Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

teşekkürler canım.

valla bu hafta yoruldum baya eve gelince ders çalışamadım.

artık hafta sonunu da değerlendirmem gerekecek
evet canım ilk yılım ve ilk haftam

ama bence performansım iyiydi.

tüm sınıf rehberlik dosyalarını tek tek (40 sınıf) hazırlayıp sınıf öğretmenlerine sunan nadir bir psikolojik danışmanım sanırım
arkadaşlar hep şaşırdılar.

Son düzenleme:
selamlar
bu hafta çok yorucuydu tatil iyi gelecek gibi :bbo:

hangileri vardı?

benim 9.sınıflar ve bir tane de 11 edb var
bi kaç da 9 dil anlatım
diksiyon 12.sınıf olumunekankayizsmile

evet canım ilk yılım ve ilk haftam

ama bence performansım iyiydi.

tüm sınıf rehberlik dosyalarını tek tek (40 sınıf) hazırlayıp sınıf öğretmenlerine sunan nadir bir psikolojik danışmanım sanırım
arkadaşlar hep şaşırdılar.

bizim okuldaki rehberlik hocası bişi yapmadı valla
birer sınıf listesi istedi okdrakannehir

selamlar
bu hafta çok yorucuydu tatil iyi gelecek gibi :bbo:

selam 86 lısın sanırım kadrolumusun mrk ettim bi de branşın nedir

selam 86 lısın sanırım kadrolumusun mrk ettim bi de branşın nedir

selam tatlım hayır 86 lı değilim kardeşimin doğum yılı alırken benimkini kabul etmemişti :))
83 lüyüm 2 yıldır öğretmenim kadrolu canım
matematik öğretmeniyim opuyorumnanaktan

bnmki sorunlu bi sınıf sosyal bi de pek dersle ilgileri yok
geçen yıldan kalanlar da var
ne yapmam lazım acaba?
4 saatlik old için biraz ordan tehdit ediyorum ama :bbo:

Benim oğlumda 9. sınıfta ve bu sene tekrar ediyor,kaldı yani ..

ilk yazılıda düşük ver biraz.

Ama düşük verincede daha çok yılmazlarmı?Biraz yüksek alınca benim oğlum gaza geliyor :))
Ben çok üzülüyorum aslında sınıfta kaldı ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.Ağbisine ne yaptıysak aynısını hatta fazlasını(ilgi bakımından)gösterdik ama o kadar ilgisizki derslere karşı,çalışmıyor.
Okul ona angarya gibi geliyor,tüm öğretmenleri ilk karşılaştıklarında tamam işte,pırıl pırıl bir öğrenci diye birbirlerine müjde vermişler,sınıf öğretmeni geçen sene söylemişti bana.Ama yıl sonunda tüm hayallerinin yıkıldığını söylediler :KK43:(
Oğlumdan ders çalışmaması dışında hiç bir şikayetleri yok,çokda seviyorlar ama bir türlü dersleri sevdiremiyorum ne yapcam şaşırdım kaldım,bu seneye hevesli başladı ama bakalım.Sınıf tekrarı yapmayı bile dert etmedi kendine,ben 9.sınıfın materini yapcam diye dalga geçiyor hala.
Önerileriniz varmı)

[B]Ama düşük verincede daha çok yılmazlarmı?Biraz yüksek alınca benim oğlum gaza geliyor :))
Ben çok üzülüyorum aslında sınıfta kaldı ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.Ağbisine ne yaptıysak aynısını hatta fazlasını(ilgi bakımından)gösterdik ama o kadar ilgisizki derslere karşı,çalışmıyor.
Okul ona angarya gibi geliyor,tüm öğretmenleri ilk karşılaştıklarında tamam işte,pırıl pırıl bir öğrenci diye birbirlerine müjde vermişler,sınıf öğretmeni geçen sene söylemişti bana.Ama yıl sonunda tüm hayallerinin yıkıldığını söylediler :KK43:(
Oğlumdan ders çalışmaması dışında hiç bir şikayetleri yok,çokda seviyorlar ama bir türlü dersleri sevdiremiyorum ne yapcam şaşırdım kaldım,bu seneye hevesli başladı ama bakalım.Sınıf tekrarı yapmayı bile dert etmedi kendine,ben 9.sınıfın materini yapcam diye dalga geçiyor hala.
Önerileriniz varmı)
[/B]

tüm tekrar yapanöğrencilerimiz adına konuşuyorum. ki benim okulumda da çok var

söze başlarken her zaman olumlu davranışı överek, bundan ne kadr memnun kaldığınızı söyleyerek başlayın. sonra daha orta düzeyli davranışlarını düzeltmelerinin onlar için ne kadar olumlu olabileceğini söyleyin. eğer sizden bir yardım isterlerse bundan kaçınmayacağınızı da belirtin.

ama her zaman bunu kademeli yapın. yani iyi olan davranışını övdükten sonra hoop diye en kötü davranışına odaklanmayın. kademeli olarak ilerleyin.

umarım yardımcı olabilmişimdir=)

Son düzenleme:

Ama düşük verincede daha çok yılmazlarmı?Biraz yüksek alınca benim oğlum gaza geliyor :))
Önerileriniz varmı)

belli yaşlarda "gaza gelme" oranı düşük oluyor. hemen unutuyorlar gaza geldiklerini. :) öğrenciye göre de değişiyor tabi ki. ben de öğrenciye göre davranıyorum zaten. oğlunuza ders çalış cümlesini kurmadan ders çalış demeyi deneyin. başarılar.

Son düzenleme:
belli yaşlarda "gaza gelme" oranı düşük oluyor. hemen unutuyorlar gaza geldiklerini. :) öğrenciye göre de değişiyor tabi ki. ben de öğrenciye göre davranıyorum zaten. oğlunuza ders çalış cümlesini kurmadan ders çalış demeyi deneyin. başarılar.
Bunu nasıl yapacağım boshayallersmile

Bunu nasıl yapacağım boshayallersmile

duygusal baskı yöntemini sevmişimdir.

endişe duyduğu şeyleri koz olarak kullanabilirsiniz. teknolojiden, kızlardan ya da sevdiği başka şeylerden mahrum kalabileceğini hissettirebilirsiniz çalışmadığında.

iki okulda Birden görev yapiyorum.. p.tesi ve salı ilköğretimdeyim.. ders 7:15 te Başlıyor.. gittiğim okul 40 kilometre uzaklıkta.. 2 vasıta yapiyorum.. 7:15 te orda olmak için 6 otoBüsüne Binmem lazım.. 6 otoBüsüne yetişmem içinse evden 5:15te çıkmam lazım.. çıkarım çıkmasına da vasıta yok.. Bir haftadır servisle idare ettik ama servisci hocam yer yok sizi alamayacağım dedi.. şimdi yarın gidip müdürle konuşacam suratıma alık alık Bakacak.. anlatamıyorum kendimi adama yaa.. anlatamıyorum... istifa mı etmemi Bekliyolar Bilmiyorum ki... Allahım nolur atamam olsun da gideyım yaa...

iki okulda Birden görev yapiyorum.. p.tesi ve salı ilköğretimdeyim.. ders 7:15 te Başlıyor.. gittiğim okul 40 kilometre uzaklıkta.. 2 vasıta yapiyorum.. 7:15 te orda olmak için 6 otoBüsüne Binmem lazım.. 6 otoBüsüne yetişmem içinse evden 5:15te çıkmam lazım.. çıkarım çıkmasına da vasıta yok.. Bir haftadır servisle idare ettik ama servisci hocam yer yok sizi alamayacağım dedi.. şimdi yarın gidip müdürle konuşacam suratıma alık alık Bakacak.. anlatamıyorum kendimi adama yaa.. anlatamıyorum... istifa mı etmemi Bekliyolar Bilmiyorum ki... Allahım nolur atamam olsun da gideyım yaa...

Keşke ders programı hazırlanmadan önce konuşsaydın belki ilk saat ders vermezlerdi sana. İnşallah bu sefer insaflı bir anına denk gelirsin de bi çözüm üretir İnşallah atanırsınolumunekankayizsmile

X