• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Siz dinsiz nesil yetiştirenlere katlandım dediniz ya..
Bende size onu sordum ,siz bunu nereden biliyorsunuz gördünüz mü dedim..
Hem de Nasıl gördüm ben dinden korkan başörtülüleri taşlayan Atatürk'ü ağzına sakız yapıp arkasına sığınıp her fırsatta dine küfreden insanların içinde büyüdüm sırf sünniyim diye annem başörtülü diye beni daha 10 yaşındayken oyunlarına almazlardı sen ne diyosun
Bıraksınlar şu Atatürk'ü Adamı rahat yatırmıyorsunuz yeter artık
Hiç değilse ben kurtuluş savaşında komutan olarak verdiği üstün mücadeleden dolayı 10 kasımda 3 ihlas bi Fatiha okuyorum eminim işine yarıyordur 1 dklık saygı duruşundaki daha iyi

az biraz evrensel düşünsen beni anlarsın
Ama nerdeee
Oyumuda veririm Cihat içinde savaşırım
Nasıl misyonerler ülkemizde hristiyanlığı yaymaya çalışıyor
Bende islam için sonuna kadar savaşır bu düşüncelerimi herkese empoze ederim
Deist dinleri yalanlasın
Ben de İslamı yaymaya çalışıyım
Cihat için savaşıyım
Madem Özgür ülkeyiz sanane bizden
Sana özgürlük yok habin, çünki senin özgürlüğün birilerinin özgürlüğünü kısıtlıyorda ondan canım .:KK14:...

Son düzenleme:
az biraz evrensel düşünsen beni anlarsın
Ama nerdeee
Oyumuda veririm Cihat içinde savaşırım
Nasıl misyonerler ülkemizde hristiyanlığı yaymaya çalışıyor
Bende islam için sonuna kadar savaşır bu düşüncelerimi herkese empoze ederim
Deist dinleri yalanlasın
Ben de İslamı yaymaya çalışıyım
Cihat için savaşıyım
Madem Özgür ülkeyiz sanane bizden

Sanirim anlattiginiz evrensel ilkeler birads devreye giriyor..bir deist ya da ateist kendi inancini veya inancsizligini yaymak ve empoze etmek icin savasmiyor.cunku savastiginiz zaman oldurme fiili devreye giriyor..yani soyle bir durum olamaz mi. Siz kendi inanciniz cercevesinde gunluk yasaminizi giyiminizi sekillendirme ozgurlugune sahip olmalisiniz.bir deist agnostik ateist hristiyan musevi de oyle.cocugunuzu istediginiz gibi yetistirebilirsiniz ,digerleride oyle..yani sizin inanciniz sistemin ana mekanizmasi olursa dayatma olur.sizin ozgurlugunuz digerlerinin mahkumiyeti olur.herkese ozgurluk evrensel degerdir.

TÜRK MİLLETİNİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ, DEVLETİN KURUM VE ORGANLARINI AŞAĞILAMA

Madde 301- (Değişik: 30/4/2008-5759/1 md.)

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
---------------

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA SUÇU

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 218. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

------------------

SUÇ İŞLEMEYE VE HALKI BİRBİRİNİ ÖLDÜRMEYE TAHRİK SUÇLARI

MADDE 214. - (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silâhlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

------------------

MADDE 299 – (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır. (Değişik 2. fıkra: 5377 – 29.6.2005 / m.35) (2) Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.

(3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...alara-gore-suc-kapsamina-giren-haller.658251/

Hem de Nasıl gördüm ben dinden korkan başörtülüleri taşlayan Atatürk'ü ağzına sakız yapıp arkasına sığınıp her fırsatta dine küfreden insanların içinde büyüdüm sırf sünniyim diye annem başörtülü diye beni daha 10 yaşındayken oyunlarına almazlardı sen ne diyosun
Hiç değilse ben kurtuluş savaşında komutan olarak verdiği üstün mücadeleden dolayı 10 kasımda 3 ihlas bi Fatiha okuyorum eminim işine yarıyordur 1 dklık saygı duruşundaki daha iyi

O zaman bunları yaşadıysanız burada şunu diyebilirdiniz.
Bazı insanları tenzih ediyorum diyebilirdiniz...

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN

Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Resmî Gazete : 31.07.1951/ 7872

Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.

Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.

Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.

biraz da gülelim.

11207339_877640515668499_890971106787983476_n.jpg

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
ay amcam ne tatlı olmuş :-):-)

Size sunu soylemek isterim ben de alevi oldugum icin 5 yasinda komsumuzdan dayak yedim.evlerine sokmazlardi.cocuklariyla oynatmazlardi.bayramlarda butun cocuklara corek dagitirlardi bir tek bize vermezlerdi.niye oldugunu anlamazdim bile.hayatimin her alaninda yasadim bunu.her alevi yasadi.bu mutlak bir gercek ulkemizde.daha cok orneklendirebilirim.basortulu oldugu icin kesilen yakilan kim var.oruc tuttugu icin dovulen oldurulen kim var...tabii ki inanclar uzerine baski kabul edilemez.ama madem bu sıkıntıyı yasadiniz daha beterini yasayan kitlelere empati geregi daha cok sahip cikmaniz gerekmez mi.

Size sunu soylemek isterim ben de alevi oldugum icin 5 yasinda komsumuzdan dayak yedim.evlerine sokmazlardi.cocuklariyla oynatmazlardi.bayramlarda butun cocuklara corek dagitirlardi bir tek bize vermezlerdi.niye oldugunu anlamazdim bile.hayatimin her alaninda yasadim bunu.her alevi yasadi.bu mutlak bir gercek ulkemizde.daha cok orneklendirebilirim.basortulu oldugu icin kesilen yakilan kim var.oruc tuttugu icin dovulen oldurulen kim var...tabii ki inanclar uzerine baski kabul edilemez.ama madem bu sıkıntıyı yasadiniz daha beterini yasayan kitlelere empati geregi daha cok sahip cikmaniz gerekmez mi.
yapmayın karşılıklı yaşandı bu olaylar ben örtülü değilim ama kızkardeşim okuyamadı ne mücadeler verdiğine ve verdiklerine şahit oldumm.. ALLAHA şükür yeni nesiller bilinçli din mezhep ayırmadan dostluklar kuruluyor..

yapmayın karşılıklı yaşandı bu olaylar ben örtülü değilim ama kızkardeşim okuyamadı ne mücadeler verdiğine ve verdiklerine şahit oldumm.. ALLAHA şükür yeni nesiller bilinçli din mezhep ayırmadan dostluklar kuruluyor..
neyi yapmasın. onu bunu bilmem ama bu ülkede en çok eziyeti aleviler çekti. ben alevi değilim ama biliyoruz yaşananları.
öldürüldüler
ya en önemlisi öldürüldüler, yakıldılar. sadece inançları için yaşadılar bunları.
yapacak tabi.

hımm şimdi falakaya yatırırlar seni bu cümlelerin için...:KK49::KK49:

K

Karsilikli yasanmadi..basortulu oldugu icin okuyamamasi korkunc ama diger otekilestirme ve baski daha korkunc..sadece orneklendirdim...tek bir ornek isterim sizden de..olume yakilmaya ve kesilmeye dair

Yaprak6 Yaprak6 Yetkilerin yalan söylediğine hiç şahit olmadın mı yani ne demek ne derlerse inanırım? Sana dünya kadar örnek sayarım sadece mit tırları değil. Güvenimizi durduk yere kaybetmedik herhalde.

Ayrıca gözünün gördüğüne, kulağının duyduğuna inan arkadaşım, aklımız fikrimiz var, idrak kabiliyetimiz var. Gelişmiş beynimizle evrimin en üst basamağındaki canlıyız neden yetkili biri söyledi diye tüm kanıtları, işaretleri bir tarafa bırakıp ona inanalım?

neyi yapmasın. onu bunu bilmem ama bu ülkede en çok eziyeti aleviler çekti. ben alwvi değilim ama biliyoruz yaşananları. öldürüldüler ya en önemlisi öldürüldüler yakıldılar. yapacak tabi.
biliyorumm ülkenin çirkinliklerii ,şerefsizliklerii ama yeni nesil bunlara dur diyor dostluk kardeşlik arkadaşlık, canlık içinde temeller atılıyor ve diyorumki öyle dışlayan hangi zümre olursa olsun afaroz edilsin çevremizdemi şahit olduk engel olalım..

Back