Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

bu ara cidden bunaldım okuldan. boğulmaktayım.
öğrencileri dinleyen, sorunlarıyla ilgilenen biriyim.
nerdeyse tüm sorunlar beni bulur oldu.
böyle davrandığım için çok pişmanım şu an.

stajım bitti. son hafta ders planı yapıp ders anlatmam ve hoca tarafından değerlendirilmem gerekiyordu. hocamız da dedi ki ben bi ara doldururum. sonra telefon ettim, gelip bana son bi iyilik yapıp yazılılarımı okur musun dedi. gittim okudum. zarfa koymuş formu da verdi. merak ettim açtım baktım. 92 vermiş. neye göre verdiyse..
şimdi de yapmadığım derslerin raporlarını uyduruyorum. bu ne biçim eğitim sistemi ya....

haha hoşgeldin milli eğitim camiasına....daha yapmadığın toplantıların tutanaklarını vsvs de yazacaksın bir başla :)))

bugün çoğu zaman olduğu gibi okul çok keyifliydi...mini mini 9 larımla ders yaptık 3 saat...sonra koca koca 12 lerim vardı...
kız lisesine başladığımda erkek haylazlığını ve hazır cevaplığını özleyeceğim gibime gelmişti ama çooook yanılttı beni kızlarım...ve kızların dil yeteneğinin erkeklerden üstün olduğuna iyica kanaat getirmeye başladım...(sadece genelleme tabi)

bu arada lisede çalışan arkadaşlarım 12 lerle durumunuz nasıl? 2. dönem gidecekler mi?

gidecekler. üzülecek misin? :))))

dürüst mü olayım, yoksa hemmmeenn uygun konum düğmeme basıp ideal cevabı mı vereyim....? :)))

çocukları özleyeceğim ama çok üzüleceğimi zannetmiyorum...:p hangi öğrenci boş dersi sevmez....

Son düzenleme:
dovecuğum malesef durum bu,yapılmayan toplantılar,etkinlikler yapılmış gibi gösterilir.....
çiğdem bizim 12'ler son ay gelmez sadece,boş boş otururuz.Bu arada benim öğrenciler hep erkek,hep kız olsa nasıl olur diye düşünürüm hep.
fiyonk ben de öyleyim.Ve şuan ciddi ciddi kafa yorduğum bir öğrencim var,nasıl doğru yolu göstereceğim bilemiyorum.

dürüst mü olayım, yoksa hemmmeenn uygun konum düğmeme basıp ideal cevabı mı vereyim....? :)))

çocukları özleyeceğim ama çok üzüleceğimi zannetmiyorum...:p hangi öğrenci boş dersi sevmez....

bence hâlâ uygun konumdasın. özleyeceğim ne demek yahuu! :KK52:

dovecuğum malesef durum bu,yapılmayan toplantılar,etkinlikler yapılmış gibi gösterilir.....
çiğdem bizim 12'ler son ay gelmez sadece,boş boş otururuz.Bu arada benim öğrenciler hep erkek,hep kız olsa nasıl olur diye düşünürüm hep.
fiyonk ben de öyleyim.Ve şuan ciddi ciddi kafa yorduğum bir öğrencim var,nasıl doğru yolu göstereceğim bilemiyorum.

ne gibi bir sorunu var?

bugün beklenen misafirlerimiz geldi.. (müfettişler ) bizi 2 yıl önce teftiş eden adam var yine grupta. üff onunla bi daha karşılaşmak sıkıcı olacak. keşke başka biri gelseydi.
bakalım ne zaman dersime girecek. ve geçen seferkinden farklımı olacak. buraya yazarım .....

Memura, 'zorunlu' göç yolu açıldı. Memur, kendisi istemese de başka bir kuruma ve yere gönderilebilecek. Memurun isteği olmaksızın yapılacak bu görevlendirme 6 ay sürebilecek.

Torba yasa tasarısına eklenen bir hükümle, memurlara amirlerinin 'oluru' ile başka bir kuruma veya ile 'görevli olarak' gönderilmesinin yolu açıldı.

Aysel ALP yazıyor hurriyet.com.trTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba yasa tasarısının 88.maddesi ile 657. Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 'kurumlar arası geçici süreyle görevlendirme' maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre memurlar geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıdaki şartlarda çalıştırılabilecekler.

a) Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4 üncü ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunması şarttır.

b) Geçici süreli görevlendirilen memurlar, geçici süreli olarak görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.

c) Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, aylıkları ile diğer malî ve sosyal haklarını kurumlarından alır. Bu memurların kadroları ile ilişkileri, kendi sınıf ve derecelerindeki terfi ve emeklilik hakları devam eder.

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. YurtdıGında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir.

e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların mesleği ile ilgili olması şarttır.

f) Geçici süreli görevlendirmede memurun muvafakati aranır.

MEMUR İSTEMESE DE GİDECEK

Tasarının bu düzenlemesinde memurun kendi isteğiyle başka bir kuruma gidebileceğine hükmediliyor. Ancak maddenin son bölümüne eklenen fıkrayla, bu haller dışında da memurların kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda altı aya kadar geçici süreyle görevlendirilebileceğine hükmediliyor. Bu görevlendirme için Devlet Personal Başkanlığından uygun görüş alınması şartı konuluyor.

İşte muhalefet memurun muvaffakiyeti dışında yapılacak bu görevlendirmenin, 'istenmeyen' personelin başka kurum ve illere gönderilmesinin önünü açtığını ileri sürerek itiraz etti. Ancak Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu ististanın 'çok önemli' olduğunu belirterek, "Bunu özellikle istedik. Örneğin ülkenin bir bölgesinde kuş gribi var. Ama doktorlar gitmek istemiyor. Ya da kendi alanımdan örnek vereyim. Habur'da bir soruşturma yapılacak ama müfettiş gitmek istemiyor. İşte bu tür durumlar için düzenledik bu hükmü" diye konuştu.

Memura, 'zorunlu' görev veren fıkra ise şöyle:

"Birinci fıkrada belirtilen hâller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir.”

eğer kızların iyiyse, yani algılama düzeyleri biraz iyi ise tadından yenmiyor ....çok zeki ve hazırcevap kızlarım var ben bunu anadolu kısmında olmama bağlıyorum....öğrenmeye daha hevesliler ve istediğin kadar ders kaynatıp anınsa derse dönüp toparlayabiliyorsun ve...ben "aman kitap defter getirin, ödev yapın" demiyorum bile zaten yapmış oluyorlar..şimdilik çok keyifli...dönem başında anadolu lisesi'ni tercih etmediğim için çok pişman olmuştum (kız meslek lisesinde çalışıyorum bu arada) ama şimdi hadi git deseler gitmem sanırım.....ben bu yüzden özleyeceğim onları...

ben de tam tersi hep erkeklerin olduğu bir sınıf nasıl olur acaba? diye düşünüyorum

offff...bu gün okulda kopya var...olaylar var...hocaların çocukların önünde kavga etmesi vaaar...offfff...

öğretmenlerin kavga etmesi kötü olmuş.İnsanlarda hoşgörü kalmadı :KK43:(

bu arada yusum nerelerdesin ya,hamilelik nasıl gidiyor?
İyiyim canım benim. Buralara uğramaz oldum gebelik bölümünde takılıyorum =))
Hamilelik iyi gidiyor şimdilik, okul kapansa daha da rahatlayacağım ama =)
Sen nasılsın miskokulum?

Sınavda 6-7-8. sınıflar karma yapılıyor genelde. 7-6 karışık olan bir sınıfta çocuklar ÖĞRETMENLERİNİN İZNİYLE kopya çekmiş. Gitmiş birbirlerinin yanına oturup cevapları yazmışlar, öğretmen sıraları gezerken bak bu çocuk bu soruyu c yapmış seninki yanlış gibi şeyler söylemiş. Buldular ortamı hepsi kopya çekmiş tabi. Sınavdan sonra yine kopya çekenlerden 2 öğrenci tutturmuşlar biz kopya çektik sınav tekrarlansın diye. Kimse ikna edemedi onları söylememeleri için. Teneffüste yanıma gelip ne yapalım diye sordular, başka öğretmenlere söylememeniz iyi olur bütün sınıfı yakarsınız dedim, söyleyecekseniz de sınavın olduğu dersin öğretmenine söyleyin dedim(sınıf öğretmenleri çok aksi bir adam ne yapacağı belli olmaz) Onlar da gitmiş sınıf öğretmenlerine söylemiş o da bütün okula yaydı olayı. O sınıfın eski öğretmenleri geldi, onları görünce o da öğrendi ve kopya çekmeye izin veren öğretmen geldi. Çocuklara hakaret etti eski öğretmenlerine senin bu sınıfın gerizekalı, salak iğrenç bir sınıf bunlar diye, tehdit etti gibi bir şey oldu :KK43: .Eski sınıf öğretmenleriyle kavga ettiler el kaldırdılar da arkadaşlardan biri ayırdı onları. Bütün bunlar 6-7 tane 7. sınıf öğrencisinin önünde oldu. O 2 öğrenci sınavın tekrarlanmasını istedi ve onlarla birlikte kopya çekilen sınıfta olmayanlar da yanacak... offff çocuklar korkuyor artık öğretmenlerinden..zaten çocukları sevmeyen hep hakaret eden birisiydi bunları gördükten sonra....

eveeet bugün müfettiş olayını bitirdim kızlar. hafta sonuna hafiflemiş 0larak giriyorum.
sınıf yönetimime çocuklarla iletişimime bişey bulamadı ama evrakları inceleye inceleye eskittti resmen.
zümreyi istediği gibi yapmamışız, ürün dosyası sordu çocuklara. 8. sınıftı yanlarında değildi.
çalışma kitaplarına baktı. geri dönüş göremedim dedi. yani ben tek tek bakıp imzalayacakmışım. bi yaptırım olurdu diyo.
performans ödev konularını aynen alıp uyguluyosunuz. öğrenciye göre kendiniz yönergelerini yazmalısınız dedi. yani ahmete farklı ,mehmete farklı yönerge ve konu hazırlayacakmışız. çünkü ahmetle mehmet aynı değilmiş, kalıplaşmış ödev yapamazlar diyo.
sınavlarımın birer örneği dosyamda olduğu halde ,teftişe girdiği 2 sınıfın da top yazılı kağıtlarını istedi. ertesi güne getirdim. tek tek baktı. neyseki beğendi. 45 kişilk sınıfta 16 kişi yetersiz kalmış dedi. burda tuhaf olan nedir.anlamadım ya neyse.
girdiğim sınıfların not çizelgelerini e okuldan indirip dosyama koymuştum ama o da yeterli gelmediki benden girdiğim sınıfların başarı ortalamalarını yüzde olarak istedi. pazartesi günü onu vericem
ayrıca zümre olarak bizden bi rapor yazmamızı istedi. yine pazartesi vereceğiz.
öğretim programındaki aksaklıklar ,ders çizelgesindeki sorunlar, ders kitaplarıyla ilgili sorunları belirleyip çözüm önerileri istiyor bu raporda.
başka ne dedi hatırlamıyorum ama zaten çk irdeleyen bi adam. bu ilk karşılaşmamız değildi. ama işini tam yapıyor.bu kadar iyi yapmasa da olurdu. ne var bu kadar takılacak böyle şeylere. ders tıkır tıkır işlendi işte. daha ne eksik arıyorsun değilmi ama. herbişeyi sordu ya.dosyayı tek tek okudu. yazılıları inceledi.
neyse kurtuldum. darısı başınıza...........

İyiyim canım benim. Buralara uğramaz oldum gebelik bölümünde takılıyorum =))
Hamilelik iyi gidiyor şimdilik, okul kapansa daha da rahatlayacağım ama =)
Sen nasılsın miskokulum?

iyiym canım,sağol.Evet ya,tatil çok iyi olur senin için.Tabii bizim için de.Doğum nerde olacak,karar verdin mi?

Sınavda 6-7-8. sınıflar karma yapılıyor genelde. 7-6 karışık olan bir sınıfta çocuklar ÖĞRETMENLERİNİN İZNİYLE kopya çekmiş. Gitmiş birbirlerinin yanına oturup cevapları yazmışlar, öğretmen sıraları gezerken bak bu çocuk bu soruyu c yapmış seninki yanlış gibi şeyler söylemiş. Buldular ortamı hepsi kopya çekmiş tabi. Sınavdan sonra yine kopya çekenlerden 2 öğrenci tutturmuşlar biz kopya çektik sınav tekrarlansın diye. Kimse ikna edemedi onları söylememeleri için. Teneffüste yanıma gelip ne yapalım diye sordular, başka öğretmenlere söylememeniz iyi olur bütün sınıfı yakarsınız dedim, söyleyecekseniz de sınavın olduğu dersin öğretmenine söyleyin dedim(sınıf öğretmenleri çok aksi bir adam ne yapacağı belli olmaz) Onlar da gitmiş sınıf öğretmenlerine söylemiş o da bütün okula yaydı olayı. O sınıfın eski öğretmenleri geldi, onları görünce o da öğrendi ve kopya çekmeye izin veren öğretmen geldi. Çocuklara hakaret etti eski öğretmenlerine senin bu sınıfın gerizekalı, salak iğrenç bir sınıf bunlar diye, tehdit etti gibi bir şey oldu :KK43: .Eski sınıf öğretmenleriyle kavga ettiler el kaldırdılar da arkadaşlardan biri ayırdı onları. Bütün bunlar 6-7 tane 7. sınıf öğrencisinin önünde oldu. O 2 öğrenci sınavın tekrarlanmasını istedi ve onlarla birlikte kopya çekilen sınıfta olmayanlar da yanacak... offff çocuklar korkuyor artık öğretmenlerinden..zaten çocukları sevmeyen hep hakaret eden birisiydi bunları gördükten sonra....

bizim ortak sınavlarda da yaşanır kopya olayı.Bazı öğretmenler göz yumar.İlk yazılısı 30 ama her ne hikmetse ortak sınavda 80-90 alır.Öğrenciler de genelde sever bu tür sınavları zaten.Ama o öğretmen de amma abartmış,saçmalamış yani.Yine de diğeri sakin olmalıydı,kavga da ne oluyor?Konuşabilirdi,tartışabilirdi.

X