei destekliyormuşum gibi ithamda bulunuyorsunuz
Bizlerin birbirine düşmesi kimin işine geliyor bi düşünün Benim yolum bana göre doğru yoldur kurtuluştur
Herkes etrafına çocuklarına çevresine tek dayatması ilim öğretmek Kuran'ı anlatmak olsun
Tekrar bana göre diyorum kurtuluş budur Cihat budur kimseyle polemiğe girmek istemiyorum fikrim sabittir nokta
Simdi sizin bu mantiginiza gore diger dinlerinde kendini anlatmak hakki var degil mi...cihat derken kastettiginiz tam olarak nedir.

seçim topiğine bak yahu alevilermi sünnilermi? kapışalımmı burda?
ben sünniyim (hanefi), sünninin melek gibi iyisini de gördüm, şeytanlaşmışınıda. alevininde öyle.
inanıyorum deyip, yapmadığı haltı bırakmayanda, ama gerçekten olması gerektiği gibi yaşayanda,
inanmıyorum deyip, en iyisiyim diyen müslümandan iyi olanıda gördüm.
neyi tartşıyorsunuz ki burda?
ha o öyle değilmiş diyip birilerinin fikri mi değişecek.
bu bizi ayrıştırmadan, kırmadan öteye gitmez.

He valla...bi de geçen bi tanesi çıkıp borsa İslami kurallara göre düzenlensin demişti ya...zaytung yazarı gibi bunların hepsi..
Yaprak6 Yaprak6 Yetkilerin yalan söylediğine hiç şahit olmadın mı yani ne demek ne derlerse inanırım? Sana dünya kadar örnek sayarım sadece mit tırları değil. Güvenimizi durduk yere kaybetmedik herhalde.

Ayrıca gözünün gördüğüne, kulağının duyduğuna inan arkadaşım, aklımız fikrimiz var, idrak kabiliyetimiz var. Gelişmiş beynimizle evrimin en üst basamağındaki canlıyız neden yetkili biri söyledi diye tüm kanıtları, işaretleri bir tarafa bırakıp ona inanalım?
sende sonuçta bazı ağızlardan duydun bunu gidip olay yeri inceleme yapmadın onların yalan söylediğini niye hesaba katmıyosunda başbakan yalan söylüyor diyosun demekki herkes istediğini istediği gibi görüp anlıyor ne kadar anlatırsak anlatalım bişeyleri karşıdakinin anladığı kadarız

ben sünniyim (hanefi), sünninin melek gibi iyisini de gördüm, şeytanlaşmışınıda. alevininde öyle.
inanıyorum deyip, yapmadığı haltı bırakmayanda, ama gerçekten olması gerektiği gibi yaşayanda,
ama işte gelip ben rejimi değiştirmek istiyorum deyip bunun içinde ne gerekirse yaparım derse örneklerle bunun bazılarının ölümüne kadar gideceğini anlatmaya çalışıyoruz birilerine. diyoruzki sen çoğunlukta olabilirsin inanç olarak ,ama azınlıklardan,benden farklı olandan bana ne diyemezsin.
o savunduğun rejim, eğer gelip o azınlıkların hakkını korumazsa ve zorlarsa sen buna okey yapmalı dermisin diyoruz.
empati yap diyoruz.
benim istediğim olduktan sonra başkalarından bana ne deme diyoruz.

çünkü cumhuriyet azınlıklarında hakkını korumak için var. farklı olanın ssenle aynı olmayanın.
benim burda rahatsız olduğum da bu zaten, herkesin ben şuna inanıyorum yada inanmıyorum deyip açıklama yapıp, (ki kimseyi ilgilendirmez) karşısındakini kendi fikrine inandırmaya çalışıyor.

Benim dünya görüşüme göre hiçbir inanç devlet işleyişine entegre edilmemelidir. Din olgusu insanlar için kült, sarsılmaz ve değişmezdir; herhangi bir dini inancı olan ya da olmayanın fikrini, düşüncesini otorite kanalıyla değiştiremezsiniz, yargılayamazsınız, belirli bir anlayışa göre şekillendiremezsiniz. İnancı yaşama ya da yaşamama özgürlüğü, hem insani hem de anayasal bir haktır. İnanç özeldir, kutsaldır ve yalnızca kişiyi bağlar.
:KK9::KK9::KK9:

Şimdi şöyle düşün, oldu da ülkenin başına hristiyanlar geçti. İnsanların çoğu da bu dini beğendi hristiyan oldu. Okullarda hristiyanlık öğretilmeye, incil okutulmaya başladı. Yanlış anlama zorunlu değil seçmeli ders olarak. Ama kadere bak senin çocuğunun gittiği okulda diğer seçmeli derslere girecek öğretmen yok. Çocuğun seçmeli hristiyanlık dersi almak zorunda.
İnancına karışılmıyor, kapanabilirsin, ibadetini yapabilirsin. Ama camiye yer yok. Her şehire bir iki cami yeter, gerisi kilise oldu.
Hoşuna gider mi bunlar? Gitmez... İşte bu ülkedeki azınlıkların da senin şu yazdığın şeyler hoşuna gitmez. Bir ateistin, bir hristiyanın çocuğuna zorla islam eğitimi veremezsin. Özgürlükse herkes için özgürlük. Senin şu yazdığın özgürlük değil.

Sen ver cvbı kim getirecek barış barış deyip ortalıkta sırtlarını pkkya dayayanlarmı

sana katılıyorum sare farklı seslere farklı yaşantılara tahammülümüz yok.hemen ayrıştırma ve dışlama yoluna gidiyoruz.hiç bir grup taraf mükemmel değil.ama herkes kendi içinde kendilerini çok mükemmel görüyor.yani burada kesinlikle yağcılık gibi algılanmasın okypete olivia lamelif gibi üyeleri çok seviyorum karşı düşünceleri saygıyla dinleyip hakverdikleri konulara haklısın deyip hakvermedikleri konularda da düzgün üslupla yazıyorlar.olması gereken o zaten.

Kapismiyoruz ki.konusuyoruz bir ulke gercekligi hakkinda..tabii ki bu tip sosyal olgular secimin de bir parcasi..

o şartlar altında sen ve ben anında gideriz zaten. açık yazarsan olan ilk bize olur
Bişey sormak istiyorum sadece merakımdan yanlış anlaşılmasın cvb vermeyedebilirsiniz Müslüman değiliz diyosunuzya bu Müslüman bir aileden doğmadığınızdanmı yoksa hayır daha sonradan kendi tercihinizmi

Back