- 27 Ağustos 2009
- 3.310
- 4
canım dediğim gibi doğru düzgün okula gelmiyor zaten geldiğinde de ilgisiz ve zor zaptediyorum.
bir öğretmen arkadaşa sorduğumda çok ilgilenme genelde derste uyuyo zaten bırak uyusun cevabını aldım.
e okulda diğer derslerine not verilmiş sadece türkçe 0 gözüküyo.
anladığım kadarıyla benden önceki öğretmen birşey yapmamış onun için.. :26:
kaynaştırma öğrencileri zordur eminim...
ben dersanede çalıştığım dönemde duyma yetisinde problem olan bir öğrencim vardı. Ne kadar duyuyor ne kadar anlıyor çözememiştim. nasıl davranacağımı bilemiyordum. görmezden gelmek de olmazdı. Ben de test vs. dağıttığımda yapmaya çalıştığını gördüm. bi kaç kez etütlere aldım. baktım ben anlattıkça kafasıyla anladığını belirtiyor. Tabiki konuşamıyordu... bilmiyorum sbs de iyi yapabildi mi, dersaneden ayrılınca görmedim bi daha.
ama sizin durum daha farklı, sınıf geçirme durumu var... ayrı bi sınav yapılamaz mı onun yapabileceği düzeyde?
bu arada ben yine staja gittim bugün. 6. sınıftaydım. Hoca geldi, ödev vermiş, 1 paragraf bir günlerini anlatacaklar ingilizce. bi çocuğun adını söyledi. çocuk okumaya başladı. tabi bi sürü yanlış. hoca her yanlışta durdurup Bu ne demek, olmamış, yanlış yapmışsın vs. diye sürekli kesti. ama doğrusunu da söylemedi.
neyse 3 -4 öğrenciye okuttu. bazıları da ödevlerini yapmamış, onlara da bayağı bi söylendi. Ben ağır buldum bu söylediklerini. o yaşta bana böyle şeyler söylense ben okula bi daha gitmezdim.. çok alıngan bi çocuktum çünkü. Hoca genelde çocuklara Kapa çeneni diye bağırdı. ama sınıfta çocuklar zaten konuşmuyorlardı.
ödevleri yanlış olabilir, ama ben onun yerinde olsam bir paragraf yazdırdıysam onları toplar düzeltir ve feedback verirdim. çünkü iki üç kişinin yazdıklarını dinlemek ve 1 2 yerini düzeltmekle sınıftaki çoğu öğrenci bişey kazanmadı.
size bi anımı da anlatayım. hiç unutmuyorum 8. sınıftaydım. ilk ingilizce dersimdi o sene. öğretmen kendimizi tanıtan bir paragraf yazmamızı istemişti. ben de tatilden çıkmışım yeni, yazdım bişeyler ama yanlışlarım olmuş bolca.
öğretmen kağıtları topladı. 1 hafta sonra getirdi. 3 tane en kötü seçtim dedi. 2 tane derse ilgisi olmayan öğrenciyi söyledi. ve de Ennn kötüsü ise şu diyerek benim adımı söyledi. (ben gerçekten ingilizceyi çok severdim ve çalışkan bi çocuktum) beni herkesin önüne çıkarttı, tahtaya yazdırdı aynı yazdıklarımı. sonra şurası yanlış burası yanlış diye bütün sınıfın önünde küçük duruma düşürüldüm. eve gittim ağladım. Sonra hırslandım, çok çalıştım. ingilizce öğretmeni olmak üzereyim. ama o öğretmenin içimde bıraktığı o kırgınlık geçmiyor, geçmiyor!
Son düzenleme: