Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
hayatım anlıyorum sana bende bir örnek vereceğim ben sünniyim oğlum 5 yaşını bitirdi işten çıktım oğlumu aldım babaanneden evime gidiyorum benimki geveze birazz anaokulunda öğrendikleri şarkıyı söyleye ,söyleye biraz sesli eve gidiyoruz.. yanımızdan iki bayan geçti ve şöyle dediler söylendiler gibi ama duydum tabi(çocuklara bunları öğreteceklerine ALLAH ,,ALAH demeyi dua etmeyi öğretseler yaaa..)tabi sinirlendim önünü kestim bir daha tekrarla öğretmediğimi, yada öğrenmediğini nerden biliyorsun ve belki müslüman değilizdir sen bu söylenme hakkını nerden buluyorsun dedim bu yargıya nasıl varıyorsun dedim..dedimde dedim sephora.. nerdeyse ağzının ortasına indirecektim.. o ön yargılılar,, her yerdeler bi bitmediler ve belkide hiç bitmeyecekler

in vino veritas , özel mesaj ayarlarından dolayı size mesaj yollayamadım. Acaba okuduğunuz kitapların ismini benimle paylaşabilir misiniz? Ben de okumak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çok enteresan bir şekilde bugün kimse bana mesaj atamıyor. Ayarlarda da sıkıntı yok ama anlamadım. marilyn monroe bi denesen bana mesaj atmayı.
uppahalds size hemen yazıyorum.

hak veriyorum sana ve akıcı yazdıklarına keyifle okuyorum ama ben tercihimi fatihadan yana kullananlardanımm korna seslerinden değil
teşekkür ederim canım.. korna sesini ben de sevmiyorum hele şu düğün konvoylarını gecenin bir vakti ama işte naparsın kim nasıl mutluysa öyle yaşasın deyip kenara çekiliyoruz...bu gün varız yarın yokuz

Bakin maras katliaminin sebepleri size nasil anlatildi bilmem...ama sunu soyleyebilirim. Size anlatilanlar medya da resmi yayinlarda vb sizin dusunmenizi istedikleridir:) gercek bazen tam zitti olabilir.ve cogunlukla da oyledir. Bunu tum arkadaslarim icin soyluyorum...neden nasil sorusunu mutlaka sormak gerekiyor belki...

biliyorum marily kızkardeşim başörtüsü sorunu yaşarken alevi arkadaşlarında sıkıntıları vardı..ve evimiz destek için alevi dostlarla dolardı.. peki ne yapacağız ben üstüme düşeni yapıyorum çevremde.. dediğim gibi gelinimiz alevi asla bir yadırgama olmadı olamazda ama elbet bu ayrımcılığın çirkinliğini şerefsizliğini gene el birliği ile atlatmamız lazımm..

biz bir şey yapmayacağız kakao. sizler Sünni Müslümanlar yapacaksınız. CHP'ye atarlandığınızın yarısı kadar içinizdeki bu adamlara atarlansanız, içinizdeki o irin o cerahat akacak.
ama siz kendi mağduriyetlerinizle o kadar ilgilisiniz ki hala buraya gelip "dinsizlikten" yakınabiliyorsunuz. hiç sünni köyünde bir alevi görmemişlerin yazıları bunlar.
ne yazık ki içinizdeki bu insanları temizlemediğiniz sürece biz her zaman sizin mağduriyetlerinizin sonuna bir "ama" ekleyeceğiz. çünkü sizin başörtüyle okuyamamanızın sebebi laiklik değil, o insanlar.

çok merak ettim moderatörlerimize sormak istiyorum yukarı baktığım zaman bir hayli çekişmeli bir anket görüyorum bu da beni mutlu ediyor katılım çok iyi diye...peki güvenebilir miyiz ankete ikinci üyelik falan yoktur işin içinde değil mi?

kesinlikle katılıyorum içimizde ki o yobazları arındırmadan İslama bakışı düzeltemeyiz...ne geliyorsa başımıza radikallerden aşırı ızmcilerden geliyor...aslında bizim gibi ılımlı düşünenler çok fazla ama nedense yetersiz görünüyoruz yanlış oy kullanıyoruz her gördüğümüze inanıyoruz ...bu işlerin boyla posla olmayacağını halaa anlayamadık...Mesela ben bundan bi 7-8 sene önce Kur'an Meali okuyorum diye aşırı radikal bir komşum beni şirkçilikle imansızlıkla suçlamıştı yaşı büyük diye saygımdan cevap vermeyip eve gelip dakikalarca ağlamıştım...ne tuhaf değil mi o da müslüman ben de...

Bakin aslinda gunluk konusma dilimizde bile yerlesik otekilestirici unsurlar var. Biz kotu niyetle yapmasak bile bunun daha fazla yerlesmesine sebep oluyoruz.yanlis anlamayin ama gelinimiz alevi ama yadirganmadi cumlesi bunlardan biri...zaten yadirganacak bir mevzuu degil ki.kurt ama iyi insan alevi arkadasim var:)))) gibi gibi...cogunlugun dili:)

Türkiye çoğunluğu müslüman olan bir ülke
Ecdadımız Nasıl tüm dinleri içinde barındıran asırlar süren bir yönetimi himaye ettiyse az biraz örnek alırsak emin olun Kuran'a göre yönetilirsek bunu başarırız
Günümüzde hangi ülke kurana göre yönetiliyormuş söylermisiniz ben göremiyorum
Hepsi petrol kaynaklı Amerika İsrail kölesi olmuş dini alet eden yönetimler
Siz beni Arap ülkelerindeki yönetimi istiyormuşum şeriat! Dedikleri ama altında her türlü şeytan oyunları olan insanları sadece ölen Sayı! Larla bilen yönetimlerei destekliyormuşum gibi ithamda bulunuyorsunuz
Bırakın birbirinize üstünlük sağlamayı
Hepimize düşen görev çocuklarımıza ilim öğretmek
Bizlerin birbirine düşmesi kimin işine geliyor bi düşünün Benim yolum bana göre doğru yoldur kurtuluştur
Herkes etrafına çocuklarına çevresine tek dayatması ilim öğretmek Kuran'ı anlatmak olsun
Tekrar bana göre diyorum kurtuluş budur Cihat budur kimseyle polemiğe girmek istemiyorum fikrim sabittir nokta

ben boşuna yazmışım mesajlarımı. arkadaşım, insan unsuru ve egoları oldukça kuranı kafalarına ve çıkarlarına isteklerine göre değiştirecekler.
günümüzde hep böyle yapıldı diyoruz. olmayacak duaya amenna diyorsun diyoruz.
hayal aleminden çık diyoruz.
ütopya diyoruzda diyoruz. da anlaşılmıyor mu oradan bilemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…