• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
yapmayın karşılıklı yaşandı bu olaylar ben örtülü değilim ama kızkardeşim okuyamadı ne mücadeler verdiğine ve verdiklerine şahit oldumm.. ALLAHA şükür yeni nesiller bilinçli din mezhep ayırmadan dostluklar kuruluyor..
O halde sizden bir sey denemenizi isteyebilirim belki:) mesela sunni muhafazakar bir yerde alevi oldugunuzu soyleyin...ve izleyin

biliyorumm ülkenin çirkinliklerii ,şerefsizliklerii ama yeni nesil bunlara dur diyor dostluk kardeşlik arkadaşlık, canlık içinde temeller atılıyor ve diyorumki öyle dışlayan hangi zümre olursa olsun afaroz edilsin çevremizdemi şahit olduk engel olalım..
Bunu yasadigim icin anlatiyorum.siz hayir oyle yasamadiniz diyorsunuz:)) ben de deneyin diyorum:) yeni nesil bilincli yetismiyor maalesef.hala okullarda alevilik uzerine bir suru yalan yanlis bilgiler veriliyor:) birakin bunlari...sehit bir askerin cenazesi cemevinden kaldirildigi zaman toren yapilmiyor..ancak camiden kalkarsa toren var....ne yazik

Hem de Nasıl gördüm ben dinden korkan başörtülüleri taşlayan Atatürk'ü ağzına sakız yapıp arkasına sığınıp her fırsatta dine küfreden insanların içinde büyüdüm sırf sünniyim diye annem başörtülü diye beni daha 10 yaşındayken oyunlarına almazlardı sen ne diyosun
Bıraksınlar şu Atatürk'ü Adamı rahat yatırmıyorsunuz yeter artık
Hiç değilse ben kurtuluş savaşında komutan olarak verdiği üstün mücadeleden dolayı 10 kasımda 3 ihlas bi Fatiha okuyorum eminim işine yarıyordur 1 dklık saygı duruşundaki daha iyi

Allah kabul etsin elbet kabul oluyordur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü ziyaret ettiğim de hem saygı duruşunda duruyorum hem Fatihamı okuyorum ne kaybederiz ki değil mi? O nun yaptıklarının karşılığı olabilir mi? ...

İhtiyaç duyduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur diyen Namusunu ve şerefini kurtarmak için birleşen iman ve inanç dolu kuvay-i milliye ruhunu şahlandıran bir Komutan için az bile inanın az bile...

Bunu yasadigim icin anlatiyorum.siz hayir oyle yasamadiniz diyorsunuz:)) ben de deneyin diyorum:) yeni nesil bilincli yetismiyor maalesef.hala okullarda alevilik uzerine bir suru yalan yanlis bilgiler veriliyor:) birakin bunlari...sehit bir askerin cenazesi cemevinden kaldirildigi zaman toren yapilmiyor..ancak camiden kalkarsa toren var....ne yazik
Sunu da belirtmek isterim..fakultede bir arkadasimiz amfi ye basortulu girdiginde dersten cikmasi istendiginde en yogun tepki ve protestoyu aleviler yapti.ve hep beraber dersi terk ettik...nedeni sudur..inanc baskisini cok iyi bilirler de ondan

O halde sizden bir sey denemenizi isteyebilirim belki:) mesela sunni muhafazakar bir yerde alevi oldugunuzu soyleyin...ve izleyin
tekrar yapmayın diyeceğim ben sünniyim amcam oğlu sünni ama gelinimiz alevidir.. yapmayın bizler kız alıp vermessek karışmassak can olduğumuzu dost olduğumuzu göstermessek nasıl birleşicezz.. nasıl bu çirkinliklere dur diyeceğizz..

Sunu da belirtmek isterim..fakultede bir arkadasimiz amfi ye basortulu girdiginde dersten cikmasi istendiginde en yogun tepki ve protestoyu aleviler yapti.ve hep beraber dersi terk ettik...nedeni sudur..inanc baskisini cok iyi bilirler de ondan
kız kardeşimden biliyorum ve alevi arkadaşları hep yanında olmuştur.. biliyorum nasıl birlik olduklarını

En Büyük TÜRKİYENeyi kimi desteklerseniz destekleyin sizlerden tek ricam DENGELERi koruyun DENGE OYU kullanın Çocuklarımızın istikbalini ancak böyle koruruz...kimseyi sivriltmeyin çıkıntı oluşturmayın...derim başka da birşey demem:KK43:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Allah kabul etsin elbet kabul oluyordur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü ziyaret ettiğim de hem saygı duruşunda duruyorum hem Fatihamı okuyorum ne kaybederiz ki değil mi? O nun yaptıklarının karşılığı olabilir mi? ...

İhtiyaç duyduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur diyen Namusunu ve şerefini kurtarmak için birleşen iman ve inanç dolu kuvay-i milliye ruhunu şahlandıran bir Komutan için az bile inanın az bile...
hak veriyorum sana ve akıcı yazdıklarına keyifle okuyorum ama ben tercihimi fatihadan yana kullananlardanımm korna seslerinden değil

tekrar yapmayın diyeceğim ben sünniyim amcam oğlu sünni ama gelinimiz alevidir.. yapmayın bizler kız alıp vermessek karışmassak can olduğumuzu dost olduğumuzu göstermessek nasıl birleşicezz.. nasıl bu çirkinliklere dur diyeceğizz..
Tekrar yapiyorum:)) benim esimde sunni.ama bu durumu lutfen kendi cevrenizle degerlendirmeyin. Bunu toplumsal bir sorun olarak degerlendirin.bakin biraz once bir ornek verdim.sehit bir askerin cenazesi cemevinden kalktiginda toren yapilmiyor.cunku cemevi ebadethane olarak kabul edilmiyor.bu ulkede hepimiz vergi veriyoruz degil mi.ve bu vergilerin buyuk kismi diyanete aktariliyor.bir imam maas alirken alevi dedeleri almiyor.papazlar sadece 400 lira aliyor.hahamlar da oyle..cemevlerinin hicbir gideri odenmiyor...soruyorum...neden?

Tekrar yapiyorum:)) benim esimde sunni.ama bu durumu lutfen kendi cevrenizle degerlendirmeyin. Bunu toplumsal bir sorun olarak degerlendirin.bakin biraz once bir ornek verdim.sehit bir askerin cenazesi cemevinden kalktiginda toren yapilmiyor.cunku cemevi ebadethane olarak kabul edilmiyor.bu ulkede hepimiz vergi veriyoruz degil mi.ve bu vergilerin buyuk kismi diyanete aktariliyor.bir imam maas alirken alevi dedeleri almiyor.papazlar sadece 400 lira aliyor.hahamlar da oyle..cemevlerinin hicbir gideri odenmiyor...soruyorum...neden?
ilk önce ÇEVREMİZİ düzelticez el birliği ile.. ve şu anda tören yapılmıyor ve maaaş verilmiyor ise DEVLETİN, LİDERLERİN, VE PARTİ BAŞKANLARIN İŞGÜZARLIĞINDAN VE ÇOK BİLMİŞLİĞİNDEN BAŞKA DEĞİLDE NEDİR..kusura bakma büyük yazdım hakaret olarak algılama bu sıkıntıları bildiğim için öfke duydum bir an.)

iyide başınıza geldimi zorunlu olarak girecek diye adı üstünde seçmeli ders dimi

ben bale için bale için bana göre dedim ben çocuğum olsa kültürel faailiyetlerini başka alanda gerçekleştirsin isterim

hep bale üzerinden gidiyoruz ilk aklıma gelen oydu o yüzden onu yazdım baleye karşı özel bi hasımlığım yok yani :)

değişenler batıl olmuyor hak din olarak iniyor onlara tahrif edilmiş diyoruz

hindu inancı batıldır

ama histiyanlık batıl değil tahrif edilmiş dindir

sanat üretmeyi, sorgulamayı gelişmeyi teşvik eder, din tam tersini emreder.

din üretmenin sorgulamanın tersini teşvik eder demişsin bu ..

evet karşılaştırmak olmamış olabilir ancak okulda verilen seçmeli derse karşı çıkılıyorsa biride çıkıp ben bale öğrenilmesini istemiyorum deme hakkına sahiprir ( olsa idi ve biri karşı çıksa idi yobaz gerci olurdu seni paylaştığın videodaki gibi dedide dedi :)

ben çocuğumun mesela ney öğrenmesini tezhip-hat sanatını öğrenmesini çeşitli spor dallarında kendisini geliştirmesini isterim ( hani karşı çıkmadığımı anla diye )

Avusturya:

Avusturya’da 1959 tarihli Anayasanın 2. maddesindeki, “Devlet, eğitim ve ders konularında üzerine aldığı görevi ailenin kendi dinî inançlarını ve dünyaya bakış açılarını dikkate alarak ve haklarına riayet ederek yerine getirmelidir” hükmüne göre din eğitimi verilmektedir.

İlk ve orta dereceli okullarda öğrenci, din dersi ya da ahlâk derslerinden birisini okumak zorundadır. Haftada iki saat olarak uygulanan ve dinî cemaatlerin tayin ettiği görevlilerce verilen din derslerinin ücretlerini devlet öder. Dinî cemaatler din derslerinin haftalık ders sayısını artırabilirler. Ancak bu durumda, devlet ek ders ücreti ödemez.

Belçika:

Belçika’da çoğunluğu oluşturan Katolikler, kiliseleri, sendikaları, sigorta şirketleri, hastaneleri, yazılı ve sözlü basın kuruluşları, eğitim kurumları, sosyal ve yardım kurumları, kültürel ve ticari çalışmalarıyla ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında etkin bir rol oynamaktadır. Özellikle eğitim kurumlarının yarısından fazlasını elinde bulunduran Katolik Kilisesi kendi okullarında daima dinî havayı yaşatmaya çalışmaktadır. Dinî hava sadece Kiliseye bağlı okullarda değil hayatın her alanında etkisini göstermektedir. Bir krallık olan Belçika’da “millî bayram” vb. bazı devlet törenleri Katolik anlayışına uygun olarak kutlanmaktadır. [12]
ooooo
AB ülkeleri... Kendi ayağına sıkıyorsun Amine :KK59:

"1959 yılındaki “Eğitim Sözleşmesi” ne göre, okul açmak serbesttir. Şartlarını yerine getiren her eğitim kurumu devlet yardımını alabilir33. Ayrıca Anayasanın 181. Maddesine göre devlet, resmen tanıdığı dinin resmi temsilcilerine (culte) dini çalışmalar için yıllık bütçeden pay ayırır34. Herhangi bir dini kabul etmeyen laikler de aynı yardımı “kar amacı gütmeyen dernekler” statüsü çerçevesinde almaktadırlar. Ancak laikler kendilerinin de, din dışı insancı (humanist) felsefe üzerine kurulmuş bir topluluk olarak kabul edilerek, aynı hakka sahip olmaları konusunda çalışmalar yapmaktadırlar35."

şimdi senin dediğin konuya gelelim:

Bu yasanın 8. Maddesi şöyledir: “Resmi kurumlara ait ilk ve orta öğretimdeki haftalık ders programlarında, en az iki ders saati din ve ahlak dersine yer verilmek zorundadır. Din öğretimi (Katolik, Protestan, Yahudi, İslam ya da Ortodoks) dinlerinden ve bu dinlerin ahlakın olmak zorundadır. Ahlak öğretimi ise dini olmayan (bir ahlak) olmak zorundadır. Aile reisi, vasi ya da çocuğu korumakla görevli kişi, (öğrencinin) okula ilk kaydı sırasında din ya da ahlak dersinden hangisini seçtiğini resmen imza ile bildirmek zorundadır. Şayet din dersi seçilmişse bunda hangi dinin seçildiği belirtilir. 18 yaşına gelen öğrenciler seçimlerini kendileri yapar.” Demek ki, Anayasa ve bu yasaya göre öğrenci ya da velisi ülkedeki bütün bu okullarda şu iki dersten birisini seçmek zorundadır.

1. Din dersi

2. Laik (hiç bir dine bağlı olmayan) ahlak (moral) dersi.

Zorunlu seçmeli olarak beş tip din dersi bulunmaktadır. Öğrenci şu beş dersten birisini zorunlu olarak seçecektir:

• a. Hıristiyan Katolik
    b. Hıristiyan Protestan

c. Hıristiyan Ortodoks.

d. Yahudilik

e. İslam.
İsimlerinden de anlaşılacağı gibi bir dini öğrenmek isteyenler din derslerine girerken, bunlara girmek istemeyenler de ahlak dersine girmektedirler. Öğrenci velileri ilk kayıtta ve her yıl öğretim yılı başında form dilekçede hangi dersi okuyacağını belirler.
Bu din ve ahlak derslerini seçme imkanı, ancak resmi okullarda vardır."

Ki Belçikadaki laiklik tartışması çok sık gündeme gelir ve ülkedeki Laikler partiler aracılığıyla Katolik Klisesinin etkisini kırmaya çalışıyor.
ilgilenenler için Linki şuraya koyayım:
http://www.cie.ugent.be/aydinbelcika.htm

Avusturya hakkında da şunu yazayım:
"
Bir dine bağlı olmak konusunda yasada aşağıdaki düzenleme öngörülmüştür:

• Çocuk 10 yaşına gelene kadar: Ebeveynler çocuğun dinini saptarlar.
  • 10 ile 12 yaş arasında: Ebeveynler çocuğun dinini saptamakla beraber, çocuğa da söz hakkı verilmelidir.
  • 12 ile 14 yaş arasında: Çocuğun rızası alınmadan din değiştirmek artık mümkün değildir.
  • 14 yaşından itibaren: Çocuk hangi dine cemaate bağlı olmak istediğini kendi tayin eder
  • https://www.wien.gv.at/tr/birarada/din.htm

"1867 Staatsgrundgesetz
15. Madde (StGG) ‘Tanınan her kilise ve dini cemaat devlet okullarında din özgürlüğüne sahiptir. Cemaatler işlerini kendileri organize ve idare ederler. Cemaatler kendi kültürlerinde, ders ve hizmetlerinde özgürdürler, fakat her toplum ferdi gibi onlar da işlerini mevcut yasaları içerisinde yürütürler.’
17. Madde ‘Devlet okullarındaki din derslerinin sorumlusu, tanınan kilise veya dini cemaatir.’
Mevcut Anayasanın 149. Maddesine göre Staatsgrundgesetz anayasanın bir parçasıdır."
Dinler: Katolikler (%70), Dine aitli ği bilinmeyenler, Evangelistler, Ortodokslar, Müslümanlar (500 bin)

"Din derslerin katılım mecburi değildir. Veliler isterlerse kayıtlarını sildirebilirler. ‘Okulun ilk beş gününde: Kayıt mecburiyeti değil, kayıt sildirme mecburiyeti’ 14. Yaşından sonra öğrencinin kendisi kaydını sildirebilir."
"Eğer din derslerine bir sınıfın mevcudunun yarısından daha az sayıda öğrenci katılıyorsa, bu durumda diğer sınıflardaki öğrenciler birleştirilerek ders yapılır. Özellikle azınlık dinlerine mensup olanlar için bu tür uygulamalar söz konusu olmaktadır"
"Okul idaresi öğrencileri tarafsız olarak din dersi uygulaması hakkında bilgilendirmeli ve kayıt silmeye veya silmemeye teşvik edememelidir."
"Din dersi öğretmenleri din dersi için özel reklam ve teşvik yapamaz. "
"Ayin ve ibadetler okullarda yapılabilir." (örneğin bir Alevi de ibadetini yapabilecek ya da bir Yahudi de)
"Ayin ve ibadetler din dersinin bir parçasıdır."
Anayasaya göre tanınmış dinî cemaatler şunlardır: Katolik, Protestan, Eski Katolik, Ermeni Apostel, Yunan-Ortodoks, Suriye-Ortodoks, Metodistler, Mormonlar, Yeni Apostel Kiliseleri; Müslümanlar; İsrail Din Camiası; Budist Din Camiası.
http://www.cie.ugent.be/mzaydin5.htm
http://www.ebsad.org/img/avusturya_da_din_egitimi_[uyumluluk_modu].pdf

Avrupa Birliğinde Ahlak dersi, herhangi bir inanışa sahip olmayan ailelerin, çocuklarına verilmesini tercih ettiği eğitimi ifade eder.
eğer bu örneklerdeki gibi bir "din" eğitiminden bahsediyorsak benim itirazım yok, burada hiçbir "laik"in de olacağını sanmıyorum.
ama bu tarz bir din eğitimi için önce ülkedeki cemaatlerin din eğitimine de izin verilmesi gerektiğini anlamanız gerekiyor. yani Avusturya ve Belçika eğitimindeki bu olaylar safi Katoliklere has değil. sadece Katolik çok olduğu için en çok onların okulları var.
örneğin son eklediğim linkte İslam Cemaatinin açtığı okulları göreceksin.
Alevileri dini kimlik olarak tanıyıp kendi okullarını açmasına tamam mısınız mesela?

diğer konuya gelince;
din üretmenin tersini emreder derken, din çalışmayın demez gibi bir mana çıkarmışsın sanırım, elbette ondan bahsetmiyorum. din kendine has dogmatik bir düzendir. içinde ne yazıyorsa odur. bunun ötesinde bir şey yapamazsın.
Sanat da Bilim de sorgulanarak, üzerine eklenerek gelişir.
ama İslam 1400 yıl önce ne olarak indiyse şu anda da öyle. Kaynak hiç değişmedi sonuçta. farklı yorumlamalar olabilir ama bu sonuçta dini geliştirebileceğin anlamına gelmez. sınırların Kur'an'ın içindedir, onun dışında hiçbir şey yapamazsın, yanlış mıyım?

Sen iyimisin arkadaşım şimdi durduk yere kara parçasını niye konuşalım lafı alıp istediğiniz yere çekmesini iyi beceriyosunuz ülke derken insanlarımızdan bahsettiğimizi anlamıyomusunuz bunudamı açık açık yazalım çok okumaktan sulandınmı naptın yani bişeyide açıkca yazmadan anlayın yaw
haaaa okudun okudun profesör mü oldun diyorsun. Biraz da sen okusan keşke, acilen Sosyal Bilgiler dersine geri dönmen lazım.

Yanlış anladınız
Ben Kuran'a göre yönetilmek istiyorum dedim
O dediğiniz ülkelerdeki gibi dini kullanıp insanlara zulm etmekten başka yaptıkları birşey değil tamamen sapıklık içindeler cahil toplumlar asla istemem Allah korusun
Kuran'da insanları asın kesin kadınları 10 yaşında evlendirin demiyorki ilk ayet oku bilirsin belki
Her ülke çoğunluğun istediği şekilde yönetilir
Artık bırakın şu hristiyanları taklit etmeyi bırakın avrupai tarzda çocuk yetiştirmeyi sonra vah benim evladım dinsiz oldu vah benim evladım hırsız oldu sapık oldu diyor millet
Dinin insana hiç bir zararı dokunmaz
Her zaman aşırıdan uzak durmak gerekiyor
Gelecekte ne idüğü belirsiz nesiller bu sapkınlıklardan aşırılıktan oluşur
e ben de Kur'an'a göre yönetilmek istemiyorum? şimdi ne olacak? Dini kurallarla yönetilip de dini kullanmayıp insanlara zulmetmeyen bir ülke gösterin bize? kendinize olan bu güvenciniz nereden geliyor?
peki mesela ülkedeki Hristiyanlar, Yahudiler ve Dinsizler için çözümüz nedir?

ilk önce ÇEVREMİZİ düzelticez el birliği ile.. ve şu anda tören yapılmıyor ve maaaş verilmiyor ise DEVLETİN, LİDERLERİN, VE PARTİ BAŞKANLARIN İŞGÜZARLIĞINDAN VE ÇOK BİLMİŞLİĞİNDEN BAŞKA DEĞİLDE NEDİR..kusura bakma büyük yazdım hakaret olarak algılama bu sıkıntıları bildiğim için öfke duydum bir an.)
Yani devlet dedigimiz bir organizma degil ki..mekanizmayi isletenler kim diye sorayim o zaman..soyle soyleyeyim 13 yildir siz ozgurlestiniz..biz daha cok mahkum olduk:) ozgurlesmenize bu anlam da sevinirim ve en dogal vatandaslik hakkim olarak ben de tslep ederim.ama israrla vermiyorlar haklarimi:)) ben kime ofkelenmeliyim o zaman:)

Kakao ve Ben Kakao ve Ben yeni nesil bilinçli falan değil be güzelim. Daha üç beş ay önce 8-9 yaşlarında çocuklar kuran kursuna gitmiyor diye alevi bir ailenin çocuğunu hırpalıyordu parkta. Alevi olan çocuk alevi olduğunu bile bilmiyordu, diğerlerinden öğrendi. Ben müdahale etmesem ne yapacaklardı bilmiyorum. Ve o çocuk şimdi evden çıkmak istemiyor, okula gitmek istemiyor. Çok büyük travma oldu.

Yeni nesil bunlar, bunları yetiştiren bizim neslimiz. Hiç pembe gözlüklerle bakamıyorum.

Bakin muharrem yas orucu tutuluyor..ve kimse sizi tutmadiginiz icin suclamiyor dovmuyor:)) oyle degil mi:) bunlar munferit kucuk bir cevre olayi degil..sistemik bir politika

tabiki AK parti uzun adamla:KK200: beraber daha yapacakları çok iş var ülkeyi en güzel yerlere getirebilmek adına..En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Ben anladımda sen anlamıyosun heralde bende diyorumki çocukları dışarda tutarak ölen polisimiz askerimiz Vatanımız için mücedele edenler dışında kimseye üzülemiycem kusura bakılmasın terörle alakalı konuşuyorum buda yanlış anlaşılmasın ölenler onlardan olumca göbek atasım bile geliyo
Ben sana teröristten mi bahsettim onlar bunlar kim ! ben insanımızdan bahsediyorum? kim getirecek bu ülkeye barışı 13 yıldır ger geçen yıl da terörün tırmanmasına zemin hazırlayan bir parti mi getirecek kim onlar?

in vino veritas in vino veritas , özel mesaj ayarlarından dolayı size mesaj yollayamadım. Acaba okuduğunuz kitapların ismini benimle paylaşabilir misiniz? Ben de okumak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

yapmayın karşılıklı yaşandı bu olaylar ben örtülü değilim ama kızkardeşim okuyamadı ne mücadeler verdiğine ve verdiklerine şahit oldumm.. ALLAHA şükür yeni nesiller bilinçli din mezhep ayırmadan dostluklar kuruluyor..
benim arkadaşım İzmir gibi bir şehirde Alevi olduğunu söylemeye korkuyordu. din dersini Alevi olduğu anlaşılmasın diye alıyordu. adını şimdi söylemeyeceğim bir şehirden gelen sınıf arkadaşımızla aynı mahallede oturuyorlardı ve öğrenmiş alevi olduğunu, öğrendikten sonra kıza "sen de babanla mum söndü oynuyor musun?" diye sordu.
bunları da ben yaşadım Kakao, bizzat gözümle gördüm.
eski erkek arkadaşımın üniversite okuduğu şehirde dayakla camiye sokulup namaz kıldırıldığı için caminin önünden bile geçemediğini de biliyorum mesela, Ramazan'da oruç tutmadığı için tartaklandığını da.
hakikaten farklı ülkelerde yaşadığımızdan emin oldum.
başörtülü kızların okuyamaması da, kamuda çalışamaması da bir ayıptır ama bu ülkenin inancı yüzünden esas mağdur olanları siz değilsiniz.
çıkarın bunu aklınızdan.
eğer bu ülkede insanlar sırf Sünni olmadığı için öldürüldüyse esas mağdur siz değilsiniz.

Entry nick uyumu...
Ay pardon burası ekşi değildi dimi..[/QUOT
keşke anket yapılırken bide not düşülseydi herkesin kendi görüşü olduğu ve bundan ötürü millete laf yetiştirilmemesi gerektiği,beni kimse alıntılamasın herkes kendi işine baksın,siyasi görüşümde nickimde beni bağlar..

Back