Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bizim okulda rehber öğretmen yok ne yazıkki =(
Ve inan her okulun farklı çerçeve programı olduğunu ilk defa duyuyorum daha doğrusu çerçeve programı nedir onu bile bilmiyorum =)
Ben her yıl internetten indiriyordum rehberlik planını.
Peki şimdi ne yapabilirim? Ya da rehber öğretmenin olmadığı okulla kim ilgilenecek??
orchidea sınav yerin değişmiş mi?
bnm değişmiş de mrk ettim
Zıl caldıktan sonra tum sınıfları kontrol etmek kırılan cam kapı var mı dıye
nobet defterını doldurmak 5 dakıkada olmuyor bız nobet cıkış defterını 15 dakıka yazıyoruz
bugün 6Ada 5. derste müdür bey beni ziyarete geldi.. dersin başında geldi. ben 15 dak oturur gider dedim ama zil çalana kadar kaldı. hiç bişey söylemedi. sadece oturdu. ve izledi. sınıf defterine görüldü yazıp imzaladı. 10. yılımı çalışıyorum ilk defa müdür dersimi izledi. müdür bu sene okula yeni geldi. sanırım bizleri tanımak amaçlı derslerimize girecek.bu yıl teftiş göreceğiz o da bizi tanımadığı için hazırlık yapıyor sanırım .öteki müdürüm stajerliğimden beri müdürümdü. hiç dersime girmemişti.
evet varmış ben de yeni gördüm =)yusum baglı oldugunuz meb sayfasına bak orda cerceve planı olmalı...
teşekkür ederim orchidea.rehber öğretmeniniz yoksa internette rehber öğretmeniolmayan okullar için var program onu kullanırsın.
şimdik her ilin ya da ilçenin ram'ı her yıl kendi çevresinin ihiyaçlarına göre bi çerçeve program hazırlar. okulun psikolojik danışmanı da bu programı yine kendi okulunun imkanlarına göre düzenler ve planlar. yıl boyunca bu plana göre hizmetler yürütülür.
örnek olarak indrdiğin programlarda göreceksin mesela, test envanter uygulamasının yapılması gereken haftalar var. bunları rehber öğretmen planlar.
arkadaşlar rehberlik etkinliklerini yapıyormusunuz? etkinlikler konusunda ne düşünüyorsunuz? rehberlik saatleriniz nasıl geçiyor?
bizde bir rehber öğretmen var ki kendisi çok çalışır saolsun bizi de çalıştırır. bep raporları konusında uzman olduk sayesinde. kaynaştırma öğrencileriyle normal öğrencilerden daha fazla vakit harcıyoruz 45 kişilk sınıflarda.
onlara ayrı sınav yaparız, başarı durumlarını gözlemleriz,yapabildikleri yapamadıkları vesaire rapor yazarız. ..
rehberlik derslerimizde kendi hazırladığı slaytları bizim mailimize atıyor biz de sınıfta izlettiriyoruz. örneğin meslek seçimi, sbs sınav sistemi, verimli ders çalışma, motivasyon ....
kuş gribi gündemdeyken kuş gribi slaytı bile izlettik.
ve her ay sonunda rapor yazarız. örn. ekim ayı rehberlik derslerinde neler yaptık maddeler halinde yazarız. verimli geçiyor ..etkinlikleri yapmak daha zor oluyor. kalabalık sınıflarda etkinlikleri tam anlamıyla yapamıyoruz tabi.
bizde bir rehber öğretmen var ki kendisi çok çalışır saolsun bizi de çalıştırır. bep raporları konusında uzman olduk sayesinde. kaynaştırma öğrencileriyle normal öğrencilerden daha fazla vakit harcıyoruz 45 kişilk sınıflarda.
onlara ayrı sınav yaparız, başarı durumlarını gözlemleriz,yapabildikleri yapamadıkları vesaire rapor yazarız. ..
rehberlik derslerimizde kendi hazırladığı slaytları bizim mailimize atıyor biz de sınıfta izlettiriyoruz. örneğin meslek seçimi, sbs sınav sistemi, verimli ders çalışma, motivasyon ....
kuş gribi gündemdeyken kuş gribi slaytı bile izlettik.
ve her ay sonunda rapor yazarız. örn. ekim ayı rehberlik derslerinde neler yaptık maddeler halinde yazarız. verimli geçiyor ..etkinlikleri yapmak daha zor oluyor. kalabalık sınıflarda etkinlikleri tam anlamıyla yapamıyoruz tabi.
ayrıcaa ücretlilerin törenlere gitme zorunluluğu yok diye biliyodum kii
konuşma metnini bana verdiler :bbo:
aaaaaaa akannehir
evet çok şaşırdım, normalde deneyimli öğretmenler seçilir bizde de. hani heyecan filan olmasın diye. branş olarak da tarihçilerden istenir genellikle. ama seni heyecanlanmayacak kadar kendine güvenli bulmuşlar demek ki.
boşver deneyim olur.
slayt izlettirmek iyi fikirmiş
ya da kısa filmler olabilir
internetten mi buluyorsunuz?
ben nerden bulabilirim? ya da tavsiye edebileceğiniz bi site var mı?
ayrıcaa ücretlilerin törenlere gitme zorunluluğu yok diye biliyodum kii
konuşma metnini bana verdiler :bbo: