- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
hayatım anlıyorum sana bende bir örnek vereceğim ben sünniyim oğlum 5 yaşını bitirdi işten çıktım oğlumu aldım babaanneden evime gidiyorum benimki geveze birazz anaokulunda öğrendikleri şarkıyı söyleye ,söyleye biraz sesli eve gidiyoruz.. yanımızdan iki bayan geçti ve şöyle dediler söylendiler gibi ama duydum tabi(çocuklara bunları öğreteceklerine ALLAH ,,ALAH demeyi dua etmeyi öğretseler yaaa..)tabi sinirlendim önünü kestim bir daha tekrarla öğretmediğimi, yada öğrenmediğini nerden biliyorsun ve belki müslüman değilizdir sen bu söylenme hakkını nerden buluyorsun dedim bu yargıya nasıl varıyorsun dedim..dedimde dedim sephora.. nerdeyse ağzının ortasına indirecektim.. o ön yargılılar,, her yerdeler bi bitmediler ve belkide hiç bitmeyeceklerKakao ve Ben yeni nesil bilinçli falan değil be güzelim. Daha üç beş ay önce 8-9 yaşlarında çocuklar kuran kursuna gitmiyor diye alevi bir ailenin çocuğunu hırpalıyordu parkta. Alevi olan çocuk alevi olduğunu bile bilmiyordu, diğerlerinden öğrendi. Ben müdahale etmesem ne yapacaklardı bilmiyorum. Ve o çocuk şimdi evden çıkmak istemiyor, okula gitmek istemiyor. Çok büyük travma oldu.
Yeni nesil bunlar, bunları yetiştiren bizim neslimiz. Hiç pembe gözlüklerle bakamıyorum.