Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

bir haber okudum bir kısmında şunlar yazıyor:

bir öğretmenin gizlice yazdığı mektupta;

"7 Eylül İlköğretim Okulunda, okullar açıldığından beri büyük bir huzursuzluk ve korku içinde sözüm ona eğitim yapılmaya çalışılmaktadır. 2 ay içinde 2 öğretmene fiili saldırı olmuş, 4-5 öğretmenimiz de tehdit edilmiştir. Okulda egemenlik kurmak isteyen 3-4 aile ve bunların örgütlediği diğer aileler de sudan sebeplerle yok çocuğumuza bağırdın, yok sırasını değiştirsin, yok kafasına vurdun diyerek ikide bir tehdit ve küfürlerle okulu basmakta, öğretmenlerimize saldırmaktadır."

yazıyormuş. yorumsuz...

fiyonkcum aslında bir şey yapmana gerek yok,idare her öğretmenini bilir.Onların haber aldığı kişiler olur sınıfta ve hangi öğretmen ne kadar verimli oluyor,hepsini bilirler.Ben ilk zamanlar emeğimi anlamıyorlar diye üzülürdüm,çünkü kendimi ve yaptıklarımı anlatmayı sevmem hiçbir zaman.Ama bazıları bunu çok güzel yapar ve çok iş yapmış gibi görünür.Sonradan anladım ki herkes her şeyin farkında.Ama hoş bir durum değil tabii.İlk önce o kişiyle konuşmaya çalışırdım,gerçi bu davranışı yapan biri laftan da pek anlamaz.Kendine yakın gördüğün bir müdür yardımcısı varsa onunla konuşabilirsin.

evet kesinlikle biliyor idare ama bazı insanlar iletişim kurmak için bile sorun yaratmayı sevebiliyor, bu da insanı yoran bir durum. bugün her şey konuşuldu yüzleri kızaran insanlar gördük bol bol. :KK37: çok zor bir mesleğin içindeyiz. Allah hepimize yardım etsin.

Arkadaşlar merhaba...
Tecrübelerinize ihtiyacım var yine. :KK17:
Ben ücretli Türkçe öğretmenliği yapıyorum biliyorsunuz.
Dosyamda neler olması gerekiyor yardımcı olur musunuz?
Kimse bana herhangi bir şey teslim etmedi de müfettiş falan geldiğinde nelere bakıyor acaba?
Bir de müfettişler belli zamanlarda mı geliyor yoksa herhangi bir anda gelebilirler mi? :18:

müfettişleri bizde bekliyoruz. geçen hafta geliyo dendi.gelmediler. bu hafta gelirler dedik. yine yok. e haftaya yazılı haftası. gelsin nasıl yazılı yapıyorum görsün bari ne diyim.
müfettişler hep birşey ister cnm. herşeyin tam olsa da mutlaka bir eksik bulacaktır. takma kafaya o yüzden. zaten artık onların notu sadece müdüre klavuzluk yapıyo öğrt hakkında. eğer müdürün seni biliyor tanıyorsa müfettişin notuna bakıp da seni değerlendirmez bence...

neler istiyorlar
1-bep planı
2-zümre toplantı tutanakları
3-yıllık planlar
4-rehberlik dersi planı
5-yazılı kağıdı ve dolu yazılı kağıdı.
6-eskiden not defteri vardı bak şimdi hatırladım artık yok...
7-üff işte şimdi benim zayıf noktam geliyor...performans görevlerinde öğrencileri tek tek değerlendirdiğin dereceli puanlama anahtarı.. İŞTE BEN BUNLARI YAPMADIM.

müfettişleri bizde bekliyoruz. geçen hafta geliyo dendi.gelmediler. bu hafta gelirler dedik. yine yok. e haftaya yazılı haftası. gelsin nasıl yazılı yapıyorum görsün bari ne diyim.
müfettişler hep birşey ister cnm. herşeyin tam olsa da mutlaka bir eksik bulacaktır. takma kafaya o yüzden. zaten artık onların notu sadece müdüre klavuzluk yapıyo öğrt hakkında. eğer müdürün seni biliyor tanıyorsa müfettişin notuna bakıp da seni değerlendirmez bence...

neler istiyorlar
1-bep planı
3-yıllık planlar
4-rehberlik dersi planı
7-üff işte şimdi benim zayıf noktam geliyor...performans görevlerinde öğrencileri tek tek değerlendirdiğin dereceli puanlama anahtarı.. İŞTE BEN BUNLARI YAPMADIM.

iyi yapmışsın o ne saçma şey öyle! işimiz azmış gibi. :KK47:

neler istiyorlar
1-bep planı
3-yıllık planlar
4-rehberlik dersi planı

cevabın için teşekkür ederim canım.
benim de baya bi eksiğim varmış :KK25:
dönem ortası başladığım için zümre toplantı tutanağım yok mesela.
şubem olmadığı için rehberlik dersi planım da yok.
bir de bu performans ödevleri için tüm sınıfın değerlendirildiği bir liste var elimde.
tek tek değerlendirmek şart mı?:26:

ayrıca başka ne isterler...

sınıfta güleryüz, kılık kıyafetin, ses tonu ayarın, sınıftaki öğrencilere isimleriyle hitap etmek.bu müfettişin hoşuna gidiyor. bi keresinde bi müf bana söylemişti. bir de ilk öğretmenlik yıllarımdan bi hatıra anlatayım. müfettiş sınıftan çıktı beraber oturduk. bana dediki "çook güzel ders anlattın ama bişey dikkatimi çekti. neden sınıfta ışıklar yanıyordu ...ışıkları kapatman gerekiyordu." e doğru diyor çünkü gün ışığı sınıfın içindeydi. ben tabi şokkk....

sınıfta güleryüz, kılık kıyafetin, ses tonu ayarın, sınıftaki öğrencilere isimleriyle hitap etmek.bu müfettişin hoşuna gidiyor. bi keresinde bi müf bana söylemişti. bir de ilk öğretmenlik yıllarımdan bi hatıra anlatayım. müfettiş sınıftan çıktı beraber oturduk. bana dediki "çook güzel ders anlattın ama bişey dikkatimi çekti. neden sınıfta ışıklar yanıyordu ...ışıkları kapatman gerekiyordu." e doğru diyor çünkü gün ışığı sınıfın içindeydi. ben tabi şokkk....

tasarrufu seviyormuş =)
demek ki başka eksik bulamadı. bu da iyi bişi:82:

bizim sınavlar başlıyor. ortak sınavlarda kelebek sistemi kullanılacakmış :KK53:

Okulda tehlikeli şeyler oluyor kızlar :18: Bu sene müdür değişikliği olduğu için bir çok yeni öğrenci geldi. Bazıları okullarını değiştirmiş bazıları da başka illerden gelmiş. İşte bir tane Urfa'dan gelen erkek var 7. sınıf. Yaklaşık 1 ay önce bir olay yaşanmış nasıl anlatsam ki sanırım bu çocuk sapık 7'lerden başka sınıftaki bir kıza takılmış, sonra bir gün okulda ne diyim bilemiyorum kızın her yerini mıncıklamış resmen.. Kızı tehdit ederek. Okulun neredeyse hepsi duymuş bu olayı sonraki gün kızın sınıfındaki tüm erkekler o çocukla kavga etmişler ama öğretmenlerden hiç kimse bilmiyorken. Bu gün öğrencilerden biri yanıma gelip anlattı anlatanı da tam tehdit etti sayılmaz ama bir şeyler söylemiş, kız ne dediğini söyleyemiyor ama. İlk kız arkadaşlarıma söyledim fikirlerini almak için sonra sanırım en uygun olacak şey sınıf öğretmenlerine söylemek olacak diye anlatmaya çalıştık biraz.. Sınıf öğretmeni de aldı çocuğu rehber öğretmenin odasında 10-15 dk. konuştular tek bildiğim şey öğretmenin çocuğu bağırarak dışarı atmasıydı bir öğrenci söyledi onu da :KK47: . Dışarı attığını söyleyen öğrenciye de sanırım bir derste yan yana oturmak zorunda kalıyorlarmış o arada kıza hep bakıyormuş yaklaşmaya çalışıyormuş o da önceden söylemişti ama böyle bir şey olabileceğini düşünmemiştim. Kızlar sizce korkmalı mıyız sizin oldu mu böyle sapık öğrencileriniz ? :18:

evet oldu,olmaz mı.Öğretmenini taciz eden bile oldu,dokunarak veya sözlü olarak...İlköğretimde nasıl bilmem ama vereceksin tasdiknameyi gidecek,öylelerinin işi yok okulda.

cevabın için teşekkür ederim canım.
benim de baya bi eksiğim varmış :KK25:
dönem ortası başladığım için zümre toplantı tutanağım yok mesela.
şubem olmadığı için rehberlik dersi planım da yok.
bir de bu performans ödevleri için tüm sınıfın değerlendirildiği bir liste var elimde.
tek tek değerlendirmek şart mı?:26:

tek tek değerlendir diyorlar işte. sorun da bu zaten. çünkü o kadar öğrenci tek tek nasıl değerlendirecez. kağıt israfı da cabası. valla ben de henüz böyle bi çalışma yok. yapmayı da düşünmüyorum. çk biliyosa öğretmenliği bırakıp da niye müfettiş oldu. kolaysa kendi yapsaydı.

üstelik bazı öğrenciler kendi bile yapmıyıp dışardan destek alıyor.

tek tek değerlendir diyorlar işte. sorun da bu zaten. çünkü o kadar öğrenci tek tek nasıl değerlendirecez. kağıt israfı da cabası. valla ben de henüz böyle bi çalışma yok. yapmayı da düşünmüyorum. çk biliyosa öğretmenliği bırakıp da niye müfettiş oldu. kolaysa kendi yapsaydı.

üstelik bazı öğrenciler kendi bile yapmıyıp dışardan destek alıyor.

anladım canım ben de yapmayı düşünmüyorum.
diğer öğretmen arkadaşlar da yapmadıklarını söylediler.
müfettişler kırtasiye işini seviyorlar belli ki.. :KK20:
bi sürü gereksiz şey istiyolar..

ne biçim çocuklar var yaa
aileden kaynaklıdır o kesin yazık..
öğretmene de taciz yapan var hım
o nasıl olmuşş ? korkulur.......

ödevlerde yardım alıyorlar demiş bir arkadaş, yardım almak da ne tamamını net yapoyor ödevlerin... geçenlerde kırtasiyede gördüm bir anne gelmiş çocuğunun ödevini netten buldurdu çıkarttırdı götürdü... çocuk okumaz bile o ödevi hoop öğretmene verir.

ben zaten ödev vermiyorum bu yüzden artık.

müfettiş konusunda da arkadaşlar, hiç eğitim öğretimle ilgili şeyleri eleştiren oldu mu aramızda müfettişlere karşı? yani sadece onlar teftiş edip gidecekler diye bir kaide mi var, nelerden sıkıntı çekiyoruz bilmeleri gerekmez mi? ben biraz daha açık olmamız gerektiğini, konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.

bunu okuyunca bnim de aklıma geldi,müfettiş dersimden çıktı her şey yolundaydı.2. ders rahattım tabi gelen giden olmaz diye,masaya hafiften dayanarak (yarı otutrur vaziyette) ders anlatıyorum,birden kapı açıldı başka bi müfettiş geldi,dersi sordu,yanlış gelmişim pardon dedi sonra biraz gelir misiniz dedi dışarı çıktım.bu oturma tarzınız bir öğretmene hiç yakışmıyor diye bi başladı,bir sürü laf..anlayamadım bile,sınıfın tamamını böyle görebiliyorum ayrıca oturmuyordum falan diye açıklamaya çalıştım,ama yok neler neler söyledi adam...sanırsınız mini eteğimle öğrencilerimi tahrik ediyorum,çok sinir olmuştum.
ayrıca masaya oturmakta da bi sakınca görmüyorum ben,arada yaparım ne yapayım sandalyede otursam çok alçakta kalıyor,sürekli ayakta durmak da olmuyor..sık olmasa da oturmuyorum desem yalan olur:KK62:

tasarrufu seviyormuş =)
demek ki başka eksik bulamadı. bu da iyi bişi:82:

bizim sınavlar başlıyor. ortak sınavlarda kelebek sistemi kullanılacakmış :KK53:

tasarrufu seviyor mu bilmem ama sanırım bana şu mesajı verdi. sen öğretmen olarak sınıfta doğru davranışları göster..sen ışıkları kapat çcuklara bunun önemini söyle davranışla gösterdiğin için onlar da bu şekilde örnek alır, davranışlarında etkili olur.

kolay gelsin..bu arada kelebek sistemi de nedir?

bunu okuyunca bnim de aklıma geldi,müfettiş dersimden çıktı her şey yolundaydı.2. ders rahattım tabi gelen giden olmaz diye,masaya hafiften dayanarak (yarı otutrur vaziyette) ders anlatıyorum,birden kapı açıldı başka bi müfettiş geldi,dersi sordu,yanlış gelmişim pardon dedi sonra biraz gelir misiniz dedi dışarı çıktım.bu oturma tarzınız bir öğretmene hiç yakışmıyor diye bi başladı,bir sürü laf..anlayamadım bile,sınıfın tamamını böyle görebiliyorum ayrıca oturmuyordum falan diye açıklamaya çalıştım,ama yok neler neler söyledi adam...sanırsınız mini eteğimle öğrencilerimi tahrik ediyorum,çok sinir olmuştum.
ayrıca masaya oturmakta da bi sakınca görmüyorum ben,arada yaparım ne yapayım sandalyede otursam çok alçakta kalıyor,sürekli ayakta durmak da olmuyor..sık olmasa da oturmuyorum desem yalan olur:KK62:

ben de oturuyorum aynen dediğiniz gibi koltukta olsam alçak oluyor
masaüstü pantolonlu olduktan sonra sorun yok bence
ama bi keresinde müdür yrd girdi sınıfa ben masaüstündeydim =)
o bişi demedi ama ben çekindim nedense:KK52:

tasarrufu seviyor mu bilmem ama sanırım bana şu mesajı verdi. sen öğretmen olarak sınıfta doğru davranışları göster..sen ışıkları kapat çcuklara bunun önemini söyle davranışla gösterdiğin için onlar da bu şekilde örnek alır, davranışlarında etkili olur.

kolay gelsin..bu arada kelebek sistemi de nedir?

bir sınıf içerisinde farklı sınıflardaki öğrencilerin farklı sınavları olabildiği bir sınav yapma metodudur.mesela 11 ci snıflar matematik sınavı olurken yanında bir 9.cu snıf oturur ve kimya çözer.sınıfnda başındada 2 tane gözetmen öğretmen bulunur.bunu yapmaktaki maksat öğrencinin kopya çkemesini engellemektir
-alıntı-

size bi anımı da anlatayım. hiç unutmuyorum 8. sınıftaydım. ilk ingilizce dersimdi o sene. öğretmen kendimizi tanıtan bir paragraf yazmamızı istemişti. ben de tatilden çıkmışım yeni, yazdım bişeyler ama yanlışlarım olmuş bolca.
öğretmen kağıtları topladı. 1 hafta sonra getirdi. 3 tane en kötü seçtim dedi. 2 tane derse ilgisi olmayan öğrenciyi söyledi. ve de Ennn kötüsü ise şu diyerek benim adımı söyledi. (ben gerçekten ingilizceyi çok severdim ve çalışkan bi çocuktum) :KK14: beni herkesin önüne çıkarttı, tahtaya yazdırdı aynı yazdıklarımı. sonra şurası yanlış burası yanlış diye bütün sınıfın önünde küçük duruma düşürüldüm. eve gittim ağladım. Sonra hırslandım, çok çalıştım. ingilizce öğretmeni olmak üzereyim. ama o öğretmenin içimde bıraktığı o kırgınlık geçmiyor, geçmiyor!
[/QUOTE]

:KK19: ben de orta 2 deyken ingilizce hocam hep küçük düşürürdü beni hep yazılıdan 1 alırdımingilizce en nefret ettiğim dersti.. şimdi anadolu lisesindeyim lise 3te ingilizcede okulun en iyilerindenim ingilizcecimiz dil seç diye yalvarmıştı alan seçiminde. hep derim kendi kendime ahhh o betül hoca burda olsa da karşısına geçip şakır şakır ingilizce konuşsan diye ama malesef il değiştirdim :KK33:

bi öğrenci olarak söylüyorum Allah tüm öğretmenelre sabır versin :82:

stajım bitti. son hafta ders planı yapıp ders anlatmam ve hoca tarafından değerlendirilmem gerekiyordu. hocamız da dedi ki ben bi ara doldururum. sonra telefon ettim, gelip bana son bi iyilik yapıp yazılılarımı okur musun dedi. gittim okudum. zarfa koymuş formu da verdi. merak ettim açtım baktım. 92 vermiş. neye göre verdiyse..
şimdi de yapmadığım derslerin raporlarını uyduruyorum. bu ne biçim eğitim sistemi ya....

stajım bitti. son hafta ders planı yapıp ders anlatmam ve hoca tarafından değerlendirilmem gerekiyordu. hocamız da dedi ki ben bi ara doldururum. sonra telefon ettim, gelip bana son bi iyilik yapıp yazılılarımı okur musun dedi. gittim okudum. zarfa koymuş formu da verdi. merak ettim açtım baktım. 92 vermiş. neye göre verdiyse..
şimdi de yapmadığım derslerin raporlarını uyduruyorum. bu ne biçim eğitim sistemi ya....

kağıtları güzel okumuşsun demek ki. :KK9:
daha duur neler göreceksin neler...
bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır.

X